59
  • toto66
    #59
    Ez a lényeg! Hinni a templomban.
    Pontosan, azért nem hiszek itt!
  • Epikurosz
    #58
    A hidegfúzió (EN) persze más, de azt is elég izgalmas.
  • Epikurosz
    #57
    A kolléga persze lehet nem tud angolul, ezért neki írom: a buborékokban a hő eléri a Nap belsejének hőjét, vagyis 10 millió Celsius (vagy Kelvin, tökmindegy) fokot! Mindezt úgy, hogy a befőttesüveget az öledben tarthatod.
  • Epikurosz
    #56
    Te ugye tucc angolul?

    "Shock wave simulations seem to indicate that the temperatures inside the collapsing bubbles may reach up to 10 megakelvins, i.e. as hot as the center of the Sun.[4][5][6][7] Although the apparatus operates in a room temperature environment, this is not cold fusion (as commonly termed in the popular press) because the nuclear reactions would be occurring at the very high temperatures in the core of the imploding bubbles." (Forr: EN wiki)

    Tehát a befőttes üveg falának hője szobahő, meg is foghatod.
    Ez a lényeg! Hinni a templomban.
  • toto66
    #55
    Eltalátad, nem fogom elhinni...
  • Epikurosz
    #54
    Ápropó olcsóság és spórolás.

    Kb. 4 hónapja említettem, hogy vettem egy jó kis meleg fehér LED-et 2400 Ft-ért a Pesti út - Göröngyös út sarkán lévő villamossági szaküzleten, a 17 kerben. 2,5 W-os a drágám és olyan 40 wattos izzónak megfelelő fényt ad. E27-es a foglalata, simán becsavarható a csillárba. Meg vagyok vele elégedve. Még mindig.

  • Epikurosz
    #53
    Mi nem?
  • Epikurosz
    #52
    Egely Gyuri bácsi interjujja. :-)
  • toto66
    #51
    Epikurosznak: nem!
    Vasziszdasznak: Bizony jobban járna az EU az oroszokkal, mint az amcsikkal. Mert nagyobb piac, és tudnának energiával fizetni (ha nem bartelben, de akkor is garancia a fizetőképességre), ráadásul egy tényleg potenciális ellenféllel kevesebb. (bár ez utóbbi a mi érdekünk lenne, nem a politikusoké, akiknek szükségük van az ellenségképre). Az amcsik csak beledumálni akarnak, de tőlük semmit nem kapunk. A nagy etetés az iraki meg afganisztáni háborúval kapcsolatban, és még csak a vízummentesség is csak olyan feltételek mellett megy ami egy "terrorista" országnak dukálna ki. Az oroszok igaz lenyomtak minket 56-ban, de mitgondolsz hasonló helyzetben mit tett volna az USA a szomszédos állammal? Egyébként utánna viszonylag nyugtonhagytak, ha nem lett volna néhány magyar túl buzgó itthon, sokkal normálisabb lett volna.
    Én amikor itt voltak, kifejezetten utáltam őket, és meg kell mondjam Taszárt is felháborodva vettem tudomásul. Az egyik elmegy és mi marhák beengedjük a másikat?
    De azóta sokminden változott, és nem kéne rosszban lenni velük (hiszen akkor az osztrákokkal, németekkel, törökökkel, mongolokkal is rosszban lehetnénk)
  • vasziszdasz
    #50
    Sztem egyszerűbb lenne a ruszkikat felvenni az EU-ba, aztán kihagyni az összes buzi brigádpt, amelyek megfulladhatnának a saját eladhatatlan olajukban.
  • Epikurosz
    #49
    +1:
    A buborék fúzió - nem fogod elhinni - a konyhaasztalon zajlik, egy befőttesüvegben. 20-30 millió fokon.
  • Epikurosz
    #48
    Még olvasgass erről. Nem is kell ilyen anyag, mert az összeolvadó masszát (elég kevés is belőle) mágneses tér tartja össze, az meg nem olvad meg.
  • szlovákiai hun
    #47
    Bocsánat: nem meg világitottak, ha nem meg valósítottak , a róka helyesírás ellenőrzője...
  • szlovákiai hun
    #46
    Többen felvetették itt a magfúziós áram termelést a jövőre nézve, csak van egy bibi: nincs olyan anyag a földön ami 10 millió Celsius fokon megőrizné fizikai tulajdonságait, magyarán nincs ami kibírja azt a hőfokot, mert magfúzióhoz többmillió fok kell...

    De ettől függetlenül már megvilágítottak magfúziós reakciót a földön: A hidrogén bombában
  • birdo #45
    Eredetileg az volt a terv, hogy nálunk legyen a " gáztározó......csak nem mindenkinek tetszett......így az egész beruházás tovább állt azt osztrákokhoz.....melynek majdnem a fele állami tulajdon lett....mármint osztrák tulajdon...
  • NEXUS6
    #44
    Csak ehhez a nullponti energiás dologhoz szólnék hozzá.

    Mivel ez a dolog a kvantummechanika területéhez tartozik ezért kéretik óvatosan kezelni a makrofizikai rendszerekre érvényes termodinamikai jellegű törvényszerűségeket ebben az esetben.

    Amúgy létezik a kvantummechanikának makrofizikai megjelenési formája is, és ezek roppant érdekes jelenségek, mint a Casimir-effektus, vagy a qvantum-teleportáció és a szupravezetés. Jelenleg még ugyan nem ismerünk olyan lehetőséget, ami pozitív módon csapolná meg a nullponti energiát, de pl egy vezető gyűrűben körbe körbe rohangászó elektronok tekinthetők első fajú örökmozgónak, mert az energiájuk elvileg amíg a megfelelő körülmények fönnállnak nem diszcipálódik.

    Meg ilyenek,
    Szal mert a kolléga olvasott valamit, de mert nem képes megvédeni magát a fizikai szakzsargonnal előadott okoskodással szemben, még nem biztos, hogy nincs igaza valamilyen szinten!
  • orkaman
    #43
    azért 10 múlva majd visszanézzük mi lett/nemlett az egészből. Egy biztos: nem vennék Nabuco részvényt. Több a bizonytalanság mint a tény.

    Kíváncsi leszek a másik vezetékre (Kék áramlat vagy mi), milyen gyorsan épül.

    És hőn szeretett vezéreink közül kinek lesz igaza? Aki aláírta (gyurcsány) vagy aki kijelentette hogy nem írta volna alá (orbán).
  • robertone
    #42
    "Tehát a különböző politikai propagandaszövegekkel ellentétben a vezeték létrejötte sem szünteti meg az európai országok függőségét az orosz szállításoktól, legfeljebb csökkenti azt."

    Azért a pofátlanságnak is van határa kedves cikkíró.
    Európa egyelőre nem egyetlen ország, az orosz gáztól pedig eddig sem az egész közösség függött, hanem egy régiója, ez pedig nem kíván lemondani az orosz gázról továbbra sem, csak azt a bizonyos orosz zsarolási potenciált szeretné megszüntetni, ami ezek szerint neked nagyon tetszik.

    Senki nem állította, hogy a Nabucco fogja ellátni az egész Európát gázzal, mint ahogy az is csúsztatás, hogy a Nabucco gázhozamát a végponton számolod, mellé mellesleg elfelejtetted beírni a jelenlegi igencsak problémás orosz vezeték végpontjának a gázhozamát, na AZ egy értéklhető összehasonlítási alap volna.

    A végpont előtt még van pár ország mellesleg aki megszabadulhat a függőségtől, például kis hazánk, szóval ezt a cikket és a "politikai csúsztatás" fogalmát nem ártana újragondolni kedves jólértesült cikkíró...

    Vagy ha eszed nincs, legalább a forrást politikai elfogultságát megnézhetnéd kicsit jobban és elolvashatnál más véleményeket is mielőtt "offolós" cikket írsz egy informatikai oldalra.
  • B0nFire
    #41
    off:
    Tudod, nem lehet mindenki polihisztor. Megfordultam már néhány fórumon, de az önjelölt magyartanárokat sehol sem látják szívesen. Ha valaki értelmes dolgot ír, akkor nem feltétlenül a helyesírásba kell belekötni Persze, az más kérdés, hogy aki már benyom egy posztot, legalább próbálja meg összeszedni a gondolatait, és azt nyelvtanilag helyesen leírni. De ha nem megy, attól még nem dől össze a világ.
    off vége

    Nem tudom, hogy csak nekem tűnt-e fel, de az amerikaiak már megint beleugatnak Európa, Ázsia, Balkán és Közel-kelet bizniszébe. Ne ők szabják már meg, hogy honnét legyen az a gáz kitermelve! Őket ki kérdezte, már megint? Mind your own business American asshole.
  • Motoroj
    #40
    Elolvastam néhány hozzászólást. Vagy ittas állapotban történt hozzászólások ezek, vagy ennyire nem megy a magyar nyelv.
    "németországba" kis betűvel. Az már csak hab a tortán, hogy helyesen "Németországban" lenne, mert ugye nem bele építik, hanem ott.
    "heileg" gondolom helyileg akart lenni, így azonban inkább Heil Hitler-nek tűnik.
    Jaspercry meg hol használ ékezetet hol nem, ez is érdekes.

    Érdekes még a 150%-os hatásfokú találmánya is, nem tudom, hogy ezt álmodta, vagy ébren találta ki?

    Egyébként valamennyire megoldást jelentenek ezek a megújuló, és egyéb alternatív források, de nagy mennyiségben rövid távon az atomerőművek, hosszú távon meg a fúziós erőművek jelenthetnek megoldást. Én így vélekedem.
  • Masakari
    #39
    hát ha ez tényleg ígyvan akkor lófasz a jenkik seggébe,nemelég hogy szétcseszik az országot de még ellopják aztis amink van....
  • Molnibalage
    #38
    Ki van csukva. Szovjet érdekszféra voltnuk már a fegyverszünet aláírásakor is. Ilyen fel sem merült.
  • Molnibalage
    #37
    Meg nem kicsit vagy hülye. Milyen olajat és gázt adnuk el oda? Semmit...
  • digital
    #36
    Pontosan. Fából vaskarika...
  • Omegared
    #35
    Szerintem meg energiamegmaradás. Az energiamegmaradás törvénye kizárja az elsőfajú örökmozgó létezését, azaz olyan szerkezetét, amely kisebb energia befektetésével több energiát termel.
    Szerintem te is egy vagy azoknak akik olvastak valamit, elhiszik, aztán szajkózzák a baromságot. Legalább még nagyobb hülyét ne csinálj magadból.
    Amúgy meg az értetlenkedőknek ajánlom a honlap alcímét: Informatika és tudomány.
    Van némi politikai töltet, de attól még érdekelhet valakit itt is...
  • jhetedikj
    #34
    Mit keres itt ez a cikk??
  • jaspercry
    #33
    ez elektromosság tan...boccs!!!!!! na egy felest?
  • jaspercry
    #32
    igyál még egyett az egészségemre!!!
  • jaspercry
    #31
    igazad van! a höszegetelés nagyon jo padlofütes ,kazán,gázbefufos,radiátoros rendszereknél,de sajnos tanuja voltam gázkonvektoros ház höszigetelésén,ami szerintem öngyilkosság!lásd hányan haltak meg szénmonoxid mérgezésben......regen páraáteresztös szellözös házakat épitettek pl"vályogház"
    és bevált, nyáron jo hideg volt,télen meg sokáig tartotta a meleget persze ,ha képes voltál felfüteni...
  • Szeszmester
    #30
    Gyakrabban kellene látogatni a fizikaórákat, de legalábbis figyelni kellene.
    Nem létezik perpetuum mobile, amit te mondasz, az megszegi a termodinamika első főtételét.
    Leülni, egyes.
  • jaspercry
    #29
    ja és csak meglévö elektromos hálozatra lehetett kotni!!!tehat a fogyasztása a hálozatrol nem volt nulla csak 1kw-al 1.5kw os kütyüt tudtál meghajtani ,azaz volt 0.5kw-od pluszra .Kis számoknál ez nem sok ,de millios nagysárendeknél, már igen is számottevö!
    PL:ha egy ipari cég vaskohászattal foglakozik ,kurva sokat fogyaszt(árambol) a koho,ha ezt HIPERMOTOR-ral kiváltva is kurva sokat fog fogyasztani,de kozben 2 lakotelep is hasznot élvez a töbletenergiábol.....villamos energiához jot...
    tehát ez nem egy világmegváltó cucc,de kezdetnek igen is érdekes..
    a cik sajnos nem beszél alternativ megoldásokról ,csak a rosszmegoldás 2-rül..
  • Caro
    #28
    Egyébként igen, teljesen igazatok van, láttam egy számítást, egy hőszivattyús rendszer telepítése sem kerül lényegesen többe, mint a gázfűtés mindennel együtt, de "hála" a csodás magyar szabályozásnak erre sem olyan könnyű engedélyt kapni. Csak mit tegyünk a már felépült házakkal? Ez a probléma. Mondjuk ott el lehetne kezdeni, hogy legalább az újakat nem feltétlenül gázra állítjuk.
    Megfelelő hőszigeteléssel is rengeteget lehet spórolni. Akár 2-3 év alatt megtérül.
  • DaemoonHunter
    #27
    Hát igen...nem ártana még pár atomerőmű...bár most ahogy hallottam németországba egy hatalmas szénerőművet építenek, persze le se szarják a környezetet ellentétben itt már rég tüntetne a sok hülye, nemhogy még atomerőmű...
  • Caro
    #26
    Ez a 7,9 milliárd euro egy kicsit engem is meglepett egy db. csőre, tekintve hogy az ITER költségvetése 7,5 milliárd euro.
  • MitsuMishi
    #25
    Románia kicsit feljebb csúszott a térképen
  • jaspercry
    #24
    de van csak kurva drága!!!!majd 100 év mulva olcsobb is lesz,és kisteljesitményueket lehet is kapni,a háztartási áram felváltásárá 5éve volt az ára 50nm2-lakásra tervezettnek a teljesitményét nem ismerem 100000euro
    igy a befektetés csak 150év alatt térult meg szerintem ez elég ok ,hogy nem terjedt el!!!
  • uwu
    #23
    Tényleg létezik olyan, hogy nullponti energia, csak épp azt nem lehet kinyerni.
    Nyilvánvaló áltudományos csaló aki azt állítja, hogy azt fel tudja szabadítani.
    Pont az a lényege, hogy annál kevesebb semmilyen létező dolognak nem lehet az energiája.
    Az energia egyébként kvantummechanikára visszavezethető, az energia az anyag bizonytalan elhelyezkedéséből ered.
    Ezért nem lehet elérni a 0 fokot.
    Egyébként ha valaki varázserővel rendelkezne, és felszabadítaná ezt, akkor is annyira kevés, hogy azzal semmit sem lehet kezdeni.
    Összefoglalva, tökéletes baromság ez a hipermotoros őrület.
  • L3zl13
    #22
    Te minden baromságot beveszel? Ilyen nem létezik.
    Németországba szabadalmaztatták? És ott hogyhogy nem erről működik minden? Miért mennek még a német autók is benzinnel? Miért használnak szénerőműveket?

    Szabadalmaztatni tudod bármit lehet. Nem kell, hogy működőképes legyen.
  • szivar
    #21
    Amikor ezermilliárdok mennek ki az ablakon csak azért hogy kiépüljön egy gáztározó, plussz a gáz szállításához szükséges csövek, kompresszorizék, mianevék... Ja, meg a tranzithoz szükséges energia és ilyenek. Akkor cirka kétezer emberre 120 millás beruházás egy geotermikus cucc esetében vajha mi? Szerintem előbb megtérülne mint a lehúzásra alapozott energiaszállító rendszer (utóbbinál nincs megtérülési idő :)). Számoljunk?
  • jaspercry
    #20
    na tény ,ténleg sok sok megoldás lenne erre a problémára ...talán 100év mulva
    Hofee neked teljesen igazad van,de ahhoz is kurva sok pénz kellene, meg ehhez is
    gyakorlatban, mig a fold alol ki lehet gázt termelni (nem csak azért mert jo üzlet,meg viszonylag olcso)addig csak okoskodunk ezen sajnos......