6569
12149940121232355297.jpg
  • uwu420
    A zártnak tekinthető ökológiai rendszerek jellegzetessége hogy mindig egy egyensúlyi állapot felé haladnak. Ha nincs komolyabb külső hatás ez nagyjából be is áll. Olyan mint amikor a forró vizet hagyod kihűlni, sose fogja elérni a környezet hőmérsékletét, de a végtelenségig közelíti, és amikor elég közel van azt mondod hogy kihűlt (de igazából nem), ilyen az ökológiai egyensúly is; kicsit ingadozik, de külső hatás nélkül mondhatjuk hogy beáll (de igazából mindig is ingadozni fog).

Viszont ezek a rendszerek a valóságban sosem teljesen zártak, különösen nem hosszútávon. Bármilyen hatásra a vizsgált rendszer új egyensúly beállása felé fog haladni. Például egy erőteljes éghajlatváltozás következménye elsivatagosodás is lehet. Ebben az esetben azután lesz egyensúly hogy az élet jelentős része eltűnik a területről.

Az az egész földi élővilág rendszerét tekintve egyértelműnek kéne lennie, hogy folyamatosan formálódik (ha ezt nem látod akkor nyisd ki a szemed), és bár az egyensúlyra törekszik, sose lehet egyensúlyban, úgy ahogy a magára hagyott pohár víz sem.

Ez egyébként olyan szinten bonyolult, hogy nagyon nehéz ám megmondani mi az amit etikailag szabad az embereknek csinálni. Nálad sokkal de sokkal okosabb emberek sem tudják előre minek mi lesz pontosan a következménye. Valamilyen szinten azért előre lehet látni, de ennyi tudással ami neked van, felesleges ilyesmivel foglalkozni. Szép dolog hogy még így is van véleményed, de bölcsebb lenne ha nem lenne.

• Zero 7th
    Egyrészt a kilogramm az nem súly, hanem tömeg. Másrészről egy mérlegnél csak és kizárólag a súlyerő számít, az anyagminőség nem, ha kicseréled az egyiket ugyanakkora súlyú más anyagra, az NEM változás.
    Szerintem hagyd ezt a fizika témát, ehhez még annyira sem értesz mint... eh, az ökológia rossz példa, mert ahhoz is segghülye vagy.

Hagyjuk ezt a szar dumát, kérlek, hogy nem érteném, mit mondasz. De, tökéletesen értem, amit mondasz, és ezzel együtt egy baromság.
    A stílushoz meg szokj szépen hozzá, nem érdemelsz mást. Az információkat és érveket így is megkapod, és többször kifejtettem már, hogy ez trollcsali, nagyon jól szűri az érv nélkül vagdalkozókat. Látod, te sem az állításaimmal foglalkozol, azzal nem tudsz. Hát adtam neked támadási felületet, te meg ugrasz is rá jó kiskutya módjára.

Na, akkor addig látom eljutottál, hogy belásd, egyéni szinten nincs egyensúly. Léphetünk tovább.
    Populációszinten sincs egyensúly. A populációk az elérhető erőforrások szerint folyamatosan változnak. Ha sok az élelem, a populáció elszaporodik, feléli az élettere által nyújtani tudott erőforrásokat, majd tömeges kihalás következik. A populáció létszáma lecsökken, ha szerencséjük van, nem nullára, és kezdődhet újra a dolog. Ebben a folyamatban nincs olyan pont, amire rámutathatnál, hogy ez egyensúly: vagy felszaporodás fázisban van a populáció, vagy kihalásban.

A természet megszemélyesítése irodalom, ne röhögtesd már ki magad!

Itt egyedül belőled süt a sértettség. Amit rajtam látsz, az nem indulat, hanem irritáció és türelmetlenség. Egy intelligens ember ennyi idő alatt már felfogta volna, amit magyarázok. Nekem meg nincs sok türelmem a hülyékhez, senki nem fizet nekem a korrepetálásért.
    De lásd, aranyból van a szívem, megteszem nektek időről-időre, ingyen és bérmentve.
  • ENVE
    Egyensúly mitől a változás ellentéte ?
    Te hülye vagy?
    Ha 2 kiló fa van az egyik oldalon, a másik oldalon meg 2kg vas, és megcserélem 2kg műanyagra az egyiket, akkor változás történt, és maradt az egyensúly.

Igazából nem, mert neked fogalmad sincs arról amiről beszélek, és a legnagyobb vicc, nem is akarod érteni. Elbeszélsz melettem, és csak próbálsz magas lóról, faragatlan stílusban oltani, bár ezen nem lepődöm meg.

Hogy a picsába hozod ide a kannibalizmust, éhhalált? Ennek mi köze? A természetet egyénenként nézed? Egyénenként nincs egyensúly ilyen formán, az biztos. De a természet az egy, nem létezik több természet. És az egyensúlyban van, de majd amikor ránéztél egy vulkánra, vagy ránéztél egy tenger élővilágára, majd akkor beszélhetünk.

De tekintettel arra, hogy te csak indulatból mondod a hülyeséged, gondolom ez nem fog megtörténni, ahogy az sem, hogy gondolkozz. Na csá
  • immovable
  • Zero 7th
    Oké, akkor ha legközelebb megbetegedsz, akkor kérlek dögölj bele, mert az a természet rendje, és így tartod fel az egyensúlyt... Idióta.

Az lehet, hogy olvastál tőlem ezt-azt, de az szemmel látszik, hogy felfognod nem sikerült, meg tanulni sem sikerült belőle. Egyébként nem csodálom, hogy nem akarsz vitába szállni velem, az hozzád hasonló kis idiótákat reggelire eszem. A korlátolt elképzeléseiddel és a rettentő hézagos tudásoddal nem vagy egy súlycsoport, teljesen érthető, hogy be vagy szarva egy velem való vitától.

Kicsit röhej, hogy kijelented, hogy nem vitatkozol velem, de közben mégis. Ha nem vitatkozol velem, az úgy néz ki, hogy nem válaszolsz. Az meg csak hab a tortán, hogy kifogásolod, hogy nem érvelek, de közben a te hozzászólásod nettó személyeskedés.

Ha a dél-amerikai őslakosokra gondolsz, akkor legközelebb majd pontosan fejezed ki magad, és akkor nem fogsz hülyét csinálni magadból. Mert az előbbi "az indiánok"-ra vonatkozó kijelentésed az észak-amerikaiakra is vonatkozik, és úgy bizony ordenáré baromság.

És igen, ÉN ismerem a Föld élővilágát, veled ellentétben. Neked csak valami elbaszott, meseszerű ostobaság elképzeléseid vannak róla, aminek a valósághoz sok köze nincsen. Az egyensúly, amiről beszélsz, az halálos betegségek, erőszakos halálok, éh- és szomjhalálok, gyerekgyilkosságok, kannibalizmus, vérfertőzés és halálos balesetek kusza szövevénye.
    De eleve, ha te is belátod, hogy a változás folyamatos, akkor hogy a jó büdös picsába képzeled el az egyensúlyt? Az egyensúly homlokegyenest ellentéte a változásnak. Valami vagy változik, vagy egyensúlyban van. Eleve logikailag baromság, amit állítasz.

De nem is ez a legnagyobb probléma veletek, sötétzöldekkel, hogy hülyék vagytok. Hanem hogy nálatok nagyobb álszent képmutató banda kevés van, talán csak bizonyos egyházak. Papolsz itt a természet védelméről, meg a természetes egyensúlyról, mikor épített házban élsz, részben szénerőműben termelt áramot fogyasztasz FELESLEGESEN, iszonyat környezetszennyezéssel előállított termékeket használsz, pazarolsz, és hazudsz minderről, még talán magadnak is.
    De azért ezek után van pofád osztani az észt.
    Tudod, majd ha a pusztáról, vadászat közben, füstjelekkel magyarázod el ugyanezt, akkor majd talán lesz némi hiteled...
  • hihy
    Zero most következik számodra a gatyesz felkötése:))
  • immovable
  • uwu420
    Az a probléma hogy nem vagy tisztában a fogalmakkal, itt van rögtön az első.
    Tényleg létezik olyan hogy ökológiai egyensúly, de ha ez mindig fennállna nem lennének új fajok és kihalások sem. Amíg nem érted milyen jelenségre vonatkozik ez a fogalom, szerintem nem kéne vele így vagdalkozni.

Azt tisztán látom hogy magadévá tettél valami ideológiát ami neked tetszik, és hogy bajod van a világgal. Ez még tiszta sor lenne, de szerintem ne próbálj meg érvelni olyan témában amiben tök tájékozatlan vagy. A hittársaid dogmáira csak a hozzád hasonlóak fogékonyak, a többiekre nem hat. A tények makacs dolgok, homokba dughatod a fejed, és huhoghatsz a sötétzöld haverjaiddal együtt, de nem árt ha tudod mennyire szánalmas így kívülről.
  • ENVE
    Esensúly nem jelent nem változást ezt akartam mondani.

Biztos ismered a föld élővilágát? Ha esensúlytalanság lenne, nem lenne élet te szerencsétlen, erről szól az egész

http://bocs.hu/okocsop/szelm6.htm
    Dejó, már a nemzeti parkok is tudattalan idealisták kreálmánya, vicces nem?

Jövőben ha megpróbálsz sértegetni, próbálkozz keményebben, mert ez így gyenge volt sajnos.
  • ENVE
    Te látod az erdőt a fától, vagy nem szoktad?
    Az egyensúly nem jelent változást, és csak azért, mert elmondod részleteiben hogyan működik az egyensúly fentartása, attól az még az marad. Persze nehéz lesz olyan embereknek ezt elmagyarázni, mint te is, olvastam már tőled 1-2 dolgot, nem az a fajta vagy akivel vitába fogok szállni, tekintettel az értelmi és érzelmi szinvaladra. Nagy arcod pedig neked van, ráadásul még lelkileg is nyomorult :(
    Sajnállak.
    Indiánok pedig nem csak az usában lévő rezervátumban tartott emberek, hanem dél amerika őslakosai is. Ezen kívül megmondtam, ahova a modern ember beteszi a lábát, ott már nem marad semmi sem természetesen. Így a rezervátumba dugott indiánok irrevelánsak ebben a tekintetben. Azért jó az, hogy megpróbálsz velem vitatkozni, miközben fél épeszü érvet nem vagy képes felhozni, csak próbálsz degradálni, nem baj, szép próbálkozás volt!
  • Zero 7th
    Az "egyensúly" csak egy ilyen, tudatlan idealisták kreálmánya. Amit te egyensúlynak nevezel, az folyamatos, dinamikus változás. Populációk felszaporodnak, lepusztítják a táplálékukat, majd éhen halnak, a táplálékuk újra elszaporodik, a populáció megint felhízik, és így tovább, körbe-körbe.
    Magyarázd az ideális egyensúlyt annak a szarvasgidának, aminek a szoptatós anyja éppen éhen halt, meg mondd neki, hogy milyen jó, hogy egyensúly van...

Ez a szférázás meg külön röhejes, ez egy vallási-misztikus kifejezés, semmi helye egy tudományos beszélgetésben.

Komolyan, ennyire szemellenzősen, ilyen kevés biológiai és ökológiai ismerettel inkább maradj csöndben, mert csak hülyét csinálsz magadból. Ezt baráti jótanácsként mondom.
  • Zero 7th
    Ez nem frusztáltság, egyszerűen egy tájékozott ember agyát az egekbe bassza, ha valaki nagy arccal osztja a kibaszottul durva orbitális faszságokat.
  • Zero 7th
    Jelen időben beszéltek az indiánokról, úgyhogy kénytelen vagyok feltételezni, hogy a mai, rezervátumokban élő indiánokról beszéltek.

Jelenleg az indiánoknál népbetegség a depresszió, az alkoholizmus, és a fiatalok körében igen durván elterjedt az öngyilkosság.

Ennél sokkal távolabb nem is lehetnétek a valóságtól, gyakorlatilag homlokegyenest az ellenkezőjét mondjátok, mint amit a tények mutatnak.

A többi "tudásotok" a világról is ilyen gecire pontos..?
  • uwu420
    Emberfóbiád van, és keveset tudsz a világról. Próbálj másként hozzáállni, próbáld meg cáfolni magadat, nem lesz nehéz.
  • ENVE
    Jó akkor megkérdezem tőled mégegyszer, szerinted jó lesz az úgy, ha egyes szférákat megbolygatsz oda fent?

Meg mi az hogy nincs egyensúly? Nincs, mióta él az ember, és különböző hülyeségeket követ el, na azóta valóban nincs.

Az, hogy én látok-e mögötte tudatosságot, vagy nem, az tök mind1, a tények azok tények. Még így is törekszik az egyensúlyra a természet, pedig látható miféle rák a bolygón az emberiség, ehez nem szüksges sem doktori cím, de még csak különösebb értelmi szint sem.

Mondhatsz bármit, meg bár ítélkezni rossz én tudom, de attól fügetlen bele rondítani megint egy szférába, az nem okos dolog. Az ember alapvető kiindulása az volt, hogy elégedetlen volt azzal, amilye volt. Ebből szépen elindult, és mára ott tart, hogy próbálja az általa okozott károkat úgy kijavítani, hogy benne van a pakliban a nagyobb kár okozás. Lásd, időjárás befolyásolás.
    Elnézésed kérem, hogy felhívtam a figyelmet arra, hogy ezek a szerencsétlenek már azon törik a fejüket, hogyan tudnák a saját hasznukra fordítani a természetet már megint, miközben azt sem tudják még mivel van dolguk.

Nem helyes az, hogy mindig a saját érdekét nézi az ember, ezt te is tudod, akkor mit vitatkozol velem?
  • uwu420
    Egyébként örülök hogy beazonosítottad, ez tényleg trollkodás volt, az élet kemény.
    De ezen felül, egy csomó buktatóra hívtam fel a figyelmed, amit egyébként bizonyos ideológiáknak köszönhetsz. Ha tényleg a világ nagy dolgain akarsz filózni, azt csak ideológiamentesen lehet, érdeklődve, nem ítélkezve.
  • uwu420
    Hú tényleg, és ezt hol hallottad?
    Egyensúly az sosincs, csak arra való törekvés. Nem igazi törekvés ez, nincs mögötte szándék, csak a földön jelenlevő körforgások valamelyest stabilizálják egymást, de attól még változás az van.

Az élet megjelenése előtt a föld egy pusztaság volt, és azóta folyamatosan változik. Ez az egy világunk van, és hát pont ilyen lett, nem olyan rossz ám ez. Sajnálom ha nem tetszik, de nem lesz helyette másik.

Azért mondtam hogy halj meg, mert akkor kivonod magad az egészből, és nem lesz részed ebben a bűnös létezésben, az lenne az elveidhez hű cselekedet.
    Az hogy ide írogatsz, áramot használsz, meg eszel, tök ciki, mert ettől baromira álszent vagy.
  • ENVE
    Mibajod van? Mindig egyensúly van, ha az ember nem piszkál bele, ismered te hogyan működik a természet?
    Tuti trollkodsz, így rád is hagyom ezentúl, fogyi vagy
  • uwu420
    Megneveznéd a dátumot mikor szerinted az egyensúlyozott rendszer van?
    Csak mert megoldás lehetne az idő megállítása, hogy meg is maradjon mindörökre, mert se előtte, se utána nem lesz már olyan.
    Szóval, melyik nap tetszett meg?
  • ENVE
    A hódok benne vannak az egyensúlyozott rendszerben, az ember kilépett ebből. Komolyan ennyire értetlen vagy?
    Láttál-e már hódot gyárat építeni, láttál-e már hódot lemérgezni komplett folyókat, láttál-e már hódot több ezer tonna olajat önteni az óceánba? Folytassam?
  • uwu420
    A hódokat is utálod, vagy csak az emberek egy csoportját?
  • uwu420
    Egyébként még a legelmaradottabb indiánok is hatással vannak a környezetükre, és átformálják.
    Igaz hogy nem olyan látványosan mint egy hód, de ők se rosszak.
  • ENVE
    Hát látod lehet...
    De ha ennyire frusztrált vagy sg.hu helyett xhamsterre menj, az majd segít
  • uwu420
    Nem én egedül élek, lehet az a baj.
  • ENVE
    Az indiánoknál nem igen van depresszió, megannyi betegség. Sőt, az indiánok nem igen fogják a saját bolygójukat sem elpusztítani. És sorlhatnám nap estig, hogy mennyi problémát okozott a modern ember, de tudod te ezt magadtól is. Hogy az indiánoknak nincs tv-je? Majd nézheted a tv-d, amikor x katasztrófa elviszi a házaddal együtt.

uwu, te amúgy jól érzed magad? Ilyen megnyilvánulásokat utoljára olyanoktól láttam, akiket vernek otthon, ez lenne a probléma?

• hiper fizikus
    Az indiánok 5-10000 éve egyensujban vannak a természettel. Az indiánok vannak alul és a természet van felul !!! Ezt mi nem akarjuk a végtelenségig folytatni.
  • uwu420
    Ha zavar, szüntesd meg a problémát legalább saját részről, és halj meg!
    Máshogy nem tudod elkerülni, hogy hatással legyél a környezetedre.
  • ENVE
    Igen ,és?
    Ez miért is magyarázza meg annak a helyességét, hogy belekontárkodunk egy működő, egyensúlyban lévő rendszerbe?
  • hiper fizikus
    Én úgy tanultam, hogy a Foldon vannak teljesen steril helyek is:, a nagy sivatagokban, a himalájában, az antartiszon, a vulkánokban, ...stb.
  • ENVE
    "A kutatók szerint ha jobban kiismerik a magaslégköri baktériumtenyészetek természetét, esély nyílik arra, hogy azok manipulálásával például besegítsenek az üvegházhatású gázok lebontásának folyamatába, ezzel beavatkozva a klímaváltozás egyre jobban elszabaduló jelenségébe."

A nagyokosak sose fogják felfogni, hogy a természet fentartja az egyensúlyt, és amibe eddig belenyúltak az felborult? :D
    Hát komolyan mondom, ezek sose tanulnak
  • Pares
    Élet a felső atmoszférában.

Hah, ki gondolta volna... Újabb bizonyíték arra, hogy az élet nem háklis...
  • hihy
    Földönkívülivel csalja nejét egy brit politikus
  • Pares
    Agyag a Marson.
  • hihy
    "Mi mint átlag emberek nem is fogunk semmit sem meg tudni."
    Igaz. Esetleg majd annyit, amennyit potyogtatnak nekünk. De szvsz nem 89 éves bácsikák (nem a kor miatt, hanem a körülmények), az elmosódott zagyvás videófelvételek által stb által. És valóban lehetséges, hogy bármi is történhet velünk, de ezt csak az "arra illetések" tudják, tudhatják igazából, ha tudják.
    Azért arra viszont kíváncsi lennék, egyesek/sokak szerint miért pont USA-t tüntetik ki oly kiemelt figyelemmel? Technika miatt?? Felejtős. Miéert pont az amukat segítik a világuralom gyakorlásában? Ezzel netán valami céljuk van a fennmaradó földi lakosság valamiféle leigázásában?
    Hm. Talán. De nem gondolnám, hogy az ő fejlettségi szintjükön erre engedélyt kellene kérniük.
    A hajók valóban nem jutnak le, azonban valami módon már készítettek részletes óceáni fenék térképet. Nem?
  • ipse
    Minden csak találgatás. Mi mint átlag emberek nem is fogunk semmit sem meg tudni. Az emberiség háta mögött olyan dolgok működnek, amiről szerintem jobb is ha mi nem tudunk.. Kérdésessé tehetjük azt is, hogy a óceánok mélyén ahová a nyomás miatt a tengeralattjárók se jutnak le a sötétségbe, na ott mi lehet?
  • hihy
    Bácsika azt állítja, hogy látta amint az alienek szerelgetik a víz alatt az elromlott járgányokat. Hát nem egészen értem hogy enegedték őket olyan közel, és a vízben mely az a mélység ahol bizton állíthatok valamit az ott történtekről??
    De ami számomra a legzavaróbb, miért várt idáig? Félt?? Hát a többi több ezer "hiteles" szemtanú nem fosott. Pedig őket még el is vitték, közösültek velük, mert ők az utódaink, akik genetikailag olyan elkorcsosult állapotba kerültek, hogy, ha nem frissítenek, kipusztulnak.
    Igaz lehet?? Igen. Minden igaz lehet. Még a hétfejű sárkány is. Mert aki be tudja nekem bizonyítani, hogy nem léteznek, az előtt leborulok.
  • hihy
    Aki olyat állít, hogy bizonyosan mi vagyunk a legfejlettebb lények az univerzumban, az totál hülye!!!
    Aki olyat állít, hogy nem mi vagyunk a legfejlettebbek az unuverzumban, az totál hülye!!!
    Az egyik nem üti a másikat, hiszen egyikre sincs még valós bizonyíték. Legalább is szvsz. Az, hogy a neten különféle szenzációhajszász oldalak, blogok mit állítanak, nem jelenti a tökéletes igazság kimondását sem. Az NWO-on van egy forumozó aki bizton állítja a gyíkok uralta világunkat. S bizony lehet, hogy neki van igaza. Egy 89 éves bácsika azt állítja, hogy alienek vezetik a Földet az USA által. Bizony lehet, hogy neki van igaza. Én azt állítom, hogy szellemek vezetnek bennünket, ők adják az utasításokat. Nem lehet-e igazam??? És akkor még hol vannak a vallások az isteneikkel.
    Végezetül is szvsz bármi lehet, de egyenlőre minden csak találgatás, feltételezés. Egy ami tutira biztos: az "ember" alkalmassága mindenfajta aljas, és nemes cselekedetre. És erre a az emberiség fennállása alatt rengeteg bizonyték felhalmozódott.
  • ipse
    Linkedben olvasva : " A volt védelmi miniszter kitért arra is, hogy a Földet egy titkos társaság vezeti. " Ez egy eléggé elgondolkodtató, de ehhez hasonló dolgokról már én is olvastam / hallottam.

Ez egy elég jó szöveg :) " Nagyképűség lenne azt hinni, hogy mi vagyunk a legintelligensebb élőlények az univerzumban. "
  • Pares
    The Citizen Hearing:

Sok érdekes ember (USAF őrmesterek, védelmi miniszter...) sok érdekes dologról beszél. Persze nem kell készpénznek venni, amit mondanak, de mindenképpen figyelemre méltó.
  • Pluskast
    Ebben van valami. Amíg pár ember mondogatja, hogy ufo-t látott és, hogy elrabolták, addig legyint az ember. De a videó felvételek mennyisége és köszönhetően a technológiai fejlődésnek, - hisz ma már minden telefonban van kamera - illetve egyre magasabb helyekről történő beszámolóknak, az ember elkezd gondolkozni azon, hogy mégis csak lehet ebben a dologban valami. Alapjában még mindig szkeptikus vagyok de már nem tartom kizártnak a lehetőséget, hogy mégsem úgy vannak a dolgok ahogy azt mi gondoljuk.