28
  • Etinger
    Biztos hamar megitta a kóláját és pislantania kellett... :D A vicc h velem ez a Holnapután alatt fordult elő, ami azért lehetne érdekes, mert az meg egy Roland Emmerich film... :D:D Na most ilyen ökörség jutott csak eszembe :D
  • daneelolivaw
    mivan? baj hogy három órás volt? nem bírtad végügülni,vagy mi? mert akkor inkább javaslom nekek a sorozatokat,azok csak 40 percesek.azokat tuti élvezni fogod
  • bmw
    Na ezt Peter Jackson-t nee, eleg volt a gyuruk ura 3 oras filmjei. Annak a csavonak akkor jo egy film ha 3 oras...
  • Running
    Hiába választják Galaxiát, az nem jön létre. Sztori már nincs arról, hogy miért, csak egy-két megjegyzés, hogy nem valósul meg.
  • daneelolivaw
    roland emmerich??? de miért??? najó,mindegy...azért megnézem,hátha most kitesz magáért és nem vmi bárgyú kliséhalmazt hoz össze
  • Etinger
    Peter Jackson tényleg jó ötlet lenne... egy trilógiát pl eltudnék képzelni belőle. Reálisabb is lenne mint 2-3 órás filmecske...
  • gothmog
    Azért nem egészen, az Öszvérnek egyetlen "szuperképessége" van, az elmemanipuláció. Szóval nem az a kimondott szuperhős, a lepukkantsága pedig csak álca, nem tényleges züllés, mint Hancocknál.

azok kedvéért, akik még nem olvasták a könyvet, rejtve:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Annál nagyobbat üt, amikor "átalakul" az "öszvér bohócából" Öszvérré. A dolog egy pillanat alatt történik, és a figura ugyanaz marad az átalakulás után, aki elötte volt. Attól lesz félelmetes, "szuperhős", hogy megtudjuk kicsoda. Ugyanebben a pillanatban látjuk csak, hogy mi mindenre használta addig az erejét.
  • NEXUS6
    Az a gáz, hogy van egy íve a sztorinak és az tényleg több évszázadon át húzódik, ezt azért nehéz lesz 2 órába benyomni, mert érthetetlen zagyvalékká válik.

Amúgy viszont az egyes történetek önmagukban nem olyan fantasztikusak. Éppen az a jó ahogy az önmagukban nem túl kiemelkedő figurákból egy nagyszerű sztori lesz.

Persze az Öszvér más kérdés. De ha egy emberke, aki először találkozik a történettel meglátja, hogy ez is valami szuperhírós tucat sztori, de hogy néz már ki az a főnös is, az csak röhög rajta: ezt a lepukkant szuperember figurát már lelőtték a Hancockkal!;)))

Szal nehéz eset.
  • NEXUS6
    Tökéletes űberember, pont mint a könyvben!;D
  • Zocsi
    bocs, az elírásokért... :$
  • Zocsi
    Először megdobbant a szívem, mert kb. 5 éve volt még hír arról, hogy lesz Alapítvány film, már nem emléxem milyen kontextusban olvastam róla...
    De hogy Emmerich legyen a rendező. Bakker nem totál nem értem miért hagyják az Asimov hagyatékot így elbaltázni. Az első könyv amúgy is meglehetősen összetett a kisregényes felépítettsége miatt. És azzal kezdeni totál halálra van ítélve a dolog, sztem.
    Továbbá már korábban említette valaki, hogy sok az intrika és politikai elem a könyvekben, és ne feledkezzünk el a jellemrajzokról is, amik bár eléggé elnagyoltak, mégis nagyon fontosak az univerzum megértése szempontjából.
    Ami pedig az egész dolog kultikusságát jelenti, én egy Alapítvány sorozatot csak valami gigaprojektben tudom elképzelni (mint anno a Gyűrűk Urát), ahol tényleg nem sajnálják a pénzt és az időt az elbeszélésre és bemutatásra. Hogy a moziba betévedő közönséges nyárspolgár is át tudja érezni milyen jelentősségű volt a pszichohistória elején Terminus szerepe, vagy hogy milyen apró kalandokba keverednek a főhősök a különféle világok bejárása közben. És minderre én ráhúznék egy '50-60 évek retro sci-fi dizánját, mert az illik hozzá szerintem, semmi más.
    Szóval én félek ettől az egésztő, szívdobbanás ide, szívdobbanás oda...

Trator amúgy mennyire lenne keménység!?:P

Amúgy Ewen Bremner nem rossz választás az Öszvérre! ;)
  • gothmog
    Úgyértem, az Öszvér.

A cikk címét tényleg javíthatnátok. Asimo az a Honda emberszabású robotja.
  • gothmog
    a filmbuzin írta valaki, ha megcsinálják, az öszvér legyen Ewen Bremner.
    Ezzel csak egyetérteni tudok.:)
  • Blasta
    Tökéletes Katona
    Csillagkapu
    Függetlenség Napja
    Godzilla
    A Hazafi
    Holnapután
    I.e. 10000

Mindenki vonja le a megfelelő következtetést, hogy mi lesz ha Emmerich rendezi az Alapítványt. Egy utolsó nyálas-látványfilm lesz a sztoriból...
  • kandeláber
    Galaxiában van egy komoly csavar, tudniillik, nem valósul meg, hiszen a könyvek teli vannak Enciclopedia Galactica idézetekkel A.K. 1020-ból, márpedig Galaxiában nincs szükség enciklopédiákra. (És Asimov sem gondolta meg magát, hiszen az Alapítvány és Föld után írt könyveiben is ott vannak az idézetek.)
  • NEXUS6
    Ha az ember elfelejti az Asimov regényeket, novellákat, akkor tényleg nem volt rossz a Robot:
    akció, Villszmissz, kutya/macska/gyerek, dekoratív pipi, ja és valami Wall-e kicsit intelligensebb kiadásban, ha már robotról van szó.;D

Az Alapítvány regények eszméletlen jó alapanyagot jelentenek. hihetetlen, hogy eddig ennyire hanyagolták. Azért itt rengeteg intrika/politika van, ami nem igazán akció, bár 1-2 látványos űrcsatával, meg a lepukkant világokon valami steam-punk feelinggel eszméletlenül monumentálisat lehetne csinálni, aminek a SW új részei csókolómmal köszönhetnének!;)))
  • PetruZ
    Olvastam, a forgatókönyvet ugyanaz írja, mint aki az I Robot esetében is. A következtetést mindenki maga vonja le, a film nála jelentkező tetszési indexének függvényében. :) (Szerintem nem volt annyira rossz, az eleje még kifejezetten jól indult, csak a vége... És különben is, inkább a Caliban volt, mint az I Robot.)
  • valamit
    szvsz. is nehéz lesz megfilmesíteni, főleg az első könyvet. (ami egyébként elég jó leírása az emberi történelem vagy 2-3 ezer évének) viszont a három könyvből egy egész jó pörgős filmet már elég korrektül el tudnék képzelni. felvezetve képekben, rövid snittekkel, narrációval az első könyvet és megfilmesítve a másik kettőt.
  • bitbandita
    Szerintem meg nem lehet az Alapítványból jó filmet csinálni. Max. sorozatban tudnám elképzelni, annyira terjedelmes és komplex. Szerintem egyszerűen lehetetlen ezt a sztorit (úgy, hogy aki olvasta az ne csalódjon) egyetlen egészestés filmbe zsúfolni, sőt még az első könyvet se. Ez a projekt buktára van ítélve, de ne legyen igazam, mert nagyon hiányzik már egy jó sci-fi a mozikból!
  • gabriel2012
    olvastam Asimov szinte összes művét, és nála jobb sci-fi írót még nem láttam! az Alapítvány valóban nagyon összetett sztori, nem lesz könnyű megfilmesíteni.
    igaz hogy az egész történet vége nekem egyáltalán nem tetszett (márminthogy Galaxia), de azért könyörgöm!! írják már a cikk címét! az a 'v' betű még elférne ott :P
  • Soundmaker
    Vegyes érzések kerülgetnek.. a Könyvsorozat nagyszerű... de mivel a nép torkán a bonyorultabb sztorik nem mennek le, csak akcióorientált cuccok.. ebből nem lesz nagy estés családi mozifilm... illetve csak akkor ha elszúrják... Ha hűek maradnak a sztorihoz és és mindent hitelesen adnak vissza akkor csak a vérbeli sci-fiseket fognak a moziba csábítani.

Viszont kíváncsian várom A Mars Hercegnője adaptációt.. abból látványos film lehet!
  • ZeemanX
    +1

[Na ha van valami amit nem lehet filmre vinni, az az Alapítvány. Szerintem.
    Úgyhogy inkább "Kérem kapcsojja ki".]
  • Mr Csé
    el fogják szurni de legalább igy többen fogna inkább olvasni
  • Blasta
    Pont ezt a fakezű Emmerich-et felkérni egy ilyen volumenű projektre, hát szégyen.
    Minimum egy Peter Jackson kaliber kellene ide
  • winnie
    sok nagy scifit próbáltak már filmre adaptálni mostanság, a zömük nem valósult meg - ez is, szép lenne, de szerintem olyan sorsra jut, mint a többi, elhal az előkészítés szakaszában.
  • Blasta
    AsimoVVVVVVVVVVVVV
  • wolruf
    Egyszer csinálhatnának egy Robotváros filmet is. Szerintem az is fantasztikus történet, és a többféle stílus miatt rettenetesen szórakoztató is.
    Félek, hogy az alapítványból filmet csinálni csak olyan módon lehet, mint a régi Dune változat. Nem az a történet, amit ,,gyorsan'' össze lehet foglalni, vagy csak egy részt kiemelve belőle megfilmesíteni.
    Ettől függetlenül várom, és szurkolok hogy ügyesek és találékonyak legyenek.
  • johnsilver
    Nagyon remélem, hogy nem szúrják el, az Alapítvány sorozat fantasztikus, gyönyörűen felépített regénysorozat, hihetetlen és meglepő csattanóval a végén. Csodálatos filmet lehet belőle készíteni, remélem nem kell csalódnom.