6569
12149940121232355297.jpg
  • Pares
    Az embereknél ez igaz, mivel nálunk a társadalom nem az abszolút és totális engedelmességre, csapatmunkára és önfeláldozásra épül, hanem mindenki a saját, és nem az egész emberiség jólétéért dolgozik, így az egyének feladata a tudomány előremozdítása. De épp a kaptártudat összesített mentális erejére gondolok, amikor azt mondom, hogy akár nagyobb dolgokra is képesek lehetnek, mint mi, csak a motiváció szükséges, hogy egyesített erejüket a fejlődésre is használják, ne csak a létfenntartásra, mint a hangyák vagy a méhek.
  • steweee
    csak bekukkantottam ide. nem lehetséges, hogy bármennyire is hatékonynak túnik ez a diktatórikus rendszer, pont azért nem lesz soha technikailag fejlett, tehát katonailag gyenge, mert nincs az egyénnek individualizmusa ?

a tudomány fejlődését végignézve ez volt az elsődleges mozgatórugú. nem feltételezhető, hogy az egy darab, vagy néhány darab zsuperhatalommal bíró egyed kellőképp okos és találékony ilyen mértékben.

és ha nem áll rendelkezésére egy fajnak olyan tudomány és technológia,akkor csk a testi erejében bízhat.márpedig nyilvánvaló, hogy egy oroszlánt egy ember megsebezni se tud puszta kézzel, puskával viszont egy lövés.... és akkor a tankot nem említettem
  • Pares
    Ebben nem vagyok biztos. Gondolom láttad a Starship Troopers c. filmet, vagy a Mass Effect c. játékban a Rachni is egy jó példa. Na abban vannak ilyen kaptártudatú űrutazó lények. Szerintem nem szükséges az egyén, ha képesek arra, hogy a kollektív öntudatukat összekapcsolják, mint mi a számítógépeket. De lehet az is elég, ha csak a királynő valami szuper intelligens élőlény, akit a többiek szolgálnak. És egy kaptártudatú civilizáció azért szerintem sokkal nagyobb dolgokra lehet képes, mint egy egyénekre alapuló. Olyan ez, mint egy brutális diktatúra, a királynő szinte bármit megtehet, élő anyag van akár mennyi, moralitás, egyéni jogok meg ilyenek nuku. Amin túl kell tenniük magukat, az az, hogy ne csak a fajfenntartás legyen az elsődleges cél, hanem az mellett a királynőnek legyenek mondjuk világmeghódító vagy felfedezésre való vágy. Persze ehhez nem elég egy olyan agy és fizikum, mint a méheknek vagy hangyáknak van.
  • Pluskast
    Ez sok mindentől függhet. Nyilván attól is, hogy milyen az idegen létforma felépítése, milyen a bolygó ökoszisztémája, mérete, milyen messze van a napjától, mennyi idő alatt kerüli meg, van e holdja stb. Azonban szerintem - és ez magánvélemény - az értelmes lény felépüléséhez és az elvont gondolkodáshoz elengedhetetlenül szükséges az individuum kialakulása. Persze egy társadalom felépüléséhez szükség van a közösségre, sőt az egyén fejlődéséhez is, de úgy gondolom, hogy nagy elmék és gondolkodók nélkül nem lenne fejlődés és így civilizáció sem. Egy kaptár társadalom nem hiszem, hogy egy bizonyos szinten túl képes lenne tovább fejlődni. Az értelemhez szükség van az énképre. Ha meg már ez megvan akkor nem létezhet kaptártudat.
  • Pares
    Természetesen erre is megvan az esély, de mi garantálja, hogy ők is átmentek a rádiós korszakon? Használnak tévét, rádiót vagy hasonló dolgot? Egy kaptártudatú közösségben, ahol egyén nem létezik, csak az egész faj érdeke a fontos, ilyen dolgokra nincs szükség. Lehet, hogy hasonló szinten vannak, hasonló dolgokra képesek technikailag, mégis teljesen más dolgokat használnak ugyan annak a dolognak az eléréséhez.
  • Pluskast
    Azaz a nálunk fejlettebb.
  • Pluskast
    Ez egy marhaság. Igen a nálunk fejletlenebb civilizációk számára primitívek vagyunk, de abba nem gondolt bele senki sem, hogy lehetnek akár velünk egy szinten vagy nálunk fejletlenebb civilizációk is? Mi is elindultunk valahonnan és ha azt az elvet valljuk, hogy az univerzum tele van értelmes élettel akkor kell lennie olyan civilizációknak is akik egy szinten vannak velünk vagy olyanoknak is akik mondjuk a középkornál tartanak.
  • Pares
    Ez eddig is nyilvánvaló volt számomra... Amíg földi hasonlatosságokat keresünk más naprendszerekben, addig sok sikerre ne számítsunk. Lehet, hogy ez egyesek fülét (vagyis szemét) bántani fogja, de a kulcsszó itt a fantázia és a nyitottság az extrém szokatlan dolgokra.
  • hihy
    Primitívek vagyunk.
  • hihy
    "azt nem értem miért kell ennyire titkolni, ha van még élet."
    Gondolom ezt arra érted, hogy más bolygón. Ha tudsz egy épeszű tudóst mutatni, aki ezt állítja, le a kalappal előtted. Ők csupán azt állítják, hogy egyenlőre még nincs rá megfelelő bizonyíték. Mivel ezidáig még egyetlen primitív életformát sem találtak közvetlen környzetünkben, ezért az esély fifty-fifty. Persze lehetséges, hogy az unuverzum nyüzsög az élettől, azonban, hogy közvetlen kontaktusba kerüljünk velük, sajnos minimális az esély.
    De, hogy ne keseredj el, itt a fórumokon, az interneten különböző emberkéktől olvashatsz, akik mamájuk életére is megesküsznek, hogy mindent tudnak, beszélgetnek velük, elviszik őket, meg a többi. És lehet, hogy nem is füllentenek, csak egy kicsit........, szóval érted???
  • Airbus A380
    Amit sikeresen eltitkolt a kormányzat,,,, az hogy mi az igasság ki tudja..... azt nem értem miért kell ennyire titkolni, ha van még élet. Már pedig kizárt, hogy csak az ember az egyetlen értelmes lény.
  • hiper fizikus
    A sok idiótaságra amit egymásra ragasztotatok eszembe jutott az, hogy ha a foldonkívulieknek van mesterséges inteligenciájuk, akkor nem is kell olyan nagyon okosaknak leniuk, mert az MI elintéz helyetuk mindent.
  • Richard Donkies
    El ne hidd már...
    Csak etet a média.
  • kjhun
    66 éve volt a Roswelli ufó baleset. Inkább róluk írjatok, mintsem a sok off hsz.-el írjátok tele a topikot. (Az utóbbi 2 hétben.) A Google kezdőlapját is lessétek meg, még ma.
  • Richard Donkies

Mekkora dedós gyermek vagy te....
  • uwu420
    Egyenlőre ott tartunk hogy tök egyedül vagy azzal a véleményeddel, hogy nem vagy hülye.
  • Richard Donkies
    "A pszichopatáknak egész fejlett védekezőmechanizmusuk van, a büdös életbe nem fogod észrevenni mennyire hülye vagy."

Arra még biztos nem gondoltál, hogy mi van, ha te vagy a hülye, mert a védekezőmechanizmusod ezt megakadályozta.
  • uwu420
    Abba biztos vagyok, hogy neked úgy tűnik. A pszichopatáknak egész fejlett védekezőmechanizmusuk van, a büdös életbe nem fogod észrevenni mennyire hülye vagy.
  • Richard Donkies
    Szánalmasak vagytok mindhárman.
  • dregnarr1 #3621
    Persze, 2x4:D
  • immovable
    Furdal a kíváncsiság. 8 általános megvan azért igaz? :)
  • immovable
  • uwu420
    A te viselkedésed beteges, mert itt minden mondat le van írva, bárki, még te is visszaolvashatod.
  • Richard Donkies
    A te viselkedésed beteges, mert itt minden mondat le van írva, bárki, még te is visszaolvashatod.
  • uwu420
    Ez már beteges, egyszerűen hazudsz.
  • Richard Donkies
    Ha ilyen messziről nézzük, az élővilágban is egyensúly van és szart sem ér az a kifogásod, hogy a békapopuláció ingadozik a szúnyogpopuláció függvényében.

Na mindegy, nem is reménykedek benne, hogy képes leszel megérteni a párhuzamot.
  • Richard Donkies
  • Richard Donkies

Elég, ha valaki elolvassa, hogy zajlott le köztünk a párbeszéd és egyből nyilvánvaló, hogy csak azért kezdted el korrigálni a hülyeségedet, mert beígértem az alázást, arra az esetre, ha nem ismered el, hogy ostobaságot mondtál.
    Erre te beismerted.

• Zero 7th
    Ez most komolyan egy érv? Egy idiótaként nyilván vonzod a többi retardáltat, de attól már rögtön intelligens is leszel, szerinted? Érdekes elképzeléseid vannak a világról...
  • Zero 7th
    Ja, tudod vannak a modelleknek szintjei, amire megállapításokat lehet tenni.
    Te ostoba vagy hozzá, hogy megértsd a modelleket.

Igen, termodinamikai modell alapján az bizony egy egyensúlyi, nyugalmi állapot. Az atomi szintet itt elhanyagoljuk. Megtehetjük, mert nem számít.

Nem várom, hogy ezt az érvelést felfogd, te ehhez hülye vagy. A többiek kedvéért írtam.
  • Zero 7th
    Aminek a nagy része arról szól, hogy egy idióta hogyan értelmezte félre a mondanivalómat. Rettentő reveláns, valóban.
  • uwu420
    Údegecibutavagy, segíek.

Tudod ennek az az értelme, hogy amit kifogásoltál abba semmi hiba nem volt.
    Amit kifogásolhattál volna, azt meg észre se vetted, mert kibaszottul tanulatlan suttyó vagy. Csak kijavítottam saját magamat, neked meg jár a szád hogy mindenki lássa mekkora ostoba egy segg vagy.
  • Richard Donkies
    "Egyébként tényleg hülyeséget írtam..."

Szép dolog a beismerés.

"De van egy olyan érzésem ő nem ezt szúrta ki, mivel nem is arra válszolt."

Nem szép dolog a mentegetőzés.
  • Richard Donkies
    Csatlakozol ostoba barátodhoz?
  • Richard Donkies
    Az amit írtál.
  • uwu420
    Egyébként tényleg hülyeséget írtam, mert vízben való oldódás szokott a mintapélda lenni, csak az aszimptotikus viselkedés miatt asszociáltam a kihülésre ami egyébként egyenértékű példa volt az ökölógiai folyamatokra, kár hogy belekevertem a matekkönyveket, mert így nem vagyok makulátlan.

De van egy olyan érzésem ő nem ezt szúrta ki, mivel nem is arra válszolt
    Talán csak belenyilallt az agyába valami nagy dolog és erősen hisz benne hogy az biza gondolat, pedig csak a hülyeség visszhangja cikázik az üres fejében
  • immovable
    Gecibuta vagy. :)
  • uwu420
    Szerinted mi benne a hülyeség?
  • Richard Donkies
    Mit magyarázkodsz?

Mindketten tudjuk, hogy hülyeséget beszéltél.
    Ha sokat erőlködsz, majd alázlak még.
  • uwu420
    Na ne mond már hogy nem tudtad! Az alapműveltség része te kis ostoba.

De ha mondjuk tanultál volna matekot, minden tankönyvbe első példaként szokott szerepelni az egyszerű diffegyenletek szemléltetésénél...