Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De, írj le mindent, ami eszedbe jut, ne fogd vissza magad.

Ez nem komoly ugye ? <#wink>

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Nem, a vonalakat a térképre húzkodta rá a faszi, mert ez volt a heppje. Nem jelentett semmit már az elkészülte pillanatában sem, csak bebizonyította, hogy bármelyik hülye egy vonalzóval meg egy térképpel össze tud kötni pontokat.

Ahhoz is adottság kell, hogy a szemetek közül kiválszd a legszemetebbet...

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

értem én mérnök úr,.. a vonalak épültek az épületekre.. <#bohoc>

Elnézést, nem Ley a csóka neve, hanem Watkins. A lényegen ez nem változtat.

Mondjuk az nem túl meglepõ, hogy az építmények a Ley-vonalakon fekszenek, tekintve, hogy a Ley-vonalak úgy keletkeztek, hogy ez a Ley csávó fogott egy térképet, és vonalzóval összekötötte a híres ókori építményeket.

Ebbõl kifolyólag az egy faszság, hogy ezek a vonalak nyílegyenesek lennének, mert a térképprojekciók a legritkább esetben torzítatlanok, fõleg a térkép széleinél. De még ha torzítatlan térképekkel dolgozott is, akkor is a földgörbület bejátszik, elvi lehetetlenség az egyenes vonal.

Egyébként ez látszik is, nem minden vonal egyenes. Ami egyenes, azt arra a térképre rajzolta, amit épp nézel, ami meg görbe, az egy másik vetületi rendszerben megrajzolt egyenes vonal áttranszformálása arra a rendszerre, amit épp nézel.

De gondolom ez neked már magas, és nem is érted, mirõl beszélek. Nem baj, jöhet a sablonhablaty a birkaságról ami megnyugtat téged, aztán eltûnhetsz válasz nélkül. Csak ahogy szoktad.

Inkább a földönkívüli gyíkokról mesélj, de ha lehet, minél bõvebben, mindent tudni akarunk, amit te is 😄

Most akkor ezt vegyem is komolyan??
Legalább ne bohóckodnák el.

Hogy a bánatba kerül ebbe a topikba ez a sok baromság?
Ha már agymenése van valakinek, legalább ufós legyen már vagy valami.

Arany Laci, lacika😄DD

A Ley-vonalak rendszere

A teljes szülõbolygónkat behálózó energiarendszernek megvannak a jóval kisebb léptékû, de számunkra nem kevésbé érdekes „helyi” változatai is. Alfred Watkins munkássága nyomán ezek az energia-áramlási csatornák kapták a Ley-vonalak elnevezést.

Többféle néven hivatkoznak – kultúrától függõen – ezekre az energia-csatornákra, mint pl. sárkányvonalak, ugarvonalak, tündérösvények, stb. A név különbözõsége ellenére az közös bennük, hogy rajtuk õsidõk óta ménhírek, dolmenek, kõgyûrûk, rendkívül régi épületek, mesterséges dombok, és ugyancsak mesterségesen elhelyezett, ingókövek találhatók. Mára már több tízezer ilyen vonalat tártak fel. Mûködésük pontos megismerése még gyerekcipõben jár, azonban Dr. Wilhelm Reich már odáig jutott, hogy az energiavonalak segítségével képes volt esõt elõidézni., vagy éppenséggel eloszlatni a viharfelhõket. Halála elõtt közvetlenül az ûrhajózásban való felhasználhatóságukat kutatta.

A vonalak mentén elhelyezett ingókövek nemcsak iránymutatóként szolgáltak, hanem energia-fókuszáló szerepük is volt, hiszen pl. a pákozdi Pogánykõ közelben 12, különbözõ erõsségû Ley-vonal találkozik.

Meghatározott helyeken „gyógyító-köveket” állítottak fel tízezernél is messze több évvel ezelõtt élt õseink.

Ami különös, hogy az egész rendszer szinte él és lüktet, ahogy azt Dobogókõn, megfelelõ Hold- és Napállásnál, bárki megtapasztalhatja.

A vonalak többnyire nyílegyenesen futnak.

Miként lehet megtapasztalni, hogy ezekben a vonalakban energia áramlik?

Az ilyen jellegû sugárzásokra érzékenyebb emberek beszámolnak róla, hogy az egyik vonalon állva kellemes bizsegést éreznek, a másik vonal esetleg éppen a fáradtság érzetét kelti bennük, a harmadik esetleg áramütésszerû zsibbadást okoz, míg a negyedik melegséget. A pontos kiváltó mechanizmus nem ismert még.

Igen fontos dolog lenne, ha e vonalak energetika mûködését pontosan felderítenénk, többé nem lennének ugyanis energia-gondjaink sem, hiszen közvetlenül bolygónk energiáját tudnánk megcsapolni. A kimerítés veszélye sem fenyegetne, mivel a Nap és a Hold folyamatosan újratölti a rendszert, mint valami hatalmas akkumulátort. A tiszta energia tehát kéznyújtásnyira van, talán mindössze néhány centiméterre tõlünk.

Te aztán titokzatos vagy. Bogozza ki az ember mit is akarsz mondani.
A közepén kezd😊

Na, ha már a "felfogó képesség" ia szóbakerült.. <#ravasz1>
Ezeknek az építményeknek a legnagyobb része - ha nem mind - a Föld Ley vonalainak a metszésére épültek. A ley vonalak pedig kevesebb mint 100 éve ismert a mai ember számára. Ti jól eldiskuráltok itt, hogy hogyan rakhatták a köveket egymásra, de ennek van-e a nagyobb jelentôsége ?? Az, hogy a mérnökeinkel (<#idiota>) nem tanították az oskolában, bizoínyíték-e arra, hogy nem is létezik ? És ha mégis létezik, akkor kinek hiányos a tudása ? A kôkorszaki szakinak, vagy a mérnökeinknek ? De ha már mégis van valami ezeken a pontokon, akkor mit akartak ott ? Uborkafát ültetni ? <#nevetes1>

Már ne haragudjál, de õ nem azt mondta, hogy biztos közük van hozzá, csak annyit jegyzett meg, hogy a mi felfogásunk nehézkes (fõleg az enyém, hogy neked kedvezzek) elfogadni, hogy az akkori technológiával fel tudták építeni azokat. Mellesleg valóban furcsa, hogy oly körülmények között (magasság, távolság stb) olyan dolgokat vittek végbe, ami még ma is feladja a leckét.
Nos mielõtt lehülyéznél, én sem azt mondom, hogy alienek voltak a segítõink. Nincs rá semmiféle bizonyíték. Mert ha legalább írásos lenne. A tudósok még ma is vitatkoznak, hogy hogy hozták létre õket.
És nincs egyetértés. Akkor, hát köztünk hogy lenne.
Na barmozhatsz😊)))

gothmog
Szerintem engedd el...
😊

A témát nem, viszont a hozzászólásaidat bármelyik, errõl a témához kapcsolódó beszélgetésünkbõl idekopipésztelhetted volna, annyira megakadt a lemez.

Összehasonlításképp, négy év alatt egy történész diplomát meg lehetett volna csinálni, te meg egyetlen apró dolgot nem voltál képes felfogni.

Ezek után legyek még ontopik? Minek? Úgysem fogod föl, úgysem AKAROD fölfogni, mert egy agybaszott ufóhívõ vagy, és nagyon-nagyon szeretnéd, hogy legyenek élienek, tények meg elmehetnek a picsába.

Tényleg elvárod, hogy ezek után bárki komolyan válaszoljon neked, miután négy éve bizonyítod a fejlõdésképtelenséged?

Kezdjük ott, hogy nem én hoztam fel... De látom nem bírod megállni, hogy ne offolj tovább és személyeskedj.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez nem fogja Pares-t megakadályozni abban, hogy három-négy hónap múlva felhozza ugyanúgy, ugyanazokat a hülyeségeit...

gothmog
Akkor ez rendben is van. 😊 Köszi a kiegészítést.

Bernard CornwellStonhenge c. könyve kb ezeket a kérdéseket járja körül és bár fikció, erõsen támaszkodik a legfrissebb régészeti és eredményekre. A Stonehenge-hez tartozó falut ugyanis feltárták azóta.

Ezeket a megalitikus építményeket a neolitikumban azaz a csiszolt kõkorszakban építették. Ez azért is volt nagy forradalom, mert, míg pattintott eszközökkel nem túl hatékony fát megmunkálni, addig a csiszolt kõeszközökkel vállt nagy léptékben lehetõvé a fa feldolgozása.
Azaz onnantól építettek faházat a korábbi galykunyhók helyett. Stonhenge-nek is számos fából készült elõképét tárták fel, csak azok maradványai nem olyan látványosak (Woodhenge)
Ja ezen én is fennakadtam, mondom jó lesz az szomszédos naprendszernek is, de Index-cikkeknél az ilyen dolgok megszokottak...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Pluskast
Azért a cikk tudományos mivoltát már az elején megkérdõjelezném:

"Egy új tanulmány szerint kevesebb mint egy a millióhoz az esélye annak, hogy olyan fejlett civilizáció létezzen a szomszédos galaxisokban, amik rádiójeleket tudnának sugározni."

Szomszédos galaxis?? WTF? Tudtommal a SETI a saját galaxisunkban keres idegen civilizáció után.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pl a gyíkos haverotok szerint P=1, tehát 100% az esélye, hogy van a környékünkön másik civilizáció, sõt, már meg is vagyunk hódítva.

gothmog
"Nem lett volna könnyebb a környezõ fákból kunyhót építeni?"

Miért gondolod, hogy nem tették meg? Ezt próbálom megértetni pár napja. Gondolod, hogy ez úgy történt, hogy egymásra raktak öt pártonnás követ, aztán csupaszon üldögéltek körülötte, amíg meg nem fagytak?
Nehéz elképzelni, hogy eredetileg a stonehengehez is tartozott egy viszonylag normális település kunyhókkal? Épp csak azok nem maradtak meg az eltelt hétezer év alatt, mert a fa elég vagy szétmállik, a kisebb köveket meg elviszik a népek a saját házukhoz, meg elhordja az erózió.

Egy matematikus kiszámolta, hogy egy öttalálatosra annyi az esély, mint amikor elindulsz Pestrõl kocsival, és Keszthelyig (ha jól emlékszem) eltalálsz egy vesszõvel, egy botot az út szélén, s persze eltakart szemmel.
Az igaz, hogy a tudomány nem így dolgozik, de szvsz ekkora az esélyünk.
De az is igaz, hogy már volt ötös a lottón.

A SETI nem találja az idegeneket.

Mégis mekkora az esélye, hogy a környékünkön egy pontosan olyan szinten lévõ civilizáció létezik, mint a mienk, tehát hogy rádióhullámokkal kommunikál (vajon õk is néznek tévét, vagy hallgatnak rádiót?). Mi van ha kétszáz évvel fejletlenebbek, vagy háromszáz évvel fejlettebbek és mást használnak? Ettõl még lehetnek intelligensek. Szerintem a rádióteleszkóp a legszûkebb látókörû eszköz, amivel életet kereshetünk, bár igaz, hogy a lehetõségeink szûkösek.

De tudjátok mit, hagyjuk az offot, mert ez nem a földönkívüli életrõl szól. Jó legyek hülye meg primitív, kb. leszarom, Zero tõled úgyse hallottam mást az évek alatt, szóval nem kell ismételgetni magad.

Áh, had ne reagáljak, fárasztó vagy. <#sniffles>

Megint kevered a szezont a fazonnal. Az egyik hozzászólásom Dél-Amerikára vonatkozott, a másik a kõkorszakra.
Mindegy, hogy mennyi ezer év telt el a barlangból kimászás óta, az elsõ leletek ezek a hatalmas kövek. Mert hatalmasak, nézz rájuk. Épp eszû embernek szerintem nem jut eszébe, hogy ebbõl kéne építeni valamit, amikor ott a sok kisebb kõ és fa, fõleg hogy az õ kõkori technológiájukkal és mechanikai tudásukkal valószínûleg baromi nehéz lehetett, ahogy õk sem ismerték még a kereket sem. Ettõl függetlenül úgy néz ki, hogy elég bátran mozgattak több tonnás kõtömböket, sokszor több százat is, ahogy azt pl.: Franciaországban is látni... Késõbb is folytatódott, Baalbekben például, a talapzat hatalmas kövekbõl van, sokuk 3 méter magasságban is, a korai egyiptomban is még mindig hatalmas kõtömböket mozgattak, aztán náluk is idõvel összementek a dolgok.

Mellesleg faszméregetés a kõkorszakban? Kinek mutogatták? A másik törzsnek? Az Isteneknek? Amikor még állítólag nem voltak más civilizációk, csak kisebb embercsoportosulások? Mellesleg ezek a modern épületek pár nagyobb darabból készültek vagy több kisebbõl? És hány ezer év technológiai fejlõdés is van köztük?

"Nem történt ilyen, a növekvõ népesség és a különbözõ fejlõdési fázisban lévõ civilizációk* ütközése miatt nem volt idõ már arra, hogy évtizedekig építgessenek kurvanagy dolgokat. Ugyanis azzal voltak elfoglalva, hogy apró miszlikbe szabdalják egymást. És ezzel együtt is folyamatosan, a történelem folyamán megszakítás nélkül épültek a kinek-van-nagyobb-pöcse épületek, építmények."

Mert a kõkorszaki embernek annyi ideje volt a túlélés mellett száz tonnás kõbálványokat tologatni. Ez a két kép is, amit ide belinkeltél. Mi értelme van ennek? Nem lett volna könnyebb a környezõ fákból kunyhót építeni? Miért érte meg nekik ennyi nehézséget? Nem tudtak volna sokkal szebbet építeni kis alkotóelemekbõl?

Ezt persze minden egyes népírtó rendszerre értem.

Szerintem sem.
Akkor azonban szerinted a kommunizmus, mint úgy nem is volt rossz, sõt mûködhetne tovább, csak egyes vezetõik voltak a gyilkosok?????

Ezzel csak az a baj, hogy nem létezik kollektív bûnösség. Vagy szerinted igen?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

A <#taps> második sor végére akart menni.

Hát igen, mert a kat egyház még most sem kért bocsánatot, csupán kisebb malõrnek tartja. <#taps>
"Ettõl függetlenül nem volt szép"---IGEN ez a találó kifejezés: nem volt szép
A nyughatatlan emberek pedig haljanak meg kínok-kínjával. Ennek így kell lennie. BRAVÓ!!!!!!
Így a fasiszták, a kommunisták stb sem voltak bûnösök, mert fognak magyarázatot adni tetteikre.
Idegen civilizáció nekünk?? Mi a töknek? Hogy az általuk átadott tudással még eredményesebben írthassuk egymást???

"te vagy az egyik leghülyébb ember a világon, akivel valaha találkoztam"

Te egy oltári nagy hazudós vagy, mert a múltkor még én voltam, és leghülyébb, legnagyobb stb csak egy lehet.

Az igaz, de Giordano Brunot sem a tudományos álláspontja, hanem istenkáromlás miatt ítélték el. Õt mondjuk a kálvinisták és az evangélisták is kiközösítették. Nyughatatlan típus lehetett, és igazából magának kereste a bajt. Ettõl függetlenül nem volt szép, és nem a nyilvánvaló bûneit mentegetem az egyháznak.

Ja, és Giordano Bruno azért nem volt szép dolog, akárhogy is nézzük.

Azért az életfogytig házi õrizet kicsit kellemetlen dolog lehet.

Ez mondjuk nem teljesen igaz, pl Kína, ha akarta volna, sokszorosan leigázhatta volna a világot, de õk nem folytattak expanzív külpolitikát. A középkorban megépítették a világ legnagyobb hajóflottáját (hajók mérete és száma szempontjából), használták egy belháborújukban, aztán lebontották építõanyagnak.

A világ gyarmatosítása akarás kérdése is.

Egyébként az a legnagyobb probléma, tudod, hogy már körülbelül négy éve hozod fel ugyanezt, négy éve magyarázom el neked ugyanígy, magadtól egy szájbabaszott történelemkönyvet nem nyitnál ki, és egész egyszerûen sem tanulni, sem használni az agyadat nem vagy hajlandó.
Három lehetõséget látok:
1. te vagy az egyik leghülyébb ember a világon, akivel valaha találkoztam
2. érzelmi szálak fûznek az idegenekhez, szeretnéd, ha jól meganálszondáznának, ezért nem vagy hajlandó felfogni
3. fizetnek neked ezért

Egyébként nem sajnálom leírni mindig ugyanezt, mert mindig vannak új emberek, nem baj ha õk is olvassák.

Csak közben olyan szegénységi bizonyítványt állítasz ki magadról, hogy már nekem ciki.

Én csak azt nem értem, hogy ha ostobaságokból indulsz ki, miért várod, hogy összeálljon a kép.

"Van a kõkorszaki ember, aki épp elhagyja a barlangot,"

Barlang elhagyása: középsõ kõkorszak, ~13000 évvel ezelõtt
Elsõ megalitikus építmények: mondjuk legyen ~11000 évvel ezelõtt
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezek így néztek ki, olyan kurvára nem kifinomult, mit ne mondjak
2000 évvel a barlangból kimászás után! KÉTEZER!

Egyiptomi piramisok: ~4600 évvel ezelõtt, majdnem KILENCEZER évvel a barlangból kimászás után.
Maccu Picchu: ~600, azaz HATSZÁZ évvel ezelõtt

Kell még magyaráznom, miért hülyeség, amit beszélsz?

"valami totálisan elbaszottul illogikus módon kisebb kövek helyett bazinagy"

Neked körülbelül ötödször mondom, de továbbra sem sikerült felfognod, hogy ezt veheted emberi alaptermészetnek, gyakorlatilag civilizációs faszméregetés, _és_a_mai_napig_csináljuk.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"hogy értelmesebb kisebb alkotóelemekbõl megépíteni valamit"

Nem történt ilyen, a növekvõ népesség és a különbözõ fejlõdési fázisban lévõ civilizációk* ütközése miatt nem volt idõ már arra, hogy évtizedekig építgessenek kurvanagy dolgokat. Ugyanis azzal voltak elfoglalva, hogy apró miszlikbe szabdalják egymást. És ezzel együtt is folyamatosan, a történelem folyamán megszakítás nélkül épültek a kinek-van-nagyobb-pöcse épületek, építmények.

*letelepedett földmûves vs vadászó-halászó nomád civilizációkra gondolok

A megalitikus korszak a kõkorszak végén, a földmûvelés megjelenése elõtt vagy annak kezdetén jelenik meg, szóval elõtte nem volt semmi. A barlanglakó õsember nevében is benne van, hogy nem épített, gyûjtögetõ és vadászó, vándorló életmódot folytatott. Hogy ebbõl hogy voltak képesek hirtelen úgy átszervezõdni, hogy akár több ezer ember egybeálljon hatalmas kövek megmozgatására, sõt sok esetben precíz megmunkálására... Ehhez már szerintem sokkal fejlettebb kultúra kellett, ami szerintem arra is utalhat, hogy akár a kõkorszakban/jégkorszakban is voltak már szervezett civilizációk, amiket elmosott az idõk szele (meg talán az idõjárás), bár ez csak spekuláció.

Azt azonban nem tudom, ha nem vonja vissza, nem-e sok lett volna neki egy teljes sírhely egy hamu-urna helyett??

Te vakoló vagy. Símítasz.
De mestere vagy. 😊)))

Galileirõl volt szó, õ nem szenvedett egy percet se. Az akut kereszténygyûlöleteden meg sem itt, sem máshol nem tudok segíteni.

Az elsõ mondatod pedig az áldozatokra nézve megalázó.

Na jó hagyjuk. Ha nem akarsz, vagy nem tudsz reagálni az akkori kérdésemre, akkor felesleges a lihegés.
Másik. A mostani hsz-ek mind tökre a topic témájába vágnak????

Csak a wikit nézd át, mennyit kellett "szenvednie" Galileinek a csúnya inkvizíció miatt... A kereszténység áldásos erõszakos térítése pedig a gyarmatosító folyamatok egyik következménye, nem pedig kiváltó oka. Az ok mindig elsõsorban gazdasági és politikai volt.

A kérdésed meg nem sértõ, csak nem tartozik a topik témájába. Ne offoljunk már itt tovább..