Tera Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Morpheus_v2
Marfy
EU-hoz a curse-ön keresztül lehet szerezni beta kulcsot, mint legutóbb azt UShez?

frango
Az ingyenes/fapados Tera.:)

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

EZ A RaiderZ Gépigénye még mielött valaki megijedne és SRY az offért
I I
I
I
v

SYSTEM REQUIREMENTS
Operating System:Windows© XP, Windows 2000, Windows Vista, or Windows 7

CPU: Intel© i3-2 3.3GHz CPU or better
RAM: 4GB of RAM
Hard Disk: 16GB of Hard Drive Space
Graphic Display: nVIDIA GeForce GTX560 with 1GB RAM
Sound Drivers: DirectX 9.0c compatible sound chip or onboard audio

nm
nm
annak aki unatkozik
péntek-ig :)
http://www.mmorpg.com/giveaways.cfm/offer/321/RaiderZ-Alpha-Key-Giveaway-Event.html
Holnap van cbt

MrStokes
Halas koszonet! :)

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

https://forum.tera-europe.com/showthread.php?t=27286
itt vannak a Beta idõpontok

Bizony volt itt teljes partició újrarakás am javult a helyzet Windows 8-al sokkal magasabb lett a min és max fps ink 25-50 de 25 nagyon ritkán, Velikában is 40-50 már csak xp-n kéne kipróbálnom :D

MrStokes
Ez a closed beta most folyamatosan megy, vagy csak elore bejelentett hetvegeken?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

a feltöltési sebességeddel semmi probléma nem lehet, nekem is UPC Fiber Power 25 van, semmi gondom vele, a ping is jó.Ismerõsömnek 1 mbit a feltöltése, neki sincs a Terával gondja.
Hardverileg teljesen jó a géped, tehát szoftveresen lehet vmi.
Talán egy windows tisztítás, töredezettség mentesítés , stb. jól jönne, bár lehet ezeket már végigzongoráztad.

200 kbyte
Fiber power 25
most vettem 50 est ami akciósan 3 hónapig 120 as
9.én bekötötték na azóta is 25Mbps van :(
látom már balhé nélkül nem úszom meg

a feltöltésed 200 kbyte vagy 200 kbit ? Ha az elõbbi, akkor az simán elég, ott nem a net a ludas.

47k-ból éhen halni nem lehet :D
fõleg hogy 93k az(álláskeresõi Járadék)most

Na FPS gondjaim nekem is vannak
sajna 120-20 fps között mozog a játék
Fx6100 3950 MHz oc+Asus Gtx 560 OC+8GB ram SSd nincs
most rendeltem nagyobb netet mert 200k a max feltöltésem és csak reménykedem benne hogy az a baj
am. játék alatt 6-os beállításon+Full HD
Proci 30-40% Vidkari úgyszintén
Lassan megeszem a nemlétezõ kalapom ha ezt értem :D
Utoljára nekem ilyen a Darkness II ben volt gyenge gép kihasználtság alacsony fps de annak a miértjére sem jöttem rá.

Nuclearity
akkor bizony nerfelni kell a magyar béreket, ha te tudsz félre rakni a megélhetési 47k mellett... :D

Senki se mondta, hogy alapkövetelmény a 2500k meg a 6950, de szerintem nem véletlen hogy te is 4 magos procit ajánlottál és nem 2 magosat. Az SSD valóban nem csinál több fpst, viszont jelentõsen gyorsul a töltési idõ. De ne magyarázzunk bele olyat amirõl nem beszéltünk, senki nem mondta hogy ilyen gép kell, azt mondtam, hogyha tökéletes futást akarsz minden körülmények között egy 4-5 éves konfig már kevés lesz hozzá és az 5770 meg az x4-es gép nem 4-5 éves konfig, mint amilyen az enyém volt, vagy mint amik fel lettek sorolva.

Viszont én ha már új gépet vettem, nem akartam több éves technológiát venni, rakhattam volna bele 4 giga ramot, de akkor 1 év mulva lehet vehetek bele még 4 gigát, vehettem volna fele ennyiért videókártyát, a 9800 gt után nagy elõrelépés lett volna, de akkor lehet 1 év mulva cserélhetem le, mert kijön xy játék, amihez már nem lesz elég egy jelenlegi 30-35 ezres videokártya, vehettem volna bele 20k-val olcsobban procit, aztán késöbb ugyanugy kiadtam volna azt a 20k-t ha nem többet, amikor már kevés lesz az a proci. Sõt azt is csinálhatnám mint a munkatársam, aki 1 év alatt többet költött használt videokártyára mint amibe a 6950 került, mert mind elszált neki 1-2 hónap után és garancia egyre se volt. Annyi hogy én nem olyan gépet akartam, amin most a tera tökéltesen fog futni, hanem olyan gépet, amivel még jó darabig ellehetek.

Szerencsére a 47 ezer forinton felül ami kell a megélhetéshez tudok félretenni annyit, hogy 4-5 évente letudjam cserélni kompletten a gépemet, egy jóval erõsebbre.
frango
Ez az FPS dolog nagyban függ a server/channel/terület terheltségétõl is(legalábbis én így vettem észre). CH1: 'Lókisérgetõs' questes zónában volt kb. 20 player. 35-50 között volt az FPS és nagyon szaggatott. Átmentem CH3-ra. Ott is ugyan úgy volt 20 player, de csak néztem, hogy -40-60 közötti FPS-nél- úgy "folyt" a kép, mint egy 60FPS-es videónál.

FullHD, Minden graf. beállítás maxon persze. Nekem is 50-70% között húzza a procit a játék.

gurubefree
na csak hogy ne keseritsunk el sok embert ..... en GT540m 2GB 1920X1080 jatszom egy laptopon .Ez a jatek azert szuper mert nincs hatalmas gepigenye es megis frankon nez ki szoval ne beszeljunk bele olyan dolgot ami nem fedi a valosagot :)

Ehez a jatekhoz nincs szukseg HD6950-re hogy elvezheto legyen ... plane nem 8GB RAM-ra es az SSD sem csinal tobb fps-t. Ezt azert merem kijelenteni mert epitettem hasonlo gepet es ez nem Tera kategoria ...

http://www.youtube.com/v/IQagiNpFJig&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Szoval mindenki batran kiprobalhatja regebbi gepeken is gond nelkul ..........

Szereny ajanlasom az a HD5770 . CPU eseten AMD Phenom II X4 955 Black Edition ami kozel 20ezer forinttal olcsobb az Intel i5 2500K-nal. Ezt nem tartom egy "kell" dolognak inkabb neveznem "olcson jot" dolognak ( mar ha valaki szeretne ujitani a jatekhoz )

ゾルターン

Nuclearity
majd ha talán kicsit több pénzbõl is megél a magyar ember mint 47000 Ft. Akkor majd talán én is be tudok újítani egy nagyobb monitort. Reménykedem... Persze a remény hal meg utoljára... :D

Nah igen, nekem a régi gépnél is 1680*1050 felbontás volt, a mostaninál full HD, azért ez sokat számít a teljesitménynél. Mondjuk, én még ezt a 24-es monitort is kicsinek találom, szerettem volna egy 27-est legalább, de ilyen szar euro árfolyamok meg árak melett, arra már nem volt keret.

Persze nem használja ki a játék a procimat, de nem is 1 évre terveztem vele, 3-4 évig még szeretném ezt a procit hajtani. Mondjuk a te procidat pláne nem használja ki, igaz gondolom te nem is tera miatt vettel i7-et.
Igen, a pénz már mindenhol az új formátumban (gold/silver/bronze) jelenik meg. Beleértve az inventory, vendorok, AH és még a chatet is. A földre droppolt pénznél egy picit másabb a helyzet. Ha pl 6 silvert és 5 bronzot dob az adott mob, akkor az item neve felett a silver jele és mögötte a "6+" jelenik meg. Ha pl. 2 goldot és némi aprót akkor pedig a gold érme jele és a "2+" jelenik meg.
Egyébként a lvl59/60-as mobok átlag 1-2+ gold körül dobnak. A lvl59-rõl a lvl60-as szint megdingelése kb 800 goldot hozott (ez ugye régi pénzben 8 millának felel meg).
A lvl60-as skillek + az új glyph együtt kb 600goldba kerül.
A lvl60-as normál questek 10-14goldot, az 5 fõs group questek 18goldot adnak, a lvl60-as campaign questek jutalma 50-100gold. A BAMok 10-30gold között droppolnak. Érdekesség, hogy a daily questek is busás jutalommal kecsedtetnek, az egyébkénti daily token mellett 12gold/quest. Amibõl ugye naponta 10-et csinálhatsz meg. Szóval lesz bõven pénz az enchantolásra.
Ha valami ennél konkrétabb érdekel, akkor szólj és megnézem.

Variance - Tera Hungary: http://tera.variance.hu/ - Tera Hungary fórum: http://terahun.hu/ The Secret World Hungarian Blog: http://tsw.hu/

Nuclearity
1280x1024 ben nincs gond, tehát fejlesztésre egyenlöre nincs szükség (pénz sincs rá de ez nem is lényeg most). Ez nem full hd, ezt bírja a samsung monitor. Monitor tervezést meg még ugyse tervezek a közeljövõben :). Én elhiszem, tudom mirõl beszélsz, de mielött nekem is ilyen configom lett volna mint ami most van olyanom volt mint neki, és bár 30-40 ember pvp jénél azért lejebb kell venni a grafikát, de élvezhetõ és nem képkockákat nézel, ezen felül nincs gond. Persze ezt is befolyásolja sok minden, (lásd nem elsõ generációs a procija mint az én régim volt.) Per pillanat amugy a különbség tényleg annyi, hogy mig õ mondjuk egy velikában, vagy nagyobb pvp ben ugyanazon a felbontáson és grafikai beállításon mint én, kicsit szaggat. Viszont ha lejebb vesszük akkor nincs gond. Nekem meg livestream és fraps+mass pvp ben jelentkezik elöször az ilyen.
De azt is vedd, hogy amit pl te említettél konfigot, és felhasználtságot, pl azt pedig nem használja ki a játék. Ergo csak TERA miatt felesleges. (hisz a procid felét nem eszi meg a játék)

OzI20
Sikerült valami Kék 32 Geart összeszednem a USA CBT#3-mon akit érdekel itt a link nagyjából viszonyíthat milyen lesz a saját classának

LINK

OzI20
bocsi én írtam el nem úgy értettem . arra voltam kíváncsi meg gondolom a többiek is hogy a Gold/Silver/Bronz ez már benne van és milyen a droppolás a mobokból . Csak ennyi.

Nalam is billentyüzet mutatja, de 20-30%nál jóval többet mutat.

Mindenesetre, nálam a 2 magos géppel, folyamatosan 100%-on pörgött a cpu, és ha 30-40 ember harcolt körülöttem már játszhatatlan volt számomra 0-nal nagyobb beállításokkal.
Persze annó wow-ot is toltam 1 magos procival, fos videokártyával, raiden volt jo esetben 10 fps-em, játszani lehetett vele úgy is, sõt még élveztem a játékot, de attól még szar volt, és jóval könyebb lett a játék késöbb amikor új gép után lett normális fps, és mondjuk pvp-ben ha igy leesik az fps, az minden csak nem elõnyös.

De én tartom magam ahoz, hogy manapság, ha úgy akarsz játszani, hogy élvezhetõen fusson, és emelett, ne egy 1024x768-os felbontáson kelljen tolni, hanem mondjuk full HD-n, és azért még nézzen is ki valahogy a játék, már nem elegek ezek a 4-5 éves konfigok, mint amilyen az enyém volt, vagy a barátnõdé.
Nuclearity
elfelejtettem megemlíteni, hogy 2 dologgal nézem a proci használatát. All CPU Meterrel, illetve a billentyüzetemen is kijelzi ha éppen az van beállítva.

Nuclearity
érdekes v nem, nálam ennyit fogyaszt, ha 0 án lehetne csak élvezetesen pvp zni akkor nem emlitettem volna meg a configot. Ha nem full grafkon hanem mondjuk 5 vagy 4 esre visszaveszed a grafkot akkor még annyira sem. Hidd el egy 2 magos processzor még bõven jó a mai mmokra. Persze nem mindegy, hogy milyen. de még bõven elmennek vele.

Nemtudom hogy eszik 20-30%-ot, az elég érdekes lenne de mind1. Amugy nem sok minden fut a háttérben. A 2 magos gépnél 100%-on volt folyamatosan a cpu használat. Mivel nézted?

És igen, a 2,9 ghz, 4 giga ram 9600 gt, az kb azt tudja amit a régi gépem, de sok értelme nincs ugy a játéknak, ha szaggat egy normálisabb pvp csata közben. Ennél a játéknál meg pláne, ahol aztán nem ártana jól célozni, és nem épp a legjobb ha harc közben mellé lösz mert megakadt a játék 1 kicsit. Vagyis totál 0 grafikán játszható volt tömegben is, de ugy meg mi értelme az egésznek?
Nuclearity
o.O nekem 3,4 GHz I7 2600 asom 20-30% ot eszik. Kérdés mi megy a háttérben. A páromnak AMD Dual core 2,9 GHz 4 giga ram és 9600 GT je van, full grafkon nagy tömegben van szaggatás nem mondom, de amugy semmi gondnélkül fut a játék. Szóval nem feltétlenül kell 4 magos processzor a játékhoz.

Innen kellett volna elõrendelned, akkor már most is lenne beta kulcsod, de ha nem sajnálsz 5 eurot még pluszban, akkor még akár lehet is.
2 mag már egy kicsit kevés mmo-hoz, az én régi gépem is c2d volt 2.8 ghz, 9800GT 1gb, meg 4 gb ram, és piszok szarul futott, még szintezni lehetett vele, de ha tömeghez értem, mondjuk pvp, akkor vége volt az egésznek, totál 0-ra kelett vennem a grafikát, a hegyek a háttérben fekete lapok voltak kb, akkor volt 30 fps-em. De ezen már nem kell meglepõdni, azt a gépemet, 2007 végén vettem, közel 5 éves volt, eljárt felette az idõ, mint ahogy a haverod gépe felett is. Új gépet kell venni.

Az új gépemben, i5 2500k-van, 4,4 ghz-re huzva most, és igy is 50-60%on használja, akkor ebböl tisztán látni egy 2,5-3 ghz-es 2 magos semmire sem elég. Mellé van most 8 giga ram, 6950 2gb, meg SSD is sokat számít, a legnagyobb tömegben sem esett az fps 60 alá. Én is kb csak Tera miatt vettem új gépet. Egy normális MMO-hoz kell, már aion is élvezhetetlen volt a régi géppel, hiába futott tökéletesen a legtöbb FPS pl.
MÁr elõrendeltem a teljes játékot de azt megjelenésig nem lesz meg (májusig)Ahoz jár béte kulcs de mivel már akkor megvan a teljes game már nincs szükségem beta key-re.
Ezért kellett volna most hogy legalább ki tudjam próbálni.
Ha elõrendeled a gamet kapsz béta kulcsot is. Vagy ha megveszed az 5 euros valamit, akkor is kapsz béta kulcsot, és ha késöbb megveszed a játékot, beleszámit az árába.
frango
Aha<#zavart1>

Marfy
Csak én érzem úgy, hogy priesttel szenvedés a questelõs fejlõdés?

Ozi: gold árfolyam? Hmm. Ezt hogy érted? Nem nagyon láttam eddig gold seller reklámot ingame.

Variance - Tera Hungary: http://tera.variance.hu/ - Tera Hungary fórum: http://terahun.hu/ The Secret World Hungarian Blog: http://tsw.hu/

OzI20
innen így nehéz megmondani hogy mi lehet a baja . nekem egy x2 esem volt korábban 8800 GT vel toltam és még ott is szaggatott kicsit de 6 g ramom volt , Nem éppen igénytelen játék ez Grafikailag úgy hogy javaslom hogy gyûjtsön egy 4 magos Vasra , De ez nem feltétlen az a Válasz gondolom amire számítani akart. De ha szaggatás ellen ez az egyik legjobb módszer. A másik hogy feltolja az órajeleket a mostani gépen és imátkozik hogy ne süljön le :D .

Üdv.

Tegnap leszedtem a game-et (EU-st)
Telepítettem is,már csak beta key-t kellene szerezni ha valaki tudna adni egyet az nagyon jó lenne.
Sok jót olvastam a game-rõl,biztos hogy elõrendelem a game-et de megjelenés elõtt jó lett volna legalább kipróbálni hogy mégis mire számoljak.
Marfy
Bármit állít ugyan úgy megy.

Én nem láttam még egy gold hirdetést sem.

OzI20
Hát ha semmi sem használ marad a low grafika :S

Chatet rendesen spammolják a goldsellerek?
OzI20
Milyen a Gold árfolyam ?

Marfy
Egyik ismerõsömnek Intel Core 2 Duo E7300, Ati 4850, 3GB memóriája van és majdnem hogy játszhatatlanul szaggat neki, bármint állít a video settings-ben ugyan úgy meg neki, van valakinek hasonló gépe?
Vagy esetleg egy driver frissités nem ártana? De elvileg a 4850-et már nem támogatják az új driverek.

Fpocok
"Take part in all the testsInvitation to all closed beta weekends"

Szerintem igen.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Sziasztok

kérdésem lenne.hogy ha veszek most 5 euroért ilyet akkor automatikusan rész veszek a hétvégente megrendezett CBT-en ? vagy arra mindig kulcsot kell vadásznom. Rendelkezem már sneak peak vagy ilyen kulcssal de eddig azzal nem tudtam játszani. Vagy ezt az 5 eurós izé csak Head Startkor érdemes megvenni?

Válaszokat és segítséget elõre is köszönöm.

dante3
Gratu

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

lvl60 sikeresen bedingelve így szombat kora délután:

Igazán élvezetesre sikerült a T4-nek köszönhetõ két új szint, nagyon sok újszerû és érdekes quest került be a játékba. A korábbi ölj le 10 ilyen és 10 olyan questek mellett igen komoly hangsúlyt kaptak az összefüggõ, logikai, gondolkozós questek is. Az új zónák sem annyira lineárisak. Ráadásul bõven lehet vállogatni a questek között, a négy új zóna kb 4x több questet tartalmaz, mint amennyi lazán elég lenne a lvl60 eléréséhez.

Marfy
Szerintem tökéletes.

OzI20
Amerikai CBT#3 Live Stream " Aki kimaradt a kulcsokból "

Link