Obama visszahelyezné a tudományt jogos helyére
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Általános relativitáselmélet kézikönyv: http://valek.webs.com/ chatszoba a Freenode-on: #generalrelativity
Felrázódót a bili a beltartalma nem változott.
Infinitum non creata.
Nem az én felelõsségem! Nem az én házam ég. Úgy kellet neked.)
Infinitum non creata.
Errõl az a véleményem, hogy csak félig igaz, mert amikor a Katrina hurrikán szétcsapta New Orleans-t, akkor nem éppen az összetartásukról lettek híresek. Azt hiszem mindenki tudja mire gondolok.
Azért itt, amikor meleg helyzetek voltak (pl. árvízveszély), akkor nem az történt, mint Amerikában.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Egy kicsit más megközelítésbõl.
Szabadság!
Hallhattuk sok helyen, sok embertõl. Szubjektív megítélésen alapszik egyéntõl függõen.
Sokfajta értelemben értelmezhetõ.
Talán objektíven a társadalomra és az egyénre lebontva, én úgy fogalmaznám meg: hogy a boldogság keresésem eléréséhez vezetõ akadálytalan út. Tudjuk ilyen jelenleg nincs és kicsit gyerekesnek tûnik. Ha az elõbbit elfogadjuk akkor se jutunk túl közel a megállapításhoz.
Mi az a boldogság? Majdnem mindenkinek más. És létezhet e közös kollektív boldogság?
Talán, de mostani korszakunkban, szerintem nem.
Szabadság lehet e úgy, hogy mindenért harcolnod kell? A háborúban nincs szabadság, és most „háború” van, ne csak arra az értelmére gondolj, vonatkoztasd el az életnek bármely területére.
Szabadságod van e, hogy reggel kikelj az ágyból?
Hogy rád süssön a nap?
Hogy élvezd az étel ízét?
Stb......
Bármire lehet érteni, és a világunk tökéletlensége miatt az összes problémát fellehetne sorolni.
Persze, mindig kell küzdeni a szabadságért ez teszi széppé néha nehézzé az életünket, de befejezni soha nem fogjuk itt a Földön.
Vannak akik ennek ellenére szabadnak érzik magukat,körülményektõl, helytõl szociális helyzettõl
stb. függetlenül, mert nem ez élet tette õket szabaddá, hanem a tökéletlen világunk felett álló személy, akinek hatalma van mindenek fölött. Dr. Jézus!
Szabadságod van a halál felett?
:-))
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ezek jelenleg is adottak egy szinten, de mivel a társadalmi-gazdasági rendszer sokkal rigidebbé vált ez tényleg csak szerencsével/bûnözéssel jön össze.
Ami viszont elmaradt, és ez tény, az pedig egy általános társadalmi gazdasági felemelkedés és ezzel együtt egy erõs, gazdaságilag is autonóm középréteg kialakulása. Az emberek egy része, mint rakéta ment az égbe, gyak kisajátítva annak az állami vagyonnak a jelentõs részét, ami a rendszerváltást követõen szétosztásra került. A többség meg a lassu lecsúszásra, vegetálásra, stagnálásra ítéltetett. Ez utóbbi folyamatokat ugyan ellensúlyozza a roppant olcsó kínai áruk tömege. De ezek ugyanakkor tönkre is teszik az ország termelõ képességét és növelik a munkanélküliséget.
Itt persze beszélhetünk elvont filozófia kérdésekrõl a szabadsággal kapcsolatban, de a fentiek azért nagyjából igazak, és nagyban befolyásolják az egyén lehetõségeit, szabadságát.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mondjuk tegyük hozzá, hogy Colin Powel szarráhazudta a karrierjét, amikor az ENSZ elött kamuzott az iraki tömegpusztítõ fegyverekrõl.
Egy elég korrekt embernek tartom, ha ezt nem csinálja, meg még 1-2 hibát nem követ el a Bush kormányzat, akár még õ is lehetne most az USA elnöke.
A másik emberkétõl, Conny Rice kisasszonytól, viszont a Jóisten mentse meg a Világot, hogy valaha is hatalomra kerüljön. Ha õ lenne az elnök, ami valszeg véleményed szerint még nagyobb elõre lépés lenne nõ volta miatt, akkor kb 90%-ra lehetne venni egy igazán combos III. világháborút.
Én nem a bõrszínük alapján ítélem meg az embereket, ezért pont hogy lexarom, milyen színû az USA elnöke. Obama viszont azok hátán lovagolt be a Fehérházba, akik ennek még valamiféle jelentõséget tulajdonítanak, ami a mai világban, amikor a világ vezetõ ipari hatalma, nem az USA, nem Európa, hanem Kína, akkor elég atavisztikus dolognak tûnik.
Örülök, hogy nem vagy magyargyûlölõ, de már csak az kéne, hogy mint pl az amcsi emberek is valami kis értéket találj a népedben, szerintem. De ez a te dolgod.
Amúgy az ötlet jó, Árpád apánk 1100 éve meg is valósította, és köszöni szépen azóta kisebb nagyobb zökkenõkkel megvan a magyar nép saját kis állama. Akik nem tudtak valami miatt beilleszkedni az adott korban, azok meg eddig is elmentek, de most aztán pláne nyitva az országhatár. Nem kell felvállalni a magyarságot, ha cikinek tartod! Ez sajna általában jellemzõ is a külföldön élõ magyarokra, de ez meg az õ dolguk, pláne ha már állampolgárságuk sincs, mert pl. amcsik. Ott meg nincs kettõs állampolgárság.
Persze, egyik napról a másikra. Tegnap még fajgyûlölet volt, ma már nincs. Ez már csak így mûködik.
Kérdezem én: amikor még fajgyûlölet volt, miben nyilvánult meg?
Most, hogy már nincs, miben nyilvánul meg?
Azt ne mondd, hogy pusztán Obama a válasz mindenre, mert akkor írass fel valami szemüveget.
Én inkább azt mondanám, hogy a helyzet a következõ volt:
- republikánusokat lejáratta G. W. Bush, aza várható volt a váltás.
- Hilary Clinton, pdeig uyebár nõ és azt kevésbé viselnék el, mint egy néger férfit.
Azaz kijelnthetjük, hogy evolúciós lépés, de érdekesen kivitelezve, inkább lesznek kevésbé rasszisták, bár mindenki azt hiszi, hogy ez csak a fehér emberek sajátossága, pedig mily' meglepõ a fekete lakosság 90%+-a Obamara szavazott. A másik pedig, hogy tulajdon képpen soviniszta mivoltját erõsíttte meg.
A helyzet az, hogy Obama nyeresége elõre elkönyvelhetõ volt a jelenlegi körülmények miatt. És a választások elõtt közvetélenül is voltak érdekes "faktorok".
Részemrõl ezt a parttalan vitát le is zárnám.
Alias Gyurcsány?
Te azt hiszed a sötét korok elmúltak? Nem, csak most jönnek!
Nézd meg milyen generációk jönnek ki most az iskolából! Nem sokára lesz itt olyan akasztgatás, lincselés vérengzés, hogy te még olyat nem láttál!
Az általános erkölcs csak háborúk elõtt szokot ilyen alacson színtû lenni.
Pár év múlva elszavalhatod, "Oly korba éltem én"...
Egyébként most ha elégedett vagy akkor örülj, mert a lakosság 10%-ához tartozol, a válaszaidból meg kitünik nem te teremtetted meg ennek alapjait, hanem a szüleid.
Melyik országban élsz. Biztonság meg sem közelíti a 20 évvel ezelõtit. Sem a lét, sem a köz. És hol vannak lehetõségek, megmondom a bûnözésben, csalásban!
Aki nem szedte meg magát 20 éve, annak coki!
"
Édes barátom, te 50 évvel ezelõtrõl beszélsz nem 20. Hány éves voltál 20 éve? És képzeld, még nem laktam a fõvárosban. Vidéken pedig igen, és volt a munkahely mellet otthon jószágom is, amit reggel este megetettem, "kiganéztam". És ezzel együtt több szabadidõm volt, meg több pénzem. Az hogy volt igényem szórakozni az rajtam múlt, nem ahol laktam. Mert igaz voltak akkor is olyanok akik dolgoztak éjel nappal. Csak õk egy kicsit több pénzre tettek szert, én meg éltem.
Na vicc... elméletileg feltételezem azok az információk alapján amelyekkel rendelkezek, persze az nem biztos, hogy 100% igy van, de ez mindenben igy van. Nagy valószínûséggel állítom, hogy kevés embernek van gondja pl. a szemét PATRIOT Act miatt, de az nem jelenti, hogy azt elfogadom, még véletlenül sem, mert idõvel ez mindég több ember lehet és ha nem fordítunk akkor lesz is, de jelenleg még inkább elméleti probléma egy átlag embernek és az emberek többségének mint praktikus probléma. AMi a világ szegényebb részeit illeti ott elég sok ember nem él szabadságban (bár nem a nyugati méárcéknek megfelelõben), de ott is általában javulás tapasztalható egy kivétellel (ez az én véleményem), ez a kivétel Afrika, ott a törzsekre teljesen nem természeter európai állami és területi model sokkal több szabadságvesztést és háborút és nyomort eredményezett mint amilyen volt elõtte. Valamikor minden törzs a saját területén akart uralkodni és többé kevésbé uralkodott, ma olyan országokban amelyekben több tucat törzs él az egész ország területén akarnak uralkodni a nem természetes európai nagyhatalmak által létrehozott államok területén és ez polgárháborúkal jár és teljes törvénytelenségel, persze az aurópaiak a kezükbe adták még azokat az erõforrásokat is amelyekkel ezt megtehetik. Valamikor is voltak törzsek közötti háborúk de csak egy kis területért amelyre mindkét törzs igényt tett, de nem voltak más törszek feletti uralkodó ambíciók és lehetõségek sem (ijjal és gyalog ezt nem igen lehetett, az ára nagyobb volt mint a haszon és különben is nem tudták kihasználni a teröleteket. Ma viszont egy kis marék gazember a nyersanyagok feletti uralom miatt lemészáról mindent aki utjában áll. De ez Afrika, ezen kívül általában szabadabbak az emberek mint voltak (az USA-ban esetleg elméletileg nem) de még Kubaban és Kínában is elõre lépés történt, Kínában nagy (persze még mindég nem elég). De hát ez is egy jel, hogy minden relatív, persze én nem is állítottam, hogy mindenki jobban él, de a túlnyomó többség igen.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
mellesleg honnan tudod h hány embert érint ez a dolog?
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Viccnek szántad, vagy komolyan gondoltad?
Az unokáink öröklik mindezt amit mi és elõdeink évezredek allatt elértek, a tudást az utakat, az épületeket és a tõkét ami nélkül éppen olyan szegényen tudnának megélni mint az õsember tudott. Az unokák többnyire kapnak és amit fizetnek az esetleg az amit majd õk az unokáikra hagynak.
A többi átgondolatlan populista "romantikus költõi" hangzású propaganda (ezért is populáris de nem igaz).
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Mit nem ismersz, nem hiányozhat.
Az árát az unokáink fizetik.
Infinitum non creata.
Asztronómiával is foglalkoztam és annak idején egy évig csiszoltam a lencséket, hogy egy teleszkópot csináljak, ma viszont elmegyek az Amazon-ra és 100+ dollárért rendelek egyet amilyenrõl akkor álmodni sem tudtam, nem élek a lehetõséggel de sokan igen. Hobi van és sokan élnek is vele (ellentétben nem lenne a piacon mindez amit itt leirtam), én jelenleg nem de nem azért mert HDTV-t nézek vagy SMS-eket küldögetek (mert nem) hanem azért mert más tartalmakat részesítek elõnyben, mint pl. utazás, programozás, olvasás, néha néha vitorlázás stb. De aki ezeket a dolgokat részesíti elõnyben amelyeket felsoroltál, nyugodtan megteheti sokkal könnyebben mint valaha. Nem fogyott el csak kibõvült a lehetõség. Persze az igaz, hogy ma nem lehet csak úgy kutyákat kínozni vagy feketéket felakasztani mint 100 évvel ezelõtt, de ezek a régi lehetõségek nekem nem hiányzanak.
én értem, hogy te mire gondolsz ez alatt, de az éremnek itt is két oldala van, van ennek 1 másik olvasata, ha abból a szempontból nézed éppen hogy kevesebb lehetõségünk van. de ha ezt te intuitívan nem "érzed ki" a mai világból, akkor kár koptatnom a billentyûzetet, ugysem fogod megérteni.
Egyfelõl nem sértõdtem meg, másfelõl meg nem tudod mi az a rasszizmus és sovinizmus."
én ezt sehol sem irtam, most sem és soha.
Ami a személyi szabadság morszolását illeti ez nekem sem tetszik és már többször is szoltam ez ellen itt au sg-n, de szerencsére ez ma még elméleti dolog csak és nagyon kevés embert érint (remélem igy is marad), ezért is mondtam, hogy csak ideiglenes privilégiókat kapunk az államtól addig még szófogadó és jó állampolgárok vagyunk... de ez szintén más téma.
Ami a tartalmatlanabb életet illeti, mond voltál már vidéken, láttad ott a tartalmas életet? És az most fényévekkel jobb mint akkor volt, amikor 20km körzetbõl ötévenként mentek ki az emberek és amikor már mindenkinek a feje teteljén nõtt ki a szomszéd és a falú lakosága és szerencsésnek tartották magukat, hogy napközben elvoltak foglalva a munkával (jó kis tartalom) éjjel pedig mivel nem volt villany és a mécset sem volt mibõl égetni a tyúkokkal mentek aludni.
A lényeg itt az, hogy ma jobban, könyebben és biztonságosabban élünk és ami még fontosabb sokkal de sokkal nagyobb lehetõségekkel rendelkezünk mint valaha. Persze az más kérdés, hogy ezekkel a lehetõségekkel nem él mindenki, néha mert nehéz elérni, de nagyon sok esetben mert megelékszik a jelenlegi helyzetével és panaszkodni tud de lépni a saját érdekében már nem. Ismered azt amikor két testvér tökéletesen ugyanazok a feltételek mellet nõttek fel, mindkettõnek biztosították a szüleik ugyanazt és mégis az egyik sikeres ember a másik viszont semmit sem ért el. Van eset amikor az inteligensebb a sikertelen csupán azért mert valami miatt nem járta le az utat és nem használta ki a fölényébõl származó elõnyt sem. Hát akkor még ha beszámoljuk, hogy más világban és környezetben nevelkedõ embereknél nagy a különbség az még jobban elébbünk állítja a képet, hogy ha van folyonk még nem jelenti, hogy mindenki úszni is fog benne. Érdekes pl. az indiai aki szarban nõtt fel, valahogy kijutott az USA-ba ottani egyetemen diplomázott és most a NASA-nal jó mérnök és a másik amcsi akinek már a nagyszülei is jól éltek, aki mint X-edik amcsi generáció mindent megkapott, angol az anyanyelve, ott volt neki 100x jobb lehetõség mint az indiainak és még is egy six-pack Joe lett aki a maga 200kg-ával beül a szobába és nézi a TV-t aztán pofázik, hogy az indiai elvette a munkáját... szóval a kérdés, hogy ki tudjuk e használni a lehetõségeket vagy sem, de ma sokkal több lehetõség van és sokkal könybben kihasználhatók, az átlag ember sokkal könyebben és jobban is él de az még véletlenül sem jelenti, hogy nem élhetne jobban is.
Részben. Nagyobb részben meg a média által keltett rossz hangulat következménye.
"kinek mire nincs, nekem a te rasszizmusodra és sovinizmusodra nincs szükségem például..."
Egyfelõl nem sértõdtem meg, másfelõl meg nem tudod mi az a rasszizmus és sovinizmus.
És biztos egy csomót kihagytam. Ez ami fontos nem a mobil!
szerintem igenis rabszolgaság van, illetve van a szabad életnek 1 látszata, amit sokan elfogadnak szabadságnak.
azok a bizonyos könyvek nem írták azt, hogy ez periodikus életciklusa a gazdasági rendszernek (...válság->fellendülés->válság->fellendülés..) nem mehet a végtelenségig? Sajnos ez a dolog nem körkörös, vagyis igen, de minden körben egyre veszélyesebb méreteket ölt és egyre problémásabb mellékhatásai vannak. Mivel az egész 1 exponenciálisan mûködõ rendszer (sohasem egy adott szinten akarja tartani magát hanem folyamatosan növekedni), egy a végtelenségig növekvõ görbe, viszont a mi világunk kurvára véges (legalábbis itt a Földön), véges számokkal írható le, pl energiahordozók és nyersanyagok, az emberi populáció létszáma (ami viszont bár véges, ugyanúgy exponenciálisan növekszik), stb.
Ez a két dolog összeegyeztethetetlen, és nem tud a végtelenségig így menni.
Szerintem nem jobb ma az élet, max kényelmesebb, és abban az esetben, ha az átlagemberek nagy táborát erõsíted, akkor mondhatni biztonságosabb. Másfelõl viszont keményen visszaszorulnak az egyéni jogok, folyik a népbutítás (és a népuszítás, amibõl ide a hozzászólások közé is jutott), a sokak kizsákmányolása a kevesek által.
"Sokkal nehezebb és tartalmatlanabb életet éltek."
Ebben sem lennék olyan biztos. Az eddig felsorolt szempontokat véve talán nehezebb volt nekik ja, de hogy tartalmatlanabb lett volna az életük, azt kurvára nem hiszem. Ez relatív, meg amugy is mi számít tartalmasnak? Nem a "Boldog" élet elérése a célunk? Ez a kettõ szinoníma, vagy mást jelentenek? Érdekes kérdések szerintem...
1. amikor csak teszem harcolok a státus társadalom megszüntetéséért, mert ez nehezíti a mobilitást vagyis több erõt és energiát követel az alacsonyabb státusban élõ embertõl, hogy az éáletén változtasson mint azt a jobb státuszban levõ ember ezt teheti. Persze maga a természetes pozíció is különbséget tesz az emberek társadalmi mobilitása között, de ez normális és éppen annyira hasznos is mint amennyire káros (a nap végén). Az viszont nem normális és kimondottan káros ha mesterséges gátakat állítanak az ember elé a bürokraták.
2. Mind ez mellett ma sokkal jobb a helyzet mint valaha is volt, sokkal több ember képes felmenni ha egy picit is mint valamikor. És ami a rabszolgaságot illeti az egésszen más volt, ott nem lehetett felmenni semmi erõvel sem és sokkal többet kellet dolgozni és sokkal roszabb munkát mint ma és mindezt választás nélkül (a másik opció a verés vagy a kötél volt). Ma ez nem igaz. Ugyanakkor csak 100 évvel ezelõtti emberek még ha saját gazdasággal rendelkezõ "gazdag" parasztok is voltak általában látástúl vakulásik dolgoztak és akkor sem volt nekik annyi mint nekünk és sokkal nehezebb és tartalmatlanabb életet éltek. Csak gondolj rá, hogy hetente egyszer mosakodtak mert nem volt energia vizet melegíteni hát még a többit. Ugyanakkor akinek nem volt gazdasága hanem napszámos volt vagy valami munkás a gyárban még nehezebb életet ismert.
Szóval nem volt és nem is lesz soha könnyû az élet (bár nem mindenkinek), de egy felfelé ivelõ görbét rajzolhatunk ebben az ügyben. A jelenlegi gazdasági váltság perig korrekció azokra a dolgokra amelyeket a nagyobb és kisebb "vezérek" a nyakunkba öntöttek. Sajnos nem csak azok érzik meg akik rossz vágányon vannak, de elõbb vagy utobb ismét helyreáll a dolog, megszabadul a gazdaság az õrületes mennyiségû nem produktív és a valóságban szükségtelen befektetésektõl és újra lesz egy idõszak amikor elõre megyünk addig még bele nem ütközünk a következõ ugyanígy léátrehozott válságba. És még azt mondják tanulunk a történelembõl... ez is egy nagy vicc, én olvastam vagy 50 könyvet amelyben leírták, hogy a hitelekszpanziónak és a jelenlegi monetáris rendszernek mi lehet és mi lesz a következménye. Elég sok könyv még az 1929 válság elõtt és még több még az 1970-es évek elõtt iródott és még sem értek semmit, mert a populista politika és a valamit akarok semmiért hozzáállás csak ide vezethet. Nagyon kevesen akarják elfogadni a valóságot, de azért rabszolgák nem vagyunk... kiszolgáltatottak esetleg, meghatározott privilégiókat élvezünk addig még az elõírt "kötelezetségeinket" teljesíteni tudjuk vagy még nem állunk útjába a hatalomnak, de az messze van a rabszolgaságtól, a börtönbevetéstõl, keresztrefeszítésrõl és a többi ragadozó-predátor dolgoktól amelyek a történelem folyamán az emberek feje fölött lógott. Nem beszélve itt a betegségekrõl és a természetes katasztrófákról, járványokról, éhinségekrõl stb. amelyek csak az elmúlt 50-100 évben lettek többé kevésbé legyõzve, bár a világ nagyobb részében.
Persze nem mondom, hogy ennek nincs meg az ára, de általában mindenki szívesen megfizeti, mert ha nem akkor nem is lenne semmi. De minden igy van, mindennek meg van az ára. Én örülük, hogy olyan lehetõségekkel rendelkezem amilyenekkel 20 évvel ezelõtt senki sem rendelkezett és csak nagyon kevés dologrol kellett általában részben lemondani (persze ez nem feltétlenül egyformán jellemzõ minden helyre, mert vannak országok ahol majdnem minden megtalálható kisebb nagyobb változásal most is csak mellé jöt még számtalan új dolog ami nélkül azért nem tudjuk ma elképzelni az életet mert jobb életet biztosítanak.
A másik meg, nem mondom, tényleg vannak ma dolgok amik kényelmessé, mondhatni "jobbá" teszik az életünket. Orvostudomány, kommunikációs technológia...most nincs kedvem folytatni a listát.
De ugyanakkor a társadalom amiben élünk a Föld történelmének legnagyobb rabszolgatartó társadalma, és az emberek egy piciny százalékától eltekintve mind rabszolgák vagyunk benne. Szerinted ez hol jó/jobb mint volt?
Pl, ha teszemazt 30 év múlva lesz gyógyszere a ráknak, meg 1 rakás ma még legtöbbször/mindig halálos betegségnek, ha az 5. Elembõl ismerõs autókkal száguldozhatunk és 100 procis gépeken hajthatjuk a Crysis 23-at - ezt a listát most megint nincs kedvem folytatni - DE közben minden lépésedet figyelik majd a lakásodba (is) beszerelt kamerákkal, mindannyiunk bõre alatt ott figyel majd az RFID és gyakorlatilag az összes emberi jog bármikor eltiporható lesz egy globális, erõs központosított hatalom keze által (mert hogy ha lassan is, de effelé halad a világ)....na, akkor is azt mondod majd, hogy az elsõ tagmondatban felsoroltak miatt jobb és szebb lett az élet?
Remélem érthetõ voltam, bocs de fáradt vok.
Nekem 20 évvel ezelõtt, talán csak a számítógép hiányozna, ha vissza mehetnék!
a családom 1 része, fõleg az idõsebbek, vallásosak. még a csajom is vallásos.
én viszont 1 hatalmas humbugnak és faszságnak tartom, távol álljon tõlem hogy ilyen bálványimádó legyek, mert hogy a keresztények azok.
de ettõl még eltolerálom, és nem szokott semmilyen vallási alapú konfliktusom lenni...
TE JÓL KIVAGY, EMBER <#zavart2>#zavart2><#wow1>#wow1>
Ezeket az embereket szerintetek ki fogja jó útra terelni?(csatolva youtobe linkek)Szerintük amit tesznek az a jó irány?
Szerintetek mi a helyes út?
A mostani legfrisebb cikk is figyelemfelkeltõ(Jönnek az organikus RFID-K)
Milyen irányba megy a világ?
Érdemes megnézni:
Négy részes összefoglaló magyar feliratozással:
http://www.youtube.com/watch?v=_jeF7PGCHxU
http://www.youtube.com/watch?v=bg6ImYLmMUY
http://www.youtube.com/watch?v=M_lJELYO7fY
http://www.youtube.com/watch?v=OAiNibZiUqw
Fiatalok mártírhaláláról:
http://www.youtube.com/watch?v=L0_ExnR6yxs&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=PPU4UN03t7E&feature=related
Faris Ouda: http://www.youtube.com/watch?v=IsTWUN7WCIQ&feature=channel_page
Arafat F. Ou.-ról:
http://www.youtube.com/watch?v=IS66JQ_iJvY&feature=channel_page
Arafat F. Ou.-ról 2:
http://www.youtube.com/watch?v=7M1Rq4WxEVU&feature=channel_page
http://www.youtube.com/watch?v=8dPb1bF-s4M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=YeTqheFnBM0&NR=1
Hozzátartozók (anya, apa, gyermek) támogatják rokonuk öngyilkos
terrorizmusát:
http://www.youtube.com/watch?v=-HlaVpqUXF0&feature=PlayList&p=3D40C8D1DC0CC33F&index=2&playnext=2&playnext_from=PL
http://www.youtube.com/watch?v=uCz3Euw-97c&feature=related
Mama Rim gyermekei: http://www.youtube.com/watch?v=xEB0SvMzKzg&NR=1
Mama Rim-dal: http://www.youtube.com/watch?v=6fiRMLVcjfc&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=LFnbNy6MMDA&feature=related
A Farfour gyermekmûsor-sorozat idõrendben:
http://www.youtube.com/watch?v=kkNE__TiMZo
http://www.youtube.com/watch?v=5S995NCeaUg&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=lZEGsnWZKh8
http://www.youtube.com/watch?v=TrieBhaGgHM
http://www.youtube.com/watch?v=FsuF1it68tg&feature=PlayList&p=3133E85279FD0A5E&playnext=1&index=53
http://www.youtube.com/watch?v=_ExZVimjST8&feature=PlayList&p=9E77128B2063AFF0&index=0&playnext=1
http://www.youtube.com/watch?v=qSwpAX1xvrc
http://www.youtube.com/watch?v=tneSE6nJiLw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=shu0Sy7I3Vs
http://www.youtube.com/watch?v=-uPEF7pdRD0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=6GPwAs2otWc&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=rpHUgSHELso&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=b0U2ce-LmA4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=sUrAN5z7bm8
Gyermekkvíz:
http://www.youtube.com/watch?v=SK0-w2Rf2gc
http://www.youtube.com/watch?v=icjdLihny74&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=aYmANIXH8So&feature=related
Óvodai, iskolai ünnepségek:
http://www.youtube.com/watch?v=tNtgiRR0iDM
http://www.youtube.com/watch?v=f3WSb56Uq_w&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xR8Tfd0i4lY&feature=related
Emberi pajzsként gyerekek:
http://www.youtube.com/watch?v=J08GqXMr3YE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=RTu-AUE9ycs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kBYtij4Q7sE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=S2G1TZKerTo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=YWqJfx5T1gU&feature=related
Összefoglalók, tudósítások a jelenségrõl:
http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8&feature=related
http://www.onejerusalem.org/2009/01/the-way-hamas-educates-the-pal.php
http://www.youtube.com/watch?v=gqthkdPaa2I
http://www.youtube.com/watch?v=mNuTVhvZ6uM
http://www.youtube.com/watch?v=TDvpU4WWWdA&feature=PlayList&p=56C2F39A63281965&index=10
http://www.youtube.com/watch?v=oGc2NJf_QYo&feature=related
Felnõttek a dzsihádról, iszlám világuralomról:
http://www.youtube.com/watch?v=Bxsa1dxnmxo&feature=channel_page
http://www.youtube.com/watch?v=ixTkplLIfbU&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=wt0Gz7XOuKY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=76JjtX9K0gc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=SvK7EDI_tvo&feature=channel_page
http://www.youtube.com/watch?v=T-SY8JxyUQA&feature=channel_page
http://www.youtube.com/watch?v=4y4lBqIXaU0&feature=related
http://www.liveleak.com/view?i=925_1230475267&comment_order=newest_first