Rise of Flight - Flying Circus Volume I
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Azért ehhez az ATI vs NV beszélgetéshez tartoznak még tények! 😊
1: Az NV azért "jobb" egyes játékokban, mert egyszerûen megveszi kilóra a fejlesztõket. A Metro is ilyen... rá is fognak cseszni... direkt úgy írják, hogy NV kártyákon menjen jól...
2: Szoftveresen sokkal könnyebb egy több éves hardverhez drivert írni, mint egy pár hónaposhoz... és mint látható, még így is vannak gondok... mindkettõnél...
3: Azon játékokban, amire az NV nem tette rá a piszkos kis pracliját, nemes egyszerûséggel esélye nincs... lassabb, drágább, többet fogyaszt, ráadásul az NV logó nélküli játékok egy részében még csúnyább is a képe... ( árnyékok, élsimítás )
Tisztában vagyok vele, hogy sokakat csak az érdekel, hogy adott játék milyen minõségben, és hogy fut. Nyilván aki csak ezt nézi, azt a fentebbi érvek nem érdeklik...
Én is nagyon berágtam amikor feltûnt ez a vibrálás... valóban zavaró. El is gondolkoztam a cserén, viszont szerencsére lehiggadtam... nekem több érv szól az ATI mellett, mint az NV mellett...
A ROF kivételével, még az IL-2-ben van távoli élsimítás gond, bár ott ennyire azért nem durva... Ez az én eseteben 2db játék. A gépemen lévõ másik kb 15db játék viszont kiválóan, és hibátlanul fut a 4870-n, ami jelenleg 1-2 év garanciával kb 25-30ezer forintért beszerezhetõ...
Szóval aki vga vásárlást tervez, annak mindenképpen az alábbi érveket kell megfontolnia szerintem:
1: Mivel játszik legtöbbet, mi a kedvenc, azon xy vga miképpen mûködik...
2: Mennyi pénze van
3: Számít-e neki a fogyasztás
4: Van-e türelme babrálni beállításokkal...
5: Zavarja-e, egy gyártó piaci viselkedése
Én ezeket mérlegeltem, és ez alapján maradt a 4870-s... zavaró a RoF alatt az a vibrálás, de számomra közel sem annyira, hogy a többi érvet üsse... egyszerûen nem tudom támogatni sem anyagilag, sem erkölcsileg azt amit az NV mûvel az átnevezésekkel, a fejlesztõk pénzelésével és a direkt ati-n szarul futó programozásokkal, a physix-l, vagy legutóbb a metro2033-l... nekem ez sok...
Nagyon bíztam az új GTX480-ban... ha mást nem azért, hogy jó kis árversenyt csinál majd... ehhez képest szánalmas hírek jönnek róla... alig lesz 1-2 százalékkal gyorsabb mint az 5870-s , az ára pedig 450euro!!! Már, ha egyáltalán lehet majd kapni rendesen...
Azt hiszem a jövõben azt fogom tenni, hogy amelyik NV logós játék nem megy normálisan ATI-n, azt a fentebb vázolt dolgok miatt nem fogom eredetiben megvenni... ahogy olvasom a fórumokat, a metro pont ilyen megfontolások miatt nagyot fog bukni...
Félreértés ne essék, senki felett nem kívánok pálcát törni, csupán megosztottam veletek, hogy én milyen szemszögbõl látom a dolgot! 😉
www.smart-bus.hu
i920/ASUS P6T Deluxe V2/OCZ DDR-3 6Gb/1600 Gold Tri Channel/GTX-280 1Gb GIGABYTE

i920/ASUS P6T Deluxe V2/OCZ DDR-3 6Gb/1600 Gold Tri Channel/GTX-280 1Gb GIGABYTE
Papa majd küldöm emilben. A Rudi is nemsokára elkészül.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Én mint "hívõ" lélek bizakodom😄
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Csak mostanában il2 õz tem hogy legyen egy kis sikerélményem is😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Laca, nem nagyon jössz mostanság velünk repülni.. és Neghwar sem... mi van veletek? 😊
@ : Leon Alakul a Fokker d7f? Jobb szereted már mint a dr1-et?? 😊
Ha az megjelenik ,megnézem mi az ami kell a tökéletes futtatáshoz ,na azt megvásárlom,és kész.
Nevetséges a HW igénye.Az emberek zöme még nyugaton sem fog azért egy vödör lóvét lapátolni a szaros pc-be, hogy ezzel a fossal tudjon játszani.
Én például teljesen biztos vagyok abban, hogy sem megnézni ( kipróbálni ) nem fogom sem pedig nagy pénzeket belefeccölni a pc-be ezért a szutyokért.
Hol vannak azok az idõk amikor vettél jó sok pénzért egy hardvert és minimum 2 évig azt se kellett tudnod ,milyen videó kártya van a gépedben.
A 4870-esem megy vissza gariba, néztem helyette 2 kártyát, MSI 5770 HAWK és Gigabyte GTX260 SOC ... Az elsõ 47k, a másik meg 50 volt ... (Bár a HAWK pont elfogyott, az SOC ára meg most ment fentebb ...)
Láttam olcsóbban is kártyákat, de nekem fontos volt a garancia ... 260-as és 275-ös karik már 35-45k között is vannak kevés garival, vagy anélkül ...
Erre a kártyára még van 2 év és 10 hónap xD Ráadásul a memóriával sem lesz gondom ... Szóval úgy voltam vele, hogy egy próbát megér ... és megérte 😊
Egy gondom van ... A legszebb beállítások mellett tegnap letesztetem egy 10 fõs Skirmish-t Reims felett, mert az hasonló mint St Quentin ...
Nos volt ahol 35 FPS-re esett a cucc ... de ez tényleg a max ... Szóval csak finomhangolnom kell, hogy ne nagyon esegessen nekem le az FPS, és kész 😊
Apropó Skirmish: asszem vége a Rulett idõszaknak ... Qrva jó ez a QMB ... Tegnap nyomtam 5vs5-öt, hát irgalmatlan feelinges így ... sokkal jobb mint a Roulett 😊
Valamint kerestem a QMB-t és sajna abban nincs benne St Quentin ... Áttegyem a Multit valami hasonló város fölé, ami benne van a QMB-ben? Mert akkor bárki bármilyen harcot gyakorolhat ugyanott, ahol majd a multis csata zajlik?
Esetleg nézzétek meg a QMB-s helyszineket és válasszatok egyet, akkor oda teszem a Multit 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Az az érdekes , hogy a korábbi gépemen is ezt az integrált gagyiságot használtam:
Urak, lenne két kérdésem, remélem tudtok segíteni! 😊
1. Azt meglehet csinálni, hogy a Wikipedia-ás ROF oldal lefordítva belekerüljön a saját oldalamba? Mármint jogilag ez nem gond?
2. Ez egy hardveres kérdés, lehet kinevettek.. 😊 A korábbi gépemen megoldható volt, hogy egyszerre a hangszóróból és a fülesbõl is jöjjön a hang .. De ezen egyszerre nem megy mind a kettõ..
Van ötletetek, hogy miért?
Köszönöm a válaszokat! 😊
Nem az a gond, hogy nem megy, hanem hogy ... nagylevegõésmegpróbálomszószerint: Kernelfordításkor és hasonló komolyabb dolgoknál gyûlt meg a bajuk vele, nem a mindennapi használat során ...
Rákérdezek ... Én nem vagyok nagy Linux Guru, most ismerkedem vele (Legutoljára a 486-osomon használtam linuxot xD Az meg nem ma volt 😊 ) , céges gépen fent van egy vmware image-ben Ubuntu ...
Mindenesetre én azt sajnálom a legjobban, hogy a szépen hosszútávra felépített gépépítési terveimet felrugta a ez a dolog, sakkozhatom most a CF-es alaplapomat xD ...
Bár lehet gariba kipróbálok majd egy 5770-est ... vagy 5830-at, ha legalább egy 10-est esik az ára (Amit kétlek ...)
De eddig oké 😊 Fõleg hogy nem bírtam ki haverral most hozatok 3D-s szemüveget 😊
Adott esetben akár windózos gémeket is.
A HD5xxx -es SSAA-t meg tossza meg az Ati, azt olvastam régebben, hogy kisebb szériás Ati-kon azért nem lehet bekapcsolni, mert nem bírják ... Az szép, de az 5-ös szériában nem kevés olyan kártya van ami gyengébb mint a 4-es széria ... Lásd 5770 vs 4870 - 5830 vs 4890 ...
Ez van bakker, vegyél újat, ha használni akarod az "új" fícsöröket (6800GT-nél anno már volt SSAA), de ha nem akarsz gyengébbet mint a mostani, akkor dupla annyiba kerül ...
Direkt a 5830-asokra vártam ... mert gyorsabbak lesznek mint egy 4890-es és olcsóbbak ... Erre lassabb és drágább ... fasza ...
Ok 5850 qrva jó kis kártya lett (Szó se rólla, jók az Ati HW-ek, bár nem mind ...) de én nem akartam dupla árú VGA-t, hogy megoldódjon ez a gond ...
Ahogy keresgettem a megoldást erre, ez fõleg repülõ és autószimeknél gond ... emiatt nem töri magát gondolom miatta az Ati ...
Viszont a beállításokba lassan beleõszülök 😊 Sima MultiSampling AA, SuperSampling AA ,Combined AA, Gamma Correction, Transparency AA (Ez is Multi és Supersampling 😊 )
Szóval itt nem az a kérdés, hogy be vagy kikapcsolom, hanem hogy melyiket, milyen kombinációval xD
Viszont valahol ez a programozok hibája is... ilyen ATI specifikus gondok jellemzõen orosz programozók ( NV kurvák ) játékainál fordul elõ... :S FSX-nél volt egyeseknél ilyen gond még, bár én ezzel nem találkoztam... nálam FSX jó...
www.smart-bus.hu
Na ED... azok nem normálisak... még a vörös csillag hatása alatt mûködnek...
Papa posztjait szerintem azért törölték, mert a gyártók hülyeségeivel nem foglalkoznak... :S
www.smart-bus.hu
Tudod Solt nekem az elég elkeserítõ dolog, hogy kiadunk egy valag pénzt ezekért a kártyákért, és még nekünk kell rimánkodni, hogy méltóztassanak kiadni, egy normális drivert. 😞 És sokat kellet hajtani az áráért...
ED fórumon is volt akit banoltak meg töröltek hszt mert meg merte írni az igazságot.Rohadtak.Az ember lapátolja a zsetont a szaros cégükbe ennek örömére jól le is szarnak minket.
www.smart-bus.hu
Ez pedig a hivatalos fórum.
www.smart-bus.hu
@Leon: A BF2-ben is van ilyesmi gond... hátha a 10.3-ban emiatt odafigyelnek erre... egyébként valami angolul jól tudó tényleg posztolhatná ezt a hivatalos ATI fórumra... hátha...
www.smart-bus.hu
Mondjuk én háklis vagyok az eyecandy-ra de ezért nem cserélném le at Ati kareszemet az tuti.Persze Dummynak is igaza van mert ha valami fasza akkor az legyen fasza minden tekintetben és ne ilyen buznyák driver miatt mérgelõdjön az ember.
Combined AA is jó, SuperSampling is jó, a lényeg a Negative LOD Bias: Clamp xD Még tesztelgetnem kell, mert sajna a legfaszább beállítások mellett 60FPS alá esik a game ...
www.smart-bus.hu