Rise of Flight - Flying Circus Volume I

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A ház fabrikálást...

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Mit?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Adom... de, hogy én 10 ezret nem adnék vga hûtésre, az fix!! Pedig nem keveset költöttem már a gépemre, és van 1-2 "luxus cikk" benne... 😊

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Ez olyan dolog Papa, hogy szerinted pénzkidobás. Szerintem meg (ezt most nem személy szerint neked vagy másnak itt a fórumon, csak példa ként) a cigi, a pia, a hétvégi dorbézolás a pénzkidobás 😉 Szóval tudod Papa, kinek mi.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Én nem tuningolok semmit. Megy amennyivel megy, osz' jóvan. A vga-m (HD3850 Ultimate) kb. olyan régi mint egy Fokker E.III, de van egy nagy elõnye: venti helyett van rajta egy akkora hûtõborda mint egy EU-szabvány raklap. 😊 Ha tehetem ezután is passzív hûtéses kártyát fogok venni.

Azért annak nagyon örülök hogy a fejlesztõk nem ülnek a babérjaikon, hanem szinte peccsrõl-peccsre simábban fut a szim még az én antik gépemen is. Így, látva a folyamatos fejlesztést már sokkal könnyebb elfogadni hogy a gépekért fizetni kell. Ez így teljesen korrekt.

nagy OFF: Az iRacing-féle metódust viszont már durvának találtam: havi díj + 25 dolláros versenypályák és 15 dolláros autók. A heroin-függõség az olcsójánosok hobbija az iRacinghez képest. 😄 ON

Tájékozatlanságra? 😄 Éééédes... 😄 Tudod mit, igazad van! 😉

( mondjuk, ha levezeted nekem, hogy 10% tuning, nagyobb növekedést hoz, mint 10%, akkor azért elkezdek szoborra gyûjteni neked!!! 😄 )

Vántááázs... hagyjuk már ezeket... e-pénisz növelõ értelmetlen hülyeség! Persze, ha te azzal játszol, én nem játékokkal, akkor érthetõ... 😊

www.smart-bus.hu

És akkor, hol marad a szerelés, az alkotás semmivel össze nem hasonlítható öröme? Amúgy igazat adok mindenkinek. Peace and love😄
Papa01
Úgy gondolom, senki nem vitázik, hanem igyekszik érvelni. 😊 DE! Itt senki nem vitazja azt, hogy fontos a jó hûtéssel ellátott vidikártya, de én úgy vagyok vele, még ha lemondással is jár, inkább gyûjtök tovább, és akkor veszek egy jó nevû OC-és karit, amin pöpec hûtés van.

De ezt írtam lejjebb is.. 😄

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa, én sem bántásnak szántam,tudom, hogy Te vagy a házigazda<#vigyor>
Szabad megjegyeznem, magamat moderáltam azzal, hogy nem akarok vitatkozni itt. Talán ennyit még szabad nekem is.... Hidd el, nem volt fáradtság 😄
Papa01
Klusi, ne fáradj a moderálással, itt nem nagyon szükséges. Köszi. <#vigyor>

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

És még annyit ,hogy eredeti hûtõ 40dB feletti a zajszint (nem írnak a gyáriak adatott és nem találok sehol sem infót róla megjegyzem én sem dicsekednék vele)a mostaninak 16dB, 60-70fok átlagról 40alá van most hûtve normál körülmények között, ezek adatok, ezekkel felesleges vitázni és velem is. Nekem megérte, kész. Nem kívánok továbbiakban beszélni róla, ha jól tudom ez a RoF fóruma.....
Papa01
Felhívnám a figyelmedet a HSZ-emben lévõ következõ szóra:

szerintem(!!!)

Hidd el, nekem is voltak ref. hûtõs kártyáim, és én biztos, hogy nem adnék ezért ennyi pénzt, de ez a Te pénzed, arra költöd amire szeretnéd.

Egyébként meg ennyi felárért, pedig gyári, OC, profi hûtõvel szerelt kártyákat kapsz. És még kínlódnod kell a szereléssel.
Még talán annyi, hogy nem értem, miért vásárolnak az emberek meg minden szart, utána meg ölik bele a pénzüket, hogy megfelelõ legyen.

Ezt nem bántásként írtam.

OK Papa,akkor postázom a refihûtõs karit és mellékelem a vett hûtõt hozzá. "Élj" egy hetet a régivel majd az újjal, és utána nyilatkozz errõl megint..
Papa01
Klusi, azt a 10-est szerintem inkább félretenném a helyedben, és gyûjtenék, hozzá, mert 10-est a VGA hûtõre költeni, szerintem(!!!) pénzkidobás.

LeonSilver
A tuninghoz.
Én világ életemben kihajtottam az adott eszközbõl amit lehetett. Az OldMan nevû fasztarisznya még a világon sem volt 😄 amikor én már tuningolt 486-os gépen toltam a mittudom én mit. Nem a % miatt és még csak nem is a 3dmark miatt (akkor használtam utoljára amikor valami kóddal lehetett benne autózni). Egyszerûen szeretem csinálni 😊

LeonSilver
Nekem egy õsrégi házam van. Volt vagy 5-8k annak idején. Az oldalára vágtam egy likacskát, egy régi 286-os gép tápjából kiszereltem egy 12cm-es PAPST ventit (ez a venti legalább 12-13 éves!), szereltem rá egy kétállású billenõkapcsolót (meg egy poti is van ráapplikálva), ami 12 vagy 5 voltot ad a ventinek.5 volton értelem szerûen lassan forog, így qrva halk. Nos ez szellõzteti a házat. Soha sem volt problematikám a hõvel pedig van 4 vinyó a gépben, közte 3 régi darab ami úgy termeli a hót mint a picsa.

-vár, vall
Pedig már kezdem annak érezni... Olvass visszább légyszi, NEM tuning miatt vettem a hûtést, hanem hangcsökkentés miatt. Én hülyeségbõl írtam a %-os összeadást, nem kell komolyan venni, ámbár az egy kis tájékozatlanságra vár hogy a teljesítmény %-t egybõl átváltottad FPS-be, mert mondjuk nálam ez 5-6 FPS-t jelentet és nem mindegy (igaz 30felett futott a Vantage, de ez már szemmel észrevehetõ hidd el) Papa cserélj már nekem 10ezerét procit légyszives mert nagyon érdekelne E8400-ast helyett mit ajánlsz ennyiért?
Papa01
Nem, nekem i7-esem van, azt tekergetem.. 😊

Papa azt írtad hogy húztad a procit! Nekem core2quad q9400 2.66 Mhz procim van. Te nem ilyet húztál fel?Tudsz adni adatokat hozzá hogy hogyan megy neked? Mit kell hova merre állítanom?

Üdv! 😄
Papa01
Jaja, azért a pénzért jobban megéri a CPU csere.

Mert összeadódik mi? 😄 No pörsze...

10%-s vga tuning, 10 ezerért! Remek üzlet! 😄 Fõleg, ha 20fps helyett lesz 22fps... zseniális!!! 😄 😄

No, de nehogy félre értsd, nem csesztetni akarlak! 😉

www.smart-bus.hu

Na még ezt leírom, utána befejeztem a nem vitát😄 Természetes a garancia lejárta után cseréltem hûtõt. Addig idegesíthetett az a szemét😄. És igenis van értelme a vga OC-nak 10% az 10% és a proci 50-vel már 60.Ennyi😄
Papa01
Én sem látom értelmét a vga OC-nak... minek... 😊

Ez nem vita, csak nézet különbség! 😊 Én tuti nem adnék egy fillért sem plusz vga hûtésért! 😊 Már csak azért sem, mert egy rossz mozdulat a hûtõcserénél, és ugrik a garancia... 😉

25 ezer körül már számos kiválóan szellõzõ, minõségi házat lehet venni. Pl CM RC 692. Nem ennyire minõségibõl már van 15 ezer körül is, ami nagyon jól szellõzik! 😊

De ez az én nézõpontom... egyáltalán nem kell ezzel egyetérteni! 😊

www.smart-bus.hu

Na jó így nem szállok vitába, h nem tudom milyen "jó" házzal, de ha veszek egyet csinálok egy tesztet, videóval,hanggal és Te leszel az elsõ akinek ezt a tesztet elküldöm. Addig egyezünk ki egy döntetlenben, ok? 😄
Egy jó háznak majdnem a fele!! 😊) Persze Te tudod... 😉

www.smart-bus.hu

10-esért, ennyit a nyugalmam megér😄 (ISGC-V320, ha esetleg megakarod tekinteni😛)
És mindez mennyiért? 😄

www.smart-bus.hu

Na most meg 100% hûtésnél, felhúzva nem megy 50 fok felé. Leveszem a burkolatot, rányitom az ablakot és már 40 felé sem😄 A házam sz*r ez igaz😄
Referencia HD4870-m volt... 😊) 44%-s ventilátor mellett soha nem ment 80 fok fölé, az meg bõven jó... és itt még a hangja is bõven elviselhetõ volt! 😉 Jól szellõzõ ház kell...

www.smart-bus.hu

Nem ezért vettem elsõsorban, ha ismered HD4870 referencia hûtõjét, nos annak olyan hangja van terhelve mint egy 2000W-os porszívónak, ez meg nem buli, ezért vettem hûtést rá (2*120mm potmeter-es venti 16dBA) és ha már lúd. legyen kövér megizzasztottam a kicsikét, fagyásig 😛😄
Gyerekek... majd kinövitek!!! 😄

Tuningolni egyedül a cpu-t érdemes, ahol akár plusz 50% is jöhet... ha már a vga-t húzni kell, régen rossz... 😊 Esetleg annyit érdemes, amit még a gyári hûtõvel elbír... de külön ezért hûtõt venni... pénzkidobás... 😊

A 3d trémárk meg a vántááááázs... sajnálnám a helyet amit elfoglalnának! 😄

www.smart-bus.hu

Én a Riva Tuner használom, nagyobb szabadságot ad mint a msi aft és 3dmark vantage-el tesztelek, 1000pont körül sikerült pluszt kicsikarnom a kariból.
Megkérdezem az okosokat a prohardveren mit szólnak a hõmérséklethez, aztán hajrá. Szoftvernek az msi aft. ajánlották...jónak tûnik, pár próbát már csináltam-gpu 850mhz-890, ramot 1200-1250-re. 300pont pluszt adott a 3dmark 2006-on. Mindig azon tesztelek, bár már régen nem mérvadó.

Papa01
Én a procimat 2.66Ghz-rõl 3,5Ghz-re húztam.

LeonSilver
Én is ha kell. Viszont van aminél meg sokkal lejjebb veszem a vga kártyát mert úgy is jó. A tankost például a 750/900(*5) helyett 600/450(*5) beállítással tolom. Viszont a RoF-ot meg a DCS-t 780/1080(*5) beállítással hajtom és a cpu órajelét is fel szoktam tolni 200-ról 215-re.

Méghozzá a videókártyát húztam fel közel 10%-os teljesítménynövekedés, azonban ehhez a gyári hûtõt el kell felejteni.
pl.....én😄
Ja, és automatán emeli a venti fordulatszámot, és így jön ki ez az eredmény..valaki húzza a procit, vagy a vid. kártyát amúgy?

Most néztem mi, mennyire terheli a vid. karimat: A ROF vezet 80! fokkal. Alaphõfok 43, játékoknál 60 körül.<#alien>

DummyBoy
Én most Comodo Internet Security-t használok (free) elõtte volt Avast, mindkettõvel meg vagyok és voltam elégedve, az volt az oka a váltásnak, hogy az avast szereti induláskor leterhelni a gépet, valamint a CIS-ben van tûzfal is ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

LeonSilver
😄

Ez olyan leonos volt!!! 😊)))

www.smart-bus.hu

Papa01
Jah még annyi, hogy ehhez jogtiszta Win kell.

Papa01
Ingyenes témában talán még EZT is érdemes kipróbálni... Sokan a neve miatt kapásból fikázzák, szerintem igazságtalanul.

LeonSilver
Én már régóta Avira-t (Avira Premium Security Suite) használok (elõtte NOD volt, az elõtt meg egy nyert Norton IS). Az Avira ugyan fizetõs de egy kis trükkel (nem krekk) meg lehet oldani, hogy teljes értékû, tiszta szoftver legyen. Három havonta 2 perc és kész. Egyébként nagyon fasza az Avast is szerintem. Néha persze ez is csinál vakriasztást de nem sokat, beengedni meg még nem engedett be semmit. Tudtommal 😄

Leon, milyen antivírust javasolsz a NOD helyett? Nekem is NOD van és ahogy mondod túlságosan memória és erõforrás igényesnek tartom. Egy nagy elhízott szar, és ráadásul ezek a vakriasztások... Kezdem nem szeretni.

Imádok értelmesen vitatkozni, csak az a baj , hogy ebben az esetben nincs értelme, mert nem értek hozzá. Tudom, a te szakterületed a számítástechnikával kapcsolatos, úgyhogy elhiszem neked...egyszerûen arról van szó , hogy én, mint peon, azt tapasztaltam ha ezt használom, stabil a gép. Ennyi. Mondjál esetleg jobbat, (ami ingyenes) kipróbálom.

LeonSilver
Ne haragudj de loál!
Tudod mennyi de mennyi gépet szervizeltem mert a nod32 mellett azt hitte a pórnép, hogy nem vírusos a gépe? Aztán amikor nem indult a rencer volt nagy kamillázás. Vagy amikor valami miatt más vírusirtó került a gépre az meg nekiállt rikoltozni, hogy vírusos még az öreg Isten rongybatekert kóchengeres bánatos nagy izéje is.

A nod32 egy erõforrás-zabáló szutyok aminek jobb a marketingje meg a legendája mint a teljesítménye.