6569
-
Pares #3520 Hát nem tudom. Lehet, hogy megbárgyult, de nem ő az első olyan ember, aki fénykorában fontos helyen dolgozott, és most kitálalt... -
Pares #3519 Tiszta Falling Skies! -
hihy #3518 "és elképzelhető, hogy az emberiséggel kapcsolatos terveik is eltérnek"
Hát ez már nem sok jót jelent. Még összevesznek rajtunk. -
hihy #3517 Most akkor ez igaz, avagy egy hibbant emberke, aki feltűnésre vágyik???
A 89 éves Hellyer szerint nemcsak az biztos, hogy léteznek földönkívüliek, de legalább ketten az amerikai kormánynak dolgoznak. -
hihy #3516 "Hósipkák:
A téli féltekén a sarkok környékén alakulnak ki. A jégsapkáknak van egy központi kb. 100 km átmérőjű része, amely vízből áll. Ezt a területet fagyott szén-dioxid (szárazjég) veszi körül, melynek mérete az évszakokkal nő és csökken. Ez sarkok környékére lerakódott széndioxid-hó. Télen leér egészen a 60-65°-os szélességi körig, míg nyáron csak a 80°-os szélességi körig terjed. A hósipkák már kisebb távcsövekkel a Földről is megfigyelhetők"
Mars -
Pares #3515 Időszakos sós víz a Marson.
Aminek alacsonyabb a fagypontja, így a melegebb Marsi időszakok alatt akár folyékony víz is előfordulhat. -
hiper fizikus #3514 Van viszont a Marson fehér sarki sapka, ami mi is ? -
hiper fizikus #3513 Nem hiheto mert a felszínen a konnyen párolgó anyagok azonnal elpárolognak, így a víz is. Megnéztem a videót:, Egy kráter oldalán a homok és a szél és a homokcsúszások vannak benne csak. -
Pares #3512 Ehhez mit szóltok?
-
Pares #3511 Marslakókat. -
Pares #3510 Kicsit le vagy maradva, mert már találtak a Marson vizet. Jég formájában. Sőt a folyékony halmazállapotú víz előfordulására utaló nyomok is vannak. -
hiper fizikus #3509 Szerinted mit keresunk hát a Marson?!
-
Pares #3508 Lehet hogy pászol, de nem is földi teheneket keresünk a Marson... -
hiper fizikus #3507 A Fold tipusú életre tobbek kozott az a jellemzo, hogy valamilyen folyadékra alapul, konkrétan vízre !!! Ha a Marson nem találnak vizet vagy folyadékot általában, akkor Fold tipusú élet nem lehetséges a Marson, se egysejtu se tobbsejtu. Steril az egász Mars, és ez pászol az antropikus elvhez is! -
Pares #3506 Meg is mondom miért: a nemzetközi média egész egyszerűen nevetség tárgyává teszi az egész jelenséget. Már ez is gyanús jel. Telitömik a tévét és az internetet csomó marhasággal, ami között ott az a kevés igazi. És ez marha jó taktika, főleg ha a mai technikával párosul, mert gyakorlatilag mindenre rá lehet mondani, hogy fake, és ez bizonytalanságot kelt az emberekben. De rengeteg, komoly helyen dolgozó ember (légitársaságok, katonaság, stb.) is láttak rendkívüli dolgokat, amiket nem lehet azzal a nevetséges meteorológiai ballonnal megmagyarázni. A Nasa felvételein is számtalan fura dolog visszaköszön (pl.: alakzatba álló "jégdarabok"), na meg az asztronauták is néha elszólták magukat (mindenféle objektumokat emlegetnek). Senki sem tudhatja biztosan, hogy mik ezek az UFO(USO) jelenségek, de az biztos, hogy van mögötte valami, és nem csak kitaláció. Néhány eset lehet ismeretlen természeti jelenség, de a többinél egyértelműen intelligencia jelenlétére utaló jeleket lehet felfedezni. -
#3505 Igen. Nehéz eldönteni, hogy mi a valós és mi a fake, de úgy hiszem, hogy van köztük - ebben a videóban is - olyan ami valóban a szó valódi értelmében UFO. Titkos kormány projekt vagy valóban földön kívüli látogatók, esetleg mind 2 nem tudom. De mindenesetre az biztos, hogy valami rendkívüli dolog :) -
hihy #3504 Annyi "hiteles" video, foto készült már, hogy már az igazi UFO-k sem hisznek a saját létezésükben.
-
#3503 problémáim a következők:
-honnan jön a fény? Elvileg világos van, nappal, azaz, a gömböt ugyanabból a szögből kellene érni a fénynek, mint a holdat, a nap felől. Ehhez képest úgy néz ki, mintha a hold világítaná meg afféle spotlámpaként. gyanús
-a videó címe "ufo sighting cleveland ohio" de a felvételen az égen, a holdon és a mozdulatlan(?) ojjektumon kívül nem látunk semmit. így viszonyítani se nagyon lehet, hogy milyen messze lehet és mekkora a golyó. gyanús
-én arra tippelnék, hogy a bogyó az ablaküvegen van, vagy valaki próbálkozott kicsit valamelyik kompozitáló szoftverrel.
-
#3502 Fake vagy igazi?
-
Pares #3501 Hát nem is tudom. Még a Földet sem ismerjük száz százalékosan, az óceánok mélye például teljesen ismeretlen. És a Földön is felfedeztünk már egy-két extremofilt. Ehhez képest a Mars szinte teljesen ismeretlen, nem beszélve arról, hogy az életnek biztonságos otthont adható földalatti járatokat és barlangokat egyáltalán nem kutatta még senki... -
hiper fizikus #3500 A Marsnak régebben is ugyanilyen kicsi volt a gravitációja, ezért régebben se lehetett rajta sok hidrogén vegyulet !!! Szerintem milliárd évvekkel ezelot se volt jobb a helyzet a Marson mint manapság.
Az élet meghatározása kozmikus értelemben fontos, és mindjárt felveti az evolúciót és az antropkus elvet.
Azt a magyar.1 TV Delta musorában mutaták vagy 20 ével ezelott. Valami szénféleségben olyan hernyószeru ruvart mutatak ami meleg vízben felélénkult. Kérlek, hogy néz utána az interneten és ha találsz valamit ebben a témában, akkor azt oszd meg velunk!!! -
#3499 Nyilván az amőba is élőlény. De úgy hiszem, hogy a Marson komplex - tehát nem egysejtű mikroorganizmusokra gondolok, hanem szó szerint kézzel fogható - élet nem létezik. A bolygó felépítését tekintve hasonló a Földhöz és a lakhatósági zóna határán mozog. Tudjuk, hogy a kutatások szerint volt rajta víz és megfelelően vastag légkör is. Ezért nyilván szén alapú élet jöhet szóba. Egy olyan élőlény (már ha igaz lenne) mint amit a képen látunk, nem hiszem, hogy kövekkel táplálkozna ergo kellene, hogy más nála kisebb élőlény is létezzen vagy adott esetben némi nemű vegetáció is, és akkor ráadásul mi van a megfelelő mennyiségű oxigénnel? -
hiper fizikus #3498 Sziasztok !
A Mars bolygón az élolények után való drága kutatások igényelték, hogy széleskoruen és jól határozák meg az élolények fogalmát kozmikus értelemben is. Végul is a NASA úgy határozta meg, hogy minden dolog élolény ami az evolúció kozepette alakult ki akár van DNS-e akár nincs. Foldi értelemben minden élolény aminek DNS vagy RNS van, ha replikálódhat. Linkje: wikipedia/élolény . A vírusról azt mondhatjuk, hogy hozzátartoznak az élolények okoszisztémájához, kapcsolatuk van az élo szervezetekkel. Az evolúció meghatározása azt mondja, hogy kell hozzá:, indivídium, replikálódás, mutálódás, szelekció,. Felhívom a figyelmeteket az evolúcióból származó mém elméletre is. Kulonféle mémeket kulonboztetnek meg:, kultúr mém, techniki mém, ...stb. Az emberi nyelvek kialakulását és a vele párhuzamosan megnovekedett agyméretet{ szurkeállományt} a mémek mukodésével okolják. Az evolúció nem minden, mert a csillagászati antropikus elvnek is érvényesulni kell hozzá feltétlenul. Nekunk UFO lógusoknak, I.T. seknek kulonosen fontos az antropikus elv, mert a våágmindenség åolények nélkul is létezhetni, sot az élolények kulonosen ritkák a világmindenségben. és mi is nehéz fizikai kornyezetben vagyunk ha a csillagkozi urhajóz¶ra gondolunk!
A gomba olyan magasabb rendu soksejtes élolény ami nem fotoszintetizál és nincs idegrendszere, viszont fejlet a biokémiája.
Ebben a béka emotikonban is lehet valamanyi mém szeru élet?! -
#3497 folytatva a wikis idézetet... :D
Hagyományosan nem tekintjük élőlényeknek azokat a rendszereket, melyek nem sejtes szerkezetűek, nincs saját anyagcseréjük, s önállóan szaporodni sem képesek:
vírusok – bár ezek többek szerint az ún. „nem sejtes élőlények” (Acytota) csoportját alkotják
sztem a vírus az olyan, mint pl a gomba. se nem hús se nem növény. a gomba az gomba. a vírus meg vírus. -
hihy #3496 Tehát, ha egy vírus képes változni, az már élőlény?
vírus -
#3495 szép def:
Az élőlények vagy élő organizmusok („élő szervezetek”) életjelenségeket mutató, önazonosságukat fenntartó (homeosztatikus), önmagukról reprodukálható információt hordozó, termodinamikailag nyílt, disszipatív (energiát szétszóró), evolúcióra alkalmas rendszerek. Az élőlények egy vagy több sejtből állnak. -
hihy #3494 Persze itt nem arra a kőre gondoltam:) -
hihy #3493 Igen tudom. De szerinted mely az a pont, amitől valami élőlénynek tekinthető? -
#3492 Tőzeg szénbányában? A tőzeget a felszínen "szedik össze". Olyan, hogy tőzeg szén nem létezik. Van tőzeg, lignit, barnakőszén, feketekőszén és antracit (képződési folyamatuk szerint sorrendben). Nem kell mindent elhinni amit a tv-ben mondanak. -
hiper fizikus #3491 Dél-Afrikában foldalatti tozeg szénbányákban rovarbáb élolényeket találtak a biológusok megrokonyodésére. Biztosan az interneten is írnak valahol róla, de én nem tudom az URL-jét. A tévében láttam róla egy ismeretterjeszto musort igen régen. -
#3490 Igen és ugye azt is tudod, hogy azok az élőlények mikrobák és nem komplex felépítésű organizmusok. Szerintem ez egy kő csak éppenséggel pár embernek beindult a fantáziája, illetve az agyában leképződött, hogy ez olyan mint egy gyík. -
hihy #3489 3km mély bányákban találtak életet Dél-Afrikában. -
hihy #3488 Nem érdektelen:
-
#3487 követ -
hihy #3486
Mit eszik?? -
Pares #3485 Ez a kép nem a legegyértelműbb, simán lehet optikai csalódás. De tegyük fel, hogy több milliárd évvel ezelőtt, amikor még Föld-szerű volt a Mars, tehát nagy mennyiségben volt rajta található víz, megvetette a bolygón a lábát az élet valamilyen formája. Ha az elsivatagosodás nem hirtelen (pár ezer/százezer) év alatt ment végbe, hanem fokozatosan, akkor talán lehetett elég ideje néhány életformának alkalmazkodnia a fokozatosan romló környezeti viszonyokhoz. A földi élet is túlélt már számtalan hatalmas kataklizmát, az esetleges marsi élet miért ne élhette volna túl? Szerintem ha komolyan életet akarunk keresni a Marson, akkor azt nem a felszínen kéne keresni, 5cm mélyről vett mintákat vizsgálva, hanem a föld alatti barlangokban, üregekben. A Földön is számtalan olyan élőlény van, aminek az általános élőhelye a föld alatt van. -
#3484 Alien Creature Caught In NASA Photo By Curiosity Rover, Lizard Or Rodent, May 2013.
-
Zero 7th #3483 Objektíve. -
Pares #3482 Ki szerint van többnyire igazad? Szerinted? -
Zero 7th #3481 Ja, mert terjeszteni a hülyeséget, meg hülyíteni az magatokat és egymást az rettentően nemes, erkölcsös, és okos dolog...
Továbbá általában igazam van a témákban, amikhez hozzászólok, csak ugye annyira mélyre ássátok már addigra magatokat a faszságokban, hogy ezt képtelenek vagytok belátni.