Földönkívüli élőlények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A mondatod második fele, pedig kissé erõltetett, úgyanúgy, mint a kereszténység áldásos, erõszakos terjesztése, milliónyi halottal a nyomában. Lehet vitázni.
Plusz az akkori kérdésem nem hiszem, hogy sértõ lett volna, SÕT!!!!!!
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ps: persze, hogy emberi munka, de olyan, hogy is mondjam, hihetetlen.
Wally Wallington azért tudja egyedül megcsinálni, mert mögötte áll a civilizáció, szóval van gyaluja és fûrésze (acélból) a fához, meg cementje, amibõl a helyszínen tud soktonnás kõtömböt gyártani.
A régieknek valószínûleg nehezebb dolguk volt, de idejük is több volt rá, és többen is voltak a feladatra.
(MSc építõmérnöki diploma, ahol az MSc a "Master of Science" rövidítése, és tudom, hogy nem ebben az értelemben akartad használni. Nem kell külön mondani, hogy szerinted egy diploma még nem mester szint. De akkor is ez van beleírva. 😛)
Szóval maradjunk annyiban, hogy jó kõmûvesek voltak, némi minimális, józan paraszti ésszel is kikövetkeztethetõ mérnöki tudással. Azért egy nagy bármit kiegyensúlyozni a súlyvonalán egész egyszerû próbálkozással is megoldható feladat. A videón meg láthatod, hogy onnantól nem nagy tétel mozgatni ezeket a böszmenagy, sok tonnás dolgokat, még egyetlen ember számára sem.
Továbbá a videón szereplõ fazon sem mérnök, hanem ács. Õ sem a mérnök szakma mestere(nagyon tetszik ez a kifejezésed 😄), mégis tudja, hogy kell ezt csinálni.
De nem lenne talán járhatóbb, kelemesebb út az, ha a másikat is embernek tekintenéd, még ha ostobábbnak, hülyébbnek is hiszed?? Lassan nem fog veled senki társalogni, vitázni, mert túl nyers vagy.
Azért azt nem tudom elhinni, hogy a bejáratod módszered neked lelki örömet okoz.
"az meg úgyis megsértõdik,"---azért valld be, nem mindig jön be a számításod😊))
Mindkét esetben jól járok. Az elsõ a cél, hogy az érvekre kapjak reakciót, de aki erre képtelen, az meg úgyis megsértõdik, és kivonja magát a társalgásból.
Teljesen automata a rendszer, évek óta jól mûködik, azt meg el tudom viselni, ha bunkónak tartanak, meg néha kapok egy-egy büntetõpontot.
Olyan fûszeres, eredeti, a gyomrot néha megterhelõ.😊))
Ezek után sommás véleményt mondani kicsit nagyképû.
Még egyszerûbben:
Vagy gyakorló asztrofizikus vagy, vagy neked kuss van a témában.
Nekem is, hozzáteszem. De én általában nem is a véleményemet írom itt le, hanem a tudomány álláspontját.
Ez így önmagában sem kis sértés a világ egyik legnagyobb befolyású embere felé. Hát még hogy eretnekséggyanú is bejátszik...
Nekem nagyon bejön, hogy egyes igazán nagy tudósok veszik maguknak a bátorságot, és igaz, hogy csak elméleti szinten, de próbálnak választ keresni az okokra, elõzményekre. Hogy nem volt semmi. Ez túl struccos.
De azért õszintén. Benned nem vetõdtek fel kérdések a keresztény vallás felelõsségével kapcsolatban? Már Ie. 400 körül egy görög tudós "rájött", hogy a Föld kering a nap körül. Az akkori vallások egyike sem volt igazán tudomány ellenes, hiszen akkori feljegyzések nem igen maradtak fel ilyen tettekrõl. Majd 1609-ben GG kijelentette, hogy forog a Föld. Ja, hogy közben a képbe lépett a keresztény vallás? Vélem, hogy nem vitatod annak igazságát, hogy az arab tudomány ezen idõ alatt magas szintet ért el. A pápa 1609 után eretnekségnek kiáltotta ki GG megállapításait, aki csak úgy tudott megmenekülni a kivégzés elõl, hogy visszavont mindent, és élete végéig, még kilenc évet házifogságban töltött.
Ezeken nem szoktál elgondolkozni??
Nem akarlak meggyõzni😊)
A kövek egymáshoz csiszolásában valószínûleg mi is elég ügyesek lennénk már az ezredik darab után és kitalálnánk mindenféle trükköt a munka egyszerûsítésére -fõleg ha a másik lehetõség az hogy feláldoz valamelyik isten könyékig véres papja-, aztán rá kell állítani tízezer munkást (a Machu Picchura, a Stonehengehez nyilván nem kellett ennyi) akik nem fizetésért dolgoznak, és már épül is a csoda.
Ami érdekes, hogy amikor ezek a civilizációk elvetik a sulykot egy ilyen építkezés költségeinél, az gyakran végzõdik azzal, hogy az adott civilizációt romba is döntik ezek a költségek, és a végén nem marad utánuk más, csak az utolsó erõbõl felhúzott megalomán mûtárgyak.
Mi meg gondolkodhatunk, hogy "hogyan csinálhatták...?" -hát úgy hogy abba bele is pusztultak.
Attól függetlenül szvsz Ember építette õket.
Nagyszerû.
Köszi!

Egyéb kérdés?
Szerintem amúgy sokkal valószínûbb, hogy az élet kezdetlegesebb formáival találkozunk, minthogy kapásból egy technikailag fejlettebb civilizációba botlunk bele. Mondjuk ez utóbbiakat könnyebb észrevenni.
Amúgy a bejelentés nem igazán rengette meg a világot, meg a különféle egyházakat és kormányokat.
Mária Erzsébet (Keresztelõ Szent János anyja) rokona volt, aki Zakariás pap felesége volt, tehát tiszta vérû zsidónak kellett lennie, különben nem lehetett volna egy pap felesége.
Máté leírja József családfáját is egészen Dávid királyig. Pál apostol, aki farizeus folt(rabbi, tanító, írástudó) szintén azt írja, hogy Jézus testileg Dávid családjából, Júda törzsábõl származott.
Jézus nem a parlamentben veszett el, hanem a templomban, a zsidók udvarában, ahonnan a nép a léviták udvarán zajló szertartásokat figyelhette. Az áldozati állatok húsát is itt fõzték meg. Szerintem tök logigus, hogy egy elveszett gyerek itt kolbászol és nem a "parlamentben".
Vélemények?
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
A #3160-t meg nem igazán értem. Talán, ha bõvebben.
Nem csak az eredmények maradtak meg, de a technológia is... csak épp nem nekünk, hanem azoknak akik használták.
Ha én is átesnék a ló másik oldalára, akkor rögtön az alienekre fognám.
De nem teszem, viszont az igazi válasszal még adósok szerintem.
Persze lehet, hogy a felhozol olyan példákat, mint az ókori építmények, és társai. De nekem az fura, hogy bár az eredmények megmaradtak, az eszközök közül egy huncut darab sem került elõ.
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.