Rise of Flight - Flying Circus Volume I

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Feleségem védelmében:a d7f tényleg nagyon jó nagy magasságban. A baj az, hogy onnan mindenki ha bajban érzi magát lefelé menekül.
Halkan jegyzem meg , hogy nagy magasságban minden!!!!! gépnél gyorsabb..pl Camelnál majd' 40 km\h. De az se5 és a SPAD sincsen sehol. (15 km\h.)
Na ki tudta ezt???<#vigyor>
Halkan jegyzem meg, ha netán 1\1-ben valaki netán a magasban kezd harcolni 2km felett, általában nagyon meg szoktam lepni. Nem értik mi a fa* van. Magassági gáz van...<#alien>

😄
Papa01
<#eljen><#vigyor> Kipróbálod, milyen amikor lelõnek ugye?? 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

whiteskull
Fõleg amikor egy kicsit, vagy nagyon hagyod magad. 😊)))

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

Hát így nyíltan nem merném kijelenteni, de vannak határesetek 😉
Papa01
<#vigyor> Van olyan?? 😄

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Énse sok dolgon baszom fel magam, csak ha egymás után húzom a dugókat pfalzal meg albával, meg ha valaki jobb nálam DDD
Papa01
Óóó, nekem sikerül dugóznom vele.. 😊) Még akaratlanul is.. 😄

Azért nem minden szerón ez megy😊 a D2 konkrétan magasban sem észrevehetõen gyengébb.
A pfalz meg kicsit lehetne hajlamosabb dugózásra, azt hiszem...
Meg ha nem fordulnának a német gépek csak max kicsit könnyebben mint a "stock" d7 akkor sokkal jobban párba lehetne állítani õket a bnz gépekkel.
Papa01
A D.VII esetében egyetértek, az Albák esetén már nem annyira, hisz a DVa a háború végéig szolgálatban volt. és A Pfalz is hozza azt amit kell.. (Egyedül zuhanásban nagyon jó.)

De szerintem az is hozzá tartozik a történethez, hogy a ROF-ban a légiharcok szinte mindig "talajszinten" mennek, nem pedig nagyobb magasságban(2-3ezer méter), ahol a gépek közötti különbségek sokkal jobban elõjöhetnének... lehet, azon a magasságon az Alba D.2 sem lenne olyan acélos.. 😊)

Hát ahogy elnézem elég sok mindent félremodelleztek. Legalábbis az olvasmányaim alapján a DVII-nek valami csodagépnek kéne lennie. Az Alba meg a Pfalz pedig túl jó lett.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Papa01
Talán még annyi, hogy ha az ellen magasabban kezd, szinte mindegy miben ül.. a magassági fölény hatalmas elõny a ROF-ban... 😊

Papa01
Nincs mit! 😊 Örülök, hogy tetszik a site! 😊

Fokker D.VII: Az alaptípusok között, ugyan ott van, de sajnos felejtõs.. Nagyon gyenge a motorja.. 😞( Szinte alig repüljük... Szerintem alul van modellezve.

Fokker D.VIIF: Na, ez más tészta, ennek bivaly erõs a motorja, (magassági gázt külön kezelheted.) vérbeli bnz masina... 😊 Jó pilóta kezében igazi "hirtelen halál" osztó gép.. De a használatukról Sakkay és Márkó, illetve Máté urak errõl jóval többet tudnak majd mondani neked.. 😊

A tnz gépek sem esélytelenek ellenük, sõt... csak nem szabad lesüllyedni.. (Mondom én... <#vigyor><#vigyor>) A lényeg az, h mindegyik gépnek megvan a maga elõnye-hátránya.. 😊

Köszi! Ismerem am ezt a jó kis oldalt. A Fokker VII és VIIF-rõl tudnál még mondani valamit esetleg? Hogy hogyan tudnám õket jól használni. Csak mert már kezdem megunni hogy ha az Albával vagy a Pfalz-zal megyek, akkor simán leráznak azzal hogy kihasználják hogy lassúak, és nem bírnak gyorsan emelkedni.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Papa01
Szia!

A Dolphin egy BnZ gép. ITT találsz róla egy ismertetõt.

Fordulózni Antant oldalon igazán még a Pup-al lehet...talán még a Triplane-el.

GYIK - Milyen géppel repüljek??

Tudnátok abban nekem segíteni, hogy a Dolphin az milyen jellegû gép? Már mint TnB vagy BnZ? Meg hogy antant oldalról melyik gép jó fordulóharcra? A Camelt leszámítva?

Papa01
Én köszi, lefordítottad! <#eljen> Akkor örülök a legjobban, amikor a 'hajózó társak" írásait tehetem ki a weboldalra.. 😊 Ebbõl is látom, hogy másnak is fontos a rof.hu. 😊

Relax99
Persze, arról meg is feledkeztem. jó lett, ty hogy kiraktad.

He who has the height controls the battle. -- RoF profile name: AirBoRnE[HUN] He who has the sun achieves surprise. --- -- RoF ingame name: Airbyy He who gets in close shoots them down.

Papa01
Köszi javítottam.. 😊 Jason-t a bevezetõben említettem... ez így oks szerintem. 😊
Mit gondolsz? 😊
@ Márkó: Én ma már nem repülök, hévégén szeretnék. 😊

Kapható ma valaki egy kis BnZ-re?
Relax99
Szivesen, a Jason aláírás lemaradt, de ez lészretkérdés volt.

az utolsó kiemeltrészben 3. sor "motor nem erre lett tervezve és nehéz nagyon nehéz volt beletenni" azt kéne még javítani

He who has the height controls the battle. -- RoF profile name: AirBoRnE[HUN] He who has the sun achieves surprise. --- -- RoF ingame name: Airbyy He who gets in close shoots them down.

Papa01
Frissítettem egy picit a cikken. 😊

Papa01
Grafikai beállítások a Rise of Flight 1.019-es verziójában

Köszönöm Zéti és Sanyo segítségét! 😊 <#worship>

Ha lenne még javaslatotok, azokat szívesen várom! 😊

Papa01
rgr. 😊

Relax99
kb 5 fele leszek

Papa01
Nyugi nekem sem nagyon.. 😊)) Nem jössz fel egy picit TS-re? 😊

Relax99
nyugodtan, próbáltam hibák nélkül és jól fogalmazni, az utóbbiba sose volt az erõsségem 😊

Papa01
Köszi szépen, én is alig vártam, h itthon legyek kemény nap volt ez is, jó egy kicsit rof.hu-zni.. 😊))

Papa01
Ha nem gond kicsit átfogalmazom néhány helyen: 😊
pl:
redmények eléggé kevertek. -> redmények eléggé vegyesek

Sanyo
Nem volt rá olyan sok idõm, de megtettem amit lehet. Csak nyugodtan. 😊

www.pcpilot.hu

Papa01
Értem ,köszi! 😊 Áá, ilyenkor egybõl jegyzettömb és abból dolgozom.. 😊

Papa01
A motor erre lett tervezve helyett nem a A motor NEM erre lett tervezve a helyes? 😊

@ Sanyo: A Te munkádat is köszi, referenciaként használom azt is, ha megengeded! 😊

Relax99
persze nyugodtan felteheted, ha kell még doksiba is elküldöm, megvan a fórum kódos vagy milyen izével is

Relax99
kösz, nyugodtan használhatja

Papa01
Végre itthon... 😊

Az igen, szép, munka! 😊 ezek után én nem küzdök vele... 😊 Viszont ha hozzájárulsz áttenném a ROF-hu-ra, természetesen, a neveddel együtt! 😊

whiteskull
Gratulálok! Ez tisztességes munka volt! 😊)))

Köszi, így sokkal jobban értem. 😊))

Szerintem Papa is hasznát látja. 😊))

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

Relax99
19215 az eleje ezt is elírtam -.-, azért két részlet mert az sg 10 képet engedélyez egyszerre

Relax99
Az elõbbi post (19216) az eleje az esetleges hibákért srry

Relax99
Crossfire beállítások:

Már köztudott, hogy Multi-GPU támogatás sok speciális problémát okoz az engine-ünknek úgy, mint másoknak. Az egyik ilyen alap probléma az úgynevezett „micro-sutter” (gyors akadozás).
Mindent megtettünk hogy ezt elkerüljük és a legtöbb esetben nincs is. Habár egy SLI/Crossfire rendszerrel tapasztalhattok némi akadozást, ha a nap a látótérbe kerül. Ezzel nem sokat lehet csinálni; még az nVidia is elismeri hogy, ezek a hibák kivások az SLI rendszernek. Ha a napot kitakarja a gép egy darabja hosszabb ideig tart míg eltûnik, mint ezelõtt, ezzel sem tudunk mit csinálni.

Végülis, vannak helyzetek, ahol az akadázás elõjön, ha effektek a kamera nézet és a nap közé kerülnek. Példák ahol akadozást tapasztalhattok SLI vagy Crossfire használatával:

- Felhõs égen, ha érinted a felhõzet alját vagy tetejét.

- Ha elõször lépsz be egy felhõbe, vagy érinted a felhõ szélét.

- Ha a barna füstön keresztül repülsz a Senkiföldjén

Még egyszer, ez akkor van ha a látószögedbe szemcsék, effektek kerülnek és a nap az effekt másik oldalán van, tehát veled ugyanúgy szembe. Az akadásokat a motor csinálja mert próbálja meghatározni, hogy a napnak láthatónak kéne-e lennie vagy sem. Próbáltuk kiküszöbölni, de több napnyi munka pazarlása után jöttünk rá, hogy nem tudunk mit csinálni vele. Elnézést kérünk, de meg kellett találnunk azt a pontos körülményt, ahol ezek az akadások észlelhetõek. Nem túl gyakran van és az átváltás több frame, minden más körülménynél érdemes használni azoknak akiknek
Multi-GPU rendszerük van.

Továbbá, egy videokártyát használó felhasználóknak is nyújthat egy kis extra teljesítményt ha bekapcsolják az SLI támogatást. Az ok az, hogy a Multi-GPU támogatás bekapcsol pár olyan optimalizációt ami az egy kártyával rendelkezõknek is hasznos lehet. Habár elõhozhatja a fent említett akadozásokat.

Szintén, néhányan közülletek meg fogja próbálni bekapcsolni a Triple Buffer-t, hogy segítsem az SLI vagy Crossfire okozta akadások ellen. Ezzel vigyázzatok, mert néhány felhasználó Triple Buffer-nél textúra villogást tapasztalt.

Sok teszteléssel töltött hónap és rengeteg fejfájás után, a hivatalos ajánlásunk a felhasználóknak az SLI/Crossfire támogatásról a Rof-ban ugyanaz maradt. A motor erre lett tervezve és nehéz nagyon nehéz volt beletenni, és ahogy már említettem fentebb, az eredmények eléggé kevertek. Még mindig azt tanácsoljuk, hogy inkább egy erõsebb kártyába fektessetek be, hogy növeljétek a ROF alatt elért FPS-t. Inkább takarítsátok mg azt a pénzt, amit egy második kártyára költenétek és vegyetek belõle egy jobb processzort ha szükség van rá.

6. Hangok – Hozzáadtunk egy új 128 bites opciót a hang beállításoknál (Sound fül). Ez biztossá teszi, hogy egy hang se lesz kivágva ha harcban vagy. Habár ez több memóriát is igényel, de semmi problémát nem tapasztaltunk, mikor teszteltük ezt a beállítást.

Ha egyáltalán nem látod hasznát, vagy csak nem tetszenek az új grafikai beállítások és vissza szeretnéd állítani a beállításokat az 1.018-as állapotba, akkor it van, hogy mit állíts be. De figyelmeztetünk, hogy ezek az újonnan befogadott eszközök, az alapokban változtattak a motorban és tudatában annak, hogy a beállítások közel lesznek az 1.018-hoz az elért tejlesítmény mégse lesz ugyanaz, de közel lesz. Egyszerûen csak csökkentsd az Erdõt távolira, a tárgyak láthatóságát 50-re és kapcsold ki az SLI/Crossfire-t. A többi beállítás ott van ahol volt eddig is.

Reméljük, ez adott egy kis betekintést, hogy mi is fog történni a grafikával ebben az 1.019-es verzióban és segíteni fog a meglepetések elkerülésében, segítség lesz a beállításban.

Jason

fordította: Zéti aka. AiRborNe sg név: Relax99

forrás

Relax99
Figyelem Pilóták,

Ahogy elõkészülünk a 1.019-es ROF verzióra meg kell osztanunk pár információt a grafikai motorban történõ változtatásokról.

Az elsõ dolog amit észre fogtok venni az a frissített ROF Launcher és a beállítások menü. A frissítés menüpont nem változott és úgy mûködik, mint eddig.

1.018-as és 1.019-es Launcher összehasonlítása

Új beállításokat vehettek észre a feljebb látható képen

1. A Launcher tartalmaz egy „News” fület amivel értesíteni tudunk az új történésekrõl a ROF univerzumban.
2. Objects Draw Distance (Tárgyak láthatósága)
3. Very Far and Maximum Forest Draw Distance (erdõ láthatósága)
4. Super Sampling On/Off
5. SLI/Crossfire On/Off
6. 128 bites hang beállítási lehetõség

Nézzük mit is csinál minden egyes grafikai beállítás.

1. News – A News füllel értesíteni tudjuk a közösséget gyorsan bármirõl. Minden lehet, mert egy egszerû HTML modul. Természetesen kell hogy legyen internet kapcsolat hogy mûködjön.

2. Objects Visibility – Minden tárgy a fákon kívül. Ez azt jelenti, hogy relülõk, épületek, jármûvek, ballonok és az effekteik, pl mint a Flak-ok sokkal messzebbre ki vannak rajzolva. Maximális láthatóságnál a tárgyak 8500m-ig vannak kirajzolva. A látótáv már nincs összekapcsolva a FOV beállításokkal. Ez az amit kértetek és mi próbáltuk teljesíteni. Úgy vettük észre a tesztelések során hogy 100%-os rajzolási távon nem vagy csak keveset romlik a játék teljesítménye.

Mellesleg, az épületek már szépen halványodva fognak megjelenni ahogy közelítesz, mint ahogy a fák is. Nem lesznek felugró épületek.

Ami a Multiplayer-t illeti, ezek a beállítások kliens oldali lesz. Technikai okok miatt soha nem lesz szerver oldaliak. Még egyszer mondom, a felhasználók nagy része 100%-ra tudja majd állítani.

3. Forest Visibility – Növeltük a fák láthatóságát, ha erõs videokártyával rendelkezel. Very far és Maximum beállítási lehetõségektõl a fák sokkal távolabbról láthatók ami összhangba hozza a tárgyakéval. Túl sok fa eléggé ronthatja a teljesítményt így rajtatok múlik.

4. Super Sampling – egy kísérlet egyszerûen arra hogy csökkentsük azt a vibrálást amire páran panaszkodtak. Csak ennyit csinál, de nagy a teljesítmény függése, így csak azok kapcsolják be akiknek elég erõs rendszerük van. A Super Sampling-unk 2x-es beállításun ment és még így is megfogta a legtöbb rendszert. Bocsánat de ez nem egy varázslatos megoldás és a teljesítmény mérföldekkel csökkenhet.

Fontos! - Soha ne futtasd a Super Sampling-ot 2x-esnél magasabb élsimítással és filterrel. Ha mégis az 1fps és/vagy fekete képernyõ. A legjobb ha az élsimítást 0-ra állítod és a filtert bilinear-ra. A kép még mindig jól fog kinézni. A felhõk és más effektekre és a szemcsékre nincs hatással és az FPS-ed is meg fogja szenvedni a végeredményt.
Tömören lesz aki szeretni fogja ezt a funkciót, de a legtöbben nem. Ha ki akarjuk küszöbölni ezt a vibrálást teljesen új grafikai motorra van szükség és erre nincs lehetõség a közeljövõben.

Ha nem tetszik a Super Sampling megoldás akkor még kipróbálhatjátok az nVida Inspector-t és ott a „2X Sparse Grid Super Sample” beállítását. Ez is javítja a képet, de teljesítmény romlást is fog okozni. Google segítségével megtalálhatjátok az nVidiat Inspector-t, vagy keressetek rá a fórumunkban, ott már van egy téma róla. Egy külsõ eszközhöz képest eléggé erõteljes.
Saját felelõsségre használd. Nem vállalunk semmiféle felelõsséget a használatától okozott károkért.

5.SLI/Crossfire – nVidia SLI és ATI Crossifre támogatás be lesz építve a ROF-ba evvel a verzióval. Multi-GPU használatával szép teljesítmény javulást vehetnek majd észre akik alacsony vagy közép szüntû több videokártyás rendszerrel rendelkeznek., habár van pár kikötés mint ahogy olvashatjátok majd lejjebb. Váltakozó frame renderelési technikát használunk, ami a legjobb megoldás egy olyan sim motornak, mint a miénk. Lejjebb meg találhatjátok az ajánlott beállításokat SLI és Crossfire driverekhez.

SLI beállítások:

Relax99
postolnám erre óóóó******************<#boxer><#boxer><#boxer><#violent><#violent><#violent><#falbav><#falbav><#falbav><#banplz>

Relax99
Mindjárt lefordítom

Papa01
Igen, köszi, én is láttam, du/este kiteszem! 😊

whiteskull
Jó sokat írtak az új grafikai beállításokról.

Csak az a baj, hogy idegenül. 😊))

Papa01
<#eljen><#eljen> Remélem.. 😊

whiteskull
Szia Papa! 😊)
Úgy legyen! 😊))

Papa01
Szia Zsolti bácsi, hétvégén már én is szeretnék repülni! 😊

whiteskull
Én már repkedek csak úgy magamban. 😊))

Fast food-on szoktam általában lenni,ha ninincs magyar szeró.
Leszek TS-en, csak néha szarakodik ,lehet valami beállitás probléma.
Szerintem is a Dr1 jó gép!

Rolo3
Csak finoman kell vele bánni nem szabad hirtelen mozdulatokat csinálni.
Akkor tudok vele jól repülni ha nyugodt vagyok 😄 Két PÁLINKA 😄