Rise of Flight - Flying Circus Volume I

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papa01
Húú elnézést kérek, azt valóban nem néztem, meg pótolom! 😊
De Solt Mester! 😊 A fegyver önmagában nem lehet bûnbak, hanem az a rendszer, aki felhasználja.. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Nem olyan!

Minõsítés helyett inkább használd a válasz erre gombot, hogy tudjam mire reagálsz. Amíg én nem minõsítem a te vitastílusod, kérlek te se tedd ezt az enyémmel. Ha nincs türelmed érvelni, zárjuk le.

( ki mondta, hogy nem gazdagok az olaj államok? )

www.smart-bus.hu

Ez olyan mintha azt mondanád nem szálltak le a holdon.
És mi az , hogy rátegyék a kezüket. KÖNYÖRGÖM vitatkozz már felnõttként, legalább értsél hozzá egy kicsit. A legtöbb, elnyomott olajállam kõ gazdag!!!!!! ahol normális vezetés volt, nem anarchia és diktatúra:

Azzal jövök. Büdös nagy kamu. Ha a tiédtõl eltérõ vélemény neked elég a beszélgetés befejezéséhez, akkor én kérek elnézést!

www.smart-bus.hu

9/11-re gondolok... pont errõl szól amit linkeltem neked! 😊

www.smart-bus.hu

És ezeket a fegyvereket kitõl kapták? Csúnya rossz fegyverkezõ terroristáknak vannak beállítva, közben meg tömik õket fegyverekkel.

Az arab világ helyzete elég összetett kérdés... irtózatos akna munka folyik ott az érdekek mentén. Mi ebbõl csak annyit látunk, hogy aki usa barát az jó fiú, aki nem az terrorista... ennyire azért nem egyszerû ez sajnos.

www.smart-bus.hu

Mi a ...beszélsz. Ha most azzal jössz, hogy az ikertornyok kamu, befejeztem a beszélgetést.
Irakba kicsit mentek csak be elõször, egy nagy várost nem vettek be(nagy baromság volt)nézz utána.

Papa01
2001 miért kamu? A hadmûveletek leginkább Afganisztán ellen irányultak, ahol ugye nincs olaj..

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Azért, ha belegondolsz, õk sem a saját népükre költik, hanem magukra... a rendszerükre. És talán azért az is elgondolkodtató, hogy nem biztos h jó dolog az, hogy az egész világ számára fontos nyersanyag készleten egy olyan diktátor ül, aki(k) fegyverekbe, és katonai célú fejlesztésekbe ölik a pénzüket.

De természetesen, abban nagyon igazad van, hogy az olaj birtoklása a lényeg.

De talán még annyi, hogy az összes arab ország közül, talán Szaúd Arábia a legstabilabb. Aki ugye USA befolyása alatt áll. Azért ez is elég elgondolkodtató.

Ez az õ hibájuk, vagy a miénk?

www.smart-bus.hu

Ez mind feltételezés! Mit igazol az, hogy õk mit csinálnának? No meg ne állítsuk már be a hódítókat útépítõnek...

www.smart-bus.hu

De, de elég is volt! 😊

Bármelyikre, amelyik arról szól, hogy az olajkutakra rátegyük a kezünket.

2001 kamu... Afganisztánban a drog a lényeg...

Kuwait megvédésre még azt mondom oké lett volna, ha a határon megállnak, és utána mindenféle hülye indokkal nem tarolták volna le Irakot.

www.smart-bus.hu

Ja, és tudod mennyi áldott jó lelkû muzulmán jön be Európába, és aztán követeli a jogait? Tudod mi lenne fordítva? Hamar megkapnánk a jogainkat a vala*unkba.

Üdvözöllek a való világban.(nem rtl)
Nyugodt lehetsz az arabok is így csinálnák fordított helyzetben, csak õk nem utakat építenének, hanem valami egész mást.

Gondolom akkor nem nyitogattad meg az utalásokat.
Melyik támadásra gondolsz? 2001-re, Irakra, vagy Afganisztánra?
Vagy esetleg az elsõ öbölháborúra khm.. ahol az az áldott lélek Szaddam zúzta le kuwaitot? Khm az olaj miatt.

De ehhez nekünk mi közünk van? Õk nem jönnek ide ránk kényszeríteni az övéket, de mi odamegyünk rájuk kényszeríteni a miénket. Mármint ez a duma... mert a lényeg az, hogy az olajra rátegyük a kezünket, hogy a pazarló, önpusztító társadalmunkat fenn tudjuk tartani. És ezért még ölünk is...

A kutyát nem érdekelné az arab világ sorsa, ha nem lenne ott olaj... ha a nagy nyugati civilizációt az emberek sorsa érdekelné, akkor Tibetben is nyugati katonáknak kéne állomásozniuk...

www.smart-bus.hu

Papa01
Egy kis feszültség oldás:

😄

Nagyon nem megy át amit mondok... a tényeidet meg max vélekedésnek fogadom el, mert a tényekhez nem sok közük van! 😉

Mit nem értesz a megtámadáson? 😄 Szerintem elég egyértelmû...

www.smart-bus.hu

Papa01
De Solt mester, az arab országok vezetõi talán még durvább áron tartják fent a rendszerüket, mint a nyugat a sajátját...

Mit értesz megtámadásnak?
Én eddig amit mondtam, tényekkel, tanulmányokkal, cikkel támasztottam alá. Te semmivel. Csak valami ne háborúzz szeretkezz joghurttal. De ezt hagyd el.<#smile>
Szóval fogalmazz pontosan . Milyen támadás?

A szép új világban nem lenne közlekedési baleset sem... abban hányan halnak meg?

De a vita lényege nem a mai vs milyen lenne az olaj nélküli világon van, hanem azon, hogy a jelenlegi fenntartása milyen áron történik. Ez a nem mindegy.

www.smart-bus.hu

Papa01
Igen, ez igaz, de csak abban az esetben, ha a fejlett világra vetítjük le.. lehet a bolygó egészét tekintve árnyaltabb lenne kép. De jó meglátás! <#eljen>

Az igazság elég relatív... neked a sajátod, nekem a sajátom. 😊 Mindenki mondja a magáét az alapján, hogy milyen információk állnak a rendelkezésére.

De erre még mindig nem kaptam választ:

"De továbbra is csak azt tudom mondani, ha te helyesled, hogy az iparunk, civilizációnk fenntartása miatt más országok megtámadhatók, akkor mond ezt."

Szóval?

www.smart-bus.hu

Papa01
Háát, csak egy példa.. ha valamelyiknek ott perforál a vakbele, õérte is rohamkocsi megy és viszi be a sebészetre...

A másik verzió, hogy meghal... (a szép új világban, mert nincs mûtõs sem..) Tényleg, és ezt komolyan kérdezem erre milyen alternatív gyógymódot javasolnál?

Nagyon sokan halnának meg, egy olaj hiány miatt összeomlott világban.

Remélem, mi nem érjük meg, de félek, hogy a gyerekeinknek már sokkal keményebb lesz az életük. 😞(

Na ebben van némi igazság. Végre valami.<#nevetes1>

Nézd meg, hogy ez az energia felhasználás java részt mire megy el. Kényelemre... ez nem az élet alapfeltétele.

www.smart-bus.hu

Rohadtul nem. Elképesztõ támogatást kapnak az Izraeli államtól. Maga a létük is csak áll önállóság.

Papa01
Szerintem Sakkay 5 éves gyerek ételadagja nagyon jó példa... Egy ilyen drasztikus válságot, hatalmas veszteséggel élne meg az emberiség... Túl sokan vagyunk és hatalmas az energia éhségünk (is).

És még annyit nagyon nem vagyok nyugatmániás, fõleg nem USA fan. Az arab kultúrát tisztelem, még a Koránból is ismerek pár rész. Részben ismerem a történelmüket, nagyon érdekesnek találom Mohamedet , amúgy is sokat foglalkozok a törivel. Ezek tudatában írtam.

Papa01
Vagy a z Út címû film.. abban szépen lehet látni, hogyan korcsosul ez az ember a napi betevõért... egymást eszik meg! 😞

Riot, de jó újra látni Téged! 😊 Hogy vagy, hogy telnek a napjaid?

3 nap után repültem 15 percet, és Mátét lelõttem 2x. Öröm.. 😊

Igaz, hogy õ sima d7-el volt én és D5-el illetve 3x vízbe estem.. .😄
De örültem akkor is!

a kibutzok izraelben most is teljesen önellátóan mûködnek... persze ezt nem azért mondom, hogy majd esetleg itt is mûködhetne igy, ennyire optimista azért nem vagyok 😊

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Látom nem akarod érteni mirõl beszélek. Egyáltalán nem halnának meg milliók... mellesleg most mások halála ha jól látom nem zavar. Elég messze vannak ahhoz, hogy foglalkozzunk velük... na meg úgyis csak terroristák. Az arab nõk joga mindenkit negatívan érint... az, hogy a férjeiket lemészároljuk az olajért...

Nem tudom te milyen történelmet ismersz, de én nem emlékszem rá, hogy közvetlenül az ipari forradalom elõtt olyan dolgok lettek volna, mint ami felé csúsztatsz.

De továbbra is csak azt tudom mondani, ha te helyesled, hogy az iparunk, civilizációnk fenntartása miatt más országok megtámadhatók, akkor mond ezt.

Én ezzel nem értek egyet... nem örülnék neki, ha velünk is megtörténne ez fordítva... pont ezért állok úgy a kérdéshez, hogy azt kéne adnunk, amit elvárunk másoktól.

www.smart-bus.hu

Ja, és mindez akkor ha benne vagy a maradék 10-20 %-ban.<#eplus2>Ja, és lehet nem csak fejet vágnak...khm..nem jön ugyebár az a szemét körzeti meghízott , vagy városi járõr.

<#eljen>Ennyi.

Ok . Ha szerinted buli, hogy több millióan meghalnak országonként ok. A többi érvre inkább nem reagálok, nem nagyon látom értelmét. Azért mint eshetõség a szép õskorba(amit te itt nagyon elõnyös színbe mutatsz be.),egy kis történet. Termeled szépen a tököt..más(ok) csak nézi(ik)..majd amikor megnõtt átjön(ek), levágja a fejed megeszi a tököt, aztán átmegy egy másik helyre. Szép új világ.

Sziasztok Urak! Mivel még mindig nem sikerült beújítanom egy normális gépet ezért már rég nem röppentem, de látom folyik itt más érdekes témákról is diskurzus! 😊

Szerintem mi még megéljük azt, ahogy az olajkészletek kimerülése miatt nagyon megváltozik az élet. Ha igaz az a vikilíkszes info, ami állítólag egy kiszivárgott kormányzati irat az Egyesült Arab Emirátusokból, akkor a kõolajkitermelés 2012-ben éri el a maximális szintet. Onnantól kezdve évrõl évre kevesebb olajat tudnak majd a felszínre hozni, miközben a kereslet drasztikusan nõ. Ott van Kína pl.: ahogy felpörög az ottani gazdaság, úgy nõ a fogyasztásuk. Márpedig nagyon beindultak az utóbbi 10 évben.

A totalcar.hu-n volt egy interjú egy fizikussal pár hónapja, nagyon érdekes dolgokat nyilatkozott a témáról. Pl. hogy az olajjal hihetetlen nagy szerencséje volt az emberiségnek. Könnyen hozzáférhetõ, viszonylag nagy mennyiségben állt rendelkezésre, könnyen ki lehetett belõle nyerni az energiát, egyszerû volt a tárolása, szállítása. Éppen ezért egyáltalán nem biztos, hogy lesz olyan energiaforrás ami egy az egyben ki tudja váltani a kõolajszármazékokat! Vagy kisebb mennyiségben áll majd rendelkezésre, vagy nehezebben lesz kinyerhetõ az energia vagy vmi más hátránya lesz: ami emelni fogja az árát.

Szép dolog a napelem, meg a szélerõmû, de ezekbõl nem lehet annyi energiát kinyerni, hogy az olajat kiváltsák vele. Szerintem 20 éven belül a magántulajdonú, belsõégésû motorral hajtott autó a leggazdagabbak kiváltásga lesz. 😞

Szerintem az olaj kiváltására még nem készült fel a világgazdaság. Ráadásul a szakemberek állandóan csak azt mérlegelik hogy mennyi még a kibányászható készlet. Mintha majd az utolsó pár millió hordó is eladó lenne majd. 😊 Azokért szerintem komoly háborúk fognak folyni. Akinek még lesz olaja az erõsebb lesz a többitõl, és bolond lesz errõl az elõnyrõl önként és dalolva lemondani.

Nem értem meg, mert én nem így látom. A gyógyszerek döntõ többségére van alternatív gyógymód. A pénznek semmi szükségét nem látom, mint ahogy a kereskedelemnek sem. Végre megszûnne a konkrét munka nélküli vagyonosodás. Az zabálna, aki dolgozik, termel, stb.

Az amit te civilizációnak hívsz, az egy másik civilizációt pusztít azért, hogy az öve tovább pazarolhasson. Mit szólnál hozzá, ha ezen az alapon az arab ország seregei állomásoznának nálunk? Akkor is így érvelnél? 😊

Mellesleg simán benne van a pakliban, hogy ami most az olaj miatt történik, az itt nálunk a vízért fog lezajlani pér évtizeden belül. Hozzánk majd azzal az ürüggyel jönnek, hogy a csúnya rasszista magyarok bántják a cigányokat, meg a kisebbségeket, rendet kell tenni.

www.smart-bus.hu

Na további érdekesség itt, és kérlek nézzétek meg , hány évrõl van szó..nem öt, nem 20.

Pl az energia(villamos áram) Magyarországon több mint 40 % ad az atomerõmû. Ha egyik pillanatról a másikra beszarna,<#nevetes1> mi is beszarnánk. Találós kérdés! Hány atomerõmûve van a szép, okos , zöld Németországnak?

Át tudna, csak komoly idõ kellene. Ennyi. Át is kell neki.

De most tényleg...csak szívatsz ugye? Majdnem szétütöttem a billentyûzetet, pedig nem vagyok ilyen.<#nevetes1>

de most komolyan? miért hiszi mindenki azt, hogy az ipar nem tudna átállni más energiaforrásra?

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

De nagyon eltávolodtunk az eredeti témától, inkább nézd meg ezt..és még finom az ábrázolás.

miért akarod megszüntetni az ipart? az maradjon úgy ahogy van 😊

ÁÁÁÁÁÁ!!!Mi hova ki????Nem lenne pénz, nem lenne ipar, nem lenne gyógyszer, nem lenne tõzsde, megszûnne a kereskedelem,(totál)nem lenne áram, megállna a közlekedés nem lenne fûtés értsed már meg ,megszakadna az az érzékeny lánc amit civilizációnak hívunk, hogy csak Magyarországon jó ha 1 millióan maradnánk......
<#sniffles>Most olvastam csak...milyen piacra...

Megszûnne az ipar. És? Azok akik ott dolgoztak, visszamennének oda, ahonnan jöttek. A mezõgazdaságba. Ennyi történne.

Van élet olaj, és ipar nélkül. Nemsokára látni fogjuk... 😊

www.smart-bus.hu

Nem, szerintem nem olyan! 😊 Ugyan annyit ehetnék mint most... azzal a különbséggel, hogy az nem 5000, hanem 50km belülrõl jönne. Piacra meg mehetnék gyalog...

Szóval a lényeg még mindig az, hogy másokat döntünk nyomorba azért, hogy nekünk ne változzon a kényelmes életünk. Ráadásul úgy, hogy a változás jelen állás szerint elkerülhetetlen...

www.smart-bus.hu

Bocsánat ha elkapattam magam, nem akartam senkit megbántani.

Igen..valami ilyesmi.<#alien>

Nem nem visszafejlõdne...megszûnne. Tisztába vagy vele , hogy minden gazdaságot ipart mûködtetõ dolog(de mondjuk 90 %-a)olajszármazék?
Amit te gondolsz 50 év kemény munkával talán nagyrészt meg lehetne oldani. Talán...elméleti síkon. De ha ez egyik pillanatról a másikban történne, olyan lenne mint egy fejlövés. És itt nem a kényelemrõl beszélünk már rég. Ez egy olyan dolog amit ha kivágsz a szervezetbõl , elvérzel.