25
-
#25 Na igen, ez a cikk erről kéne szóljon, meg így kéne legyen megírva. -
kvp #24 Masik fontos elem, hogy az mmorpg-k nem csak illegalis munkara hasznalhatoak, hanem allamellenes (ertsd: demokratikus) kommunikaciora is. A legtobb mmo eseten nincs mod minden zart koru beszelgetes megfigyelesere, ezert nehany csoport jellemzoen ezen a feluleten beszeli a vilagrol alkotott velemenyet. Anno az elso mud-ok is a chat feluletekbol fejlodtek ki. Erre meg az amerikaiak hivtak fel a kinaiak a figyelmet, terroristakat emlegetve. (anno valaki ezen a forumon azt mondta, hogy ha valaki wow-ozik akkor semmi eselye hogy barmit is csinaljon irl, ezert jobb lenne ha inkabb fizetnenk nekik a elofizetest)
A gazdasagi szempontokat mar tobben emlitettek, es ez a fekete munkasokbol allo tomeg kezd kina szamara nem csak kellemetlenne valni, de alapvetoen semmi hasznot sem hoznak a kinai (kommunista parttag) nagytokesek szamara. -
#23 ni hao -
#22 Ezt nem tudom, hogy sikerült összehoznod.. :S Én csak egy jellem beli hibájára mutattam rá, nevezetesen, hogy neki kell a WoW, hogy ne drogozzon, legyen alkoholista stb. Ez az akaraterő teljes hiánya. Én is WoW-oztam, pár hónapja hagytam abba teljesen, de még mindig nem drogozok, sőt, a sör se lett finomabb. :( -
xizor #21 Hát nemtom, én ahány wowost ismerek ők csak tanulás helyett wowoznak, ugyan annyit isznak/füveznek mint mi. -
archelf #20 Senki nem látja a lényeget?
Kínában az MMO (játszás/játszatás) iparág. Egyszerűen csak az adókerülést akarják visszaszorítani ezzel (főleg a goldminer cégekét) de nem mellesleg a szerencsétlen - bagóért "dolgozó" - napi 18 órát játszó játékosokét...
AE -
Komolytalan #19 Aki bűnt követ el azt ítéljék el. Aki nem tudja elvégezni a munkáját, azt rúgják ki. Aki nem tud tanulni, azt buktassák meg.
De! Akiről úgy gondolja pár agyturkász néhány megalapozatlan elmélet alapján, hogy bűnt követhet majd el, illetve rosszul fog tanulni/dolgozni, azt azért nem kéne előre keresztre feszíteni.
Ha az agyturkászoknak felajánlanának 1 fogadást: ha egy adott MMO játékosból 5 éven belül vagy gyilkos, vagy munkakerülő lesz, vagy kibukik az iskolából, akkor kap 1 milliárd dollárt, de ha nem, akkor nagyközönség előtt, mások okulására elvágják a torkukat - valószínűleg egy se vállalná. Pedig a tanulmányokban olyan szépen le tudják írni a "valószínű", "egyenes út", és hasonló maszlagokat azért, hogy a hőn áhított tudományos fokozatot végre megkapják. Maszlag az egész, papírpazarlás, nem több. -
Komolytalan #18 Mé, inkább maradjon ott túlórázni, hogy a multi tulajdonosai minden ujjukra másik luxuskurvát húzhassanak abból amit termel 3 üveggyöngyért? Inkább érezze jól magát az életben, dolgozzon amennyit muszáj. Így lesz normális ember, nem ha arról kezd beszélni egy szaros alkalmazott hogy "a cégem" így, "a cégünk" úgy, és hogy ez milyen fontos az életében. -
Komolytalan #17 Azért érdekes, hogy azon megy az agyalás, hogy az MMO játékosokat regisztrálják, de mondjuk drog, pia, bagó, kurvák hadd legyen mind legális, a lényeg hogy jövedéki adót fizessenek utána az igénybe vevők. Először nyilvántartás, utána meg adó - ez szokott a sorrend lenni. -
Archenemy #16 Én is túl sokat MMO-ztam, és szétrobbant az agyam. -
IrkaBirka #15 Tegyük fel, hogy az MT heti 5 raiden vesz részt, este 6-tól hajnal 2-ig. Nem megy kocsmázni minden nap, de nyilván fáradtabb és dekoncentrált. Lassabban tanul, ha tanul egyátalán. Gyakorlatilag olyan, mintha füvezne, vagy plázacica lenne, addikt vásárlási hajlamokkal.
Ha képtelen elvégezni a sulit, lesz egy szar melója, még több frusztráció az életben, még intenzivebb játék. Előbb utóbb kirekeszti magát a környzetéből, hiszen midnenki akit ismer vagy tauren, vagy undead, vagy gnome,...
És eljön az a nap, mikor a "Looking for tank, hc Naxx"-ra úgy válaszol, hogy
"Hi, I'm def capped. But you have to pay $20 for my time. Here is my paypal acc..."
Hitfu: te beszél hülyeség. Kishazánkban nem volt mmo-val kapcsolatos gyilkosság, hacsak nem arra gondolsz, amit tegnap csináltam WSG-n. Vagy arra gondolsz, hogy az elkövető előzőleg kenyeret fogyaszott?
Itt jegyezném meg, hogy a hordások a veszélyesebbek, mert ők naponta ölik a humánokat. Ha egy humán rugónak felbasszák in-game az agyát, kimegy az utcára, és keres egy tehenet, hogy megbüntesse... az meg csak a P.E.T.A.-nak fáj.... -
#14 Ha komoly mentális problémák lépnek fel az MMO-zás miatt, akkor akár lehetséges, hogy ugyanúgy bűnelkövető lesz belőled, mint aki drogozik.
(Már kishazánkban is történt gyilkosság MMO-ból következően.) -
#13 Azt kellett volna írnod, hogy addig se gyilkolsz, erőszakoskodsz. Ez lett volna demagógia a köbön. Így csak szimplán demagóg amit írsz. Neked kell egy játék, hogy ne drogozz? -
#12 Én bármiféle játék nélkül is menekülök haza munkából. -
AndRobid #11 Amíg wowozok, addig sem iszok füvezek meg drogozok... Igaz kábítószer ez is, de szerintem megvéd a súlyosabb drogoktól... -
Majadi #10 http://tokapeb.atw.hu/ Ez a link ha valakit érdekel a teszt amivel kezdték. -
Majadi #9 Barátaim a Szegedi egyetemen most végeztek átfogó kutatás Wowból, ebből TDKznak már van kint cikkük Amerikában erről. Ja pszichológusok egyébként. -
Szefmester #8 hmm. sztem ez nem is hülye ötlet.. legalább tudni lehet ki mennyit kockul MMO-kkal.. abban azért gondolom egyetért mindenki hogy egy szint felett már beteges dolog.. és bizonyos esetekben nem is rossz dolog ha meg lehet nézni ki mennyit játszik... ha egy jómunkásemberem folyamatosan kialvatlanul jön be és alig várja hogy hazamehessen, és nem tudom miért akkor ebből akár ki is derülhet hogy irány a gyógykezelés.. -
Cat 02 #7 Hát, van olyan ahol a kssn számot kell megadni (korean social security number talán, olyasmi lehet mint nálunk a személyigazolványszám...) -
orkaman #6 hát ha ingyenélők lennének az még csak-csak.....de kapnak fizetést
-
Komolytalan #5 Hát igen, a gazdasági világválság közepette mi sem fontosabb minthogy még több ingyenélőt fizessünk (szociológus + pszichológus tanulmánygyáros). -
morden #4 Ahogy észrevettem a szociológusok és a pszichológusok alig alig foglalkoznak ezzel a jelenséggel (mmo függés) pedig szerintem hazánkba is megérett a helyzet már egy felmérésre és akciótervre ezügyben -
#3 "Bár korábban az elképzelés nyilvánosságra kerülését éles kritika fogadta, a jelek szerint ez nem hatotta meg a törvényhozók szívét, akik főleg a függőség ellen szeretnének küzdeni a megoldással."
Igen a demokrácia-függőség ellen!
-
Adamul #2 ? -
Lyan Kyj #1 A koreai módszerekről akkor ne is beszéljünk, kínaiak még örvendhetnek.