6569
-
hihy #2920 Bár az érdekes, hogy mindig csak mint világító pöttyök jelennek meg, és egy olyan felvétel sincs, melyben közelebb száguldoznának. Vagy félnek az emberi fajtól? -
hihy #2919 Jó lenne tudni, hogy vakítás, vagy igaz?
-
Pares #2918
Nagyon igaza volt, nyugodjon békében! -
Pares #2917
..."again"...
-
Pares #2916 Hagyjátok már abba... vagy folytassátok privátban. -
ManoNegra #2915 Különösebben nem érdekel hogy te mit gondolsz rólam, viszont a hozzászólásaid hasznosságáról meggyőződhetek... -
hihy #2914 Tökéletesen igazad van.
Addig jó az embernek míg nem tudja, hogy mások mit tudnak róla.
-
hihy #2913 Látod addig toszigálsz, míg összekevertem.
#2910 akart lenni -
ManoNegra #2912 Ott a link alatta, azt mutatta.
Tényleg nem tudom, de mindegy is. -
hihy #2911 Ha nem tudod, miért nevetetted ki magad, akkor te vagy a nagy önkéntes önhumorista.
A #2908-as mutogatással pedig mit akarsz? -
ManoNegra #2910 -
ManoNegra #2909 Ez nem biztos hogy így van, máshol négy tanút olvastam, terhességről meg semmit. Mindenesetre itt egyértelműen leírják, hogy férfiakra is vonatkozik.
A határok azokat a büntetéseket is jelentik, amelyeket a Saria meghatározott azokkal szemben, akik tiltott dolgot követnek el, mint például a paráznaság, amelynek a házas ember esetében megkövezés a büntetése, nem házas ember esetében pedig korbácsolás, mind a férfi mind a nő számára.
#2907 Miért nevettetem ki magam? Én legalább megpróbálom alátámasztani amit írok. -
hihy #2908 Te ezeket honnan tudod?
LINKET!!!! -
hihy #2907 Nagyjából tíz éve, vagy több.
Egy órás műsor volt. Az író nevét pedig ne kérdezd. Miért? Mert nem emlékszem rá. Igen, a műsor jellege miatt bennem maradt.
Kérlek ne nevettesd ki magad.
-
Susarc #2906 hát aki tud hozni 2 tanut annak gratulálok....kicsit furmáynosan van megoldva az a törvény:D -
ManoNegra #2905 Persze az sem baj, ha a műsorblokk nevét is hozzáteszed, és hogy (nagyjából) mikor ment le adásban.. -
ManoNegra #2904 Akkor legalább azt mond meg melyik rádióban volt, mert általában van hangtár, kikereshető. Vagy azt, melyik az a "neves roma író", nincs olyan sok...
tessék: olvastam
Én meg azt olvastam, hogy a férfit is megkövezik, csak a férfi esetében két tanú kell, akik azt is tanúsítják, hogy az aktus megtörtént, míg a nőnél elfogadják ha állapotos.
ja, közben pedig egymást is egyelik, hit miatt
Lehet, de ezek az esetek is sokkal bonyolultabbak, minthogy kizárólag csak a vallásra lehessen ráhúzni az egészet.
-
hihy #2903 "Linket!"
tessék: "Nem rasszizmus, rádió: Egy neves roma író bizonygatta"
"Ezt hol hallottad, hogy a férfit nem kövezik meg házasságtörés esetén?"
tessék: olvastam
"ha provokálják őket nyugatról"
ja, közben pedig egymást is egyelik, hit miatt
-
ManoNegra #2902 Egy neves roma író bizonygatta, hogy értsük meg már végre, hogy a cigányoknál a lopás nem bűn.
Linket!
Vagy a muszlimoknál ha egy férfi lép félre, az ötös, de a nőt agyonkövezik. Habár a mi társadalmunkra is ez a jellemző.
Ezt hol hallottad, hogy a férfit nem kövezik meg házasságtörés esetén?
Muzulmánok a legjelentősebb, s a világon a naponkénti vallási zavargások.
Abban igazad van, hogy az iszlám országokban a mai napig nagy hatalma van a vallási vezetőknek, de a zavargásoknak általában akkor van vallási szinezete, ha provokálják őket nyugatról. Az gondolom nem baj.
A keresztény országokban viszont nincs hatalma az egyházaknak.
-
hihy #2901 A 72 nem az én állításom. Asokattudók kijelentése.:)
Sajnos mi egyszerű emberek még egyet sem ismerünk, hacsak el nem hallgatnak előlünk valamit(?!)
Nézetem szerint egyenlőre csak tapogatózunk, mint vak a sötétben.
Mármint a tudomány.
Az már óriási eredmény volna, ha a Földön kívül legalább EGY, nem földi eredetű organizmust találnának.
De mint a Marsi nagy bejelentés is csak egy pihe volt. Ellibbent. -
Susarc #2900 72? legyen inkább 96878972 hiszen a galaxis végtelen.....illetve ha nem az akkor mi van utánna?:P
ebbe szokott belefájdulni az agyam amikor erre próbálok rájönni hiszen tudom azt,hogy mi van az ajtómon kivűl,tudom azt,hogy mi van Budapesten kivűl mi van erurópán kivűl,mi van a füldön kivűl,de azután a nagy feketeség után ott kinnt az űrben mi van?:P:) -
hihy #2899 És, ha kapcsolatba kerülünk az idegenekkel, honnan biztos, hogy ők nem rendelkeznek-e valamiféle, tőlünk teljesen idegen hittel? Fundamentalisták-e, avagy megértőek?
Egyenjogúnak tekintenek-e (szvsz nem), vagy pedig petri csésze lakóknak? -
hihy #2898 "vallásoknak már sehol sincs hatalma"
No, no!
Muzulmánok a legjelentősebb, s a világon a naponkénti vallási zavargások.
Európa, ha nem vigyáz, hamarosan Allah imádó lesz.
Mert ők bizony nem olvadnak be, s egyre hangosabban, és többen követelik egyenjogúságukat, mármint vallási téren. Lsd Franciaország. -
hihy #2897 Nem tartom elképzelhetetnek, de akkor jön a kérdés, hogy őket ki kutyulta.
Biztos vagy te abban, ha nincsenek a nagy kihalások, az emberi faj lenne a mérvadó. Sőt a mi fajunk sem homogén most sem, arról pedig nem is beszélve, hogy a természet mennyi emberi ágat tett hűvösre.
Homo sapiens-nek "szerencséje" volt.
Ha pedig úgy tesszük fel a kérdést, hogy az alieneknek nem-e ez a faj volt a kecsegtető, akkor lehet.
De míg valaki nem hoz fel valami bizonyítékot, ez csak fantazmagória.
A piramis, más különleges építmények, Biblia, s társai csak növelik a homályt, segítve azokat, akikmármindenttudnak.
Mert bizony a a galaxisunkban 72 idegen civilizáció létezik. -
hihy #2896 Igaz, csak ha szétnézel a világban, még ma is nagyon különbözőek lehetnek az emberi normák.
Nem rasszizmus, rádió: Egy neves roma író bizonygatta, hogy értsük meg már végre, hogy a cigányoknál a lopás nem bűn. Pedig köztünk élnek, s nem is egy elszigetelt népcsoport.
Vagy a muszlimoknál ha egy férfi lép félre, az ötös, de a nőt agyonkövezik. Habár a mi társadalmunkra is ez a jellemző.
S a hitnél erősebb törvényt nem tudsz kreálni. -
ManoNegra #2895 Kontroll ma is van, pedig a vallásoknak már sehol sincs hatalma. Ma nem azt mondják neked hogy boldogok a lelki szegények, hanem hogy valósítsd meg önmagad, annyit érsz amennyi pénzed van, és ha nem vagy rajt a f@szbookon, nem teszed közkinccsé mikor ürítettél, nem is létezel. Tehát a világ fordult egy nagyot, mégsem változott semmi ebből a szempontból. Vagy ez már az aranykor? -
Susarc #2894 jó igazad van nem hülyeség hiszen semmiben nem lehetünk biztosak:))
sokszor teszem fel magamnak a kérdést,de akkor miért nem szállnak le a "túrista" alienek mondjuk a Hősök terén vagy Washingtonban ,Belrinben stb.
de ekkor jön a válasz amit nem is tudom már melyik emberkétől hallottam:
amikor te mész az erdőben megállsz egy hangyabolynál és "köszönsz nekik,hogy szevasztok mi újság,meséljetek valamit":D
lehet,hogy soha a büdös életben senki nem fog idegenekkel találkozni emiatt,mert annyira primitivek vagyunk hozzájuk képest mint a hangyák hozzánk....
valószinüleg nem kell nekik semmi a földről,mert ha kéne azt már elvették volna hiszen mikor valaki házat épit foglakozik vele,hogy a markoló az alapozás közben hány százezer hangyát öl meg?:P:) -
Pares #2893 Mindegy is, mert ezzel csak arra akartam utalni, hogy köztünk és az idegenek közt lehet akkora fejlettségbeli különbség is, hogy egyszerűen lehetetlen felvenni velük (velünk) a kapcsolatot. Lehet, hogy éppen egy intergalaktikus autópálya kellős közepén csücsülünk, és annyi fogalmunk sincs róla, mint egy hangyabolynak New York legforgalmasabb kereszteződésében... -
Pares #2892 Szerintem egyáltalán nem hülyeség, szerintem ez is egy opció. Mondom, tegyük fel, hogy egymilliárd évvel fejlettebb civilizáció. Ha olvastál sci-fit híresebb íróktól, akkor ismered az elképzelést. -
Pares #2891 Manapság az emberiség mivel spekulál? DNS-t térképez, géneket manipulál, klónoz, vírusokkal kísérletezik... Elképzelhetőnek tartom, hogy az idegenek a Földet mintegy kísérleti laboratóriumnak tartották. Létrehozták az embereket, de rajtunk kívül még egy csomó más kevert lényt is, amiket a mitológiákból ismerünk... -
Susarc #2890 miért ragaszkodik szinte mindenki ahoz,hogy a fejlettebb civilizációknak nincs fizikális megnyilvánulása? ez a túlzott szellemmi lét is hülyeség szerintem.... -
Susarc #2889 persze hiszen te sem meg én sem megyünk le az utcára és vesszük el a másét ,mert tetszik.....valamiféle határnak kell lenni meg alapvető emberi normáknak amiket betartunk. -
Pares #2888 És ha mondjuk az idegen civilizáció úgy 1 milliárd évvel fejlettebb nálunk? Lehet űrhajókra nincs is szükségük már, vagy lehet nincs is már fizikális formájuk. Lehet, hogy ha megjelennének, tényleg úgy néznének ki, mintha megnyilatkoztak volna a mennyek. Ettől még elkezdhetnék vizsgálni őket, de tudod milyen a nem tudós emberiség nagy része... -
Susarc #2887 vegyünk egy nagyon sarkitott eszmefutattást...mi lenne ha mondjuk az a töbszázmillió nyomorban Indiában élő hindu fogná a batyuját és benyomulna európába,mert itt "jólét" van??? hát épp ezért kell a vallás,hogy ezeket a "szolga" tömegeket kordában tartsák,mert az ember szerintem kanyar nélkül elvenné a másiktól ami neki kell ha nem lenne irányitva,hogy pl. azt nem szabad....
-
hihy #2886
Azonban amíg világi törvények nem íródtak, szükség volt valamiféle kontrollra, még ha az sokszor önző érdekeket is szolgált.
-
Susarc #2885 nomeg abból,hogy a tömegeket már az ősidőkben/ókór/középkor stb. is kontrolálni kellett és erre a vallás tökéletes dolog volt!
"boldogok a lelki szegények" ugye ez a kereszténység egyik alap mondata/vagy a másik kedvencem majd a menyországban boldog leszel ,hát ANYÁD már elnézést! tehát haljunk meg és majd boldogok leszünk ezt a 60-80 évet meg kiszenvedjük itt a napi robotolásban,hogy akinek sok van annak még több legyen?/ és ezt azok a full aranyba öltözött papok mondták akiknek a fülén folyt ki a rengeteg kincs meg ékszer meg étel a leganygobb szegénységben is!
Én ezek miatt képtelen vagyok elfogadni bármilyen vallást,mert az összes csakis a kontrollról szól! -
hihy #2884 Elképzelhető amit mondasz. Én csak ott találom a tévutat, hogy az ember önön galárd cselekedeteit, vagy a jó iránti vágyait egy más az ő nívóján fentebb elhelyezkedő "lényekben" tudja csak elképzelni. Illetve az esetek többségében. De vehetünk földhöz ragadtabb példát is. Az igazságos Mátyás. Lehet, hogy az volt, de őt valójában nem a szegények küzdelme érdekelte.
Itt lépnek a képbe szvsz az alienek. Lehet, hogy jártak a Földön, lehet, hogy intelligenciánkat nekik köszönthetjük, de ha így is volt az nem gondolom, hogy az az ő isteni jóságuk jele volt. Cél volt. Mindez persze csak fantázia, alap nélkül.
Minden egyes vallás, hit, az ősemberi is, olyan alakokat hozott létre, melyek az egyszerű ember fennhatóságán kívül estek.
A földönkívüliek is pont ugyanolyan gyarló "emberek", mint mi vagyunk. Az olyan elképzelések mi szerint ők már elérhették a fennkölt öntudat legfelsőbb szintjét...................hááát nem tudom.
Persze ez csak az én véleményem. -
Newfronter #2883 Mondjuk a mai ember már van annyira intelligens, hogy ha valami szokatlan történne, bármi... akkor nem istennek gondolná, hanem elemezné tudományosan. :) -
Pares #2882 Az én véleményem az alapján, amit az évek során olvastam, láttam, hogy valamikor az emberi civilizáció kialakulásának kezdetén, vagy magánál az emberiség kialakulása óta (Isten a saját képére teremtette az embert?!) lehettek itt idegenek egy ideig, akik valamilyen szinten befolyásolták az emberek fejlődését a kezdetekkor. Ennyi. A többi spiritualitással kapcsolatos dolog szerintem hülyeség. Az ilyen Istenes dolgok a meg nem értett technológiákból fakadnak. -
Pares #2881 Sok mindennel nem értek egyet, amit bemutatnak benne, főleg amikor elszalad velük a ló, és szellemekről, spirituális dolgokról, meg interdimenzionális katyvaszokról kezdenek el beszélni, sokszor viszont eléggé rátapintanak a lényegre.