Rise of Flight - Flying Circus Volume I
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De Solt Mester! 😊 A fegyver önmagában nem lehet bûnbak, hanem az a rendszer, aki felhasználja.. 😊
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Minõsítés helyett inkább használd a válasz erre gombot, hogy tudjam mire reagálsz. Amíg én nem minõsítem a te vitastílusod, kérlek te se tedd ezt az enyémmel. Ha nincs türelmed érvelni, zárjuk le.
( ki mondta, hogy nem gazdagok az olaj államok? )
www.smart-bus.hu
És mi az , hogy rátegyék a kezüket. KÖNYÖRGÖM vitatkozz már felnõttként, legalább értsél hozzá egy kicsit. A legtöbb, elnyomott olajállam kõ gazdag!!!!!! ahol normális vezetés volt, nem anarchia és diktatúra:
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Az arab világ helyzete elég összetett kérdés... irtózatos akna munka folyik ott az érdekek mentén. Mi ebbõl csak annyit látunk, hogy aki usa barát az jó fiú, aki nem az terrorista... ennyire azért nem egyszerû ez sajnos.
www.smart-bus.hu
Irakba kicsit mentek csak be elõször, egy nagy várost nem vettek be(nagy baromság volt)nézz utána.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
De természetesen, abban nagyon igazad van, hogy az olaj birtoklása a lényeg.
De talán még annyi, hogy az összes arab ország közül, talán Szaúd Arábia a legstabilabb. Aki ugye USA befolyása alatt áll. Azért ez is elég elgondolkodtató.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Bármelyikre, amelyik arról szól, hogy az olajkutakra rátegyük a kezünket.
2001 kamu... Afganisztánban a drog a lényeg...
Kuwait megvédésre még azt mondom oké lett volna, ha a határon megállnak, és utána mindenféle hülye indokkal nem tarolták volna le Irakot.
www.smart-bus.hu
Nyugodt lehetsz az arabok is így csinálnák fordított helyzetben, csak õk nem utakat építenének, hanem valami egész mást.
Melyik támadásra gondolsz? 2001-re, Irakra, vagy Afganisztánra?
Vagy esetleg az elsõ öbölháborúra khm.. ahol az az áldott lélek Szaddam zúzta le kuwaitot? Khm az olaj miatt.
A kutyát nem érdekelné az arab világ sorsa, ha nem lenne ott olaj... ha a nagy nyugati civilizációt az emberek sorsa érdekelné, akkor Tibetben is nyugati katonáknak kéne állomásozniuk...
www.smart-bus.hu
😄
Mit nem értesz a megtámadáson? 😄 Szerintem elég egyértelmû...
www.smart-bus.hu
Én eddig amit mondtam, tényekkel, tanulmányokkal, cikkel támasztottam alá. Te semmivel. Csak valami ne háborúzz szeretkezz joghurttal. De ezt hagyd el.<#smile>#smile>
Szóval fogalmazz pontosan . Milyen támadás?
De a vita lényege nem a mai vs milyen lenne az olaj nélküli világon van, hanem azon, hogy a jelenlegi fenntartása milyen áron történik. Ez a nem mindegy.
www.smart-bus.hu
De erre még mindig nem kaptam választ:
"De továbbra is csak azt tudom mondani, ha te helyesled, hogy az iparunk, civilizációnk fenntartása miatt más országok megtámadhatók, akkor mond ezt."
Szóval?
www.smart-bus.hu
A másik verzió, hogy meghal... (a szép új világban, mert nincs mûtõs sem..) Tényleg, és ezt komolyan kérdezem erre milyen alternatív gyógymódot javasolnál?
Nagyon sokan halnának meg, egy olaj hiány miatt összeomlott világban.
Remélem, mi nem érjük meg, de félek, hogy a gyerekeinknek már sokkal keményebb lesz az életük. 😞(
www.smart-bus.hu
Riot, de jó újra látni Téged! 😊 Hogy vagy, hogy telnek a napjaid?
3 nap után repültem 15 percet, és Mátét lelõttem 2x. Öröm.. 😊
Igaz, hogy õ sima d7-el volt én és D5-el illetve 3x vízbe estem.. .😄
De örültem akkor is!
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Nem tudom te milyen történelmet ismersz, de én nem emlékszem rá, hogy közvetlenül az ipari forradalom elõtt olyan dolgok lettek volna, mint ami felé csúsztatsz.
De továbbra is csak azt tudom mondani, ha te helyesled, hogy az iparunk, civilizációnk fenntartása miatt más országok megtámadhatók, akkor mond ezt.
Én ezzel nem értek egyet... nem örülnék neki, ha velünk is megtörténne ez fordítva... pont ezért állok úgy a kérdéshez, hogy azt kéne adnunk, amit elvárunk másoktól.
www.smart-bus.hu
Szerintem mi még megéljük azt, ahogy az olajkészletek kimerülése miatt nagyon megváltozik az élet. Ha igaz az a vikilíkszes info, ami állítólag egy kiszivárgott kormányzati irat az Egyesült Arab Emirátusokból, akkor a kõolajkitermelés 2012-ben éri el a maximális szintet. Onnantól kezdve évrõl évre kevesebb olajat tudnak majd a felszínre hozni, miközben a kereslet drasztikusan nõ. Ott van Kína pl.: ahogy felpörög az ottani gazdaság, úgy nõ a fogyasztásuk. Márpedig nagyon beindultak az utóbbi 10 évben.
A totalcar.hu-n volt egy interjú egy fizikussal pár hónapja, nagyon érdekes dolgokat nyilatkozott a témáról. Pl. hogy az olajjal hihetetlen nagy szerencséje volt az emberiségnek. Könnyen hozzáférhetõ, viszonylag nagy mennyiségben állt rendelkezésre, könnyen ki lehetett belõle nyerni az energiát, egyszerû volt a tárolása, szállítása. Éppen ezért egyáltalán nem biztos, hogy lesz olyan energiaforrás ami egy az egyben ki tudja váltani a kõolajszármazékokat! Vagy kisebb mennyiségben áll majd rendelkezésre, vagy nehezebben lesz kinyerhetõ az energia vagy vmi más hátránya lesz: ami emelni fogja az árát.
Szép dolog a napelem, meg a szélerõmû, de ezekbõl nem lehet annyi energiát kinyerni, hogy az olajat kiváltsák vele. Szerintem 20 éven belül a magántulajdonú, belsõégésû motorral hajtott autó a leggazdagabbak kiváltásga lesz. 😞
Szerintem az olaj kiváltására még nem készült fel a világgazdaság. Ráadásul a szakemberek állandóan csak azt mérlegelik hogy mennyi még a kibányászható készlet. Mintha majd az utolsó pár millió hordó is eladó lenne majd. 😊 Azokért szerintem komoly háborúk fognak folyni. Akinek még lesz olaja az erõsebb lesz a többitõl, és bolond lesz errõl az elõnyrõl önként és dalolva lemondani.
Az amit te civilizációnak hívsz, az egy másik civilizációt pusztít azért, hogy az öve tovább pazarolhasson. Mit szólnál hozzá, ha ezen az alapon az arab ország seregei állomásoznának nálunk? Akkor is így érvelnél? 😊
Mellesleg simán benne van a pakliban, hogy ami most az olaj miatt történik, az itt nálunk a vízért fog lezajlani pér évtizeden belül. Hozzánk majd azzal az ürüggyel jönnek, hogy a csúnya rasszista magyarok bántják a cigányokat, meg a kisebbségeket, rendet kell tenni.
www.smart-bus.hu
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
<#sniffles>#sniffles>Most olvastam csak...milyen piacra...
Van élet olaj, és ipar nélkül. Nemsokára látni fogjuk... 😊
www.smart-bus.hu
Szóval a lényeg még mindig az, hogy másokat döntünk nyomorba azért, hogy nekünk ne változzon a kényelmes életünk. Ráadásul úgy, hogy a változás jelen állás szerint elkerülhetetlen...
www.smart-bus.hu
Amit te gondolsz 50 év kemény munkával talán nagyrészt meg lehetne oldani. Talán...elméleti síkon. De ha ez egyik pillanatról a másikban történne, olyan lenne mint egy fejlövés. És itt nem a kényelemrõl beszélünk már rég. Ez egy olyan dolog amit ha kivágsz a szervezetbõl , elvérzel.