Ötvös Tibor

Emmerich rendezi Asimo Alapítványát

Roland Emmerich újabb nagy fába vágja a fejszéjét. A legutóbb I.e. 10000-rel elég sok rajongót elveszítő német rendező Isaac Asimov kultikus Alapítvány sorozatát viszi filmre.

Az orosz származású, de amerikai állampolgárnak számító író számtalan maradandót alkotott a sci-fi műfajában és olyan filmeknek adott alapanyagot, mint az Én, a robot vagy a Kétszáz éves ember. Az Alapítvány mozifilmet a Columbia pénzeli.



Maga az Alapítvány három könyvből áll, de Asimov élete folyamán további négy regényt írt hozzá (Az Alapítvány előtt, 1988; Előjáték az Alapítványhoz, 1993; Az Alapítvány pereme, 1982; Alapítvány és Föld, 1986). A hírek szerint a stúdió és maga Emmerich is első körben "csak" a három alap történetet (Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány) filmesítené meg és elsőre a legelső könyvet dolgozzák fel.

A sztori elég összetett, akit érdekel, az itt olvashat utána.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #28
    Biztos hamar megitta a kóláját és pislantania kellett... :D A vicc h velem ez a Holnapután alatt fordult elő, ami azért lehetne érdekes, mert az meg egy Roland Emmerich film... :D:D Na most ilyen ökörség jutott csak eszembe :D
  • daneelolivaw #27
    mivan? baj hogy három órás volt? nem bírtad végügülni,vagy mi? mert akkor inkább javaslom nekek a sorozatokat,azok csak 40 percesek.azokat tuti élvezni fogod
  • bmw #26
    Na ezt Peter Jackson-t nee, eleg volt a gyuruk ura 3 oras filmjei. Annak a csavonak akkor jo egy film ha 3 oras...
  • Running #25
    Hiába választják Galaxiát, az nem jön létre. Sztori már nincs arról, hogy miért, csak egy-két megjegyzés, hogy nem valósul meg.
  • daneelolivaw #24
    roland emmerich??? de miért??? najó,mindegy...azért megnézem,hátha most kitesz magáért és nem vmi bárgyú kliséhalmazt hoz össze
  • Etinger #23
    Peter Jackson tényleg jó ötlet lenne... egy trilógiát pl eltudnék képzelni belőle. Reálisabb is lenne mint 2-3 órás filmecske...
  • gothmog #22
    Azért nem egészen, az Öszvérnek egyetlen "szuperképessége" van, az elmemanipuláció. Szóval nem az a kimondott szuperhős, a lepukkantsága pedig csak álca, nem tényleges züllés, mint Hancocknál.

    azok kedvéért, akik még nem olvasták a könyvet, rejtve:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Annál nagyobbat üt, amikor "átalakul" az "öszvér bohócából" Öszvérré. A dolog egy pillanat alatt történik, és a figura ugyanaz marad az átalakulás után, aki elötte volt. Attól lesz félelmetes, "szuperhős", hogy megtudjuk kicsoda. Ugyanebben a pillanatban látjuk csak, hogy mi mindenre használta addig az erejét.
  • NEXUS6 #21
    Az a gáz, hogy van egy íve a sztorinak és az tényleg több évszázadon át húzódik, ezt azért nehéz lesz 2 órába benyomni, mert érthetetlen zagyvalékká válik.

    Amúgy viszont az egyes történetek önmagukban nem olyan fantasztikusak. Éppen az a jó ahogy az önmagukban nem túl kiemelkedő figurákból egy nagyszerű sztori lesz.

    Persze az Öszvér más kérdés. De ha egy emberke, aki először találkozik a történettel meglátja, hogy ez is valami szuperhírós tucat sztori, de hogy néz már ki az a főnös is, az csak röhög rajta: ezt a lepukkant szuperember figurát már lelőtték a Hancockkal!;)))

    Szal nehéz eset.
  • NEXUS6 #20
    Tökéletes űberember, pont mint a könyvben!;D
  • Zocsi #19
    bocs, az elírásokért... :$