Túl gyorsan növekszik a processzormagok száma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
shaken, not stirred
HP+
A
Mert mindenhol csak a Linux-flame megy, konkrétumok nélkül.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Itt konkrétan mire gondolsz? Mert a Linux + C/C++ sem alkalmasabb rá, illetve bármely Unix klon + C/C++-ra ez igaz. Tényleg kíváncsi vagyok.
Merthogy elég régóta vannak olyan oprendszerek + programnyelvek amik lehetõséget adnak a többmagosra irt kódok hatékony fejlesztéséhez.
Egyébként a proci egy magon belül próbálkozik pipekre bontani a szálakat, több kevesebb sikerrel. Az AMD-nél volt is egy terv (1 éve), hogy egy hid segítségével a több mag egynek látszódjon, és ne csak látszodjon hanem egy magként is mûködjön. Nem tudom, hogy hol tart ez a dolog, de lehet hagyták a fenébe, mert a marketing most a magok számának növelésében látja az üzleti sikert.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom
Szerver oldalon picit tényleg más a helyzet, mert itt nem fut annyi szál egyszerre. Itt tényleg az alkalmazásnak kellene tudni kihasználni a sok magot.
Nekem viszont nincs szerverem, és egy önzõ nemtörõdöm állat (hihi) vagyok, szóval kitérdeke'?
A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom
Ez valami vicc ?
Mindenesetre jobb lenne jövõre egy 6-7 GHz-es 4-magos, mint egy olyan 8-magos, ami ugyanúgy ~3 GHz-en jár, mint a mostaniak...
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
techgarazs.com ingyendomain.tk BME
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM