6569
12149940121232355297.jpg
  • hihy
    "Alex Collier már gyerekkorától a vendégük, és azt is elmondja, hogy miért nem avatkoznak be a dolgainkba.."
    Ő HONNAN tudja. Esetleg----figyelj öreg, mi azért nem avatkozunk be, mert-----!! Így gondolod??

"Minden jel arra mutat, hogy valóban megmutatkoznak nemsokára.."
    Melyek azok a minden jelek??

Tudod SaintGerman engem az zavar, de kurvára, hogy sokan, rengetegen úgy beszélnek az "idegenekről" mintha puszipajtások lennének. Mindent, de mindent tudnak róluk, sőt még a gondolataik sem ismeretlenek számukra. Tudják az összes rokonságukat, családfájukat-------
    Te ezt nem érzed disszonánsnak???

• Saintgerman
    .. egyenes beszéd !
    Habár ezzel a szinttel sokan már régen tisztában vannak. Otthol pl. László Ervin (a beavatot) már a '80 as években írt könyvet az Intergalaktikus Föderációról...
    Az Andromedaiakat - akit az öreg is említ - régóta téma az NWO-n, Alex Collier már gyerekkorától a vendégük, és azt is elmondja, hogy miért nem avatkoznak be a dolgainkba..

Mindenesetre határkőnek látom, hogy egy hivatalos személy beszél a dolgokról, még ha ex hivatalos is... Minden jel arra mutat, hogy valóban megmutatkoznak nemsokára.. Az már rajtunk múlik, hogy mikor..
  • Zero 7th
    Csak sajnálni lehet, mert megalapozatlan állításokat bizonyíték nélkül nem szopok be..? Ó, tényleg, milyen szar nekem, hogy nem hiszek el bárkinek bármilyen faszságot. Hogy ebből még mekkora problémáim lehetnek az életben!

Fel kéne nőnöd már végre, és különbséget tenni valóság és mese közt!

Jó, hát ha neked megfelel, hogy segghülye vagy, mint az átlagember, akkor lelked rajta. Tudod, ha képes lennél használni az agyadat, akkor tudnád, hogy a "nem tudom"-nál sokkal rosszabb válasz a komplett hülyeség mellett elköteleződés.

Annak meg aztán végképp kurvára semmi értelme nincs, hogy ennyire nulla képzettséggel a témában az eget figyeld. A te példádon kitűnően látszik, hogy mi történik akkor, ha ugyan nézed, csak nem tudod, hogy mit.

Az utolsó bekezdésedet meg a jó büdös kurva anyádnak add elő, te paraszt!
  • Stockbauer33 #3878
    Csak neked :D ez meg bónusz
  • allock #3877
    Jó, te így látod. Te nem akarsz hinni benne, úgy sem lehet győzködni téged semmiről, meg nem is akarlak. Csak sajnálni lehet. :-

Nem magyaráztam meg, tapogatózok a ködben mint minden átlag ember, aki nem kap elég betekintést ilyen dolgokba közvetlenül, de érdekli a téma.

Legyen hülyeség, de nem az. Kémlelned kéne neked az eget néha, hátha látnál valami érdekeset te is.

Olyannak tűnsz nekem, aki még az alátámasztott bizonyítékokat (tárgyak, fenn maradt írásos emlékek, épületek, barlangrajzokat) is kétségbe vonná, akkor is ha személyesen megmutatnák neki. Rá mondanád hoax, hamisítvány.
  • Zero 7th
    Igen, ezért kerültem eddig ezt a szóhasználatot, meg írtam nyelvtanilag helytelenül szándékosan.

Látom, továbbra is kerülnöm kellett volna... :P
  • Pluskast
    Végül is ha úgy vesszük jól gondolja, hogy ufo-t látott, hiszen az azonosítatlan repülő objektum
  • Zero 7th
    Ja, tehát szerinted egy sci-fit valósággá változtat az, hogy régi. Értem.
    1000 év múlva a hozzád hasonló hülyék a StarWarsról fognak ugyanígy beszélni.
  • Zero 7th
    Láttál VALAMIT, amiről te sem tudod, mi az. És ahelyett, hogy keresnéd a magyarázatot, megállsz a legegyszerűbbnél, hogy biztos a zufók. Ez szellemi igénytelenség. Mert nem érdekel, mi a valóság, megelégszel egy megnyugtató mesével, aminek pontosan nulla valóságalapja van, hozzád hasonló szellemileg renyhe idióták találták ki eleve.

A gondolkodásom meg HA A VALÓSÁGRÓL VAN SZÓ, akkor természetesen földhözragadt. Én nem vegyítem a szórakozásom a világképemmel, mert az kibaszott nagy hülyeség. Szeretem a scifit, csak ne a valóságot akard vele megmagyarázni, mert akkor kiröhöglek.

Az meg valóban elég tragikus, hogy a kritikátlan balfasz gondolkodásnak ilyen gecinagy divatja van manapság, és csak kevesen emeljük fel a szavunkat ellene. Ebben látod egyetértünk. A különbség az, hogy engem zavar, ha hülyék vagytok, míg ti élvezitek.

Azt például fel nem tudom fogni, hogy az hogy a faszba kerek nálad, hogy van valami, ami szerinted is megmagyarázhatatlan, és te MÉGIS "megmagyarázod"..? Ugyan mégis miből? Mitől van akkora arcod, hogy úgy gondold, hogy te tudod azt, amit SENKI?
    Ne is válaszolj, lófaszt nem tudsz te, csak félsz kimondani azt, hogy "nem tudom mi volt az", és bemenekülsz a mesevilágba.
    És ezt nevezem szellemi igénytelenségnek.

Ja, igen, vannak, akit érdekelnek az igazi okok. Na ez nem te vagy. Te beszopod a hülyeséget, mert az izgalmasabb.

Az összeesküvés elméletek meg körülbelül millió az egyhez arányban bizonyulnak valósnak, és általában akkor sem úgy és azon a módon, ahogy a megmondóemberek leírták. És ez egyébként sem érv semmire, vak tyúk is talál szeget.
  • Pares
    Sajnos androidra még nincs SG bővítmény...
  • Pares
    "Ami egyelőre azon a megfigyelésen és félelmen alapszik, hogy itt van körülöttük egy irdatlan nagy univerzum, ami tele lehet civilizációkkal és élettel"

Csak kis részben. Írásos emlékek sokasága beszél róla, de mind közül az óind védák és eposzok a legszembetűnőbbek. A Mahabharata és a Ramayana a legjobb példák az ókori "sci-fi" irodalomra...
  • Zero 7th
    Igen, az olyanok, akik nem olyan elbaszott felszínesek, mint te. Akiknek a mondanivaló számít, nem a körítés.
  • allock #3869
    Nem bizonyíték, ezt láttam, ez pedig tény. Utána kerestem, és rengeteg hasonló eset, beszámoló volt az a még furcsább. Miért lenne szellemi igénytelenség? Elég földhöz ragadt gondolkodásmódod van, ráadásul te vagy itt az egész fórumon a legnagyobb negatív hanggal ellene. Nem vagy te valami megbízott szekta tag?

Jól bánsz a szavakkal, de ez kevés oda, ahol megmagyarázhatatlan esetek történnek jó pár 10 évre visszamenőleg, és mai napig nincs hivatalos indoklás, sem ok fejtés, csak síri csend.

Mindenki arról tudhat, amit más le ír, dokumentál vagy saját tapasztalatot szerez bármiben. Nem? De. A tanítások is így történnek. Legyen ez egy könyv, történelemből. Ott is kénytelen vagy elhinni azt amit eléd raknak, hogy ez már pedig így és így volt, megtanulod. Majd később szembesülsz vele esetleg, hogy pár dolog egyáltalán nem is így történt. Van aki nem törődik vele, van akit pedig érdekelnek az igazi okok.

És a te általad "hülyéknek" tituláltak, néha nem is olyan "hülyék" és az összeesküvés elméletek amiket pedzegetnek, sokszor igaznak bizonyulnak.
  • Svenhotry
    Ilyen stílus mellet azt hiszed, téged bárki is komolyan vesz?
  • Zero 7th
    Hihetetlen, hogy csak logikai abszurdumokban, érvelési hibákban vagy képes gondolkozni. Komolyan baszdmeg, hogy a gecibe maradsz te életben a mindennapokban, ha ennyire iszonyatosan hülye vagy a sima ok-okozati kapcsolatok felismerésében?

Az, hogy a középkorban lófaszt sem tudtak a világról, az kibaszottul semmire nem érv. Ebből nem vonhatsz le következtetéseket a jövőre. Az, hogy scifiírók el tudnak képzelni dolgokat, az szép meg jó, én is el tudok, de ebből sajnos nem következik, hogy ami elképzelhető az lehetséges is.

Aztán erre a seggből előrántott feltételezésedet összekombinálod egy másik, ugyanolyan kibaszottul megalapozatlan feltételezéssel (hogy létezik értelmes élet a Földön kívül), és ezek kombinációjából kihozol egy harmadikat (hogy ezek a feltételezett élienek a feltételezett technológiájukkal idejöttek), és aztán vadul elhiszed ezt a kis esti mesét, amit felépítettél.
    Na, ezt hívják légvárnak, meg ostobaságnak.

Tudod, értelmes ember a tényekből indul ki, nem a saját kis feltételezgetéseiből.
  • Zero 7th
    Aha, persze, bizonyíték.

Tudod, az, hogy te figyelmen kívül hagyod MINDENKI magyarázatát, aki értene az adott témához, és aztán közlöd, hogy te más megoldást nem találtál, csak az élienek lehettek, az szánalmas, ostoba, lusta, és beképzelt megoldás.

Egy tipikus hülye hozzáállása.
  • Zero 7th
    Ja, de az a baj te nem TUDSZ ilyenekről, hanem csak HISZEL. Azzal meg kitörölheted a segged. Az akkor sem válik valósággá, ha végtelen darab ember hiszi ugyanezt. Ez már csak ilyen.

Ha meg bolond vagy, szerintem megérdemled, hogy annak tituláljanak.
    Ha van kézzelfogható bizonyítékod, senki nem fog bolondnak nézni. De neked csak "nem tudom mit láttam", meg "ezt a videót hamisítottam poénból, hogy megszivassam a hülyéket" jellegű "bizonyítékaid" vannak.
  • Zero 7th
    Ja, nem feltétlen ez van, DE MÉGIS EZT MONDOD. Azt mondtad, hogy ez a te személyes bizonyítékod a földönkívüli intelligencia létezésére. Egy valami, amit láttál, és nem tudod mi az.

Na, ezt hívják vágyvezérelt gondolkodásnak, meg szellemi igénytelenségnek.
  • gothmog
    A puszta feltételezés, hogy nálunk fejlettebb civilizációk könnyedén tudnak csillagok közt utazni, kínosan közel áll ahhoz a puszta feltételezéshez hogy a Földet is megtalálták. Ami egyelőre azon a megfigyelésen és félelmen alapszik, hogy itt van körülöttük egy irdatlan nagy univerzum, ami tele lehet civilizációkkal és élettel, mi pedig jó eséllyel soha nem férhetünk hozzá. (amennyiben a fénysebesség valóban a végső határ)
    Egyébként:
    LINK
  • Pares
    Azért mi, ezzel a (legnagyobb jóindulattal is) maximum 10 ezer év óta létező civilizációnkkal nem hiszem, hogy látótávon belül lennénk a "nincs mit felfedezni" határához... De a van pár dolog, ami a távoli jövőre nézve érdekes lehet, például a kvantum-összefonódás, még ha a működéséről egyelőre csak annyit tudni, hogy működik. A "nem ismert energia forrás" említése pedig igen is jogos. Szerinted a középkorban el tudták volna képzelni, hogy 500 éven belül atomerőművekkel fogják az emberek termelni az áramot (még a fogalmat sem ismerték). Valószínűleg elégették volna az illetőt. Persze, ma sci-fi a csillagok közti utazás, de régen a mobil telefon, internet, repülés és űrutazás is az volt. De értem én, hogy mi a baj, a puszta feltételezés, hogy nálunk fejlettebb civilizációk könnyedén tudnak csillagok közt utazni, kínosan közel áll ahhoz az állításhoz, hogy a Földet is megtalálták.
  • Pares
    Bizonyíték az van akár mennyi, csak te ignorálsz mindent, neked magyarázni valamit olyan, mint ha egy fallal beszélnék. Csak annyira vagy képes, hogy a szokásos dumádat szajkózod, miszerint mindenki hülye, senki nem ért semmihez, és úgy az igaz ahogy te mondod. Szóval nem is pocsékolok rád több szót. +Tiltólista
  • allock #3860
    Egyenkénti igazságokkal, a sok kicsi sokra megy elv érvényesülhet előbb-utóbb. Minél többen tudnak ilyenekről annál jobb, mert egy változás elérhető vele. Nyilván nem egyik napról a másikra. Sok ember, inkább hallgat, vagy kisebb nyitott közösségekbe gyülekezik, mert a média egyből bolondnak titulálja, kifigurázza, elvicceli, ha ki mer állni a nyilvánosság elé és mer mondani valami újat.

• allock #3859
    Nem mondtam ilyet, hogy élien, a méretét sem tudtam megállapítani, ahogy a távolságot sem. Nem feltétlen kell benne ülni valakinek ezt már tudjuk a drónok óta.
  • hihy
  • hihy
    Persze én nem vetem el, hogy lehetnek alienek. SŐT!!
    De egyenlőre nincs róluk kézzel-ésszel fogható bizonyíték.
    Ha pedig annyira mások-másak, akkor bizony nekünk lehet, hogy kakukk.
    És nem lenne tele a média pataki féle pöcsökkel, akitől már ondót is vettek.
  • hihy
    Mondjuk, hogy igazad van. De mit érsz az igazaddal? Az csak a te igazságod, meg az enyém, így egyenként. A kollektív "igazságot" majd fenn döntik el, és pont az ilyen senkiházik nem fontosak a számukra mint én pl. Pont ezért semmi, de semmi "okuk" sincs arra, hogy pont előttem titkolódzanak.
    Hogy az amcsi nép nem akart belépni a háborúba, és hogy tudtak-e a japánokról, sokadlagos, és elhanyagolható. Mert, ha az ami nép összekarmolta volna magát, "ők" akkor is beléptek volna. Mert bizony a háború egy óriásian kurva nagy üzlet.
    Az a bizonyos "japán tudás" pedig csak találgatás.
  • Zero 7th
    Tehát láttál valamit, amiről fogalmad sincs, mi lehet, és rögtön eldöntötted, hogy élien, aki ül a kis űrhajójában és szambázik az égen.

Nem érzed kicsit se, hogy ebben a gondolatmenetben van egy "apró" hiba azért?
  • gothmog
    bonyolultabb. Mindegy.
  • gothmog
    Illetve esélye se lenne semmilyen bonyultabb létformának.
  • gothmog
    Persze, tudom hogy értetted. Én arra írtam, hogy szokás magunkat a félreeső jelentéktelen sárga nap körül keringő sárgolyón tengődő lényeknek titulálni. Miközben egy "jelentősebb" helyen, pl a galaxismagban, vagy más sűrűbb területen, vagy egy nagyobb/aktívabb csillag körül esélyünk se lenne.
  • gothmog
    Bocs, az a hozzászólás Zeronak ment.
  • Zero 7th
    A tér minden pontja jelentéktelen. Vagy jelentős. Vagy akármi. Értelmetlen a jelzőt a tér fogalmára alkalmazni asztronómiai szinten, mert emberi fogalom, emberi léptékben értelmezhető csak.

Meg eleve a jelentőség abszolúte szubjektív, még ha értelmesen van használva, akkor is.
  • gothmog
    Ha már sci-fi. Ajánlanék kettőt:
    Bryan Aldiss: Amíg világ a világ
    Larry Niven - Jerry Pournelle: Szálka Isten szemében
    (nem a modern kütyük állnak a történetek középpontjában)
  • gothmog
    Pedig talán épp az a lényeg hogy ilyen kis "jelentéktelen" helyen kell lenni a rendszernek, ahol az entrópia szintje elég alacsony ahhoz, hogy az élet hordozására alkalmas bolygókat ne radírozza le hetente valami környezeti hatás.
    Szóval a galaxis peremén egy kicsi, nyugodtan duruzsoló nap körül sokkal nagyobb az esély mint máshol.
  • allock #3847
    Muszáj vagyok hinni, 2évvel ezelőtt engem sem foglalkoztatott ez, van e élet a Földön kívül stb, de saját élményem miatt bele ásom magam folyamatosan a témába. Na nem ám eltérítésről van szó, csak láttam egy olyan mozgású szerkezetet, amire jelenlegi ismereteim alapján földi szerkezet nem képes.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Fényes nappal egy hétvégén, dél és egy óra körül felhőtlen égen egy barnás pötty, nyíl egyenesen haladt keleti irányba egyenletes sebességgel, véletlenül vettem csak észre, ez a valami aztán 180fokos fordulattal visszaindult nyugati irányba, aztán eltűnt a horizonton 5 másodpercbe sem telt bele az egész

Ha magas rangú embereknek nem hiszel vagy nem lehet hinni, akkor kinek hihetsz? Nyilván egy fiatal sem lesz közöttük, mert titoktartás köti őket cirka 40-50évre, de akik benne voltak és bele láttak a dolgokba, jobban mint mi, azoknak miért kell kétségbe vonni egyből a szavát, csak mert már idős? Pedig el lehet töprengeni rajtuk, nem mondom azt, hogy tényleg egyből nyálcsorgatva rá kell cuppanni, hogy ez már pedig csak így lehet, de nyugodtan el lehet játszania gondolattal.

A sci-fi meg nem rossz dolog, tágabbra nyitja a tudatod fantáziádat, és gondolkodásba ejt (néha), elég ha visszanéz az ember pár régebbi akkor csúcs modernnek számító kütyüt, számos ötlet a mai napra megvalósult már belőlük.
  • allock #3846
    Szabad akarat van, el tudja dönteni mindenki mire kíváncsi és mire nem.

Mindenki fontos. Én csupán szeretném az igazságot tudni, ahogy jogában állna mindenkinek, és senki sem korlátozhatná a másikat, pláne nem fontos információk elhallgatásával, ami az egész emberiségre tartozna. De amíg az emberek többsége ilyen szürke marha agy mosott tévén át butított szunnyadó állapotban lévő zombi, addig sajnos sok mindent el lehet hallgatni előlük. :)

Egyébként ahogy mi megfigyelünk más élőlényeket, kutatunk Földön belül és kívül egyaránt, ebből kiindulva megteheti mondjuk ezt más is. Mi is ezt tennénk valószínűleg, tanulmányoznánk.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A II. vhról konkrétan nem volt népszavazás, de az amcsi nép ódzkodott a háborúba való belépéstől. Aztán háttérben pár illetékes csűrt-csavart rajta, és lám pearl harbornál hagyták, hogy a japánok szétlőjenek pár kevésbé kulcsfontosságú hajót. Pedig tudtak, a közelgő Japán támadásról, mert számos ország figyelmeztette őket, hogy támadásra készülnek, és aztán be is indult a hadigépezet.
  • Zero 7th
    A másik dilettáns gondolat, amitől a fejem verem a falba, hogy a Föld jelentéktelen. Mintha bazdmeg lenne kitüntetett pontja a világegyetemnek, amihez képest a tér pontjait jelentőség szerint sorba lehetne rakni...

Miért ilyen elbaszott hülyék az emberek, miéééééért...?
  • gothmog
    Úgy-úgy! :)
  • Eneff
    Nagyon egyszerű a csillagközi utazás, csupán légtérhajlítás kell hozzá.
  • gothmog
    "azalatt a több mint 13 milliárd év alatt VÉLETLENÜL csak a Földön alakul ki élet, sőt mi több, egy magát "intelligensnek" nevező élet, egy jelentéktelen galaxis szélének egy jelentéktelen apró kis kődarabján?"
    A trükkös rész az, hogy senki nem állítja, hogy csakis mi lehetünk itt (a tejútban) egyedül. Viszont keresztülcuccolni egy elegendően nagy expedíciót a csillagok között már egész más kérdés.
    Persze, most jön az, hogy általunk nem ismert energiaforrással/hajtással/akármivel meg lehet csinálni. Ahha. Feltéve, hogy létezhet ilyesmi. Mert ha nem, akkor a csillagközi utazás aránytalanul nagy szopás bármely tetszőleges civilizáció számára.