121
  • SityiSXT
    Talán nem xarnak rá, csak mondjuk egy Acitve Directory domain-t egyszerűbb és könnyebb üzemeltetni, mint egy Linuxos hálót. Biztosan nem tudom, mert ilyen irányű Linuxos tapasztalataim nincsenek, de az MS egy remek, rugalmas és biztonságos rendszert alkotott az Active Directory-val.
  • SityiSXT
    Amit meg te csinálsz, az meg kimeríti a rágalmazás fogalmát. Megint megkérdem: mi haszna volna egy totálisan ellenőrzött számítógéphálózatot létrehoznia egy pusztán üzleti vállalkozásnak?
  • hottold
    Pontosan így van. A Microsoft, olyan akár a keresztapa: mindenki tudja, hogy vaj van a füle mögött, de bizonyítéka senkinek sincs rá, ha figyeltél volna, amiket írok , azért, mert gyárilag minden integrált troyan INAKTÍV állapotban van, és később sem a Microsoft, hanem a lame júzer aktíválja be saját magának harmadik fél által megírtnak feltüntetett populáris programokkal.

Ezt úgy hívják a bíróságon, hogy alapos gyanú, ami miatt ha hivatalosan elítélni nem is lehet, de pontosan emiatt a gyanú miatt nem használják sokan, nem használják bizonyos emberek konkrétan, és emiatt a gyanú miatt nem terjedt el a Viszta sem.
  • NEXUS6
    A M$ üzletpolitikája elég jól működik, ugye. Lehet, hogy a bigbrádör címre is pályáznak, de a pénzt egyelőre jobban szeretik. Rajtuk kívül nem sok cég tud önálló OS kiadásból megélni, ráadásul extra profitot termelni. Ezért ők is szinte mindent megtesznek. Valszeg van is egy olyan jelszavuk, hogy ha "ingyenes" vindózt használ a júzer még az is jobb, mintha nem vindózt használ.
    Így aztán a nagy dirrel dúrral behirdetett szuperbiztos onlány akármilyen regisztrációs eljárások a végére mindíg felhígulnak. Pláne látva például a most is kiadott nyílt bétákat. Ezek azért jelentősen befolyásolják a biztonság kérdését is, hiszen egy olyan OS, aminek jelentős előnye származik a zárt kódjából, gyakorlatilag a megjelenés elött már ott van a malware gyártóknál, és a kiadással együtt meg is érkezhet az első vírus is.

Másrészt soxor ment a riogatás, hogy milyen xar a biztonsági helyzet a neten, főleg a windóz miatt. De valójában ez is azt szolgálja, hogy az emberek félelmét kihasználva bizonyos cégek előnyre tegyenek szert.

A Linux pl. lehet akármilyen biztonságos, de igazából ebből nem fog tudni előnyt kovácsolni. Mert a veszély nem abszolút, és a kockázat egy átlag vindózzal némi okossággal is elfogadható szintűre mérsékelhető, ráadásul az egyéb hátrányait is nagyban kompenzálják a előnyei.

A windóz rengeteg biztonsági, jogosultsági opcióval rendelkezik, mégha valszeg tényleg a Linux komolyabb ilyen szempontból. Más kérdés, hogy ezekre a legtöbb cégnél eleve xarnak.
  • SityiSXT
    hottold, te nem vagy semmi. Ha ez a Systemes hülyeséged igaz volna, egy gép sem lenne biztonságban az interneten kezdve a Vérpistikék gaming PC-jétől kezdve a nagyvállalatok, bankok meg a frászkarika tudja még nagyvállalati hálózatáig. Hogyhogy erről az exploitról senki sem tud, csak te? Az még nem bizonyít semmit, hogy lokálisan be tudsz jelentkezni systemként. Ha ugyanezt megteszed egy távoli géppel... na az már bizonyíték lenne.
  • hottold
    rögtön gondoltam, hogy a valós tényállást ilyen egyszerűen megpróbálod majd félvállról venni, csakhogy van egy apró bökkenő: a felhasználók akik ezt a fórumot végigolvassák, talán nem fogják majd ennyire félvállról venni (hacsak már eddig nem foglalkoztak e kérdéskörrel mélyrehatóbban) és pontosan emiatt nem fognak továbbá semmilyen Windows-t se használni, de legalábbis biztos hogy nem a legújabbakat... mert mint mondottam volt: félnek tőle mint b*zi, mint a melegp*nától.
  • WoodrowWilson
    Eddig csak sejthettük, hogy elmebeteg vagy, de most már bizonyítékunk is van. Csak nem értem mért engedik netezni a betegeket a diliházban.
  • hottold
    jha hogy nincs időd ?
    hát ha nem érsz rá , akkor talán hajolj közelebb
  • hottold
    éppen ellenkezőleg, a SYSTEM az NTAuthority csoport tagja, amely NEM local szintű felhasználó csoportfiók... már csak a nevéből adódan SEM, mivel MINDEN gépen byte-ról byte-ra ugyanaz a csoport és a júzer neve (és a kódja is).
  • mrzool
    Az általad felsorolt dolgok egy valódi szakértő szemében egyértelművé teszik a hozzá nem értésed. Leállhatnék most pontról-pontra megcáfolni, de annál értékesebb az időm.

Ha erre a féltudásodra és totális félreértelmezésedre vered, akkor hajrá. Én kiszállok ezen szellemi maszturbációdból.
  • SityiSXT
    Egyetlen komoly probléma van ezzel a SYSTEM accounttal: nem lehet vele másik gépre bejelentkezni, mert ez helyi felhasználó.
  • NEXUS6
    Köszi a tippet! Azóta én is megtaláltam, hogy hol lehet ezeket kikapcsolni. Egyelőre még csak ismerkedek vele, minden nap jön valami probléma, amit azért csak sikerül megoldanom.

A hétvégén a nettel volt gondom. Sehogy nem indult el az ADSL. De ha ki kapcsolom a modemet, várok kb fél percet utána általában megtalálja (valszeg az IP cím újraosztással függ össze). Amúgy írja is ezt megoldásként a hibakeresésnél, csak azért furcsa a dolog, mert 1-2 esettől eltekíntve máshol nem kellett ilyet csinálni, így nem is vettem komolyan, addig amíg más minden más megoldási kísérlet nem fuccsolt be.

Szóval az ilyen kis nem nyilvánvaló geciségek a Linuxnál is vannak, meg az XP-nél is voltak, de még az Amigánál is. Csak már mindenki elfelejtette azokat az órákat, amikor saját tudására hagyatkozva órákig szenvedett az új rendszerrel.
  • hottold
    Ennyit tudsz? Mert ez nem sok.. Legalábbis a felsorakoztatott tényekkel szemben nem.
  • hottold
    csak szerény elképzeléseim lehetnek affelől, hogy ha már az XP-ben is ilyen szinten művelték az emberek hülyének nézését, háta mögött való sunnyogását, semmibevevését, lúzernak való nézését (lusrmgr.msc) akkor ugyanezt a Visztában már milyen magas szinten viszik véghez.
  • mrzool
    Ez már no comment, segghülye vagy.
  • hottold
    íme a bizonyíték:

a SYSTEM jogosultság alatt futó entitás már ab ovo egy csoport, az NTAuthority csoport tagja. Mind a SYSTEM nevű felhasználó, mind az NTAuthority csoport külön KONKRÉT jelszóval KELL hogy rendelkezzen, ahhoz, hogy a következőket írja ki:

C:\Documents and Settings\Rendszergazda>runas /user:SYSTEM cmd
    Írja be SYSTEM jelszavát:
    cmd indítása "JANI\SYSTEM" néven...
    RUNAS HIBA: Nem lehet futtatni - cmd
    1326: Bejelentkezési hiba: ismeretlen felhasználónév vagy rossz jelszó.

C:\Documents and Settings\Rendszergazda>

Mivel a gépen futó összes kernelszintű alkalmazást az NTAuthority/SYSTEM (továbbiakban az egyszerűség kedvéért csak : SYSTEM) futtat, ezen felhasználó
    belépési jelszavával a legmélyebb kernelszintű alkalmazások is vezérelhetők.

Továbbá, a SYSTEM jogosultságával bármely Windows XP felhasználó titkosított dokumentumai hozzáférhetők, amely önmagában is akkora bukta, hogy még maga Rottenbiller sem bukott ekkorát.
  • hottold
    Az állam nem azért fizet az MS-nek hogy mindenki feltelpítse, mert azt már amúgy is megtenné, hanem azért hogy a trójai programot beleintegrálja és hogy a SYSTEMként való beloggolás kódját átadja a megfelelő nagyorrú, vágott levágnivalójú kormányőröknek és félsivatagi titkosszolgálatosoknak.
  • hottold
    akkor próbálj már meg légyszíves beloggolni SYSTEM-ként !
    vagy próbálj meg egy cmd-t SYSTEM jogosultsággal futtatni:

runas cmd /user:SYSTEM

és meg fogod látni, hogy a SYSTEM nevű júzer valójában az NTAuthority nevű csoport tagja, akinek egy darab bizonyos KONKRÉT jelszava van. Amivel bárhonnan bármikor be tudnak loggolni a te gépedre , ha az a netre van kötve.

Próbálj meg ezenkívül SYSTEM-ként beloggolni a következő módon:

at 0:00 /interactive cmd

ezután nyisd meg a Vezérlőpultban az előütemezett tasklistát és futtasd le a cmd-t az svchost-tal ! majd látni fogod hogy SYSTEM-ként beloggoltál akkor lődd ki a még a felhasználód entitása alatt futó task managerrel az összes felhasználód által futó programot, köztük az explorert is, és indíts el egy új explorert a SYSTEM-mel (SVCHOST-tal)

majd látni fogod, hogy a SYSTEMként beloggol júzer , többek között legalább 5x gyorsabban futtat úgy ámblokk mindent a gépeden (persze nem is ez most a lényeg , bár nem elhanyagolható)
    ezenkívül pedig ha kiexportálod a Certifikate-jeit a certmgr.msc-vel
    akkor az is látni fogod , hogy bármely Windows-on titkosított file-okat vissza lehet vele fejteni !!!!!!!
  • SityiSXT
    Ez hol igazolja az állam-MS paktumot?
    Minek fizessen egy állam az MS-nek azért, ha - mint állítod - úgyis feltelepíti majdnem mindenki? Mi ebben a megfigyelési konspiráció, amit folyton emlegetsz?
  • SityiSXT
    Már az ókori római jogban is benne volt: ha állítasz valamit (ergo te vagy a felperes), neked kell először bizonyítanod a magad igazát. Tehát kíváncsian várom (és még gondolom sokan mások itt), milyen alátámasztott tényekkel tudod igazolni azokat, amiket itt írsz...
  • hottold
    Nem kell kötelezővé se tenniük, mert a sok pancser magától is feltelepíti, mint ahogy azt egy átlagos Internetes felmérés, piackutatás aliasz statisztika is mutatja :

Összes ember / számítógépfelhasználó = 51.0%
    Összes felhasználó / internetező = 82.3%
    Összes internetező / Windows netező = 93.4%
    Összes Windows / Windows XP = 91.6%
  • SityiSXT
    Nem semmi... Van egyáltalán fogalmad arról, hogy az általad felsorolt szolgáltatások mit is csinálnak? Mind a Nagy MS Trójai egy-egy része... :)))
    A BITS például azért background, hogy amíg te a frissítéseket töltöd le, ne az egész sávszélt zabálja le, hanem tudj továbbra is dolgozni, netezni, ilyesmi.
    A SAM az a lista, amit a biztonság fülön látsz, ha egy file / folder tulajdonságait nézegeted. Tényleg, micsoda kémprogram ez is. Megakadályozhatom vele, hogy Jucika, a PR-esek gyöngye a kutatás-fejlesztési adatokat olvasgassa... :)))
    Remote registry: nagyvállalati környezetben bizony néha problémás lehet személyesen a géphez battyogni registry-t buherálni, ha ott van valami gubanc. Főleg olyankor, ha az IT staff és a fióktelep, ahol gond adódott, külön településen van...
  • hottold
    Sajnos a Microsoftnak egyetlen lehetősége maradt, hogy ezeket a rágalmakat lemossa magáról, hiszen egyre több jel mutat arra, hogy valójában ez történt, történik máig. Mégpedig az hogy visszafele kiadja a Windows XP teljes forráskódját, mint ahogy az Apple visszafele a Jaguárig (10.4.8) elérhetővé tette a Mac OS X forráskódját, pontosan azért, hogy megelőzzék az ilyen rosszindulató pletykákat.

Ameddig viszont nem teszik ezt elérhetővé, addig bizony az emberek óvakodni fognak az új Windows-októl, mint Ördög a szenteltvíztől.
  • SityiSXT
    Ezt én csak úgy tudom elképzelni, ha minden országban létezne egy Lex Microsoft, ami kötelezően előírja az állampolgároknak a Windows telepítést minden személyi számítógépre. Várom zon országok listáját, ahol ezt már bevezették...
  • hottold
    Ezenfelül van egy rakás olyan ún. populáris, vagy hívhatjuk akár népszerűnek is,
    szoftver, mint pl.: Skype, MSN Messenger , különösen néhány népszerú médialejátszó és messenger program, melyek ZÁRT forráskódúak, (csak) Windows-ra íródtak , amelyek visszaaktiválják a lezárt Windows XP-re gyárilag inaktivált állapotban lévő, avagy az utólag inaktívált trójai megfigyelő rendszereket , amilyenek a :

- az említett Windows Update Automatic Updates , nevezetesen a wuauclt.exe,
    - mdm.exe (Machine Debug Manager),
    - futó folyamatként futó Error Reporting Service, vagyis a hibajelentési szolgáltatás,
    - Background Intelligent Transfer Service, még a nevében is BENNE VAN NEM IS TAGADJÁK (!): HÁTTÉRBEN FUTÓ (magyarán sunyi) ADATÁTVITELI SZOLGÁLTATÁS
    - Remote Registry (!!!) Távvezérlésű Rendszerleíró Adatbázis
    - SAM : eredetileg Security Access Management, másnéven pedig : Stealth Activity Monitoring , azaz Lopakodó Aktivitás Figyelő (!!!!!)

a teljesség igénye nélkül... ezek közül némelyik gyárilag ún. lezárt inaktív állapotban várja hogy egy harmadik fél által megírtnak feltüntetett populáris program felnyissa, ilyen egy-egy Microsoft által eleresztett és útjának indított SASSER és emlékezzünk hogy a Service Pack néklüli Windows időszakában is kisírletezett már a Microsoft ezeknek a trójaiaknak a béta verziójával, és azzal hogy online automatán távezérléssel minél több lúzer gépébe már jóelőre és alaposan beleintegrálja magát, amíg ki nem jön a tuti SP2-es verzió amelyből már egy nagyságrenddel nehezebb ezeket kiszabdalni, de nem lehetetlen...

(Kalóz XP SP2)

Visztából, Windows 7ből ezeket már sehogy sem lehet kernelszinten kiszabdalni !
  • SityiSXT
    Továbbgondoltam hottold összeesküvés-elméletét, és elképzeltem, ahogy Steve Ballmer tárgyalni megy a tadzsik kormánnyal... :)))
    De vigyük még tovább a gondolatmenetet! Az autók fedélzeti számítógépén is zárt software fut. Mi van, ha ők is megfigyelnek? Beviszed a kocsit egy márkaszervízbe olajat cserélni, a szervizes rutinból rádugja a számítógépet az autóra egy rutin ellenőrzésre, majd mikor mész el, kaján vigyorral adja vissza a slusszkulcsot, hiszen a fedélzeti számítógép rögzítette azt is, hogy 0 km/h sebességnél a hátsó futómű nagyon-nagyon hintázott le-fel. A beépített GPS-nek hála azt is megtudta, hogy a 4-es út mellett álltál meg pihenni... ;)

Komolyra fordítva a szót.
    - swap file: mi a garancia arra, hogy több viccmester is van a gépben? Ha meg partícionál, az egységsugarú user hőbörögni fog, hogy ő nagyobb vinyót vett / miért van két partíciója, neki ez sok, meg amúgy is, mi van ott.
    - XP alatt ez így van, Vista alatt eddig ahány gépre tettem, beállt automatikusan natív felbontásra. Tehát?
    - ez Win7-nél van így (lásd a cikket), Vista alatt nincs (ha igen, kérnék linket). Amúgy meg az MS is meggondolhatja még magát, főleg akkor, ha elterjednek az exploitok erre a sebezhetőségre, várjuk ki a végét.
    - a SYSTEM, mint a neve is mutatja, magát a rendszert jelenti. Pont a biztonság miatt (ne boruljon össze olyan könnyen a rendszer) van neki külön user accountja, amit eldug mindenki elől. Ennek az accounnak speciális jogköre van, ami elengedhetetlen az operációs rendszer működéséhez és a stabilitás miatt senkinek sem javasolt átvenni a szerepét. És még egy indok: amikor az eseménynaplót nézegeted, így meg tudod állapítani, hogy tényleg a gép kefélt-e el valamit, vagy te nyúltál rossz helyre.
    - kinek milyen igényei vannak. Mint már mondtam, Redmondban beállítottak egy default rendszert mindenkinek, ami megpróbál lavírozni a biztonság és a használhatóság között. Ez az alap Windows rendszer, amit bárki megváltoztathat, ha akarja. Nyilván én is alakítgattam ezeken az alapbeállításokon, de pl. az én beállításaim nem biztos, hogy megfelelnek neked, Gizi néninek a könyvelésről, vagy akár Fatal1tynek, a hardcore gamernek. Még egyszer hangsúlyozom: ezek nem kőbe vésett szabályok, de gondolni kell azokra is, akik nem akarnak/tudnak bíbelődni a rendszerrel, ezért muszáj nekik is adni egy életképes beállítást.
    - ennek a dokumentációjára azért kíváncsi lennék, hogy ezt hogy csinálja, mert nálam nem akar jelentkezni, biztos én vagyok a hülye, pedig fut a rendszervisszaállítás, az árnyékmásolat-kezelő, sőt, a superfetch-et sem kapcsolatm ki. Ennek ellenére a szabad hely a viccmestereimen kb. konstans értéket mutat. A temp könyvtáramat nem ürítettem már egy jó darab ideje, és tényleg, jelenleg 208 MB van benne, beleszámítva minden programot, ami a gépen fut, mert beállítottam, hogy minden ide szemeteljen, ha akar. Szóval?

Ja, és éljen a szájkarate! :)
  • hottold
    Autodesk esetében igenis van Sentinel Driver és legújabban kizárólag Online Regisztrációval és Online termékkód ellenőrzéssel hajlandó futni. Adobenál és a többi cégnél is csak idő kérdése hogy mikor vezetik ezt be. Játékoknál már bevezették: a Steam kizárólag eredeti termékkulccsal hajlandó pl. a Half Life 2 Counter Strike-ot online futtatni és még sorolhatnám. De nem igazán értetted meg mit akarok mondani: a Microsoftot pontosan hogy NEM a kalóz verziók terjedése zavarja, és nem is tudna ellene mit tenni, mivel egy OS-nek OFFLINE verzióban is tökéletesen kell futnia a hamis termékaktíváló kulccsal, pont ezért van az amit írtam tehát mégegyszer összefoglalva:

A Microsoft a kormányoktól vesz fel iszonyat pénzeket azért, hogy olyan Operációs Rendszer fusson minnél több ember gépén amellyen igenis meg lehet figyelni a tevékenységüket. Ilyen OS-ek pedig a következők:

- bármely "DIFOLT" feltelepített Windows XP a Service Pack 2-essel, ha nincs lekapcsolva az Automatic Update (nemcsak a panelon, hanem mindenhol a Group Policiban is stb.. !!!!)
    - bármely Windows Vista,
    - bármely Windows 7...
  • SityiSXT
    Tudom, és most érdekes ezeket a "tudathasadásos" hozzászólásokat olvasgatni... :)))
  • hottold
    - miért lehet a Vistában az UAC-ot egy gyermeteg Makróprogrammal (is) felhasználó szintű tudással megkerülni?
    - miért lehet XP-ben középkategóriás tudással és egy akármilyen felhasználói fiókból SYSTEM-ként is beloggolni ??? (!!!)
    - miért nincs alapban betvíkelve se a Vista se az XP a lúzer felhasználói igényekhez mérten?
    - miért eszik meg a Viszta minden eggyes megmoccanásával több tíz GIGA (!!!!!!) szabad helyet?

és még sorolhatnám... XP esetében még lehet a felsorolt dolgok nagyrészén segíteni, Visztánál már semmin nem lehet segíteni, csak a jól bevált format c: -vel...
  • A1274815
    gettoharcos2 = hottold, legalább is nagyon, nagyon valószínű. Régen vajon kiki volt.
  • hottold
    hadd válaszoljam meg gettoharcos helyett a fenti felvetésedet is:

ha valóban a lámer lúzer felhasználóknak íródott (volna) akármelyik Windows (is) vagy netán az ÖSSZES Windows, akkor joggal merül fel benne a következő néhány kérdés:

-miért nem teszi a swapp file-t egy másik ( mondjuk) NTFS partícióra a telepítés után?
    -miért nem ismeri meg alapban (különösen LCD monitorok esetében pl. Notebookoknál) a monitor alap-felbontását, esetleg a maximális felbontását, mint egy akármilyen jóskapista féle linux? (nem egy lúzer 1280x800-as hiperszuper notebookját láttam már elszörnyülködve alap 800x600-as lapított aspect ratioval futni !!!
    -miért nem
  • SityiSXT
    Gondolod a Microsoftot érdekli, hogy ki használ otthon kalózverziót? A legtöbb embernek úgyis OEM jön a géppel... Az igazi business, ahol a nagy bevételek realizálódnak az üzleti felhasználás. Egyetlen cég sem teheti meg büntetlenül, hogy kalózsoftware-t használjon, legyen az bármilyen, nem csak MS. Akkor pl. a Photoshopban is van trójai meg kémprogram, ami hazajelent az Adobe-nak? Vagy az AutoCAD-ben, ami meg az AutoDesk-nek kiabál haza?
    Az meg, hogy az MS lepaktált a kormányokkal, hogy azok megfigyelhessék az állampolgárokat, nekem kicsit(?) túl manga... De ha bebizonyítod az ellenkezőjét, elhiszem. Kíváncsian várom...
  • hottold
    Pl. pont azért akarják megfigyelni az embereket, mert nincs már régóta valós profitjuk a kalózverziók miatt, viszont a kormányoknak rengeteg pénzt megér az hogy a pórnép gépein olyan operációs rendszer fusson (Vista vagy Win7), ami alapján könnyen beazonosíthatók és megfigyelhetők bizonyos esetben.

A szoftverpiac jelenlegi felállása szerint valóban a Windows-ra írt szoftverek vannak többségben, ami a valóban felhasználható és felhasználóbarát működőképes programokat illeti, pont ezt kihasználva, mintegy meglovagolva akarja most a Microsoft a kormányok megbízásából rálobbizni minden újonnan eladott gépre a Vistát és majdan a Win7-et, amivel gyerekjáték lenne bárkit bármikor és bármiért előszedni.
  • SityiSXT
    Nexus6: szóval a lényeg az akart lenni, hogy ezek az árnyékmásolatok is komolyan zabálhatják a tárhelyet.
  • SityiSXT
    gettoharcos2: nem mindenki képzett user, így az ÖSSZES Windows az alapszintű, "nem-értek-hozzá" emberkéknek van beállítva, a lehető legnagyobb biztonság és használhatóság kiegyensúlyozásával. Aki ért hozzá, az úgyis beállítja magának úgy, ahogy neki tetszik, de mivel a számítógéphasználat még(?) nincs jogosítványhoz kötve, ezért a legrosszabb esetet vették alapul (csak ez mást jelentett 2001-ben és mást 2007-ben). A rendszergarázda meg nincs felgombostűzve a desktopra, továbbra is azt csinál, amit akar. Én nem mondom, hogy a Windows nagyszerű, de a manapság fejlesztett software-ek elsöprő többsége Windowsra íródik, emiatt széllel szemben elég nehéz ...

hottold: Egy dolgot árulj el nekem: mi haszna volna a Microsoftnak abból, hogy megfigyel engem, meg a fene se tudja hány millió embert? Ez egy cég, és mint ilyen, a profiton kívül nem érdekli túl sok minden. Ahhoz, hogy profitja legyen, muszáj szolgáltatnia is, ergo munkát kell feccölnie a termékének tökéletesítésébe. Hogy jön ide a sztálinista ideológia?

Nexus6: a Vista nemcsak rendszervisszaállítási pontokat hoz létre, hanem árnyékmásolatokat is készít azokról a file-okról, amin éppen dolgozol, frissítesz, stb., még Home verzióknál is (csak ott nem tudod konfigurálni ezt a szolgáltatást). A megfelelő panancssori eszközökkel viszont gyerekjáték ezt beállítani. És mielőtt vajon kiki valamelyik "személyisége" erre válaszolna, visszautalnék a neki írottakra: egy rendszergazda, ha ismeri a Vista működését, tudja, hol keresse ezeket az eszközöket, mert ezek minden verziójú Vistában benne vannak, csak legfeljebb nem a kényelmes MMC-t használja hozzá az ember, hanem parancssort.
  • mrzool
    A kulcsszó az, hogy _gyakorlatilag_ ugyanazok. Valójában ugyanis nem, ezek különböző verziók. Éljen a kompatibilitás... Magyarázat:

http://www.winvistaclub.com/f16.html
  • NEXUS6
    Az én "próbaverziós", kissé megtvíkelt visztulám 450MB RAM-ot eszik összesen, úgy hogy a swap is ki van kapcsolva!!!
    Egy közepesen gyenge 7600GS vidkarival, csilivili effektekkel az éró gyorsabb, mint a hagyományos 2D ablakkezelés, meg ilyenek.

Nem azt mondom, hogy a viszlát olyan űber xuper, de a Linixom is adta már meg magát egy-egy rendszerfrissítéskor, úgy hogy inkább az újratelepítést választottam (1 óra), mint a parancsoros szenvedést (1 nap).
    Az XP-re meg az mondom, hogy legáltalánosabban nézve talán a legkisebb rossz.

Amúgy a vizsla engem mostanában azzal kerget az őrületbe, hogy egy pár 10 megás petcs telepítésé után olyan 1-2 GB extra lemezterület nem is olyan furcsa nála! De a legszörnyűbb része az a winsxs nevű fekete lyuk, ahol 10-20 GB simán eltűnik, és még csak ki se lehet törölni, vagy ritkítani. Az, hogy gyakorlatilag ugyan azokat a rendszerfájlokat tárolja el 1000 különböző verzióban az meg kifejezetten felháborít.
  • mrzool
    Miért kell nekem folyton kézzel lekapcsolgatnom

Azért mert túl láma vagy ahhoz, hogy group policy-val terítsd a felügyelt gépekre. Izé, miket is beszélek én, te max álmodban vagy rendszergazda, mikor a kezelőorvosaid éppen beszedáltak...
  • A1274815
    Azért remélem nem vagy skizofrén.

"GYORSABBAN FUT EGY LINUXOS (WINE) EMULÁTORBAN, MINT A NATÍV OPERÁCIÓS RENDSZERÉBEN"

Ezaz! Benchmarkorj kérlek egy primitív szövegszerkesztőt. Gondolom így csináltad:
    -scroll teszt (a videókártya driveredhez több köze van)
    -ráfeküdtem az "A"-ra és gyorsabban írt (billentyű ismétlés beállítás)
  • hottold
    Legalább 2 módja mindenképpen van annak, hogy NE figyeljenek + :

az egyik az az, hogy egyszerűen nem dugod rá a netre a Windows-os gépedet.
    A másik pedig, hogy linux alól netezel.. és ráadásul e kettő mégcsak ki se zárja egymást, tekintve hogy szinte bármelyik gépre rá lehet húzni multiple operating systemet... sőt e kettő akár egyidejűleg is futhat egymáson pl: egy linuxos XEN , vagy egy VMwareben futhat egy Windows is.
    Ezenkívül nem egy Natív Windows-ra írt alkalmazás , pl. a Notepad.exe XP-s verziója (Jegyzettömb) ARCÁTLANUL GYORSABBAN FUT EGY LINUXOS (WINE) EMULÁTORBAN, MINT A NATÍV OPERÁCIÓS RENDSZERÉBEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azt is mondhatnók, hogy -szinte- kizárólag a Windowsra írt (DirecX) játékoknak van szüksége igazi , natív Windows-ra, de azon meg nem feltétlenül szükséges hogy NET fusson. Ilyenformán pedig a Microsoft pontosan azokat nem tudja megfigyelni akik igazán érdekesek lennének a számukra. Úgyhogy el is mehetnek akár a búbánatos ganajtúróarcú .... melegebb félsivatagi éghajlatukra a globális cionista diktatúrájukkal.