Heti kvíz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
Q.2 Hogy hívják a Da Vinci kód és az Angyalok és Démonok fõszereplõ karakterét?
(* John Doe * Robert Langdon * Sir Leigh Teabing)
Q.3 Megközelítõleg hány évente ér Naprendszerünkba a Halley-üstökös?
(* 76 év * 40 év * 112 év)
Q.4 levél......, ........lap, ........masé. Mely szó illeszkedik mindhárom másikhoz úgy, hogy egy új értelmes szót kapj?
papír
Q.5 Milyen nemzetiségû az olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps?
(* ausztrál * angol * amerikai)
Q.6 Ki(k)nek a története a Csillag a máglyán c. Sütõ András mû?
(* Luther Márton, Szervét Mihály * Kálvin János, Szervét Mihály * Luther Márton, Kálvin János)
Q.7 Mi nem kell a Budapest-szeletbe?
Hibás volt a kérdés.
Q.8 Hány évig tartott a százéves háború?
116
Q.9 Melyik kontinens közelében található a Tûzföld?
(* Ázsia * Dél-Amerika * Ausztrália)
Q.10 Bármely derékszögû háromszög leghosszabb oldalának (átfogójának) négyzete megegyezik a másik két oldal (a befogók) négyzetösszegével. Mely matematikai tétel ez?
(* Pitagorasz-tétel * Thálész-tétel * Euklidesz-tétel)
a 2. kérdésnek különösen örültem. 😊
kedvenc sorozatom. 😊
Sok sikert mindenkinek!
Idõtúllépõ azokéból akiket most javítottam:
MeTaL (02:14 - 2 pont)
Illetve ismételten volt egy név nélküli.
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
mea culpa
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
Szóval, sajnos a hetedik kérdést sikerült elrontani, így azért választól függetlenül mindenki megkapja a pontot érte
mea culpa...