Rise of Flight - Flying Circus Volume I
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Sikerült hozzájutnom egy TIR4-eshez (köszixD) ezért aki vacillál annak álljon itt pár dolog összehasonlításképp:
Sokat gondolkodtam TIR vásárláson, de Leon papa is említette, hogy olyan sok különbség nincs, meghát ugye az ára is ... De aztán mégis rászántam magam ...
Hogy megérte-e? Igen. 2-3 nap után ki merem jelenteni, hogy igen.
Bár nem kell óriási különbségekre gondolni, a sok kicsi azért összejött:
Telepítés: - letöltöttem, telepítettem, TIR-t bedugtam és mûködött ... pont ... ennyi ... Nincs móka az elemekkel, nincs Bluetooth szinkronizálás, nincs ménemmegyezaszarmármegint, stb ...
Konfigurálás: Itt jött a meglepetés ... bár a TrackIR 5-ös SW-ében KEVESEBB!!! beállítási lehetõség van mint a FreeTrack-ben, ezzel mégis jobban - kényelmesebben személyre tudtam szabni a fejmozgást ...
Végre tudtam olyan deadzone-t beállítani, hogy ha elõre nézek akkor nem mozog semmi, és kényelmesen tudok célozni, ellenben a nyakam sem kell kitekerni, ha hátra akarok nézni ... (Sõt, kicsit fura is volt, sokkal több Deadzone-t kellett állítanom mint FreeTrack-ben, mert valahogy jobban követte a mozgást a cucc 😊 )
Bár néhány helyen szenvedtem vele, hogy tudnék egy érzékenységgörbét kopizni, azért rájöttem 😊
Valamint egy nagyon kellemes meglepetés: az FT nem nagyon tudott mit kezdeni azzal, ha megjelent egy plusz fényforrás, vagy 2 pont túl közel került egymáshoz. (Clipnél gyakoribb dolog, az FT ilyenkor megbolondul rendesen ... ) NA ezt a TIR elég szépen lekezelte, nekem a legtöbb gondot mindig az jelentette mikor párom mögöttem olvasott, az olvasólámpa fénye bekavart mindig ... na most is olvasott épp, és látta is a TIR, de nem foglalkozott vele, szépen ment minden 😊 Ez nagyon tetszett xD
Nos, miután beállítottam, irány a játékok ...
Na itt jött a feketeleves 😊 Bár ez nem a Tir és sem a FreeTrack hibája, azért sokan beleszaladnak a neten 😊
A Wiimote-ot a Win sima USB-s joy-ként ismeri fel, de valami miatt mindig a játékvezérlõ lista elejére teszi, és lentebb tolja a többit ...
Ez azért gáz, mert pl: a ROF és az IL2 is a win alapján azonosítja a vezérlõket ... (Joy_1, Joy_2 ...) Ezért úgy kell bekonfigolni a játékokat, hogy a Wiimote csatlakoztatva legyen, különben amint csatlakoztatom a Wiimote-ot, a Joy_1-es X52-bõl Joy_2 lesz, és lesz ugyan fejmozgás, csak a gépet nem tudom majd irányítani xD
Na állítgathattam vissza mindent ROF-ban xD Ez is megvolt ... utána jött egy kis finomhangolás ... de ez lesz még szerintem 1-2 hétig a program 😊 De úgy néz ki remekül mûködik ...
A különbség nem "látványos" hanem érezhetõen más ... át kell rá szokni és kész.
Eddig mindennel tökéletesen mûködik, bár Loncihoz meg BS-hez új profilt kell majd csinálnom, mert egy jobbranézéssel 3-ször körbefordulok a kabinban xD
Végülis szuper 😊 Megérte.
De hogy egy kis negatívum is legyen benne ... mégpedig az, hogy ha az új árakat nézzük, akkor simán 3-szoros az árkülönbség ... aki nem engedheti meg magának a TIR-t, annak csak ajánlani tudom a FreeTrack-et, de most így pár nap után azt mondom, hogy aki megteheti, annak lehet érdemes összespórolni a TIR-re ...
Jöjjenek azok a dolgok amikkel szenvedtem FreeTrack alatt ... bár sokuk kiküszöbölhetõ azóta, meg megoldottam azért ezek elõfordultak:
- Wiimote telepítés: BT telepítéssel meggyûlt a bajom, valamelyik driveremmel összeveszett, ráadásul nekem csak a BlueSoleil volt jó, szóval volt szenvedés amíg felment, de utána mûködött ...
- Wiimote szinkron és FT start: minden egyes indítás elõtt 1-es és 2-es gomb megnyom, Connect a BT-on, megvárni míg zöld lesz (Néha nem sikerül elsõre ...), utána FreTrack indít, Wiimote bekapcs (van ez is hogy csak 2-ikra indul ...) profil kiválaszt, és letesz ... ezek után mehet a dolog 😊
- Kompatibilitás: Sajna pár játék kicsit döcögõsen indul FT-vel ... FSX pl: eddig nem is ment nekem, bár most Win újratelepítés óta mûködött ...
IL-2-höz elõször a játékot kell indítani, utána az FT-t mert azt IL-2 lelövi a Wiimote-ot valami miatt 😊 DCS, ARMA és társai hivatalosan nem is mennek ( Persze Hivatalosan xD) FT-vel, stb ...
- SW: Sajna ahogy nézem, a FreeTrack SW fejlesztése megállt, legalábbis elég régóta nincs új verzió ... ráadásul van pár dolog a SW-en belül, ami nem teljesen mûködött, ilyen volt a játék detektálás és az automatikus profilváltás a FT-n belül ... ezeket valahogy nem mindig szerette, ezért én inkább váltogattam manuálisan ...
Kicsit érdekesen hangzik, de aki használt FT-t az tudja, ki kell próbálni, mert lehet soknak hangzik amit itt leírtam, de ez 1 év tapasztalata után van ... szóval 90%-ban tökéletesen mûködik, ha nem elemrõl menne a cucc, akkor még a konnektálgatós rész sem lenne olyan vészes (így sem az, de gyorsan hozzászoktam, hogy nem kell vele bohóckodni xD)
Mindemellett a FreeTrack mellett szól az ára ... Nekem olyan 8-9k-ban megállt az egész rendszer, úgy hogy van sapkám és clip-em is + a Wiimote 😊
Na egy kis negatívum a végére a TIR-rõl, az árán kívül: Eszméletlen törékeny a cucc ... legalábbis ránézésre ... én úgy féltem mint az állat xD
Fõleg mivel a szívószálakból épített Clip-re nemigen kellett vigyázni 😊
Ehhez egy jóhír ... próbaképp kipróbáltam a FT-hez csinált Clipemet a TIR-el, és tökéletesen mûködnek együtt 😊 Csak anniy baj van, hogy a méretük nem pontosan egyezik ...
Szóva lehet csinálok magamnak egy "jáccós" Clip-et, amit nem kell félteni xD
Pár mondatban ennyi xD
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Találtam egy faszányos taktikai leírást a DCS-hez, ha sikerül lefordítanom ( illetve fordíttatnom ) kiteszem a tápigba.
De mennyire részletes kell? Mert ha gondolod, akkor megpróbálhatok valami kicsit komolyabb szösszenetet összedobni, de ha pár szó is elég, akkor azt gyorsan meg tudom osztani 😊
www.pcpilot.hu
Megjött a TrackIR idõközben 😊 Tetszik ... mondjuk idõ volt míg belõttem, de megérte 😊
Sõõt ... megy a FreeTrack-hez fabrikált DIY-Clip-emmel is,szóval lehet hogy a TrackClip Pro-t félreteszem, nehogy baja legyen xD
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Ha valami csoda folytán rendezõdik addigra a helyzetem, akkor holnap írok ide a fórumba!
Üdv:
Papa
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Hát pedig legtöbbször hátrafelé kell sasolni. 😊
Mindenesetre ha valami nekimegy (Szárnydarab vagy szilánk ...) akkor törnek a tollak ... De ellõni nem tudod (szerintem ... legalábbis nekünk eddig nem sikerült ... ha megtörtént volna már, akkor úgyis szólt volna mindenki ...) ... ezt a múlt peccsben csinálták meg ...
Sajna a fegyverzetet, fuel-t és skint minden játék elõtt újra kell állítani ...
Ezt saját missionökben ki lehet küszöbölni, de az összetartást és a fuel-t ott is állítani kell sajna ... remélem dolgoznak rajta a srácok, mert elég sokan szóltak már érte ... De várjuk nagyon ...
Egyébként a Dolphin fura egy gép, legendásan rossz a kilátás a kabinból, de mégis tetszik. Sok lábmunka kell a fordulókhoz, mert pedál nélkül pikk-pakk bedugózik.
Más: miért az az alap konfiguráció, hogy bombák is vannak felszrelve. Hiábba állítom be, még egy sima Restart Mission után is visszateszi a bombákat :|
Át lehet ezt szabni valahogy?
Ez a Boman gyerek nagyon vágja a témát. <#wow2>#wow2> Elég sokat lehet javítani egy skinen, ha valaki meg tudja buherálni az alpha channelt.
Emiatt ne aggódj. Még valamikor nagyon az elején elõfordult néha, hogy leszakadt csûrõkkel is lehetett orsózni, de ezt javították.
Szóval ez nem fordul elõ naponta ... Mellesleg Te is meg tudod csinálni, ha vagy olyan ügyes mint az AI xD (Segítek ... nem sikerül majd xD)
Érzetre teljesen jó a modellezés. Azt hinné az ember hogy profi FM van benne. Reméltem, hogy az AI-k "szkriptelve vannak és nincs flight modelljük, ezért tudnak ilyet. Az még le lenne tojva. De ha ez a player gépén is elõfordul akkor az nagyon nagy fos.
Mi a picsa???
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
Kérdezek párat!
Ha kifogy az üzemanyag,meg a lõszer azt ,hogy tudom pótolni?
Köszi!
Külföldi forrásból szerezzük be az alkatrészeket, így a gép adó-vevõ nélkül (motor, szabályzó 4db mikroszervó, 1 aksi, propi meg a test) kb 15.000-.
2,4 GHz-es 6 csatornás adó + vevõ ugyanott kb 25.000- (egyszeri beruházás, a hagyományos FM lényegesen olcsóbb).
Kisebb sérülések a helyszínen cellux v. más szalaggal javíthatók 😊
Nemigen bírná el az airsoft belét, mivel ezek kisgépek (fesztáv1050xhossz980 mm). Valamint a propi átmérõ 240mm és nehéz lenne szinkronizálni a lövést, hogy ne azt lõdd el.
Meg ugye 30-100m között ami nem talál az valahol csak le fog esni, elég nagy szórással. Ki tudja kit mit találhat el...
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
Mennyibe kerül egy ilyen modell? Mennyire sérül ilyen ütközéskor?
Meg lehetne csinálni, hogy elektromos Airsoft pisztoly belét ráapplikálni mint fegyver, és akkor lehetne lõni egymást, nem kéne ütközni xD
Isteni szórakozás! 😄
Most látom, hogy nem linkeltem az elõbb... 😄
Tehát szerintem itt tudják a választ banner ügyileg.. 😊