11230
-
medogyorgy #5747 Sziasztok!
Egy gyors kérdés, nálatok a force feedback rendesen működik... mert nekem van egy logitech formula force EX korményom, és hát nem igazán működik rendesen... Van ötletetek, köszi -
CamelX #5746 Továbbra is küzdök a 4es szintű verdák megszokásával :D igaz még csak meghívásos versenyekben, de nem hagy nyugodni, rá kell éreznem hogy később tuninggal beállíthassam magamnak. Egyelőre a Bugatti kupát még csak be sem tudom fejezni, a Porsche GT-n pedig nagyon a végén kötök ki. Az ellenfelek egyszerűen meg vannak vadulva, pedig épp elég megküzdenem a bukkanókkal :) -
Skyline #5745 Fogalmazzunk úgy:
Akinek ez szimulátor és élvezi hogy egy bömbivel mekkora jól végig tud menni versenytempóban a Nürburgringen...Nos az egy GTR-ben valószínleg az első 2 kanyarban gondban lenne..:DDD -
KillTheKonzol #5744 lécciii savegamet kéérek szépen -
#5743 Nemcsak, hogy feje van, de még kivehető az orr, a szemek meg a tűzvédő maszk is. Ha kiveszed a képrészletet, feltolod rajta a kontrasztot, lehet is látni halványan.
Nekem mintha jobban látszana, mikor játszom. -
#5742 A shift egy másik koordináta rendszerben van, mivel itt nem autót vezetsz, hanem egy scriptelt akármit tologatsz. A GRID meg az LFS ugyan annak a szakasznak a két vége. -
#5741 Ez a vita hogy régi és új.
Tegyük fel megkérdezel egy 13 évest (csak mondtam egy kort) Aki még életében nem játszott PC vel sőt semmilyen autós játékkal.
Mutatsz neki 2 videót mondjuk NFS2 és NFS SHIFT. Melyiket fogja választani?
Szerintem az esetek 99% a SHIFT nyerne. Azért pártolja mindenki a régi NFS eket mert akkoriban még gyerek cipőben járt az egész. Sokkal nagyobb változások jöttek. És nem is volt még ekkora elvárás. -
#5740 Te valami elbaszott életű, magányos frusztrált barom vagy, aki megpróbálja magát kiélni a neten? És ráadásul értelmi fogyatékos?
Azt hittem, érthetően elmagyaráztam, hogy miképpen formálódik a véleményem a játékról, talán sokkal inkább kellett volna ügyelnem arra, hogy összetett mondatok helyet tőmondatokat használjak, hogy egy alsótagozatos számára is érthető legyen. Forgatom a véleményem? Mondd csak jóember, nálad még nem fordult elő, hogy valamit jobban megismertél és megváltozott a véleményed? Ez nálad idiotizmus Hát nálam az ellentettje az. Vagy te ilyen végletekig kitartok a faszságaim mellett típusú félcédulás vagy, akit nem győz meg soha semmi? Leírtam, nem sokat játszottam vele, nehéznek tűnt, de úgy gondoltam hogy legyűrhető. Még többet játszottam vele és reménytelennek látom a Pro fokozatot. Éééérteeeed? Vagy fogalmazzam még egyszerűbben?
Ja és az olcsó hülye ferdítéseid: Hol írtam azt, hogy a Grid mégis jobb ebben meg abban? Sehol. Mert még így sem jobb, mert a Grid egy végletekig leegyszerűsített cucc. A Shiftnek alapvetően JOBB a fizikája és az AI-je is, csak ééérteeeed, el lett túlozva mindkettő, de alapvetően látszik, hogy kidolgozottabb. Az arányokkal van a baj,nem azzal, hogy ahogy van szar, nem tudom, sikerül e megfogni a mondandóm lényegét és felemelkedni az összetett mondatok és azok mondanivalójának csodálatos világába...
Milyen tanácsokat adsz te? Semmilyen. Szar ezé', szar azé, gridazisten mer amúgy fingom nincs az autós játékokhoz és gridazisten még egyszer - kb ennyit tudtál ebben a topicban. Ha már tanácsadásról meg információadásról van szó, lapozgass vissza szépen, nem kicsit bővebben és hasznosabban szolgáltam ki az első napon az ilyesfajta igényeket, mint a fikázó gyépé hozzászólásaid együtt a mai napig.
És nem, kurvára nem volt igazad az AI-t és a fizikát illetően, mivel
1. A Gridben nincs Ai
2. A Gridben nincs fizika.
A Gridben törésmodell van. Így aztán nem kell elismernem, hogy igazad volt e két dologban, vagyis abban, hogy ez a kettő a Gridben nem létező dolog jobb, mint a Shiftben. A Shiftben ha elméretezve is, de legalább léteznek ezek a fogalmak. És miután léteznek, talán javítással javíthatóak, optimalizálhatóak.
És nem, valóban nem lesz befejezve úgy, hogy te itt lököd a napi húsz fikázós grides hozzászólásodat. El vagy te tévedve, de nagyon. -
#5739 Én aki arcade autós játékokon nőttem fel, tavaly a Gridre azt mondtam, hogy ennél élethűbb játékkal nem játszottam. Vettem egy kormányt, végig toltam a Dirt-öt, de nem találtam elég élethűnek. Aztán rábukkantam az LFS-re és rájöttem, hogy a GRID egy hoki, ahhoz képest fizikában. Szóval a lényeg:
Ha a Gridet az egyik, az LFS-t a másik végletnek vesszük, akkor a shift valahol a kettő közt helyezkedik el. NEKEM. -
#5738 Azok tényleg jók voltak,Én személyszerint a 4-t szerettem a legjobban. -
Blum #5737 OMG! Bekattantam? Mert nem tetszik a Shift? És mert tetszik a GRID? És sok más helyen ugyanúgy leszarozzák a Shift-et,mint az ezelőtti pár részt? Azért az,hogy bekattantam,az már túlzás. (szvsz)
A fórum azért van,hogy vitatkozzunk!!! Vagy nem?
Mint már írtam. Azzal,hogy mi itt vitatkozunk,sőt már-már veszekedünk és lehülyézzük a másikat,lehet,hogy egy olyan embernek segítünk megformálni a gondolkodását/véleményét,hogy vajon "Adjak érte 10ezret vagy sem?......"Letöltsem az 1megás netemmel,ücsörögjek itt 8-10 órát és várjam meg,amíg lejön,vagy ne?"
Azzal,hogy Én itt úgymond rácáfolok mindenre,amit Te itt mondasz(ami már kétséges....),nem az volt a célom,hogy feszültséget keltsek,kirobbantsak bármilyen veszekedést,hanem a puszta segítségnyújtás,úgymond tanácsadás. Sajnálom,hogy Ti ezt nem így gondoljátok.
Ráadásul annyi erővel,hogy te engem bekattantnak neveztél,nyugodtan hívhatlak Én is idiótának. Hogy miért? Délelőttre emlékezz vissza. Amiben a GRID szar volt,abban a Shift jobb.Szerinted. Mondom jólvan,örüljél,de akkoris volt pofám véleményt nyilvánítani. Aztán estefele visszajössz,hogy hú,hát mégis abban szar,amiben nem rég még húde jó volt! Hogy is van ez kéremszépen? És akkor pofátlan módon engem mersz bekattantnak nevezni. Azt hittem talán találtam az SG-n egy olyan foltot,ahol értelmes emberek vannak...de ez van. SG ilyen.
nem az a baj,hogy te isteníted (vagyis már nem tudom mi róla a véleményem) a Shift-et és fikázod a GRID-et,hanem az,hogy forgatod a véleményed. Ha van benned egy kis tisztesség,akkor talán mondhattad volna azt,hogy "bazzeg,lehet abban igazad volt,hogy az AI és fizika más-más szögből szar". (16 éves korom ellenére) Egyik ezért,másik azért.
Többször is jeleztem már,hogy fejezzük be,de neeeeem.....még rákell tenni valamit és hülyének nevezni a másikat.
Na jó éjszakát mindenkinek,jó játékot,aki még játszik! (MONDOM EZT MINDENFÉLE GÚNYOLÓDÁs NÉLKÜL! ) -
#5736 -
gaben104 #5735 Nekem minden meg van csak az égbolt hiányzik:D -
#5734 Ha már a valóságról beszélünk... m3 as bmw tuning nélkül nem bír 200felé menni, ok. 180nál olyan homályos minden, mintha egy rakétán ülnék. Ez reális? :D Ne gyertek a realitással, ha nfs ről beszélünk könyörgöm
Aki 1-2 éve gépezik annak lehet tetszenek ezek, de én speciel az nfs 1-2-3on nőtten fel, és ezeknek már közelsem sincs olyan hangulata, mint azoknak volt. Lehet én baszódtam el, nemtudom. De az a hangulat, élmény, amit az akkori játékok szolgáltak már csak elvétve, 1-2játékban található meg, és ezeknek alegkisebb közük sincs az EA művekhez. Szar. -
USAMEN POWER #5733 A griddel eljátszottam egy jóideig, de az nekem túl pörgés volt, nagy volt a lökdösődés, örültem ha ritkán bejutottam az első helyre, teljesen alap verdákkal, nem is a 700 lovas gépekről beszélek.
Itt viszont azért Hardban már 20 sofőrszintig eljutottam, egyetlen bajom van, hogy plusz csillagokat is meg kell szerezni, amiért új versenyeket kell indítsak, és szándékosan kell vesztenem mert épp az a kikötés hogy menj végig szépen a pályán... De ez csak mellékes. -
#5732 Nálam gyakorlatilag fekete a kép, csak a HUD elemei látszódnak jól, meg néha bevillan ez-az a tájból, majd eltűnik azonnal. GYakorlatilag nálam nem éjszaka, hanem néger a sötét alagútban effekt. 9800GT amúgy és WIN7, legfrissebb és egyel régebbi driverrel is.:-O -
#5731 Hagyd rá, bekattant és most ezen a témán fok zakatolni még pár napig, beírogat minden hsz-re, és bebizonyítja, hogy amiért neki nem tetszik a Shift, akkor a világon senkinek sem, ha mégis, akkor az nem játszott a Griddel, vagy ha mégis, akkor nem úgy, ahogy kellett volna. :D Észre kéne venni: Személyes ügyet csinál abból, hogy hozzászólásaival megpróbálja kioltani a pozitív véleményeket. Hogy az ő fogalmazásmódjával éljek: Gyerekes. ;) -
gaben104 #5730 ÜDV!
Egy kis segitséget szeretnék kérni! Van egy kis gondom a játékkal! Feltelepitettem a gamét ,el is indúlt ahogy a nagykönyben le van irva,mindent beállitottam aztán elkezdtem! A demó lement elkezdődött a verseny először fel sem tűnt a hiba,mert azt hittem éjszaka játszódik:) Aztán már a 2.pályán furcsa volt,hogy a demóba nappal van amikor játszom akkor meg éjszaka! Végre tudtam venni verdát elkezdtem az igazi játékot és akkor tünt fel NINCS ÉGBOLT!!!!! SEMMI FELHŐ ÉS NAPOCSKA! A repülőt és a helopokkert ,meg a többi sz*rt látom de nincs felhő! Ami a legszebb az egészben a szélvédőn tükröződik a Napocska! A sőtétből jön a fény:D Próbáltam mindent,azt hiszem...Driver csere,leszedtem a gamét visszaraktam..Szóval minden a régi! Megy a játék kifagyás,akadás nélkül,de nincs ÉG!!! Szóval nekem az éjszakai mód van meg:D:D:D Win7 az oprendszer és 9600Gt a vga.
Ötleteket szivesen fogadom:D:D Bocs a hosszúságért! -
#5729 Mást sem olvasni tőled,csak azt,hogy Grid így,a Grid úgy jobb,mint az NFS. A Shift így,meg úgy szar... Ez mi,ha nem elvakultság? Nem azt mondom,én is elvoltam egy darabig a Griddel,de undorítónak találtam a sárgás fény effekteket benne,ez nem tükrözi egyáltalán a valóságot. Másik meg az irányítása,ami egy kalap szar volt kormánnyal. Ez legalább közelebb áll a valósághoz irányításban,nem úgy mint a Grid. Nem beszélve a grafikáról és a fény effektusokról. Szóval élethűbb a Shift. És még mielőtt felteszed/felteszik a kérdést,hogy milyen módban játszottam a Griddel,elmondanám,hogy pro módban,ahogy a Shiftel is. Ja és G25-el próbáltam ki a Gridet is. Összegezve,ha nem tetszik a játék akkor ellehet menni ebből a topikból,mert mint mondtam,annak a kedvét is elveszed ezekkel a megnyilvánulásokkal akit esetleg érdekel a játék. Nincs bennem semmi rossz indulat,csak már kicsit unalmas azt olvasni tőled,hogy "elb@szták már megint az NFS-t,a Grid sokkal jobb!" -
#5728 Hát ma már én is besokaltam basszus. Kormány ide, kormány oda, olyan szar dobálós pályán vok, hogy sztem a full tuningos 200sx-el csak forgolódva tudok haladni... kicsit felhúzott.. -
#5727 Meglepett, amikor azt írtad, hogy talán Rád céloztam, meg sem fordult a fejemben... 3 versenyből pedig nem szűrük le hosszú távú dolgokat, főleg, hogy ugye akkor még csak 1-es szinten voltam, a 2-es már jóval nehezebb és még mindig nem állítottam, hogy egy kalap szar, csak azt, hogy a Pro szint szerintem irreális és teljesíthetetlen.
És már említettem: A Grid Ninja fokozaton is megvolt, tizedannyit nem szenvedtem vele, mint ezzel. A Grid az túl könnyű volt számomra, ez tény, ezt azért ne kívánd megcáfolni.
Amúgy ez a legyerekeskedés lehet, hogy szerinted valamiféle komoly pluszt ad hozzá az okoskodó megmondó karakteredhez, de 16 felett az ilyen fogalmazásmód már inkább ad mosolygásra okot, semmint tekintélyt csikarna ki a ... mire is? Próbálj meg normálisan kommunikálni, nem hinném, hogy te valamiféle orákulum lennél. Józsika véleménye épp annyit ér, mint a tiedé, ha tetszik, ha nem. -
csoli31 #5726 Megvan a legdurvább kocsim. De valami eszméletlen nehéz vezetni a hepehupás pályákon.De amúgy észrevettétek már hogy a kocsiban egy fej nélküli pilóta ül? Van sisakja de nincsen benne fej.
-
#5725 Van egy olyan meghívásos verseny ahol Bugatti Veyronnal kell menni, na ez nekem már sok volt, billel képtelen vagyok az úton tartani, a McLaren F1-est viszont sikeresen hoztam, de úgy érzem a 4. szintű autókat nagyon durva lesz billel irányítani, ha sikerül egyáltalán. -
KillTheKonzol #5724 sziasztok!
megvan a játék de egy héten kb egy napot vagyok otthon, nincs időm kijátszani ezt a játékot, de szivesen gurulnék a kedvenc verdáimmal benne, egy savegame-t elkunyizhatok valakitől? (nem baj ha nem 100%, amennyire megvan eddig az is jó:) )
Köszönöm
üdv -
High end PC #5723 Hát ja, az NFS sorozat nem összemérhető a GRID-el, az előbbi korszakalkotó részeket is megélt és hatalmas palettával rendelkezik, míg az utóbbi csak egyetlen játék ami épp elkapta az akkori igényeket. -
Blum #5722 Itt már rég nem fikázásról van szó...
Elvakult szövegem? Fejtsd ki kérlek bővebben. -
Richardix #5721 Most felhúzott ez a szar...
Tegnap, lett egy kis pozitív élményem, ugyanis sikerült megszelidítenem azt a párszáz lovat, és végre ment az irányítás... már játszottam a gondolattal, hogy ez egy jó játék, de ezt a címet tőlem semmiképp nem kapja meg ezek után.
Történt ugyanis, hogy elérkeztem a 3. szinthez, full tuningolt Lamborghini Murcielago, épp csak az átépítés hiányzik. remekül megy, aláz mindent és mindenkit. aztán elérkeztem egy versenyhez, ami bebizonyította, hogy hiába tudom kezelni a masinát ha az ellen nem hagy érvényesülni. Egyszerűen hihetetlen miylen agresszív az AI, ha kanyarban alssítok egyből hátamba jön, elvesztem az "egyensúlyt" lök rajtam egyet had menjek a falnak. De a favoritom az, hogy megyek el meleltte azt szépen rámjön, lelök a pályáról, bele egy kiálló full beton részbe frontálisan. legalább 6x újrakezdtem a versenyt, hiába.
"reálisabb" fizika, szimulátorhoz közelítő iráányítás, szép grafika, ehelyett ráfeküdhettek volna az AI-ra pl.
jah és FERRARIT A NÉPNEK! :P -
#5720 Ha neked tetszik a sárgaság a Gridben akkor nincs miről beszélni.
#5714: Akkor minek jársz ide,még azt is lelombozod az elvakult szövegeddel aki szeretné kipróbálni a Shiftet?!
Én se járok a Grid topikba csak azért,hogy fikázzam a játékot. Pedig megtehetném,de nem fogom. -
Blum #5719 -
Coronita21 #5718 te az SG Fórumra épited eme két játék statisztikáját ?:D -
Coronita21 #5717 jesszusom.. -
Blum #5716 És az optimalizáció? GRID sokkal jobban van megcsinálva,pedig az se ronda játék...sőt. -
#5715 A grid is tud hasonlóan szép lenni, és elgalább az 1280x960 minden fullon megy 50 fps-t az én szar konfigomon is nem ugy mint a shift... Sztem a grid is jó játék erről még iagzán nem tudok nyialtkozni. -
Blum #5714 Nem tudom Te hogy játszottál vele,de nekem az istenért sem sikerült 8. helyezésnél jobbat elérni GRID-ben,SHIFT-ben meg..na mind1,nem ismétlem többször önmagam. Utoljára mondom,hogy GRID sokkal jobb,és ezt külföldi fórumokon is lehet olvasni. Ennyi,kész, kaput,over,the end. -
wednes #5713 Üdv.
Akiknek Geforce kártyájuk van azoktól kérdezném, hogy nekik a menüben van PhysX kapcsolójuk? -
#5712 Mert egy jó játék a Shift:) Grid meg egy szar:D Főleg irányításban és kinézetben. -
#5711 "belsőnézet" :) -
#5710 A GRID legnehezebb fokozaton 0 helpel is könnyű, ez az egyetlen baja + a besőnézet, de minden másban übereli a SHIFT-t. -
#5709 Azért az látszik hogy az NFS gamék mennyivel több embert mozgat meg, függetlenül attól hogy jók vagy rosszak.
GRID hsz-k: 5983
Shift hsz-k: 5706 - megjelenés után 3 nappal. :))) -
Blum #5708 "és én nem vagyok az a fajta fasz, aki mindenáron ragaszkodik az eredeti - talán elhamarkodott - véleményéhe,z"
Ezzel csak nem rám célzol? :O Tévedni emberi dolog,de nem igaz,hogy mondjuk 3 verseny alatt nem lehet észrevenni,hogy az AI itt (is) idióta vagy agresszív vagy bármely rossz tulajdonsággal van vegyítve. Feltételezem,hogy 2 óra alatt azért több,mint 2-3 versenyt mentél. Nekem érdekes módon 2 verseny után leesett,hogy EZ 1 KALAP SZAR (már elnézést) és ez így nem tuti.
GRID-et próbáld ki a legnehezebb szinten,mindenféle segítség nélkül és nyilatkozz. Vagy az már úgy nem fain?
Ne gyerekeskedjünk már...(ha Én még annak is számítok hozzád képest )