Rise of Flight - Flying Circus Volume I

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Látjátok!
Ez az én nagy problémám sok sok mai dologgal.
Megveszed ,kiadsz érte egy raklap pénzt,és utána matekozhatsz napokat ,hogy rendesen tudd használni.
Nem is értem,hogy ezt hogyan képzelik a gyártók. Azért 100 000 az nem kevés pénz még nálunk nyugatabbra se.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

DummyBoy
Nem akartam elkiabálni de a logitech nem a drájvereirõl híres 😞

Szomorúan hallom, hogy gondok vannak a cuccal ... BS-hez ED fórumon van egy teljes topik, hogyan kell belõni, hogy mûködjön ...

Ja és alma2: ROF-nak 3 napos demóját ki tudod próbálni 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Szomorúan hallom, hogy még mindig fagy nálad a RoF 😞 Videokártya-drivert esetleg megpróbálhatsz másikat felrakni. Ha a legújabb van fent próbáld meg egyel régebbivel.

Esetleg RAM hiba? Melóhelyemen múlthéten azért buzult meg az egyik gép, mert két különbõzõ RAM volt benne.

Nem a memhiány miatt fagy szerintem. Tõlem szemetesebb winfosa szerintem nincs itt senkinek, ram csak 2GB a vga 512-es. Mégsem fagyott egyszer sem. Az más kérdés, hogy realtime végig lehetne játszani az I.vht mire betölt egy missönt. 😊))

LeonSilver
Milyen vas van most alatta?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Fokker
hétvégén újraraktam a gépet, a RoF kapott egy saját partíciót, saját rendszerrel. arra nem is megy más, csak driverek, RoF, meg SP3 van rajta. indulás után a memória ilyen: betöltve 17 folyamat, 135MB... se háttérkép, se ikonok, se semmi. ennél lejjebb nem tudok menni. leteszteltem, u.úgy fagy mint azelõtt(1-1.5 óra után). be kell szerezzek egy 1GB-os 4890-est, vagy inkább 5870-est. ez utóbbival lehetne 3 monitoron RoF-ozni...<#wilting> nemsokára megnézem ezt a gyakorlós-rulettet, mert nekem is kivan a tököm az új patch AI szintjével.

Sanyo
Hasonló problémákra nálam bevállt az, hogy a joystick kábelt kihúztam pár másodperce. Vissza a helyére, minden oké.

www.pcpilot.hu

Sanyo
Az Il-2 mellé felírnám a Rise of Flight-ot is, mint amivel tökéletesen mûködik. A Black Shark nálam sem megy jól, a gázkar mozgatására a bot is mozdul, próbálom a tengelyeket rendesen belõni, de olyan sok van, hogy még elkezdeni sem volt erõm. Egyelõre küzdök a konfigurálásával.

www.pcpilot.hu

Nekem olyan gondom van az X52-vel hogy repülés közben egyszercsak elfelejti a fõ nézetváltó felfelé irányait. Kilépek rofból, control panel settings és ott se tudja. Újraindítom a windowst és akkor újra jó.

Remélhetõleg a Logitech van annyira nagy cég, hogy kiadják a javított új drivert és profile programot.

alma2
Szerintem meg varjal vele 😊
a lenyegi jateknal nem tudom beallitani rendesen Black shark, amivel nem vagyok egyedul. Tele ezerfele problemaval a foruma. Bar mar valaki irt ra led szin kapcsolgatast a gombjaira.
Mar 5 cimmel kiprobaltam, nem mind komoly repszim, pl arma2, bf2, de nem tudnak mit kezdeni a joy-al. Foleg a gazkarral. Harom eszkoz latszik egy helyett, illetve ket tengelyt tolsz fel amikor kalibralod, minden meghulyul tole. Egyedul az IL-2 aminel gond nelkul be tudtam allitani azt amit szeretnek. MASNAL NEM !
rohadt idegesito.
Persze meg mindig csak futolag tesztelgetem, de ordibal a fel vilag, mind a magatol rezges miatt.
Bar nekem azota nem csinalja, ha figyelve hagyom beken,
logitech
mind a BS es tarsainal mert nem kezelik a jatekok. A legtobb jatek a "gazkart" siman a joy x iranyanak erzekeli, holott fizikailag kulon id-ja van, igy ha gazt adok, mar borul is a gep 😊
Egyszeruen fogni kene a logitechnek es 1 eszkozt mutatni a windows fele, a problemak 90 %-a megoldodna. De igy igazbol semmivel nem tudok jatszani teljesen.
Lock-on-t este megnezem, irtak fura modon ott jol mennek a dolgok. A Rise of flight meg nincs meg, de rajta van a listan 😊

szerintem

DummyBoy
xD

TrackIR-t én is szerettem volna, de hála istennek a FreeTrack + Wiimote tökéletesen mûködik ... Ruddert eszkábáltam magamnak, egyelõre jó, de még tökéletesíteni szeretném, de az új Joy ezt a problémát is megoldaná 😊

SSD meg még nem kell, amíg a kattintgatással több idõ megy el, mint a Load time-al, addig nem foglalkozok vele xD

De ha belemegy a fõnökasszony, akkor Joy-t és homemade Ruddert tudok majd adni xD

Rudder, joy, TrackIR - ezek nekem is jöhetnek, + egy SSD, hogy az elhatározás és a repülés közti idõ kevesebb legyen mint negyedóra. 😊)))

DummyBoy
Én is kiváncsi vagyok ... fõleg mivel pár dolgot sikerült eladnom, még az ára is meglenne .. csak hát az engedélyt nem kaptam még meg rá ...

2 dolgot akarok most update-elni otthon, az egyik egy wide monitor, a másik a joy ... Csak sajnos életem párja mindig talál valamit a lakásban aminek nagyobb a prioritása mint a hülyeségeimnek 😊

Her Laca
Nem a kormányaira gondoltam😊 Azok hibátlanok,nekem is van. De a Joyok?😊)
Eddig a Logitech Joy-t még nem tudott tartósat összerakni,de remélhetõleg ez sikerül most neki.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

alma2
Ja a lenyeget lefelejtettem, szoval a logitechbe is vannak jo szeriak, szerintem nem sok szetesett g25 van a piacon, marmint ami a kormany reszet illeti. Megis csak a csucs termekuk volt egeszen mostanaig. Persze a valtokar az botranyos.

szerintem

alma2
volt logitech joyom, extreme 3d, imadtam, de tobb is tonkrement, pontosabban a Z irany. Ezert lett saitek, amit utaltam, de azt kell hogy mondjam meg mindig annak all a legjobban a kezre a tuz gombja. Aminek egyszeru szamomra a magyarazata, mert azt majdnem a harmadik ujpercemmel tudom megnyomni, kb a 2-3 hajlatanal, igy igen kenyelmes. Mig ennek a g940 nek tul kozel van a fejehez, es az 1-2 ujpercem kozott tudom nyomni, kenyelmetlen.
win 7 alatt nekem harom device-nak latja kulon pedal, gaz, joy. Igy bizonyos regi jatekoknal problemas lehet eletre kelteni az osszes reszet, mert pl csak ket device-ig keresnek. Hirtelen a freefalcon se ment. El kellett inditanom az xp-t mas okbol ahol viszont meglepodve lattam 1 eszkozkent latja, igy a freefalconnal is konnyu lett volna beallitani, mig fel nem tettem a profile-ert hozza, akkor mar ott is harom eszkoz kent szerepel.
A joy resze kicsit orr nehez, marmint a karja, igy hajlamosm ha csak elengedi az ember, picit elore dolni /ha mar nem jatszik/ De erre bekapcsolodik az egyik motorja, es mint a kavedaralo zorog, arrol nem beszelve reggelre szerintem le is egne, ha igy hagyna az ember.
Erre nem art figyelni. /Vagy csak a hazunk nincs viszszintesen epitve 😊/
Viszont Black Sharkba majd leestem a gyonyortol amikor /sose szoktam trimmelni en mar csak ilyen vagyok/ De letoltottem hozza egy profile-t, marmint ami a jatek iranyitasat allitja be, nem kell bohockodni a logitech programjaval, majd leestem a gyonyortol amikor elore-jobbra dontottem a joyt. majd trim es ugy maradt a kormany, na meg a heli is.
itt elerheto :
black shark g940
Na jo befejeztem az offot.

szerintem

Her Laca
Ha pár hónap használat után még tökéletesen mûködik akkor revidiálom az álláspontomat a Logitech joyokkal kapcsolatban😊Kíváncsian várom miket tapasztaltok majd az idõ elteltével. Addig is gratula hozzá. És jó játékot.

alma2
10 perce csomagoltam ki, de tetsztos darab.
Igen hosszu ujjaim vannak, de meg a csuklom felemelese nelkul eppenhogy elerem a joyon a felso bal gombot. A csuklo tartot ugye nem lehet fel-le allitani.
Ennyi penzert vegre nem sajnaltak a kabelt a pedalrol, ez mar ater az asztalom mogott is. kb 40 cm-el hosszabb mint a g25 pedaljanak kabele.
Persze maradtak a 20 eves soros portos csatiknal, de ha nem varialtak el a kabeleket benne, akkor ebbe mar hosszabitot is konnyen bele lehet dugni, nem ugy mint a g25 kormany alatti elrejtett reszebe.
Nekem meg szoktlan a kisujjam alatti tuzgomb, ha kell ha nem megnyomom.
A force-a nagyon brutal eros, A'la g25 a szomszed is hallja ha remeg az asztal tole 😊. A kezembol siman kitepi ha akarom, ha nem.
. A tapja egy az egyben g25 igy eleg egyet hasznalni es csak bedugni az eppen aktualis joyba.
Viszont a gazkarnal, ha egyre gondolunk van fent is lent kb 80 %-nal is az a bizonyos beakadas, eleg finom, de lehet erezni.
A joy kar mozgasa mint egy alom, megerte varni, semmi alkatresz nem surlokik, sot semmi gagyi rugo nincs beepitve/jaj saitek/ bar utobbi furcsa is lenne egy ffb-s joynal 😊
Jo otlet volt a joyon levo harom trim, igenytelenebbeknek mint en, ha nincs kedvuk elovadaszni a gazkart, egy egyszerubb jateknal, pl bf2 heli, bar igazabol mindegyiknal siman lehet hasznalni azt "gazkarnak".
Szamomra a "gazkar" is picit oriasinak tunik, itt sem mondhatnam, hogy minden gombot konnyeden elerek.
Na de eleg a beszedbol, megyek vegre kiprobalom.

szerintem

És lesz is még, ha kijön a RoF-hoz a Dr.I. Van egy olyan sanda gyanúm hogy a háromfedelû Fokker és a Sopwith Camel lesz a neoqb karácsonyi meglepetése.

Gundark 1 1
A forgómotor úgyis a világ 8. csodája volt 😊
Az "E" a blip switch? Kipróbálom otthon, hátha sikerül felgyújtani a motort. Vhol azt olvastam, hogy IRL a blip switch nyomásakor az üzemanyag továbbra is keresztülment a motoron, csak egyszerûen átfolyt rajta. Ha túl sokáig tartotta nyomva a pilóta a gombot, a nafta a motoron kívül is berobbanhatott. Ezért volt a legtöbb forgómotoros gépnek alul nyitott, patkó alakú motorburkolata, hogy a blippeléskor kijövõ el nem égett üzemanyag lent ki tudjon folyni. 😊)

DummyBoy
Itt van két Link:
Overclock.net X52 fix topik

ED fórum X52 MOD topik

Megpróbáltam leírni a saját szavaimmal, de inkább kitöröltem, ha érdekel benneteket akkor megfogalmazom valahogy 😊

Roppant egyszerû különben ... Csak nehéz leírni ...

LeonSilver
Ja.EZt kifejthetnéd "kicsit" bõvebben is.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

JoeDestroy
Mi az a sens. mod?

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

DummyBoy
Nem is a csavarhúzó a fõ gond ... Hanem hogy mind a Joy-on, mind a gázkaron a 4-ik csavar a gumitalp alatt van ... ha azt leszeded, simán vissza lehet tenni de késõbbi esetleges szervizelésnél észrevehetik 😊

Az a vicc, hogy ki kell venni belõle 3 alkatrészt hogy jobb legyen xD

Bár az afterburner detent csak ROF-nál vagy helis játékoknál zavaró. (DCS-nél nem is annyira ... Nekem ROF-nál tûnt fel igazán ...)

A Sensitivity mod-ra meg semmi szükségem nem lett volna, tökéletes lett volna nélküle, de gondoltam, ha már egyszer szétszedem akkor kicsit kitakarítgatom, megkenem az egészet ... és akkor + 10 perc kipróbálni ... max visszacsinálom ... De nem csináltam, mert jobban tetszik így az egész 😊

Ja a Blip switchet kipróbáltam és nem rossz. Míg a többi repülõnél ha megynomod az E-t lekapcsol a motor itt csak szünetelteti. Amint elengedem rögtön megy tovább.
Zuhanásnál jól jön mert nem pörög túl a motor így nem kell a gázkart mindig le föl tologatni.

Szétszedni azt nem akarom, de nincs is otthon olyan hosszú és vékony csillagcsavarhúzom amivel ki tudnám csavarni.

DummyBoy
Ehhh ... Garivesztés nélkül sehogy, mert szét kell hozzá szedni a joy-t ...

De az enyém nem garis (Külföldrõl behozott darab ...), ezért én 1-2 olyan modot megcsináltam rajta ami roncsolásmentesen bármikor visszaalakítható ...

Az egyik egy sensitivity mod a mágnesekkel (qrva jó 😊 ), a másik pedig az, hogy ha leveszed a Gázkar alját, abban egy kis bölcsõben 2 rugón áll egy kis bütyök ami az akadást szolgáltatja ... azt nemes egyszerûséggel kivettem és kész 😊

Hol tudod kikapcsolni az akadást?
Van ott egy force tekerõ de még csak tegnap kaptam egy másikat a hibás helyett és még nem volt idõm mindent kipróbálgatni.

DummyBoy
Köszi urak ... Most mosogathatok hónapokig xD

JoeDestroy
Még ha eltalálnak azt is. Az elõbb szakadt le a szárny, rántott egyet a bot, utána teljesen elengedett. 😊
Felszállás, leszállás, gépágyú, találatok, sebesség függõ kormánylapremegések, erõs fordulók... mind megjelenik.
Szerintem sokkal jobban mint IL-2 -ben.
Nekem egy sima FFB-s Logitech van, de az is isteni 😊

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

alma2
Az saitekes joyokkal nem tudom osszehasonlitani, max egy evoval 😊, mert csak az volt. De annak minden porcikajat utaltam, a tuzgombot leszamitva, de ezt mar valamikor kifejtettem valamelyik repulos topikban, osszevetve egy logitech extreme 3d-vel.
Igy mondhatni egy szuz kez fogja tesztelni. A g25 gaz kuplung pedaljanal viszont minden jobb lesz, szoval lehet, hogy majd el kell osztani kettovel az elso benyomasaimat mielott leirom 😊
Bar szerintem csak black sharkig jutok majd egy ideig.
Viszont BS foruman van jo par velemeny, beallitas otlet stb hozza

szerintem

Sanyo
A gép remeg, a kormányok elkezdenek lötyögni, naná hogy érezni. 😊

www.pcpilot.hu

DummyBoy
Nagyon szépen köszönöm 😊

Ezek érdekeltek 😊 Ha nincs ilyen "afterburner-detent" vagy mi ennek az akadásnak a neve az csak jó 😊 Ha lehet csökkenteni az érzékenységet, az mégjobb 😊 (Valahol a Neten láttam hogy lehet beállítani a Cougar-t, rendesen érzékenység görbe meg minden, pofám leszakadt ... Bár az tény hogy a Cougar azért etalon cucc ... fõleg SW téren ...)

FFB-nél istenigazából majd az fog érdekelni, hogy tényleg jól jelzi-e hogy jön az átesés (SEVa - Dolphin vagy Pfalz esetén pl 😊 )

Sanyo
- FFB RoF: felszállás közben nagyon rángat, eszméletlen élmény
- az ergonómiája jó, kényelmes. A bot talán egy kicsit jobban kézre is áll mint az X52-nél
- a gázkarnál nincs akadás, de lehet hogy nem állítottam elég szorosra
- lehet érzékenységet állítani, százalékban megadva, 0-150%-ig

www.pcpilot.hu

DummyBoy
Ugyan, el ne kapkodd a dolgot! Nem baszogatni akarunk, inkább legyen alapos mint összecsapott 😊

Az alább írtam pár kérdést, ami eszembe jutott idõközben 😊 Ha majd lesz idõd (Ráér a cikk után is bõõõõven ... sajnos nem kapkodhatom el ...) megnézhetnéd ezeket 😊

Elõre is köszi!

<#integet2>

DummyBoy
Üdv! Mint minden szim, ez is zabálja a procit, szóval nem tudom ... a Minimum proci az: Intel® Core™2 Duo 2.4 GHz

Viszont az állandó netkapcsolat az mint elõttem írták, szükséges, ugyanis be kell loggolni minden indításkor ...

Sanyo
Ne haragudjatok, de rengeteg olyan dolgom volt/van mostanában, ami miatt hétközben nem tudom folytatni az írást. Igyekszem megírni a második részt, ebben lesz majd szó a játékon belüli beállításokról. Talán videót is tudok csinálni, de erre is rá kell készülnöm még.

www.pcpilot.hu

Papa01
Szia, úgy tudom, net kapcsolat feltétlen kell, nem csak telepítéskor, hanem amikor játszani szeretnél akkor is.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Willenbrock
Estét!

Netkapcsolat nélkül is megy ez a játék?Örömmel látom hogy van rendelhetõ dobozos verzió is-bár az ára "nem gyenge".Intel Dual Core 5200-as procim van,a 3d kártya és a memória az erõs de ez a proci elég lesz hozzá vajon?

Papa01
Ja, és persze én is gratulálok a választásodhoz! 😊 Biztos nagyon finon kis cucc lesz.. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Korábban valahol írtam, az én módszerem az, hogy egy jól beállított oprendszert mentek le Norton Ghost-al. Természetesen minden programot felteszek, ami nekem fontos,pl szimulátorok., így ha aktivációs a program nem veszítek aktiválást a reinstallal...

DummyBoy
Gratula hozzá 😊

Sorolom a kérdéseket, ha Sanyo erre jár, tõle is várom a válaszokat 😊

- FFB milyen ROF alatt (Megéri-e a többletet az X-52-tõl ...)
- Ergonómiailag mennyire jó/gáz (Joy és gázkar is ... Ha lehet az X-52höz hasonlítani akkor az lenne a legjobb 😊 )
- A gázkarnál van-e ilyen akadás 20-80%-nál és mennyire kemény - kikapcsolható-e (ROF-nál én nagyon nem szeretem, hála istennek X-52-nél roncsolás mentesen kikapcsolható 😊 FC-nél oké, de helizni vagy ROF-hoz nagyon nem kell, fõleg mivel a felsõ pont ott van ahol a legtöbbet variál az ember 😞 )
-Lehet-e állítani a joy érzékenységét driver-bõl, SW-bõl (Neadjisten mondjuk érzékenység görbével, mint pl: Lonciban? Gondolom nem olyan mint Cougar-nál, de hátha ... Kellett pár év mire rájöttem X-52-nél ez hogy mûxik xD Sosem volt rá szükségem, csak ROF-nál jött elõ 😊Ráadásul itt csak növelni lehet ... )

Összességében, megéri-e érte eladni az X-52 Pro-mat 😊

alma2
Sok modszer van ra, hogyan mentsuk meg a jatekainkat egyszerubb, bonyolultabb. pl egy eleg egyszeru modszer, ha ezt a file-t elmented, C:\WINDOWS\system32\config\SOFTWARE
az uj windowsban a regeditbe be tudod tolteni, igy az osszes regi softwared regsitry-s bejegyzese megvan. csak at kell tenni az aktualisba amit szeretnel. Igy meg cd kulcsokat se kell megegyszer beirni.
Holnap jon elmeletben a g940-em, nem birtam kivarni mig befejezik a cikket 😊

szerintem

Papa01

Nekem mindig külön vannak a játékok, aztán Win resintall után végigpróbálom melyik megy, melyik nem 😊

Igen, ez a lényeg, sok szimulátor figyeli ezt, emlékeim szerint a Falcon 4, talán a Flaming Cliffs is.. 😊

DummyBoy
Nekem mindig külön vannak a játékok, aztán Win resintall után végigpróbálom melyik megy, melyik nem 😊

Bár ROF-al még nem próbáltam, általában párom játékait sosem kell újratelepíteni, mindig csak az az enyémeket 😊

Papa01
Sziasztok!

A Practice missions mappa tartalmát a Missions mappába kell másolni?

Képzeljétek el, újra kellett húzom a Vista-t. Norton Ghost-ot használtam, szépen visszahúzta a rendszert. Ebben a képfájlban még nem volt benne a RoF, és mivel a szimukat külön partícióra raktam, gondoltam kipróbálom elindul vajon.. 😊

Ez azért lehetett érdekes, mert a visszahúzott Vista-n ugye nem volt installálva a RoF, nyoma sem volt.

ÉS elindult! 😊 A user adatokat, (név jelszó) is megtartotta a program. A vásárolt gépeket is látta, és semmilyen gondom nem volt.. 😊

Szóval ezt a progit, nem kell újrarakni Win reinstall esetén, ha másik partícióra rakjuk.. 😊

De lehet ez csak nekem új.. 😊

DummyBoy
Blip switch ...

Mellesleg én sem használtam még, de én ritkán repülök Nieuport-al, fõleg mióta tudok dogfightolni a német gépekkel 😊

LeonSilver
http://www.theaerodrome.com/forum/aircraft/26336-what-blip-switch.html