Földönkívüli élőlények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
De ahogy Zero 7th mondja: "fajfenntartás"
Ugyanez van a hangyáknál is, például.
Walk the Talk.
De azért, hogy tiszta legyen: kutatók mondták. De, hogy õk honnan tudják, meg ne kérdezd, mert összekarmolom magam. <#falbav>#falbav>
Walk the Talk.
Én ugyan nem tenném a helyükben!
De: ha egy faj egyedei rájöttek, hogy akkor válhatnak fejlettebbé, ha összefognak egymással, akkor ha ez a faj egy másik fajjal találkozik, akkor lehet ez az alap mentalitása és kiindulhat ugyanebbõl: fogjunk össze a másik fajjal, és úgy együtt többre jutunk.
Birka <#eplus2>#eplus2>
A faj szempontjából hogy a picsába ne lenne már önzés? Melyik másik fajt segíti ezzel? Semelyiket, saját magát: önzõ.
Azért mert neked ezt mondták, hogy azé' csinálja me' önzõ, arról én nem tehetek.
<#wave>#wave>
Walk the Talk.
Megszokhattam volna már, hogy a logikus gondolkozás és a dolgok helyes értelmezése nem az erõsséged.
Remélem addig amíg ilyen az emberek hozzáállása a többi emberhez és élõlényhez a bolygón, addig nem is jutunk el más planétákra! Mi van, ha csak arra várnak az "idegenek" hogy levetkõzzük ezeket a rossz értelemben vett állatias ösztöneiket. Mihelyt megtettük, lehet ogy örömmel felveszik velük a kapcsolatot.
Van olyan jó példa, mint a lézerpityus holivudi csoda...
A létszámuk sem lenne nagyobb, annyian voltak, amit ez az életmód lehetõvé tett. Mezõgazdaság és állattenyésztés nélkül nem lehet nagy népességet elérni.
Egyébként ez is lett a vesztük, az európai ember rengeteg betegség ellen ellenálló lett, amit a háziállatoktól kaptunk el. Az indiánok állattenyésztés hiányában soha nem találkoztak azokkal a betegségekkel, amit az európaiak hurcoltak be, nem volt meg a védettségük, és bele is haltak a járványokba nagyon durván.
Az meg nem faji szintû önzetlenség, hanem fajfenntartás. Éppen homlokegyenest az ellentéte. Az egész arra irányul, hogy a faj túléljen.
Walk the Talk.
Az nem biztos, hogy az idegen lények, akik esetleg új lakóhelyet keresnek, megpakolnak pár hajót felnõtt egyedekkel. Lehet, hogy csírákkal, vagy mit tudom én mivel, telerakják a bárkát, és ha jó, akkor milliók kezdik el új életüket.
Walk the Talk.
És többen is lennének, mint most.
Walk the Talk.
Ha egy bizonyos madárfajtán belül minden egyed alkalmazza ezt az ösztönös viselkedést, az nem faji szintû önzetlenség?
Olvas, értelmez, utána ír, lehetõleg ne faszságot. Köszi.
Különben úgy jársz, mint az idióták a Függetlenség Napjában: "Köszöntünk, távoli testvéreink!" - várost elpusztító halálsugár.
Ebben én nem vagyok teljesen biztos. Technikai fejlettség különbségétõl függ a dolog. Ha nem tudunk nekik ártani, és biológiailag olyanok mint mi (szénalapú, oxigént lélegzõ létforma), akkor szerintem olcsóbb a háború, mint a terraformálás. Többek közt nem kell millió évet várni a légkörre, van kaja is egybõl, stb.
Ha a jelenlegi ismereteink alapján kolonizálást kéne tervezni, az csak nagyon sok emberöltõs terv lehet, nagy létszámú csapattal. Sok száz generáció élné le az életét egy országnyi méretû hajón mire akárhova is odaérne. És ha ez így van, a beugrós "vótam" jellegû látogatások ki vannak csukva. Ha valaki ide akar érni, az nagyon akarni fog itt lenni... gondolom nem kell részletezni, lényegébe ugyanaz amit te elképzeltél.
Abban lehet bízni, hogy egy bolygó kiírtása nehezebb dolog mint belakni egy alkalmas bolygót. Ráadásul kicsi az esélye, hogy a kolonizálók ugyanazt a légkört, ugyanazt a nyomást, ugyanazt a felszíni gyorsulást, stb. szeretik mint mi.
Az idegeneknél el se tudom képzelni mi újság, de pár millió év múlva szerintem az emberiségnek simán célja lehet minden ezredik évben elindítani egy önfenntartó kolonizáló hajót, messze a végtelenbe, hogy a faj fennmaradhasson valahol, vagy akár sok helyen...
Walk the Talk.
De miért?
Hát miért ne?
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Direkt nem lényrõl beszélek, mert a kettõ nem takarja egymást.
Leonardo csak "rámutatott" valamely embernek nem megismerhetõ Istenre.
Michelangelo pedig le is festette.
Azóta neki hiszünk. Pedig írva így vagyon..."Ne csinálj magadnak..."
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
egy titkos repülõ miatt, hogy az UFO. Vagyis nem alien, hanem ismeretlen.
Az alien hit nagyon kapóra jön sokaknak, akik fegyverkeznek, de én még eggyel se találkoztam.
Walk the Talk.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Walk the Talk.
practitioner of the forbidden arts of death
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Ez egy origi bizonyíték, az már biztos.
Walk the Talk.
most tagadják le, ha van bõr az arcukon
Walk the Talk.
Hiába tabulsz te szorgalmasan csak a jelenlegi tudáshalmazt állíthatod magad elé maximumként, ami nem az összes infó. Nem tudod belõle összerakni az egész mindenséget. A mai tudás is hiányos, a mérési eredményeket pedig korlátozzák a lehetõségek és a mérõeszközök. Törõdj bele.
Példa egy idiótától:-) : bizonyítsa be nekem vki, hogy az agyam egy bizonyos idegsejtje részt vesz a rövidtávú memóriám mûködésében.Nem tudja senki bebizonyítani, nincs rá megfelelõ vizsgálati módszer. Ettõl lehet igaz? Lazán....
Szvasz.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...