Need for Speed: Shift

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát, nem tudom.
Ahogy nézegetem a Samsung honlapján a 24" körüli LCD monitorokat, a jobbak kontrasztaránya 50.000:1 , a válaszidejük 2-5 ms.
Lehet hülyeséget mondok, de a CRT szerintem erre nem képes.

A fényerõ meg miért fontos? Amíg CRT-ét használtam, mindig letekertem a fényerõt teljesrõl, a háromnegyedéig, vagy lejjebb, emlékszem, mert bántotta a szemem, fõleg este (még háttér szobavilágítás mellett is).

SötétBarom
Kellemesebb sokáig nézni, "nem bassza a szemed" ha olvasol mondjuk. Viszont ha játszol, vagy bármi ilyesmit csinálsz, a CRT kontrasztosabb, nagyobb a fényereje, a válaszideje, minden. Csak ugye 120 centis TV elég böszme lenne azzal a technológiával 😄DD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

ezt találtam a témával kapcsolatban:
crt vs lcd

Hát nem tudom, mikor 2001-2002 környékén váltottam Samsung Syncmaster CRT-rõl Samsung Syncmaster LCD-re (mindkettõ 17" 1280x1024-es volt), akkor azért tettem, mert az LCD monitor képét szebbnek találtam (bár lehet tévedek), mondjuk ha jól emlékszem az ötszörösébe is került akkoriban még.

[HUN]FaTaL
Mert így van. Nézz meg egy LCD-t meg egy CRT-t. Sokkal szebb a képe a CRT-nek, ugyanakkora méretben, ugyanazon felbontásban (ha LCD-t nem a natívban hajtod akkor meg pláne). Ha gyártanának FULLHD CRT tévét annak is szebb lenne a képe.

http://goo.gl/gd6Zi5

Miért?

SötétBarom
Bizonyígyvan 😊

SötétBarom
Persze, ha valami olyan orbitális vasad van, ami viszi fullHD-ben a játékokat, akkor valóban az 😄D

[HUN]FaTaL
Egyébként egy CRTnek mind a mai napig szebb a képe.

[HUN]FaTaL
Hát FULLHD-n lehet, de nekem az analóg 1280x1024es LCD-n AA nélkül még mindig ocsmány a kép.

IMYke2.0.0.0
Hozzátenném: a mai monitorok mellett már szinte értelmetlen is az (FS)AA.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

SötétBarom
De semmi közük a szar textúrákhoz. Azon nem segítenek. Másrészt az AA pl kis felbontásokban feltûnõ igazán, normális, vagy afeletti értékeknél egyre kevésbé észrevehetõ..

IMYke2.0.0.0
Mert egy LCD nem szereti a natív felbontása alatti értékeket = eleve csúnyább lesz a képe.

(FS)AF és AA (Anisotropic Filtering és Anti-Aliasing) pontosan az igénytelen textúrák hibáit foltozza: (teljesképernyõs) élsimítások és éltompítások ("kitalálja" az átmeneteket a szem általa, így simábbnak látjuk a képet).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

SötétBarom
Ehhez miért kell crt monitor? Másrészt ha ultra high textúrákkal operál egy játék, viszont mellõz mindenféle modern technikát (HDR fõleg), akkor baromi hülyén néz ki. Mondjuk az UC nem lep meg hogy szar, egy éve alatt nehéz összehozni legalább részben minõségi cuccot. Foshegy.

Viszont az AF meg az AA nem tudom hogy függ össze a vérigénytelen textúrahibákkal..

IMYke2.0.0.0
Ja, valamit kihagytam: a Motion Blur és a HDR áldásos hatását a grafikára... Ettõl lesz olyan "takonyszerû" csillogása a [b]Bump- és Environment Mappingeltf/b] textúráknak!
Elmossa a rettentõ durva minõségû textúra hibákat.
Ezért van az, hogy - most CRT monitor mellett megtehetem - az aktuálisan kiszemelt játékot megnézem 800*600 / NoAA/FSAA és Blur-ok kikapcsolva...

Némelyik olyan tré, hogy hihetetlen.
Élükön a NFS: Undercover.

nemá...
ezt nemakarom elhinni, az nfs széria miért ilyen gáz? ha a fizikára rágyúrnak, egybõl a grafika lesz hótszar? menjenek a...

IMYke2.0.0.0
Elhiheted: ezt a grafikát már véglegesnek szánták.
Egyetlen példát nem tudok neked felhozni, amikor a publikussá vált képek minõsége nem állt volna köszönõviszonyban a végtermékkel...

Szóval, itt már csak a "belbeccsel" foglalkoznak. A fel-Photoshop-polt marketing képek alapján még rosszabbra is lehet számítani, mint a Most Wanted...
<#zavart1><#eplus2>

Elolvastam ma a PC Guru-s NFS Shift béta tesztet. Hát, kissé kezdek aggódni. Azt írják, hogy "észbontóan gyönyörû grafika" , azt nézem a képeket, már a cikk nyitóoldalán lévõ hatalmasban kinyomott Corvette is olyan rossz minõségû, mintha az NFS Underground színvonalat látnék jó 5-6 évvel ezelõttrõl. Recés mint az állat az autó eleje, élsimítás nuku, hót elmosódott feliratok a kasztnin és elmosódott csillag festések a motorháztetõn, az út pedig annyira kockás, hogy a kanyar nem is félkör, hanem inkább 6-szög alakú. Nagyon remélem, hogy a végleges játéknak köze sem lesz ehhez a grafikai színvonalhoz.

[HUN]FaTaL
Nekem is tervben van ne aggódj 😄DD

SötétBarom
Egyszer ha beszarok is veszek egy G25öt 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
Nekem sima májkroszoft xbox tríszixti gémpedem van, sztem überjó. Mondjuk wireless, ez drágább, meg kell hozzá akksi is, azonban a drótost 10 ezren belül megkapod bõven. Sztem nagyon jó, fõleg az analóg fék/gáz kar, plusz nekem ez az elsõ ilyen jellegû cucc, ami kézre áll. Volt régen egy dual shock utánzat is, de ott sztem szart sem érnek az analóg karok, meg olyan "awkward" az egész. Az a boxos pad meg pontos is, és nagyon jól adagolható mindegyik analóg. Szal szerintem beszt.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

[HUN]FaTaL
Viccelek én is 😊 Vennék én is G25-öt de drága, nincs rá keret, a kormányom is vibrationos (Formula Vibration). Azt hiszem gamepadból csak rezgõs van, FF-es nincs. De a logitech weboldalán kint van az összes termékük 😊

IMYke2.0.0.0
Vettem a lapot 😊)))
De rá nincs pénzem. Semmi más alternatíva nincs rá?
A Logitech Dual Shock-om ugye nem Force Feedback-es... és annyit beszéltetek róla, hogy már én is tulajdonosa akarok lenni egy ilyen képessegégekkel bíró jószágnak... 😊

[HUN]FaTaL
Dzsí-Tventifájv😄

Géhúszonöt? <#idiota>

IMYke2.0.0.0
Kérdés : Olcsóbb Force Feedback-es Gamepad milyen árban fekszik? Milyet érdemes venni GRID/TDU mellé?

SötétBarom
Nekem pont fordítva. A TDU-ban érzem olyannak az egészet, mintha taknyon csúszna minden autó.. A GRIDben sokkal jobban lehet érezni a tapadás elvesztését, jobban reagál a gáz-fék hatásokra is (meg jópofa, hogy váltásnál mindig beremeg a pad 😄).. Mondjuk ez eléggé kinek-mi kérdés, ennyi. Az tuti, hogy az NFS-eknél mérföldekkel jobb mind a kettõ..

Dante73
Nem is tudom...
Nekem jobban fekszik a TDU fizikája. Gridet nemrég újra kipróbáltam, nagyon nem tetszett. (G25) A TDU-ban van valami, amitõl "autószerûbb" a dolog. Persze, ez már inkább egyéni ízlés kérdése.

http://www.freetvmaci.info/

IMYke2.0.0.0
Nekem még billentyûzettel és Dual Shock-kal sem okoz gondot a "billegése" - az Izom (Muscle) kategóriájú autók tulajdonsága helybõl a puhább, labilisabb elsõ- vagy hátsókerék felfüggesztés : merev futómûnél egyszerûen széttörné azt a némely - valódi autó - esetben 600 LE-t is elérõ motor a direkt nem sportautós futómûveket.

SötétBarom
Billentyûvel biztos fájdalmas..

"a tökéletes arcade megoldás " az irányithatatlanságra és a billegésre gondolsz?

SötétBarom
Ez így van, csak ne mondja nekem senki, hogy az milyen kurva yo fizika 😄D A GRID, na az a tökéletes arcade megoldás (sztem..)

IMYke2.0.0.0
S bár valóban "kamu" fizikája van, mégis jobban oda kellett figyelni a kanyarvételekre, és a hegyi szerpentineken való versenyzésre, mint egy NFS Underground-tól Carbon-ig részben...!
Az Undercover meg no comment kategória.

SötétBarom
Talán a GRID nem árkéd? De. Fel lehet borulni benne? Fel. Akkor minek van kamu fizikája? Igen. A TDUnak. Fõleg azért másrészt, mert a HC mód nem a kerekek tapadását módosítja, hanem a gravitációt. Szal igen, kamu fizikája van.

Ettõl még jó amúgy, csak nem annyira. Én is játszottam vele vagy fél évig minden nap.

[HUN]FaTaL
Így van, de azért annyival kiegészíteném hogy az NFS:UC háát, az még árkádnak is bûnszar 😄

" meguntam a kamu fizikája miatt "

Nincs kamu fizikája a TDU-nak, ugyanis hivatalosan is árkád játék, tehát semmiféle kamu nincs benne, hisz árkádnak készült, így badarság volna valós fizikát keresgélni benne, ugyan olyan árkád, mint a jelenlegi NFS UC. De hát ilyen autós játékok is kellenek szórakozni (egyébként kedvenc árkád autós sorozataim a TD és az NFS szériák).

Ha meg szimulátorra vágyom, beröffentem a kedvenc szimulátoraim: LFS S2, rFactor, GTR Evo játékokat. Hát igen, el vagyok látva autósjáték ügyileg. 😊

SötétBarom
Ja télleg :]

Azt meguntam a kamu fizikája miatt. Ill. elég uncsi a terep, hiába kurva nagy. Pálma-mezõ-város-pálma-pálma-mezõ-óceán-pálma.. Meg én autós játékokban szeretek elszállni. Ha már elbasztam valamit nagyon, legalább legyen látványos, ne úgy mint a TDU-ban, hogy lerepülök a völgybe, aztán ilyen retardált módon bebugzik az autó mert nem lehet felborulni, hát bazzki. Amúgy sztem hatalmas lenne, ha a második részhez az Alpok egy részét modelleznék le. Meg mondjuk a Man szigetet. 😉 Van egy verseny a TDU-ban, miután végignyomtam, szinte csak ott toltam HCben idõre. Az, ahol a sziget közepén lévõ hegyet szeli át egy út. Az a beszteszt. Mondjuk az is megérne egy misét, hogy szögletes az út, ezért az autó folyton felemelkedik 😄

[HUN]FaTaL
TDU a legjobb of course 😊

SötétBarom
Hádde nem? Lassan ott tartunk, hogy perpill a legjobb utcai autós játék az a kurva GTAIV, ami nem is errõl szól.. (meg frusztráló, hogy kocsikázgatás közben tûzharcba keveredik az ember 😄D - amúgy zisten nagyon)

giornalista
jaja, szerintem sem ártana, ha a versenypályák mellé belevinnének pár ilyen point-to-point jellegû helyszínt is. egyébként nem 1 év alatt hozták össze ezt a grafikát, hanem majdnem három alatt, ez a motor már akkor készült, amikor még nem tudták, hogy Need for Speed lesz belõle.

btw: március 4-én a három nagyobb hazai Need for Speed oldalon (NFSSR, NFS Hungary, TCM) megjelenik a Shift preview-ja. kedden próbálhattam ki a játékot Londonban, onnét lesz a beszámoló.
IMYke2.0.0.0
Szívembõl beszélsz autórajongó barátom! <#law>

Hát az a szimulátoros is inkább csak szimulátor SZERÛ a porsche unleashedben is.😊
Egyébként Barom sztem nem arra gondolt hogy az irányítással lenne gond (bár én egynelõre megkérdõjelezem hogy rökpe 1 év alatt ilyen grafikájú szimulátort készítenének),hanem azzal hogy még mindig versenypálya,még mindig körpálya.
Sokkal jobban feküdne A-ból B-be versenyek messze városoktól,hegyvidéki szerpentineken,puszták országútjain át falvakon településeken--> úgy ahogy a rééégirééégi NFS-ekben.
Sokkal jobb volt (és még rendesen látványos is) mint a rohadt versenypályák,meg a betondzsungelek.

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

kovecses
Rakhatnátok ki valami bannert.

Töltsd le, teszteld és ha tetszik vedd meg és támogasd ezzel a készítőket!

Simbin & SMS - Trouble Brewing/

A Simbin perelgetne?
Tigristank
Félig-meddig még az V-ben is volt, ugye az Alpok pályán. Az volt az egyik leghangulatosabb, fölmenni a hegyre, ahol havazik, aztán lefelé haladva szépen elolvad a hó. 😊

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

meg a 4-ben még volt havas pálya is, na nekem az is hiányzik
Tigristank
Underground 1-2 helyszínek szerintem nem voltak olyan rosszak, pl. U2-ben a hegyrõl lejönni, és rálátni a városra; na az szép látvány volt. Persze 1 napszakváltozást nem ártott volna berakni a játékba.
Azt hiszem, valóban az NFS V-ben voltak a legszebb helyszínek (változatosak voltak, és csak európaiak), de az NFS IV se volt azért rossz ilyen tekintetben, pl. Route Adonf pályán este volt tûzijáték, esõben szépek voltak a villámlások, de Kindiak Park és Dolphin Cove is szép helyszínek voltak.
Az NFS:HP2 se volt rossz, csak ugye az volt a hiányossága szerintem, hogy csak 4 helyszín volt, 1-1 helyszínen volt 3 pálya, és azoknak meg sok közös szakaszuk volt a másik kettõvel.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

RAZOR27
De ugyanazokat a lambo-kat is nemde? 😊

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Ferrari is jöhetne most már idén!
Pl egy F430 Scuderia, FXX Evoluzione páros király lenne!

Lamborghini-bõl pedig a Gallardo LP560/4 és a Revetón kéne!

DJ Skyline
BMW is tudtommal náluk van, mégis évekig ugyanazokat a BMW-ket nyomatták. Undercoverbe tettek egy M6-ot, je. <#szomoru2> mondjuk addig nem jutottam el, hogy kipróbáljam, mert annyira szarfos epizód, hogy haveromnál a lemeztartó legutolsó "oldalán" van a játék. 😄