Rise of Flight - Flying Circus Volume I

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papa01
Igen igen, az nagy kedvencem... 😊)
De a film alapja EZ a könyv, ami hasonlít a Triff napjához.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

DE most komolyan...a példád a 200 évvel az a baj , hogy nagyobbat csúsznánk vissza minden értelemben mint 200 év, és nem is emlékeztetne az a világ a maira..és nem csak a rossz dolgokra gondolok. Ez olyan mintha azt mondanám ,<#nyes> mától csak annyi kaját ehetsz, mint 5 évesen...akkor jó volt, most is elég nem?

Nem értjük egymást! 😊 Az olaj hiányáról beszélünk. Azért mert nem jön olaj a csövön, még az orvos tudomány nem fejlõdik vissza! 😉

A 200 évvel ezelõtti állapotban az önellátás a lényeg!

De továbbra is a fõ bajom az, hogy a kényelmünkért háborúzunk, és eközben mi állítunk be másokat barbárnak...

www.smart-bus.hu

Ha arról szól amire utal , csak olvastam egy hasonló témában nagyon régen-Trifidek napja , talán.

Azért kérdezem , hogy komolyan beszélgetünk, vagy csak elméleti síkon, kihagyva a realitásokat. 200 éve...10 gyerekbõl 3-4 érte meg a felnõtt kort. A sebesülésekbe többen haltak meg, mint magában a csatában, bármilyen hasi sérülésben (perforáció esetén 100% halálozási arány.)
Hogy ezeket miért írom? <#wink>

Papa01
Láttátok a Vakság c filmet?
Ezt a szétesést mutatja be csak más okokból..

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Ez így igaz... kizárólag idõ kérdése a káosz. Azt, hogy ide jutottunk, kizárólag a mi hibánk. Viselni kell a következményeit...

www.smart-bus.hu

Az olaj elõtt volt élet? Volt. Élelmiszer termelhetõ olaj nélkül? Igen.

Miért kéne bárkinek is éhen halnia? Miért kéne bárkinek is télen megfagynia? Pörgesd vissza az idõt 200 évvel... Vége lenne a kényelmes életnek... biztos lenne áldozat is, de nem milliók...

A mondandódból még mindig az jön le nekem, hogy helyesnek találod azt, hogy a jelenlegi kényelmes életünk miatt más országokat romba lehet dönteni... jelenleg ez folyik. Mi az erkölcsösebb? Feladni a kényelmünket, vagy másokat ezért megszállni?

www.smart-bus.hu

Az agyas részért bocs.<#nevetes1>
De pont attól félek, hogy Európa katasztrófa felé tart itt ebben a nagy puha p*csû liberalizmusa miatt. Teljesen igaza van Angela Merkelnek- a multikulturalizmus megbukott. A sok bevándorló, és iszlamista identitás zavaros gyökér, óriás veszély. Nem véletlen a Le Pen lány elõretörése Francia országban.

Ezt arra mondom , hogy-"Kizárólag a jóléti társadalom dõlne össze. Simán van élet olaj nélkül is. Nyilván nem ilyen kényelmes mint most, de van."-
Na most ha ez átmenet nélkül történne, (pl. ilyen politikai okokból) az nem úgy menne ám , hogy az aranyos egyetemisták énekelnének -ne háborúz szeretkezz- meg dobálnák a virágot. Tudod miket dobálnának miután összeomlana a gazdaság, meg az ipar, és milliók halnának éhen nyáron éhségbe, télen meg az éhségbe, és a fagyba? Fejeket amibõl a maradék jó arcú kiette az agyakat. Aztán ha ez megvolt, a maradék szépen felépítené a szép zöld új világot...vagy nem.

Urak,
már vagy két napja nem volt nagyobb összeröppenés, mi a helyzet?
Papa01
Mire gondolsz? 😊 Melyikre? 😊

Én minden szavamat komolyan gondoltam, és úgy gondolom meg is tudom védeni az állításaimat! 😉

www.smart-bus.hu

Ja ja ezeket nem komolyan mondjátok azért ugye?<#alien>

a tömegközlekedés megoldja a helyzetváltás problémáját, normális zöldség kerül az asztalra mert nem éri meg kinából idehozatni 😊

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

De, ha kétségbe vonod azért nem. Sõt, a CCCP-s pólók divatjukat élik! Szánalmasnak tartom...

www.smart-bus.hu

Papa01
Nem poén azért is lecsukhatnak, ha jól tudom... a jelkép miatt.
@ Sakkay: Durva lehet úgy leélni az életét, folytonos rettegésben.

Kizárólag a jóléti társadalom dõlne össze. Simán van élet olaj nélkül is. Nyilván nem ilyen kényelmes mint most, de van.

Akárhogy is szépítjük, a jó létünk fenntartásának érdekében országokat döntünk romba, és ezt azzal magyarázzuk, hogy nekik akarunk segíteni.

www.smart-bus.hu

Az olaj igenis az alap élethez kell. Hidd el. Játszunk el a gondolattal, hogy tartósan 5-600 ft a benzin, és még arról nem is szólva ha nem lenne.
Összeomlana minden.

Persze, hogy értem, csak nem értek egyet vele! 😊 De ez a szép az életben... 😉

www.smart-bus.hu

Annyira tudtam , hogy ezt fogod írni. Direkt nem írtam más példát. De érted mire gondoltam ugye.

Egyetértek! 😊

www.smart-bus.hu

Egyetértek. Nem fogják fel , hogy pont olyan ellenérzés szül ez a viselkedés, mint amit hoz a más népekhez való hozzáállásuk.
Azért az nem véletlen(jó sok oka van azért) hogy hányszor bántották õket a történelemben.

"Szóval lehetünk áll naivak...de MI olajból élünk, mûködünk..az egész civilizációnk(egyenlõre) tetszik, nem tetszik. Ha egy ország ezt az ellátást veszélyezteti, az nem magánügy."

Ehhez nem illik a megtámadós példád. Más az önvédelem, és más az amikor a jólétem érdekében én támadok meg mást. Az olaj kizárólag a jóléthez kell, az önellátáshoz semmi szükség rá! 😊

www.smart-bus.hu

Halkan jegyzem meg az ügyben , hogy a csávót'(újságírót) 4-5 hete a saját házában támadta meg egy helyi (bevándorló baltával) és csak azért nem csontozta ki õt meg a kis unokáját, mert a faszi berohant a pánikszobába(sejtett azért valamit) és a kedves látogató nem tudta beba*kodni az ajtót. Aztán kiértek a rendõrök.

Papa01
A munkában én is látom hova vezet a túl sok szabadság... 😊

Tudjátok néha azt gondolom már ez is sok a népnek.<#smile> Mármint szabadság.
Szerintem a legjobb államforma-a királyság(ha jó a király)
a legrosszabb pedig: -a királyság( ha rossz a király)
<#vigyor>

Papa01
Jaja, emlékszel, amikor csak egy karikatúra jelent meg Mohamedrõl Hollandiában? Hetekig milyen zavargások törtek ki.. Ezek meg lefejezték az embereket, mint egy csirkét.

Igen nagyon...
Pl ha megtámad valaki(mert mondjuk éhes és kell neki a pénzem), megvédem magam..de lehetõleg nem okozok súlyos sérülést, és még inkább nem ölöm meg. Aztán utána , lehet még sajnálni is fogom.<#alien>
Amúgy a földgázzal kapcsolatban (minden energia hordozóval) tényleg léphettünk volna elõbb. Azért már van valami az ügyben, de pont az Oroszok miatt nagyon nehéz.

Papa01
Picit azért túlzol.. 😊 Igen a lakás hitelem becsõdölhet, akkor elmegyek albiba! Ennem ezért mindig van mit.. 😊 De élek! Nem akasztat fel, vagy ítél kényszermunkára..

Afganisztán....
nem!!!egy ország, csak!!! a térképen. Ott nem!! volt béke 2001 elõtt sem.
Keresztény (nyugati) öngyilkos merénylõ még nem robbantott, és direkt még soha nem végeztek pusztítást civilek ellen . Továbbá kulturális , vallási, épületet sem semmisített meg egyetlen nyugati eszköz(direkt). Na ez a legnagyobb különbség a két fél között.
A másik oldalt talán nem is kell bemutatnom. És ez nem csak a nemzetközi terrorizmus számlájára kell írni, a sok támogató között bizony az elsõ volt a Talibán .
Erre szokták mondani , hogy azért van így, mert õk mivel nem egy szinten állnak, kénytelenek ezekkel az eszközökkel élni..van is ebben sok igazság. Azt is mondhatnánk, hogy úgy kezdõdött a bunyó, hogy visszaütött.

Tehát azért, hogy a mi olajunk biztosítva legyen, romba dönthetünk más országokat? Vagy rosszul értelmezem amit mondasz?

Az ukrán-orosz gázvitából adódó szívást meg megérdemeljük! Itt ülünk évtizedekre elegendõ földgázkészleten, és baszunk kitermelni, inkább eladjuk a bányajogot, mi meg importáljuk a földgázt, kiszolgáltatva ezzel magunkat...

www.smart-bus.hu

Szóval lehetünk áll naivak...de MI olajból élünk, mûködünk..az egész civilizációnk(egyenlõre) tetszik, nem tetszik. Ha egy ország ezt az ellátást veszélyezteti, az nem magánügy. Szerintetek magánügy ha az Orosz Ukrán vita miatt nem kap gázt Magyarország? Azt nem mondom , hogy nem érdekli a nyugatot a sok emberiség ellen elkövetett bûn Líbiában,mert ez nem igaz.. de csak ezért egyetlen demokrácia sem küldené el a katonáit oda(a demokráciák nagy hátrány , hogy nem bírják elviselni a sok katona áldozatot, mert belebuk(hat)nak a kormányok) de a saját önvédelmükben(gazdasági lét fenntartás) igen.

a monetáris tanács csak a házad veszi el, az ételt az asztalodról és pénz nélkül nem nagyon fogsz mászkálni sem .. a szabadságtól azért elég messze vagyunk

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Papa.. nemrég beszélgettem egy misszionárius csoport tagjával aki észak koreában szolgált és meglepõen arról beszélt, hogy ott boldogok az emberek, nem is tudják a világról, hogy milyen lehetne még és ezért boldogok... nagyjából mesélt róla, h milyen a napi rutinjuk stb., jó volt hallgatni 😊

nem tudom, jól értetted-e .. hogy értetted? 😊 a lényeg, hogy jogában áll megvédeni az országát

Más egy háborús fenyegetés, és más egy országot megtámadni azzal az indokkal, hogy odaviszem a demokráciát, miközben mindenki tudja, hogy ez csak süket duma! Ha valahol nem tetszik a rendszer, akkor nem üzletelek velük, nincs diplomáciai kapcsolat, stb... az ilyenfajta külsõ nyomásgyakorlás belefér... Észak-Koreát miért nem támadják meg? Ott sincs drog meg olaj... nem éri meg, ergo megy a süketelés...

Szólásszabadság... szép szöveg, semmi más. Szabad országban azt mondhatod, amit szabad. Lásd holokauszt törvény és társai.

Hidd el nekem, hogy ide hozzánk olyan hírek jutnak el, amik azt erõsítik meg bennünk, hogy az USA szerepvállalása szükséges. Egyoldalúan... lásd az iraki tömegpusztító fegyverek kamuját. No meg a 9/11 kamuját...

www.smart-bus.hu

Papa01
Itt egy picit elmentél más irányba... azért ez közel sem annyira közvetett.. tehát, a monetáris tanács nem lövet le, ha írok egy cikket a vezetõjérõl és nem hurcolják el a családomat..

Nem szabják meg mit olvassak, és kire szavazzak, utazhatok bárhová, élhetek bárkivel és közölhetem a véleményemet. Gyakorolhatom a vallásomat szabadon. (Ha van, mert ezt is én dönthetem el.)
Szóval azért más szerintem a kettõ.. 😊

a monetáris rendszer szerinted nem elég elnyomó? a föld vagyonának 90% a világ népességének 1%-ban van...

Papa01
Én annyiban vitáznék ezzel, hogy, ha megnézed Észak-Koreát, hogy bizony nem szigorúan belügy.. Mi van akkor, ha az egyszemélyes Bölcs Vezér, vagy hogy hívják, egyszer csak megbuggyan, és hadat üzen délnek..

Milyen kontroll van ott? Semmi...

Hírek... háát, szerintem inkább odaát megy a torzítás, hiszen még szólás szabadság sincs..

@ Gascan: A Kadhafis mondatodat erõsnek érzem nagyon... Azért egy államfõ (??? - Lockerbie) ha már a saját városait bombáztatja és tüzérségi tûzzel árasztja el, nem hinném , hogy a nemzeti érzelmek vezetnék.. sokkal inkább a rezsimjének a megmentése..

Jól értettem a mondatodat?

Hááát Urak ekkora OFF régen volt errefelé.. 😄

Azt is belügynek tekintjük, ha valahol jó lét van és habzsi-dõzsi... 😊) Az államformája, a vallása minden népnek a belügye. Külügy akkor lesz belõle, ha mondjuk terjeszteni akarja az igét... na az már ránk is tartozik.

Nem megyek át a szomszédba sem, hogy számon kérjem a szomszéd urat miért kiabál néha az asszonnyal... kivéve, az érdekem úgy kívánja... mondjuk áthallatszik az üvöltözés, vagy meg akarom dugni a nejét! 😄

www.smart-bus.hu

Papa01
Bocsi, az én olvasatomban csak az egyik hadseregre értetted a rombolást.

Vajon abban az országban tényleg a háború elõtt annyira boldogok voltak az emberek?
Nekem meg az a furcsa, hogy alapvetõen elnyomó rendszereket belügynek tekintünk.. jó persze a háború is rossz..

És igen , az igaz, hogy csak ott történik segítség, ahol érdek van. Tudom, elég naiv és utópisztikus vagyok.. 😊

persze hozzáteszem, hogy ha õk megpróbálnának idejönni és erõszakkal a saját kultúrájukat terjeszteni akkor én is fegyvert fognék és szétrugnám a seggüket

Kadafival kapcsolatban pedig minden államnak saját jogában áll megvédeni magát a támadókkal szemben ... egyik államfõ sem fogja tétlenül nézni, ahogy pár külsõ ösztönzésre szervezõdött csoport szétveri a saját országát

pl. arra hogy ebben az ütközetben egyik hadsereg sem véd semmilyen kultúrát... ebben aztán ténlyeg nincs benne, hogy én a talibánt védeném

bár nekem sem szimpatikus ahogyan a vallásukat gyakorolják, az még is az õ hazájuk és nem fogok odamenni rájuk erõltetni azt, ami nekem jó

Papa01
Nana! Az nem teljesen ugyanaz! 😊

Én azt nem tudom elhinni, hogy egy iszlám világban élõ nõ szabadnak érzi magát.. lehet, hogy megszokta, de esélyt SOHA nem kapott a másikra..

Vagy a kövezések, sokszor úgy érzem, hogy ezek az emberek nagyon el vannak szeparálva, butítva...

És érzik, hogy ez így nem jó.. és változást szeretnének..
És akik a rendszert irányítják, mind a sátáni nyugat adta édes életet élvezik...

Nyilván nekünk inkább ez... de nekik inkább a sajátjuk...

Gondolj bele mit éreznél akkor, ha egy iszlám ország hadserege jönne Európába, hogy terjesszék az õ államformájukat, mert õk úgy ítélik meg, hogy nekünk a sajátunk nem jó.

www.smart-bus.hu

Papa01
Csak bátran, kíváncsi vagyok arra is, hogy Te hogyan látod ezeket a kérdéseket..

Papa01
Igen, köszi! 😊

Háát inkább õk maguk lopkodták szét saját értékeiket... amennyire tudom, eléggé komolyan korlátozták az ilyen jellegû területek fölött a repülést.. míg ugye a tálibok mit csináltak....Persze, igazad van nem következetesek, (erre utaltam én is egy lejjebb lévõ HSZ-emben.)

Szóval, nem tökéletes ez sem, de inkább ez, mint egy arab országban lévõ rendszerben kelljen élnem....

De azért érdekes olvasni ezt a kis felparázsló vitát.
Gascan -"Egyrészt minden civilizáció a Harcosnak köszönheti létrejöttét, másrészt a civilizációk táplálják a Harcost, aki megvédelmezi a kultúrájukat – s a különbségek miatt az egyik civilizáció harcosai merõben különbözni fognak más civilizáció harcosaitól."
Afganisztán esetében mindkét oldal harcosai a maguk civilizációját védi..legalábbis a saját szemszögükbõl biztosan. Gondolom ez evidens, nem kell magyarázni. Az , hogy kinek van kevésbé igaza, szerintem nem egyszerû(bár ha érdekel valakit elbeszélgethetünk róla, csak talán nem ide való a téma..vagy?) Ami a demokrácia csinálást' illeti az arab világban, amit el lehet érni az max. egy kettes alá. Annyira más az ott élõ emberek gondolkodása, ami egyszerûen nem teszi lehetõvé a amerikai-európai demokrácia megteremtését hosszútávon. Arról nem beszélve, hogy nézzetek utána (felépítés szerint) Angol - Francia-Svéd-USA demokráciáinak felépítésére , mûködésére. Meglepõdik az ember mennyire mások.

Abszolút nem a rest repora írt idézet volt amit leírtam...az háború független.

Mert ez a demokrácia szlogen csak a mi mániánk... õk bõven elvannak a saját kultúrájukkal... ha nem tetszik a vezetõjük, akkor pedig megcsinálják a forradalmat, ahogy tették azt eddig is.

Egy a lényeg, kívülállónak semmi köze más ország belügyeihez! Ez a megyünk demokráciát terjeszteni szlogen átlátszó és gusztustalan számomra. Akkor mennek, ha az érdekük úgy kívánja. Ha nem, akkor szarnak mindenkire. Nekünk segített bárki 56-ban? Nem... pedig ígérték... csak ugye itt se drog, se olaj nincs... nem érte volna meg. És ez az ami undorító...

A kultúra rombolás meg sajnos megállja a helyét... elég csak arra gondolni, hogy Irak bombázásánál milyen pótolhatatlan régészeti, stb emlékek mentek tönkre...

Ez megy? 😊

www.smart-bus.hu