Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tényleg nagy szemétség.
Szegény méheknek nincs idejük szórakozni, mert folyton az embereknek kell termelniük a mézet. Pedig nap mint nap leihatnák magukat a sárga földig, vagy járhatnának színházba ha nem kéne robotolni.
immovable
Apa kezdõdik.
A hangyákkal ugyan nem, de a méhekbôl már csináltunk is haszonállatokat...
Aljas módon elkábíjuk ôket és az értékes táplálékukat sz@arra cseréljük...
A kérdés csak az, hogy létezhetnek-e olyan entitások, akik a mi érzéktartományunkon kívülrôl valami hasonló nem igazán barátságos trükkel manipuláljanak minket ?

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Mi sem akarunk a hangyákkal kommunikálni, legalábbis a többségünk nem... 😄

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Talán ez lesz a nyerõ kombináció:
Ártalmas -> Láthatatlanok számunkra -> Szándékosan rejtõzködnek -> Direkt ártó szándék -> szolgáikká tesznek (tettek...) + (dez)információs veszély

Bár, hogy megesznek bennünket (?!)

Mik a lehetõségek:

Az UFO szvsz lehet fórumtéma, mivel vannak olyan dolgok, melyek magyarázatra szorulnak. De, hogy rögtön az itt lévõ alienekre húzzák rá, melyre viszont igazán semmi bizonyíték sincs, szerintem, már húzós.
Bár jó lenne tudni, hogy mit nem tudunk, amit lehet, hogy mások tudnak.

gothmog
Lehet fémtelér vagy fémmeteorit, ami -ahogy írják- a puhább kõbe volt ágyazódva, aztán az erózió elõhozta. Vagy simán egy fémcsepp ami jöhetett a szétrobbanó skycranebõl is akár.

Úgy néz ki, mintha kiállna a kõbõl, és a teteje mintha tükrözõdne, nagyon kitûnik a környezõ kövek közül. A Curiosity darabkája lenne? Nem úgy néz ki, meg aztán arrébb is landolt, bár nem tudom, mennyi métert tett meg a landolás óta. Kíváncsi vagyok, hogy ez mi lesz.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Azzal egyet értek, hogy a hülyeségeket nem kell belinkelni, ami egyértelmû fake, az nem kell ide, de azért nem 100% hülyeség az UFO téma sem szerintem.

Mehet megint a találgatás.

Talán õk lesznek az elsõ " földönkívüli élõlények "

gothmog
Ezzel csak az a baj, hogy az exobiológia olyan szinten elméleti tudomány jelenleg, hogy az átlagember szintjén tényleg nem áll többõl, mint filozofálgatásból, meg olyan felvetésekbõl, amiknek bármelyike lehet igaz vagy hamis és megfordítva.
A hozzáértõk szintjén meg az egész téma olyan unalmas az átlag számára, hogy alig van valaki, akit öt percnél tovább foglalkoztatna. Pár évente van egy-egy hír, ami a témára irányítja a figyelmet néhány napra (hol egy meteorit a marsról, hol egy baktérium amiben arzén van foszfor helyett), aztán annyi.
Szóval ha elküldöd a hibbantakat meg az ufóhívõket, akkor ez egy csendes topik lesz. Más kérdés, hogy ami most van, az sem jó.

gothmog
Szerintem meg simán csak ki kellene egészítened a fejlécet, például így:

És máris egyértelmû lenne, hogy mit szeretnél.

gothmog
LINK
Még szerencse, hogy a saját szabályaid rád nem vonatkoznak.

nem nézet csak gondolatok és eszmefuttatás...majd ha te tudományosan bizonyitékokkal alátámasztod a te nézeteidet majd akkor szólj szerintem....

a FÖLDÖNKIVÜLI ÉLÕLÉNYEK topikban vagytok.....tehát még mindig csak a rosszindulat ami a hozzászólásaitokban van,mert egy ilyen topikban fölösleges bármilyen tudományról beszélni....hiszen javarészt csak feltételezés az összes gondolat ami itt megfogan!

A témainditó pedig lehetne kedves és leállithatná a "hülyézõ" gyerekeket ne az adminnak kelljen! köszönöm

Az elbaszott nézeteid miatt, és a szólásszabadság jogán.

Aki nem képes felfogni hogy az áltudományok és összeesküvéselméletek csak az emberek szórakoztatására valók, de semmi valós tudományos eredményt nem képesek produkálni, az hülye.
miért lennék hülye és te milyen jogon hülyézel le?
inkább ezen kéne elgondolkodnod....

Az exobolygók (Föld típusú bolygók) és exoholdak (más bolygók körül keringõ , Földhöz hasonló környezetû holdak) utáni kutatások a csillagászat tudományát képezik.
Az asztobiológia pedig, ahogy a nevébõl is kitûnik, részben a csillagászat, és részben a biológia tudományát karolja fel.

Tehát ha a Földön kívüli élet keresésérõl beszélünk, a csillagászat (ami pedig legnagyobb részében alkalmazott fizika) nélkül az ember meg van lõve. Itt is küldtem ismeretterjesztõ hivatkozást asztrobiológiával foglalkozó könyvrõl, privátban is ismeretterjesztõ csillagászatról, többet nem tudok már tenni, ha tényleg érdekel a téma, akkor hajrá! 😊

Nem, az, hogy megmondják neked, hogy hülye vagy az nem azért van, mert okosnak akarja magát érezni az illetõ, hanem azért hogy tudj róla. Mert a jelek szerint még senki nem mondta ezt el neked, valószínûleg udvariasságból. Na de most, hogy tudod, tehetsz is ellene, mondjuk tanulással. Sosem késõ.

Persze ha neked kényelmesebb besértõdni és hülyének maradni, az már a te döntésed.

nem akarok vitázni veled,de ezeket a Csillagászat / ha van ilyen/ topikban lenne indokolt beírnod...még mindig a földönkívüli élõlényekrõl szól ez a topik és úgygondolom itt igenis megfordúlhatnak ezek a kérdések az ide tévedõk fejében...
Aki pedig úgy akar okosabbnak tûnni,hogy másokat ledegradál.....

Felejtsd el mindezt a marhaságot, amit összeszedtél eddig a bulvármédiából, és többet ne olvass és ne vegyél ilyen szenny, témában tanulatlan emberek által írt legalja tanulmányokat, cikkeket, összeesküvés elméleteket, igazi tudományos szakmai publikáció, vagy akár csak egy ismeretterjesztõ jegyzet, vagy könyv sajnos még nem volt a kezedben, ez messzirõl látszik, de még az általános és középiskolai szinten is komoly hiányosságok vannak. Kezdve avval az alappal, hogy a Hold nem bolygó. Ha tényleg érdekel a téma, elmész az ELTE ásvány- és kõzettárába, ott nagyon szívesen megmutatják neked a kollegák a Hold kõzeteket, amiket az egyetem kapott, elmondja neked az épp ügyeletes föltudományis hölgy, hogy mit érdemes tudni róluk, hiszen ezért van ott (minden hétköznap 10 és 16 óra közt nyitva van, cím: XI.kerület, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Pázmány Péter Sétány 1, Déli Épülettömb), vagy elmész a Polaris Csillagvizsgálóba, amit lentebb belinkeltem (III. ker., Laborc u. 2/C, Mizser Attillát keresd, õ a fõtitkára az Magyar Csillagászati Egyesületnek, nagyon kedves és készséges ember), ott nagyon szívesen megmutatják számodra Holdat, vagy más bolygók holdjait, van egy 2 méteres tükrös távcsövük, és nagyon szívesen és készségesen válaszolnak minden kérdésedre, hisz nem kutatók, amatõrcsillagászok, ez a feladatuk, hogy a nagyközönség felé nyissanak, én viszont ilyen értelmetlen legalja bulvár médiákból összeszedett tudásanyagú vitákba, amiket ki akarsz csikarni, nem fogok belemenni, ne haragudj.

Pluskast
Esetleg pénzhiány? Az USA az egyetlen ország aki ma képes emberes Holdra szállást kivitelezni, de ugye mint tudjuk a NASA költségvetése évrõl évre kevesebb. A szenátust nem érdekli a Hold. Egyébként meg rengetegszer tervben volt már, hogy ismét küldenek embert a Holdra sõt a Bush kormányzat még tervbe vette azt is, hogy állandó bázist építenek. Szóval szándék volt rá de a politika sokszor közbeszólt.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ugyan miért lenne bugyuta kérdés,hogy mi az oka annak,hogy hanyagolják a Holdra az expedíciókat? kb. az emberiség legnagyobb teljesítménye,hogy eljutottunk egy másik bolygóra! Az lenne a minimum,hogy ezt a planétát tövirõl-hegyire megvizsgálják erre volt pár holdra szállás és ennyi?már mindent tudunk?

Te milyen iskolát végeztél? és mi a foglakozásod,hogy ennyire profinak hiszed magad? mert te is csak linkekkel dobálózol...

Nem is beszélve arról,hogy a topik a FÖLDÖNKÍVÛLI ÉLÕLÉNYEKKEL foglalkozik és nem az asztofizikával...tehát amit válasznak szántál az nem állja meg a helyét ebben a topikban....

Igazad van.
Tudom, hogy a linkelésem hülyeség volt.

Akkor légyszíves ne ide ömlesszétek a bulvár médiát, vannak nagyon jó csillagászatról, és asztrofizikáról szóló igazi tudományos publikációk, ha már a tudományról beszélünk, vagy esetleg ha már a szakmai cikkek túl nehéz olvasmányok, léteznek ismeretterjesztõ könyvek is a témában, szakcsillagász szerzõktõl, vagy vannak a nagyközönségnek szóló, közérthetõ nyelvezetû elõadások egyetemi, akadémista természettudósoktól a Polaris Csillagvizsgálóban, amiket távcsöves bemutató kísér, és megmutatják szívesen a Holdat, a bolygókat, vagy az õ holdjaikat is távcsõben.
De ezek a szenny havilapok szintjén levõ hírek és összeesküvés elméletek nem ilyenek, tudom, hogy könnyebb bemenni az újságárushoz ilyen szenny lapokért, és kényelmesebb áltudományos weblapokat olvasgatni, de akkor kérlek szépen ezt ne a tudományos topikba szórjátok, erre van dedikált felület.

Valamint azt is tudom, hogy az SG fóruma távol áll az igazi tudományos fórumoktól, ahol a bulvármédia hívei sosem jelennek meg érthetõ okok miatt, de maga az SG hírportál hírei és cikkei a fõoldalon mégis valódi tudományos publikációk (olyanok, amiket fent belinkeltem) fordításain és ismeretterjesztõ szöveggé alakításán alapszanak, vagyis a tudományoknak a nagyközönség felé irányuló kommunikációján, tehát valahol a portál, ha nem is szakmai, de mégis jó tudományos ismeretterjesztõ portál, de sajnos a fórumai evvel ellentétben elég keményen a bulvármédiát képviselik a kommentelõk nagy részének áltudományos és bugyuta hivatkozásai által.

immovable
<#eljen>
Szerintem ne bánd!
Nem rosszabb a helyzet mint máshol, ide bárki írogathat.
El kell fogadnod, hogy a népességnek csak nagyon kis része az amelyik képes érdemben tudományos témákról vitázni. A nagy többség meg kirekesztve érzi magát, viszont igényük volna a vitára, és persze véleményük is van, azért jól telefossák az ilyen topikokat a hülyeséggel, nincs menekvés, nagyon sokan vannak.

A tanulás nehéz, aki gyerekkorában nem tanult meg tanulni, annak már késõ, ezt a lemaradást nem lehet behozni. A jó pap is holtig tanul, de csak ha már tudja hogy kell. Megjegyezni lehet dolgokat, de a tudományos gondolkodáshoz több kell. Egyáltalán nem meglepõ, ha alulmûvelt társaink könnyen és gyorsan elérhetõ válaszokat keresnek, hogy õk is egyenrangúnak érezhessék magukat. Nagyképûen hangzik, de ez az igazság, egy egész iparág épült már ki hogy kiszolgálják a butaság keltette hiányérzetet.
<#eljen>
A baj csak az, hogy a butaság mindig elõnyben van.😞(((
Nem baj, hogy megnyitottad a topicot.

gothmog
Ez épp ugyanakkora mint a googleearthé.
Tudom hogy nem számít, és tudom hogy nem érdekel. Mert neked nem ez a problémád. De mindegy is.

gothmog
Viszont így néz ki.:

Na?

mert lófax a felbontása és fekete fehér....és a hold 3/4-e hiányzik pusztán csak azért.....

tehát innen

ekkorát lehet zoomolni

illetve

mondjuk ide:

És ez csak a civil használatra kiadott verzió...tehát nem katonai nem titkos stb. stb. nagymamától unokáig bárki használhatja....

gothmog
csakhogy én nem ezt linkeltem. miért nem azzal példálózol??

egyszer majd kezdj el gondolkozni is.....

http://www.360cities.net/london-photo-en.html

vs

ez a max felbontás---> LOL erre szoktam azt mondani,hogy a hülyék a másik oldalon laknak....

Én csak röhögni járok ebbe az alfórumba, jól szórakozom, Humiari szintjét simán hozza😊

gothmog
Vagy Exy1?

gothmog
Te vagy az, Okkultist?

többször leirtam,hogy nem tudom....viszont azt amit "tudunk" elég érdekes tálaják a "hozzáértõk" számomra józan parszti ésszel elfogadhatatlan amit most irok le 48x ,mert egyszer sem voltál képes felfogni agyilag,szóval hogyan van az,hogy egy bolygóra ami relative közel van és Óóóóóóóriási fejlõdés volt mikor "holdra szálltunk" akkor miért hanyagolják 50 éve a további kutatását ennek az égitestnek...Miért nem láthatunk róla szinvonalas fényképeket igy 2013 ban mikor még a szomszéd kisleány is 10 megapixeles fényképezõs 2 "Gigásprocis" nagysebességû internetes telefonnal megy ovodába...te meg linkelgeted ezeket a 2 ft-ot nem érõ gagyi szinvonalu hivatalos oldalakat amivel a szennymédia tudásodat próbálod alátámasztani....
Laikusként csak ránézek azokra a fotókra és tökéletesen látszik,hogy egy olyan kõzet vagy burok van a felszin alatt ami borzasztóan kemény és valami furcsa véletlen folytán az összes meteorit becsapódása sacc/kb csak egy bizonyos mélységig hatol be a hold felszinén....nekem ez sem gömbölyû

szóval ezen gondolatokkal a fejemben úgy vélem bármilyen infó amit a te "hivatalos,tudósaid/szervezeteid" állitanak igencsak sántitanak...

gothmog
Tehát? HA az általánosan elfogadott értékek a hold/mars stb. légkörére nem igazak, akkor mit állítasz, valójában mi van ott? És AZT az állítást mivel tudod alátámasztani?
Figyelek.

Vicces, hogy a tudományos szekcióban a nagyrészt legalja bulvárszintû ismeretanyaggal és összeesküvés elméletekkel felvértezve jelennek meg nagyon sokan -tisztelet a kivételnek-, szörnyû olvasni egyes hozzászólásokat, sokszor tudománynak nevezve az áltudományt, már bánom, hogy anno megnyitottam itt a topikot, nem igazán ez volt a célja.

gothmog
Ez nem érv, ez személyeskedés.

már válaszoltam a faszságodra "a TV2-n RTL-en meg az ATV-n is ugyanazt a faszságot hallod "HIR" gyanánt.... gondolom te ezeket is elhiszed hiszen ezek "függetlenek"....."

gothmog
Várom a te érveidet.

gothmog
akkor várom épitõ jellegû véleményedet a témában