29382
Rise of Flight - Flying Circus Volume I
  • LeonSilver
    Engem se, nem az volt a lényeg akkor még.
  • LeonSilver
    De most tényleg.Milyen jó filmek ezek bakker!
    Nem tudom olvastátok e Zsoldos Péter: A feladat című könyvét, esetleg láttátok e.Az is mekkora jó már!Én nagyon-nagyon sokat jártam könyvtárba és faltam a sci-fi irodalmat.
    Mondjuk Körmenden a gyerek könyvtárban egy olyan könyvtáros volt ( a Piri néni) akinek szintén örök hálával tartozok én is és a korombeli, kormendi gyerekek!Így, 46 éves fejjel is sokat gondolok rá, olyan hét nincs is, hogy eszembe ne jutna.Bocs, hogy kicsit elkalandoztam.
  • whiteskull
    Engem sose zavart a teáskanna űrhajó. Akkoriban nem nézhetett az ember minden nap sci-fi-t. Faltunk mindent, amit adtak. :)))
  • whiteskull
    Akkoriban sokkal optimistábbak voltak a világűr kutatásának fejlődésével kapcsolatban.

Az Űrodüsszeiá-t is kb. ebben az időben játszódik, és ott már a Jupiterig mentek. :))
  • LeonSilver
    Az Orion??Óóóóó anyám!Gyermekkorom kedvence!Amíg volt nálunk fimmúzeum mindig néztem.A Pirx meg meg is volt dvd-n az összes!
    A Pirx pilótát előbb csináltuk meg mint az oroszok és tiszta kult film volt nyugaton!A díszletessel beszélgettek egyszer és mesélte, hogy fillérekbőúl kellett megoldania a díszeltet.Ezért lehet látni benne citromfacsaró antennát, meg szifonból készült űrhajót.De amúgy qrva nagy film szerintem, még ma is.

Az Alfa is a SASokkal!Marha jó filmek!Kár, hogy ma már ritkák az ilyenek.
  • Her Laca
    Azért elgondolkoztató,hogy az Alfa holdbázist a készítők 1999 re álmodták meg. Oszt hol vagyunk még ettől.
    Mondjuk asszem 75 ben kezdték készíteni.
  • whiteskull
    Ezeket meg mindmáig szívesen nézem még mindig. :))
  • whiteskull
    Szerintem alapmű. :))
  • Her Laca
    És az örök kedvenc:)
  • Her Laca
    De ha már itt tartok:))

• Her Laca
    :D Hogyne:) Tiszta Pirx kapitány kalandjai,ha mond ez neked valamit:DD

• LeonSilver
    OFF

Ismeritek?Nagyon jó!

ON
  • sakkay
    A patch óta most repültem először...a camel motorját mindig leégetem, ez mi ez?! Tisztára mint az alap fokker..
  • Papa01 #11289
    Köszi szépen! :) Bizony ott van, be is teszem a linkek közé.. :)
  • Solt
    Vasból van az öreg... azóta túl van egy prosztata rákon is... :D ( hála az Égnek! )

Nekem nagyon elment a bizalmam az orvosoktól... annak ellenére sugárkezelték az öreget, hogy 4 hónap alatt negatív leletet produkát természetes módszerekkel!

Később kiderült, hogy a kórház a TB bevételekből él, a sugárkezelés meg alkalmanként x millió... :S
  • Sanyo
    Kiváló gyűjtemény, nem tudok leakadni róla.
  • 2Pete
    Itt:
    Drakegoodman képei
  • Sanyo
    Ahh, hogy mennyire megszokott volt akkoriban egy halott látványa. De legalább letakarták az arcát.
  • Gascan #11284
    ennyien kellettek ahhoz, hogy a gépet földre kényszeritsék? :)
  • LeonSilver
    Azok max tejeskávénak mennének el.De ezen tök felesleges agyalni mert nem arabvíz, hottentottavíz vagy pápuavíz volt a neve hanem négervíz.Nahát.
  • Papa01 #11282
    Hol találtad a képet?
  • 2Pete
    Ez is egy Sopwith Pup...

...volt.
  • Papa01 #11280
    Persze, ez oké, de az arabok is barnák.. :D
  • LeonSilver
    A színe miatt négervíz teeee ;)
  • Papa01 #11278
    Ők nyomták a kávét ipari szinten, nem? :)
  • LeonSilver
    arabvíz?Memé?
  • Papa01 #11276
    Vagy Lúúnyál! :D
  • Papa01 #11275
    Igeen... a 7up pedig a Tup kóla, vagy Zup kóla! :) Bár az arabvíz jobb lenne, nem? :)
  • Sanyo
    Nem kóla az hanem kaula. :D
  • LeonSilver
    A kóla az a barnakóla :D a narancs meg a szőkekóla ;)
  • LeonSilver
    kávé ;)
  • Gascan #11271
    erre én is kiváncsi vaok:)
  • Papa01 #11270
    Mi az négervíz? Cola? :)
  • LeonSilver
    Annak idején a kantinba jártunk vásárolni ( cigit, üccsit, négervizet, borotvát, borotvahabot, stb..) és a korcsmahivatalba beszélgetni, sztorizgatni.
  • 2Pete

Ezen már jobban látszanak a különbségek a Fokkerhez képest.
  • Papa01 #11267
    A vállalat korábban Morane-Saulnier repülőgépek licensz alapján történő gyártásával foglalkozott. Ezek a repülőgépek Pfalz A-E jelöléssel álltak szolgálatba.

@ Sanyo: A kantinról mi a véleményed? :)
  • 2Pete
    Ööö...tudom hogy Fokker van odaírva de a kép eredeti gazdája azt mondta hogy az hibás.
  • 2Pete

Ez egy Pfalz E.I -es, hihetetlen még sosem hallottam róla.
  • LeonSilver
    pilótakocsára = pilótakocsmára
  • LeonSilver
    Én teljes mértékben támogatom fater!Tudod, hogy többször is javasoltam, de valamiért mindig mindenki ittragad a zesgén.

Én a pilótakocsára szavazok ;)