Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt tudom, hogy a delfin agya nagyobb mint az emberé, tehát nem vagyok biztos benne, hogy csak az ösztöneik vezérlik õket. Semmi nem indokolja hogy inteligensebbek lennénk mint a delfinek csak azért, mert mondjuk például õk nem pusztítják a környezetüket, és nem is ölik egymást.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Ezt úgy hívják, hogy ösztön. A madár, vagy bármely embertõl különbözõ élõlény nem azt mondja: basszus most meghalok, csak a fiókám ne.
De ahogy Zero 7th mondja: "fajfenntartás"
Ugyanez van a hangyáknál is, például.

Walk the Talk.

Ugye nem magadtól kérdezel ilyen hülyeséget???

De azért, hogy tiszta legyen: kutatók mondták. De, hogy õk honnan tudják, meg ne kérdezd, mert összekarmolom magam. <#falbav>

Walk the Talk.

Amúgy tényleg, mit vársz a madárfajtól? Hozzon létre embervédõ szervezeteket?? <#mf1>

Én ugyan nem tenném a helyükben!

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Arról volt szó, hogy lehet egy faj akkor válik fejletté, ha az egyedei önzetlenek. Mert lehet, hogy rájönnek, hogy a faj maga akkor érheti el a legtöbbet, ha nem irtják egymást, hanem segítik. De ekkor nem a faj önzetlen (tehát a faj maga érvényesülhet más fajok kárára), hanem az egyedei. Avagy: egy faji szintû önzetlenségrõl van szó.

De: ha egy faj egyedei rájöttek, hogy akkor válhatnak fejlettebbé, ha összefognak egymással, akkor ha ez a faj egy másik fajjal találkozik, akkor lehet ez az alap mentalitása és kiindulhat ugyanebbõl: fogjunk össze a másik fajjal, és úgy együtt többre jutunk.

Az lehet, de én legalább nem kurvaanyázlak le...

IGEN. Te is, csak hülye vagy, hogy felfogd. Nem baj, nem kell mindenkinek érteni a világot. További szép estét.

+t

Te amikor a gyereked elé ugrasz hogy felfogd a golyó (nem nézem ki belõled <#mf1> ) akkor a fajunkat mented??

Birka <#eplus2>

Igen, ezt hívják fajfenntartásnak. Hányszor írjam még le, mire felfogod?

A faj szempontjából hogy a picsába ne lenne már önzés? Melyik másik fajt segíti ezzel? Semelyiket, saját magát: önzõ.

Honnan tudod? Mondták a delfinek?

Az a szerencsétlen madár az ÉLETÉT TESZI KOCKÁRA A FIÓKÁJA ÉLETÉÉRT!! És ez számtalan helyen elõfordul az állatvilágban. Ha ez számodra önzés, akkor soha nem fogok veled egyetérteni ebben!

Azért mert neked ezt mondták, hogy azé' csinálja me' önzõ, arról én nem tehetek.

<#wave>

Hát persze, hogy nem biztos, hogy fejlettebbek lettek volna. Én csak egy külsõ behatást akartam érzékeltetni. Azonban, hogy valójában mi lett volna a fejlõdés iránya, innen még száz öregasszony sem tudná megmondani.

Walk the Talk.

Látom nem érted. Nem baj, nem kell. Azért azzal legyél tisztában, hogy hülyeséget beszélsz. Ez PONTOSAN a faji szintû önzés, amit tagadni próbálsz. Mindent megtesz, hogy a faj túlélje. Bármi áron.

Megszokhattam volna már, hogy a logikus gondolkozás és a dolgok helyes értelmezése nem az erõsséged.

Igen, fajfenntartás, de ez egy kódolt önzetlenség az egész állatvilágban, hiszen sokkal sebezhetõbb, ha utódot nemz. Mindezt "önzetlenül", ösztönösen cselekszi. Ebbõl a szempontból a nyugati fejlett világ embere kezd hasonlítan egy önzõ nem is tudom mihez, lásd: szinglihordák, karrier, valósitsd meg önmagad, és társai.

Remélem addig amíg ilyen az emberek hozzáállása a többi emberhez és élõlényhez a bolygón, addig nem is jutunk el más planétákra! Mi van, ha csak arra várnak az "idegenek" hogy levetkõzzük ezeket a rossz értelemben vett állatias ösztöneiket. Mihelyt megtettük, lehet ogy örömmel felveszik velük a kapcsolatot.

Van olyan jó példa, mint a lézerpityus holivudi csoda...

És sérült cápákat is szoktak így kinyírni. Ez csak egy ösztön.

Ebben egészen biztos lehetsz, hogy nem. El sem kezdõdött náluk a technikai fejlõdés, õskori szinten voltak, tízezer év lemaradásban. Vadászó-gyûjtögetõ nomád fejlettségi szinten.
A létszámuk sem lenne nagyobb, annyian voltak, amit ez az életmód lehetõvé tett. Mezõgazdaság és állattenyésztés nélkül nem lehet nagy népességet elérni.
Egyébként ez is lett a vesztük, az európai ember rengeteg betegség ellen ellenálló lett, amit a háziállatoktól kaptunk el. Az indiánok állattenyésztés hiányában soha nem találkoztak azokkal a betegségekkel, amit az európaiak hurcoltak be, nem volt meg a védettségük, és bele is haltak a járványokba nagyon durván.

Nem érvként hoztam fel, hanem példára a halálos naivitás témában. Reménykedni abban, hogy egy másik értelmes faj nem hódítani jön, borzalmasan veszélyes.

Az meg nem faji szintû önzetlenség, hanem fajfenntartás. Éppen homlokegyenest az ellentéte. Az egész arra irányul, hogy a faj túléljen.

Nem legenda, csak annyi a különbség, hogy õk nem az embert mentik, hanem náluk, mivel tüdõsök, ösztönösen a víz fölé emelik a borjút. S hát egy ember hasonlóképpen viselkedik.

Walk the Talk.

"bolygó kiírtása nehezebb"--mi már kezdünk benne mesterek lenni

Az nem biztos, hogy az idegen lények, akik esetleg új lakóhelyet keresnek, megpakolnak pár hajót felnõtt egyedekkel. Lehet, hogy csírákkal, vagy mit tudom én mivel, telerakják a bárkát, és ha jó, akkor milliók kezdik el új életüket.

Walk the Talk.

Ezért is fél a tudósok egy része a kapcsolat felvételétõl. Ha nem fedezzük fel Amerikát, lehet, hogy az indiánok már magasabb színvonalon állnának mint mi. Lehet.
És többen is lennének, mint most.

Walk the Talk.

Már megbocsáss de a függetlenség napját mint példát felhozni itt a tudományos szekcióban az álmoskönyv szerint sem jó ómen. Magyarul faszság!

Ha egy bizonyos madárfajtán belül minden egyed alkalmazza ezt az ösztönös viselkedést, az nem faji szintû önzetlenség?

"Faji szintû önzetlenségre a földi élõvilágban nincs példa. "

Olvas, értelmez, utána ír, lehetõleg ne faszságot. Köszi.

Nem. Bár tényleg youtube, egy madár anya nekiment a macskának a fiókája védelmében, és sajnos nem élte túl. Itt likelték a humiariba mint poénvideót. <#wow3> Egyébként is létezõ jelenség, hogy törött szárnyúnak tettetik magukat, ha a fészektõl akarják elcsalni a ragadozót. Sõt, láttam olyan videót is, ahhol a bölénycsorda kergetett szét oroszlánokat, egy fiatal állat miatt miatt.

Lehet hogy csak legenda, de embert mentõ delfinekrõl is hallottam.

Aha, mintha én is láttam volna a lyutyubon, amint egy kiscsirke kitekerte a saját nyakat, hogy a kutyusnak legyen mit ennie.
Az embereknél elõfordul.Az igaz hogy ritka, de létezik önzetlenség. Az állatvilágban is megtalálható az anya és kicsinye közti kapcsolatban az önfeláldozás.

Bármi elképzelhetõ, csak én szeretek a tényekbõl kiindulni. Faji szintû önzetlenségre a földi élõvilágban nincs példa. Egyetlen egy sem. Nem célszerû az ellenkezõjét kiindulási alapnak tekinteni.

Különben úgy jársz, mint az idióták a Függetlenség Napjában: "Köszöntünk, távoli testvéreink!" - várost elpusztító halálsugár.

És akkor mi van, hogy ha egy bizonyos fejlettség elérése pont hogy az önzetlenséget követeli meg...

"Abban lehet bízni, hogy egy bolygó kiírtása nehezebb dolog mint belakni egy alkalmas bolygót."

Ebben én nem vagyok teljesen biztos. Technikai fejlettség különbségétõl függ a dolog. Ha nem tudunk nekik ártani, és biológiailag olyanok mint mi (szénalapú, oxigént lélegzõ létforma), akkor szerintem olcsóbb a háború, mint a terraformálás. Többek közt nem kell millió évet várni a légkörre, van kaja is egybõl, stb.

Jelenlegi fizikai ismereteink alapján a hatalmas távolság elszigetel. Lehet hogy soha nem fognak idegen fajok találkozni, még akkor sem ha esetleg tudomást szerzünk egymásról. Aztán lehet ám hogy lehet teret ugrani, meg hasonlók, de egyenlõre nem úgy tûnik.

Ha a jelenlegi ismereteink alapján kolonizálást kéne tervezni, az csak nagyon sok emberöltõs terv lehet, nagy létszámú csapattal. Sok száz generáció élné le az életét egy országnyi méretû hajón mire akárhova is odaérne. És ha ez így van, a beugrós "vótam" jellegû látogatások ki vannak csukva. Ha valaki ide akar érni, az nagyon akarni fog itt lenni... gondolom nem kell részletezni, lényegébe ugyanaz amit te elképzeltél.

Abban lehet bízni, hogy egy bolygó kiírtása nehezebb dolog mint belakni egy alkalmas bolygót. Ráadásul kicsi az esélye, hogy a kolonizálók ugyanazt a légkört, ugyanazt a nyomást, ugyanazt a felszíni gyorsulást, stb. szeretik mint mi.

Az idegeneknél el se tudom képzelni mi újság, de pár millió év múlva szerintem az emberiségnek simán célja lehet minden ezredik évben elindítani egy önfenntartó kolonizáló hajót, messze a végtelenbe, hogy a faj fennmaradhasson valahol, vagy akár sok helyen...
Pedig arra igencsak kicsi az esély, hogy ne úgy legyen. Bármely lény, amelyik a saját ökoszisztémája csúcsára jut, az szükségszerûen pont ugyanolyan önzõ, mint mi. Különben nem õ jutott volna a csúcsra. Innentõl kezdve nem sok jó várható egy esetleges találkozástól, ha mi vagyunk a bennszülöttek...

Én max hiszek az "idegenekben", csak nem biztos, hogy adottak a feltételek, hogy kapcsolatba is tudjunk velük lépni. Fejlettségi szint, más fejlõdési forma, idõ, távolság, meg még ezeregy dolog. De ne legyen igazam, és ne úgy kezeljenek bennünket, mint mi emberek az általunk felfedezetteket.

Walk the Talk.

Tagadjunk meg mindent, és higgyünk mindent el!
De miért?
Hát miért ne?

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Másfelõl, mert mindennek van tudata, mégpedig különféle összetettségû, hát én is úgy gondolom, hogy létezhet fejlettebb tudatú egyed.
Direkt nem lényrõl beszélek, mert a kettõ nem takarja egymást.
Leonardo csak "rámutatott" valamely embernek nem megismerhetõ Istenre.
Michelangelo pedig le is festette.
Azóta neki hiszünk. Pedig írva így vagyon..."Ne csinálj magadnak..."

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Láttam tennap egy filmet, ahol az amcsik elismerték, hogyan hülyitették a népet
egy titkos repülõ miatt, hogy az UFO. Vagyis nem alien, hanem ismeretlen.

Az alien hit nagyon kapóra jön sokaknak, akik fegyverkeznek, de én még eggyel se találkoztam.

Én??

Walk the Talk.

Szánalmas patiang.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

De, hogy biztos legyél: igen.😊))

Walk the Talk.

Hát most erre mit mondjak??

De a válasz: ITT

Walk the Talk.

Frosty01
ez most ugye valami ironikus vicc akar lenni, ugye? mond hogy igen. kérlek. könyörgöm.

practitioner of the forbidden arts of death

Irásos forrás??

gothmog
Van az úgy.

Csak az a baj, hogy mind a kettõ balkéz😊))))

Walk the Talk.

<#eljen><#eljen>

Walk the Talk.

gothmog
Most mér' mondod? Mikor több dokumentumfilm is készült már ezekrõl!

Nehogy azt mond már, hogy ez egy hazugság. Nem tehetsz ilyet!!
Ez egy origi bizonyíték, az már biztos.

Walk the Talk.

GyuriX2572
hallottál már olyanról, hogy "video editing" ?

most tagadják le, ha van bõr az arcukon

Walk the Talk.

Anaid
Na azon, hogy az összes probléma erre vezethetõ-e vissza vitatkozhatnánk...
Hiába tabulsz te szorgalmasan csak a jelenlegi tudáshalmazt állíthatod magad elé maximumként, ami nem az összes infó. Nem tudod belõle összerakni az egész mindenséget. A mai tudás is hiányos, a mérési eredményeket pedig korlátozzák a lehetõségek és a mérõeszközök. Törõdj bele.
Példa egy idiótától:-) : bizonyítsa be nekem vki, hogy az agyam egy bizonyos idegsejtje részt vesz a rövidtávú memóriám mûködésében.Nem tudja senki bebizonyítani, nincs rá megfelelõ vizsgálati módszer. Ettõl lehet igaz? Lazán....
Szvasz.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...