Földönkívüli élőlények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
El kellene hinnem, hogy Jézust zsidó módra körülmetélték, holott errõl a Biblia egyetlen említést sem tesz. Ha viszont azt állítom -másokkal együtt-, hogy Mária egy elszegényedett pártus nemesi család tagja, a zsidók szemében goj, apjának személye, nemzetisége meg nem állapítható, akkor én vagyok a félretájékozott, hogy finoman fogalmazzak. Pedig ez a gondolatmenet a szövegbõl levezethetõ. Ha pedig Mária goj hercegnõ volt, fiát tilos volt megcsonkítania bárkinek is. Bemondásra pedig bárki mondhatja magáról, hogy a zsidókhoz tartozik -ha nem úgy van is-, márha nem szégyenli.
A korban a zsidók túlnyomórészt a Júdeának nevezett területen éltek, csak szórványokban voltak jelen a rómaiak által felügyelt régiókban. Galliában pedig alig (sõt aligha). Már Gallia nevének jelentése is az, hogy a "gojok földje". Kívül esik azon a területen, amit állítólag valaki(valami) valamikor a zsidóknak ígért. Na persze az ott élõket nem értesítette az általa jóváhagyott "lakosságcserérõl", pedig elvileg azok is az õ teremtményei voltak.
Pilátus nem akart belekeveredni, azért küldte a zsidó elöljárókhoz, mert Jézus nem jelentette ki, hogy nem a zsidók királya. Bár azt sem mondta, hogy az.
Egy eltévedt gyermekkel pl. nálunk a parlamentben is elbeszélgetnének a politikusok -mégha ezek nem bölcsek is-, amíg megtalálják a szülõket, s nem kérdeznék a származását. De bizonyára nem engednének be egy gyereket egy parlamenti ülésre, ahogyan akkor sem engedhették oda a döntések meghozatalakor a gyermek Jézust. Ha annyira kitûnt volna kortársai és korosztály közül, nem ácsként, hanem a törvényhozásban tevékenykedett volna. De még hazatérte után sem volt rögtön "vezetõ", vagy "bölcs", sem "tanító", míg el nem ment a sivatagba. Ott néhány nap alatt valakiktõl megkapta az instrukciókat, ezt követõen pedig rögtön megkeresztelkedett, elhagyta a vélhetõen addig sem gyakorolt zsidó "vallást".
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.
De akkor vágom hanyatt magam, ha igaz.😄DDD
Szóval a zsidó vallást aktívan gyakorolta, és kortársai is elfogadták zsidónak. Jog szerint is annak minõsült, azért küldte Pilatus a szahreddin elé, mert oda tartozott.
Jézus pedig magyar volt ez tudott, aki mást mond hazudok, vagy zsidóbérenc!
"A világot Isten teremtette hat nap alatt, de valamit elb@szhatott, mert a hetedik napon az egész felrobbant.
Ez volt az õsrobbanás"
- #3141 Nincs mit. :-)
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Köszi szépen!
Stephen Hawking féle emberek kellenének a Földre, hogy elõre lépjünk a tudományban!
A mi románcunk pedig nem újkeletû, nézd, lásd : Az evolúció.
De hát az igazi barátságot a rögös utak teszik erõsebbé.
Akor mindenki meg fog érteni, még ManoNegra is.<#wave>#wave>
Bocsi ManoNegra.
Mint ahogy látod, én próbálok veled emberi módon társalogni, de ha neked nem megy, akkor megpróbálok nálad nagyobb tuskó lenni.
Ezt megigérem!!!<#levele>#levele>
Akkor talán próbálj új gondolatokat tenni a beszélgetéshez, ne átfogalmazni, amit én írok.
"Mondtam, hogy a véletlen szót én nem abban értelemben gondolom, mint ahogy a napi használatban elõfordul."
Magyar-hihy kéziszótárat mellékelj akkor legközelebb. Most honnan tudjam ezek után, hogy mit jelent nálad az, hogy "mondtad", "értelem", vagy "szó"? Ennyi erõvel bármi jelenthet nálad bármit, úgy meg kicsit nehéz a kommunikáció.
Javaslom, ha már magyarnak látszik, amit leírsz, akkor a szavakat is lehetõleg a magyar értelmezés szerint használd!
Rögtön definiálhatod a "káosz" szót is. Mert magyarul a két szó két különbözõ dolgot jelent, talán azért van rá két külön szó is...
Idõ elõtti létezésrõl értelmetlen beszélni.
De egyébként ne fáraszd magad ennyi billentyû megnyomásával, fölösleges. Az utolsó bekezdésed merõ zagyvaság.
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.
Pontosan azt mondtam, hogy igazi véletlen NINCS, minden valaminek az okozata. De, ha mégis mindenféle ok nélkül egy is felfelé esne, az volna az IGAZI véletlen. És olyan pedig NEM!!!!! létezik.
Akik zsidónak mondják, általánosítanak, mert általában a zsidók beltenyészetben szaporodtak/nak. Akik utánanéztek a kevés adatnak, azok úgy tudják, nem zsidó.
De semmiképp nem zsidóként, nem zsidónak nevelhették. Már vallása is eltér a zsidókétól. A Biblia nagyon lényeges kritériumnak tartja Jehova és a zsidók szerzõdéskötésének fizikai bélyegét, Jézus esetében viszont a cirkumáció kérdését nem érintik, sõt mintha szándékosan hallgatnának róla. Még a születésétõl számított nyolcadik nap elõtt távoztak Egyiptomba, mielõtt a mûveletre sort kerítettek volna. Így tehát elmondhatjuk, csakis a modernkori zsidók tartják zsidónak Jézust, mert ha zsidónak tartották volna régen, már csak a szokások miatt sem küldik a keresztre. Ha elfogadták volna zsidónak, ma minden zsidó keresztelkedne, mint Jehova "fia", a minta, akihez a zsidóknak az isten szerint hasonlóvá kellett volna válniuk. De kutyákból nem lesz szalonna..., a genetikai kísérlet nem sikerült, az új emberfaj (zsidó) nem váltotta be a reményeket. De ígéretet kaptunk János által, hogy eltávolíttatnak közülünk. Már csak egy helyre kellene gyûjteni õket.
Ha Jézus, mint annyian mások a zsidók történetében valamilyen külsõ beavatkozás nyomán született, nem biztos hogy az emberétõl eltérõ
Mondtam, hogy a véletlen szót én nem abban értelemben gondolom, mint ahogy a napi használatban elõfordul. Most mondok egy olyant, hogy biztos nekem esel.😞((
Nálam a "véletlen" egyenlõ a káosszal. Igen én hiszek a káosz erejében, DE ez megint csak nem a köznapi káosz, hanem az, hogy az események kiszámíthatósága végtelenül esetleges.
Az idõ. Igen ez a számunkra ismert idõ. De állíthatod-e azt, hogy elõtte mi, és milyen módon létezett. Ha csak azt veszed, hogy netán az univerzum lüktet (Nagy Bumm-Nagy Reccs, bár már tagadják) akkor is van valami, ami számunkra felfoghatatlan. Vagy, ha az Univerzum membránok összecsapódásából jött létre, akkor megint csak volt elõzmény. Minden elõzménynek van elõzménye, és annak is van.........stb,stb
Vagy pedig térjünk vissza az egyszerûbb megoldáshoz: egy magasabb Intelligencia egyszerre csak létrehozta a világegyetemet. Bár ha Õt Valakinek tekintem, számmára is kellett létezni valamiféle táppontnak, hogy pont akkor határozta el, hogy cselekszik.
De persze ettõl még lehetett svéd.
Egyébként nem mondtam, hogy Jézus _saját magát_ nevezné a zsidók királyának, de a Bibliában szerepel ez a kifejezés rá.
Na jó, akkor konkretizáljunk, mert látom, hogy a Passióról szóló részt sikeresen megtaláltad. Ott valóban a rómaiak nevezik így.
Viszont rögtön a legelején is úgy köszönnek be a Háromkirályok, hogy:
"Hol van a zsidók királya, aki megszületett? Mert láttuk az õ csillagát napkeleten, és azért jövénk, hogy tisztességet tegyünk néki." Máté 2.2
Ha gondolod folytathatjuk arrébb, mert innen hamarosan kiátkoznak.
Továbbá ha Józsefrõl tudjuk, és elfogadjuk, hogy zsidó, akkor szerinted a felesége micsoda? Figyelembe véve a zsidók legendás toleranciáját, idegenszeretetét és hajlandóságát a vegyes házasságokra?
Ehhez tényleg elég lenne némi józan paraszti ész, de hát annak te sajnos híján vagy.
De ha ez nem gyõzne meg, akkor javaslom, hogy vitatkozz a komplett katolikus, protestáns és anglikán egyházzal, ne velem:
"According to religious tradition, Mary (...) was an Israelite Jewish<1>1> woman of Nazareth in Galilee who lived in the late 1st century BC and early 1st century AD."
<1>1>^ Mary in the New Testament, Raymond Edward Brown, Joseph A. Fitzmyer, Karl Paul Donfried, A Collaborative statement by Protestant, Anglican and Roman Catholic scholars, (NJ 1978), page 140
Fordításban, mert tudom, hogy az angolt nem beszéled:
"A vallásos hagyomány szerint Mária egy izraelita zsidó nõ volt a galileai Názáretben, aki a késõ i.e. 1. században és a korai i.sz. 1. században élt."
Mária az újtestamentumban, Raymond Edward Brown, Joseph A. Fizmyer, Karl Paul Donfried, Protestáns, anglikán és római katolikus tudósok kollaborációjával tett megállapítások, (NJ 1978) 140. oldal.
Egyébként azt nem értem, hogy általános mûveltség körébe tartozó történelmi tényeket miért nekem kell korrepetálnom?
Itt egy térkép, azt ne mond, hogy a Názáretinek repülõre volt szüksége, hogy eljusson Galileába!
Valójában sokat nem kell törõdni a mondandójával, én évek alatt nem találtam egyetlen állítását sem, aminek akár érintõlegesen lett volna köze a valósághoz, vagy az igazság leghalványabb csírája jelen lett volna benne.
Az, hogy az alma a fáról felfelé kezd esni, az nem véletlen esemény, hanem lehetetlen. Véletlen eseménynek az a jellemzõje, hogy bekövetkezik, csak nem tudjuk, mikor. Amit leírtál, az soha nem következik be, ezért nem is véletlen esemény. Ha a gyakoriságát akarod a felfelé esésnek kiszámolni, akkor az 0/végtelen. Végtelen idõ alatt pont nullaszor következik be.
"de valójában, ha ismernénk az össze erõnek a az útját, mely az atomot szétroncsoló nagyenergiájú részecskére hat, ki tudnánk számítani."
Ez megint nem igaz. Heisenberg-féle határozatlansági elv miatt már eleve egy részecskének vagy csak a helyét, vagy csak a sebességét tudod megmérni, egyszerre a kettõt soha. Nem csak a gyakorlatban, elvileg sem. Tehát már itt elbukott a világot a legapróbb részletekig megismerõ projekt. Ezt mindenképp valószínûségszámítással kell kezelni, az meg véletlenekkel dolgozik.
Akkor is, ha nektek nem tetszik ez a szó.
Hasonlatod inkább analógia, csak nem tudom mire, mit akarsz vele mondani, és miért nekem írtad. Mondjuk azt már megfigyeltem, hogy az szokásod, hogy miután elmondtak neked valamit, te elmondod kb ugyanazt még egyszer, mintha a te ötleted lenne, meg mintha valami újat mondtál volna. Rettentõ irritáló, csak szólok.
Elõzmények nem voltak, mert nem volt olyan, hogy "elõtte". Az az idõskála abszolút nulla pontja. "Elõtte" nem létezett idõ.
Már a Biblia is csak az Újtestamentumtól érvényes egyesek szerint.<#fejvakaras>#fejvakaras>
Hasonlat. Reggel eldöntöd, hogy este elmész moziba. Biztos vagy, hogy teljesülni fog a vágyad. Ha csak rajtad múlna bizonyosan. De gondold el a végtelen lehetõségek sorozatát, melyek meghíúsíthatják vágyadat.
Az õsmag sem véletlen kezdett el tágulni. Elõzmények voltak. Lehet, ha azok nem jöttek volna létre, most mi nem beszélgetnénk.
Persze te gondolhatod, hogy nem úgy van, nekem aztán kurvamindegy. A szellemi képességeid megítéléseden rontani már úgysem tud.
Nem! Belõlem soha nem a sajnálkozás szól, hanem, hogy könnyebb egy egyszerû magyarázatot elfogadni, mint a számunkra kicsit "misztikus" tételt felfogni. Mint pl az õsi építményeknél. Hogyan is építhette azokat az ember?--szól a kérdés. Paff kész is a magyarázat: UFO-k. Hát errõl van szó.
<#nezze>#nezze>
Emellett Júdeában született egy olyan korban, amikor nem pattantál fel a repülõre, és utaztad keresztül a világot. Júdeában meg zsidók éltek akkor. Mégis, mi lenne akkor Jézus? Svéd?
Hát, vagy tévedtek, ugye. Manapság elég kevés dolgot szokás annyival elintézni, hogy "szerintem így van és kész". Legalábbis jobb körökben.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB