Rise of Flight - Flying Circus Volume I

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fokker
eredetileg tavaly egy Saitek Aviatort szerettem volna venni, ár/érték aránya, és a rengeteg gomb, dupla gázkar miatt:

http://www.saitek.com/UK/PROD/av8r.htm

hazavittem, otthon feltelepíte(né)m, erre az utolsó fázisban gondolkodik a driver és nem ismeri fel! CD nem volt hozzá, a legfrissebb driverrel próbálkoztam. az XP felismerte, csak éppen 4 gombbal... visszavittem, szenvedtek vele õk is, nekik sem ismerte fel. majd a szokásos magyar virtus, hogy bár garanciális a probléma, "nem áll módjukban" pénzt visszaadni. anyád. végül vettem helyette az X3DProt, azóta jól mûködik. egyébként a User's-nél vettem.

az a Saitek amit nekem adtak el, valójában nem a fenti változat volt, hanem egy PS3-as kivitel, aminek(elvileg) PC-n is mennie kéne:

http://www.saitek.com/UK/PROD/av8rps3.htm

hát nem ment.

Nagyon elégedett vagyok vele egyelõre... Féltem tõle, de nagyon megszerettem... 😊

Szerintem kezdõknek, illetve csak kíváncsiskodóknak Saitek Cyborg Evo, vagy valami árban hasonló Thrustmaster, vagy Miscrosoft joy... ha menet közben elmegy a kedvük a dologtól, nem buknak sokat...

Aki lelkes kezdõ, és tudja, hogy biztosan leragad valamelyik repülõszimulátornál, annak X52. Kizárólag a sima, mert a PRO ma már ár/érték arányban egyszerûen ésszerûtlenül drága. Én elsõ lelkesedésemben használt X52-t akartam venni, de aztán elment tõle a kedvem... valahogy nem szeressem a használt dolgokat, bár tény, hogy ki lehet fogni...

A G940-t annak ajánlanám, aki már elnyüstölt legalább egy Cyborg Evo-t, és tudja, hogy a virtuális repkedés nem csak szerelmi fellángolás nála... a szerelem elmúltával fájó lehet, egy 75000.-Forint környéki porfogó látványa... 😄

A G940-hez annyit, hogy kell hozzá türelem. Nekem már több hete megvan, de a DCS-beli repkedéseim még mindig azzal telnek, hogy próbálom testre szabni a profilt...

Jobban nem repülök tõle ( pedig lenne hova fejlõdni! 😄 ), de az élmény amit ad, az bõven megérte az árát... 😊 Mondjuk a párom kicsit hülyén néz rám amikor beülök a gép elé, G940 kézbe, füles és TrackIr fejre, majd átszellemült, néha vicsorgó pofával valamelyik szimbe révülök... amikor néha ( na jó, elég gyakran ) elkáromkodom magam, akkor csak annyit látok a szemem sarkából, hogy fejcsóválva nevet, majd legyint egyet! 😄 😄

Egy dolog azért a G940 ellen szól. Sajnos mostanában megszaporodtak az ehhez hasonló megjegyzések a párom részérõl: "Szívem, azért néha engem is megtekerhetnél úgy, mint azt a vacakot!" 😄 Ilyenkor letakarom szegénykét, hogy ne lássa amikor megcsalom, és megtekerem az asszonyt is! 😄 😄

www.smart-bus.hu

Nekem a Saitek Cyborg evo Force jött be. Tudom, hogy vannak már sokkal menõbb modellek, nekem mégis nagyon a szívemhez nõtt. Elõnyei, hogy teljesen a saját kézméretedre konfigurálható (nem csak a markolat, hanem a felsõ része is), a az elérhetõ ár (sztem hasonló összegért nem is nagyon kapni feedbackes botot) valamint a twist oldarkormány. Hátránya a nem túl ergonómikus gázkar kialakítás, viszont én már eléggé megszoktam. A konstrukció elég robosztusnak tûnik, jómagam több mint két éve nyírom, és még nem sikerült tönkre tennem<#vigyor4>
Pedig masszívan szimulátor függõ vagyok<#vigyor4>
Saitek Cyborg Force Feedback
Fokker
bár egy T.Flight HOTAS is megtenné. az inkább elérhetõ.

Fokker
logitech extreme3D pro-t használok, úgy fél éve. 2 év garit adtak rá, remélem kihúzza még 1.5 évig. olvastam róla rossz tapasztalatokat, remélem az enyém bírni fogja a kiképzést. következõnek még nem tudom mi lesz, de az álmom egy Thrustmaster Cougar lenne.

DummyBoy
Ki kell fogni ... de tizenpárezerért nincs ellenfele ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Használt joy? Nem biztos hogy mernék venni, 20 évestõl fiatalabb tulajtól legalábbis biztosan nem. 😊)

Papa01
Jaja, ezeket írtam is, de emiatt érdekelnének azok a tulajok, akik nem az említett 2 típust használják. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Thrustmaster TopGun Fox Pro nem FFB. Nem egy fullextrás darab, de nagyon kényelmes a markolata, szinte tartja az ember kezét. A "gázkar" is könnyen megszokható. Nem tudom kapható-e még újonnan, én vagy 4 éve vettem tízezerért. Bõven megérte az árát, bár már szeretnék vmi komolyabbat.

DummyBoy
Erre nincs konkrét válasz ... Felesleges kezdõknek G940-est vagy X-65F-et meg Warthog-ot ajánlani ...

Ha valaki most kezd, akkor a legfontosabbak:

- Normális gázkar legyen rajta - kényelmes elérhetõ helyen
- Legyen "twist"-es oldalkormány
- Legyen hozzá driver normális és lehetõleg legyen programozható ...

Amúgy szerintem a bestbuy egy használt X-52 ...

Papa01
Hoppá, nem semmi! 😊 Tetszik, meg vagy vele elégedve?

Egyébként ezt és az X-52 (pedállal) írtam fel ajánlott joynak.. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

G940...

www.smart-bus.hu

Papa01
Mondjuk az érdekes, hogy a hivatalos oldalon, mindegyik típusnál ott az árcédula... 😊

Papa01
Urak, még annyi, hogy ki milyen joy-t használ? Sokszor kérdezik milyet érdemes venni... 😊

Papa01
Igen köszönöm, arra gondoltam. 😊
Kiteszem ezt is a weblapra, sokszor kérdezik.

DummyBoy
Alapból?

Fokker DVII - Alba DV - Nieuport 28 és SPAD 13.

Asszem xD

Papa01
Urak, nem tudja valaki alapból milyen gépek vannak benne a játékban? Köszönöm a válaszokat! 😊

Papa01
Hoppá, van konkrét dátum??? Wow!! 😊
RedRiot, nincs mit, nagyon jól repültél tegnap! 😊

Kösz hogy feldobtad jútúbra, így RoF nélküli gépen is meg tudtam nézni. <#eljen>

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Papa01
Ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy de messze van még a tavasz.. és az is. hogy remélem az ED az idei tavaszra gondolt... 😄

LeonSilver

Marhára tûkön ülök már, nagyon kívánom ezt a FC2-t!!!
Hát nem csodálatos ??

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Papa01
@Sakkay: Gyere, bátran várunk szeretettel! 😊
@Dummy: Ezeket a ház szabályokat ki is teszem a weblapra, mert klasszak! 😊
@Riot: Van videók menüpont is már, ki is tettem az ominózus tegnapi harcot... Tényleg durva! 😄 Szépen belevezettél a földbe! 😊
Kár, hogy ma nem tudsz jönni... 😞

Gyere csak, van még hely! RoF multizni csak így szervezetten érdemes, mert amúgy alig van pár szerver és az is üresen kong. TS meg nem árt ha van, mert beszélgetés nélkül unalmas a sok töltés. 😊

Én ma sajna nem tudok jönni mert elutaztunk, a szüleimtõl írok most is.

Ja, és örülök hogy egy hónap kihagyás után újra együtt a csapat és jönnek új tagok is. <#worship>

DummyBoy
Persze hogy be lehet ...

Fent a Multi beállítások és egyéb hasznos dolgok között találsz infókat a csatlakozáshoz, TeamSpek -et érdemes feltenni akkor is ha nincs mikrofonod, max hallgatsz bennünket ...

Ezek Dogfight meccsek, pár apró háziszabállyal ...

Ikonok nincsennek és a motorvezérlés sem automatikus, erre fel kell készülni, szóval a Lobby-ban érdemes megnézni melyik oldalon ki mivel repül, hogy nehogy véletlen csapattársat kezdj el üldözni ...

A levegõbõl indulunk, az AI gépek ekkor visszafordulnak egy Waypoint felé (piros kör ...) neked csak egyenesen kell repülni, középen van egy város, afelett szoktak menni a csaták 😊 Nem szabad az AI-t követni és elrepülni a Waypoint-ig, mert akkor a te géped is deaktiválódik!

Érdemes a feldobható nyomjelzõket figyelni 😊 Általában elsõ szemberepüléskor nem szoktunk tüzelni egymásra, ez egyfajta köszönésnek is felfogható, de legalább tuti beazonosíthatóak a gépek ...

Valamint mindkét oldalon megtalálhatóak mindkét oldal gépei, ez fõként azért van mert a többség német tipusokkal repül, szóval kicsit szokni kell ...

De várunk szeretettel ... Ha kérdésed van akkor szólj 😊

Be lehet szállni hozzátok , vagy zártkörû repülés lesz? Még nem repültem multit, nem dogfight, hanem egy küldetés, és mindkét oldal humán..vagy? Nemtom' pontosan hogyan mûködik.

DummyBoy
Igazság szerint nem gond 😊 Csak kicsit pofátlanság lennem hogy egész nap melózik, én meg punnyadok itthon, és mikor hazajön, akkor meg nem lehet hozzám szólni xD

megnyugvást ad, hogy akkor ez nem csak nálam jelent gondot 😄

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Papa01
Jó reggelt mindenkinek!
Rendi, akkor én is úgy tervezem be! 😊
A linket javítottam. 😊

DummyBoy
Helló Urak!

Köszi az estirepülést, ma megpróbálok kicsit gyúrni még 😊

Este 17 éss 18 között lenne nekem is a legjobb, 18.30 körül ér haza párom, addig oké vagyok ...

Fokker
ma este mindegy mikor, de max. 1 órát tudok repülni. 17.00-tól szabad vagyok.

talán a "Hasznos infókért kattints ide" helyett lehetne "Multi beállítások" a link neve. így talán többen rákattintanak.

Papa01
Megcsináltam, majd ha van idõd nézd már meg, hogy jó így? 😊
Csináltam egy "Jó tudni" menüpontot is. Szerinted, szerintetek, mivel lenne m ég érdemes bõvíteni, amit gyakran megkérdeznek?

Papa01
Köszi szépen, Fokker, csinálom! 😊 <#eljen>

Fokker
így kell beállítani a Keverõpultot, hogy ne hallatszódjon vissza a játék hangja:

Vezérlõpult/Hangok és audioeszközök/Speciális

ez fog megjelenni:

itt a Beállítások/Tulajdonságok-at kell megnyomni, a Keverõt Felvételre(vagy Inputra) állítani, alul az összes négyzetet bejelölni:

majd OK, ennek kell megjelenni:

itt a Mikrofonon és Felvételen kívül mindent el kell némítani! Meg kell keresni a Mikrofon vagy Rear Pink In alatt a speciális gombot, az elõerõsítést be kell kapcsolni.

Teamspeak beállítások:

Papa01
Jó kis röppenés volt Urak, köszi mindenkinek! 😊

headsetem az van szerencsere... szoktunk multiban jatszani gyakran - Arma 1 es 2-t peldaul, meg szinte egy szobaban elunk es ha a jatek melle hangot is akarok akkor jol jon a fulhallgato 😊

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Papa01
Urak szeró, megy! 😊 Dummy várunk majd! 😊

Fokker
én 22.00-ig biztosan. talán még utána is egy kicsit.

Fokker
de febr. 11-én multi közelében sem voltunk. nekem ezért fura.

DummyBoy
Húúú ... Meddig repültök ma?

Én kutyaséta után tudok jönni ... 8.30 - 9 után ...

Fokker
nekem is majdnem olyan konfigom van mint neked, érdemes majd lejjebb venni a Landscape-et, mert valahogy multiban jobban eszi a vasat a játék. a net sztem is elég lesz. általában akkor van egy kis lag, amikor megizzad a VGA, vagy a Neoqb szervere vacakol. ez utóbbi szerencsére ritka.

érdemes lesz TeamSpeaket használni, venni egy mikrofont a füles mellé, mert repülés közben csetelni nagyon szar dolog. egy 800 Ft-os Genius mikrofonom van, a célnak tökéletesen megfelel.

DummyBoy
Nekem is ezt írja xD

Papa01
Szerintem nem lesz gond! 😊

az én gépem + 2mb/256 netkacsolat már megfelel az általad felvázolt keretnek?

Fokker
lag elég ritka, erõs géppel és hibátlan kapcsolattal nincs.

Fokker
a fejlécben lévõ "Hasznos infók" alatt megtalálod. kattints rá.

hogy megy ennek a multija? milyen a ping a szervereken? lagg van?

Fokker

Fokker
öngyuszis, meg cigisdobozos Awardom nekem is van(bibí). Dummy, nézd meg az Awards menüpontban mit ír róla? nekem azt, hogy 2010.02.11-én multiban vkinek megmentettem a seggét, ezért hálából adta nekem. a gáz az, hogy 11-én nem multiztunk! nem tudom hogy mi lehet. de mindjárt felrakom ide is.

Her Laca
Különben lehet venni saitek gázkart.itten van

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.