Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az szerintem vitán felül áll, hogy celebként van kezelve. Amúgy mondta már azt is, hogy maradjunk csendben, szóval akkor most mi legyen? Fogjuk be a pofánkat, és úgy rajzzunk ki az ûrbe? Véleményem szerint ilyen felfogással csak maradjunk itt, és igyekezzünk megoldani a problémáinkat, és ha már tudunk úgy élni mint egy nagy család, talán el mehetünk máshova, akkor lesz egy kis esély rá, hogy nem úgy fogjuk gyarmatosítani az idegen bolygókat, ahogy annak idején amerikát.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Párszor én is elgondolkoztam, hogy úgy székhez kötve, lebénulva hogy tud egyáltalán olyan mélységû kutatásokat elvégezni. Azonban egy egész tudós társadalmat nem tudna megvezetni. Így hát hiszek neki. Bár az, hogy semmibõl lett lett valami, nehezen tudom elfogadni.

Nem tudom honnan veszi.
Gondolom valamiféle következtetések útján jutott erre a megállapításra.
Ha mond valaki olyant, mely nem egyezik értékrendeddel, még nem biztos, hogy celeb. De esszerint Einstein is lehet egyféle celeb. Nem????
Amúgy pedig ezen megállapítását az emberi faj energiaéhségére alapozza. Az esélyt abban látja, ha kirajzunk a világûrbe.

És ezt honnan veszi? Néha az az érzésem, az az ember már nem gondol semmit, csak kihasználja pár rafkós szélhámos, mutogatják mint egy celebet.

Így gondoltam: "Az anyag közönségesen az a szubsztancia, amibõl a tárgyak állnak"

Ha nem igyekszünk, akkor stephen hawkings szerint már csak ezer év van hátra az emberiség kihalálásáig.

ÁÁÁ, úgy ledöbbentett az elsõ mondat, hogy nem olvastam el a másodikat.

És azon MÉG JOBBAN ledöbbentem... 😄

Az ilyeneket úgy mégis hogy? Milyen tulajdonságai vannak, ha fizikai nincs? 😄 Mutass már egyetlen dolgot a világban, aminek semmilyen fizikai tulajdonsága nincs! 😄DD (Jézusomfacepalm)

Sõt még az is lehet, hogy "könnyebb" egy ilyen energia, mágneshéj kialakítása, mint egy irdatlan nagy fizikai gömb, melynek falvastagsága kb 3 méter.

Ez csak olyan sci-fi volt tõlem, de ha léteznek anti tulajdonságokkal bíró "dolgok", miért ne lehetnének olyan energia források, melyek a vele ellentétes tulajdonságokkal bíró energiát egy bizonyos területen belül tartják. Tudom, hogy nem analóg, de csak vegyük a részecskegyorsítóban használt mágneneses mezõt.

Ha figyelembe vesszük, hogy bolygók léteztek már 1 milliárd évvel az állítólagos Õsrobbanás után, akkor könnyen elképzelhetõ egy olyan civilizáció, ami akár több milliárd évvel is megelõz minket. Mondanom sem kell, hogy valószínûleg azoknak olyan technológiájuk van, ami nekünk legjobb esetben is mágiának tûnne...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"A gömb anyaga lehet símán energia is."

LOLWUT?! 😄

A gömb anyaga lehet símán energia is. Nem biztos, hogy fizikai tulajdonságokkal bír.

Lehet, hogy olyan messze vagyunk az õ tudásuktól, mint az ókori társadalmak az atomenergiától. Hiába mondták ki a görög tudósok az atom szót, de szvsz kb annyi fogalmuk lehetett róla, mint nekünk a sötét energiáról.

gothmog
Azon tûnõdöm, pólusirányban mi tartja a helyén a gömb anyagát. Bár nem számoltam utána, (azt se tudom, mik a matamatika fizikai paraméterei egy ilyennek) de gondolom elég egzotikus tulajdonságokkal kell bírni a héj anyagának.

Pluskast
Érdekes. Bár nem tudom. Az sem biztos, hogy a csillagok energiáit használják. Teszem azt mi van ha sokkal kifinomultabb rendszert használnak. Pl a sötét anyagot vagy a sötét energiát. Vagy olyasmit amirõl fingunk sincsen. Viszont az már biztos, hogy a SETI féle módszer zsákutca.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Én soha nem mondtam, hogy rajtunk kívül nem lehetnek más élõlények, akár értelmesebbek is a világûrben. Pusztán annyit állítok, hogy egyenlõre nincs rá bizonyíték. Hogy egyes konyhatudósok mit állítanak, sokadlagos.

Kedves Hihi !
A tudósok között is vannak olyanok akik tudományos szempontból közelítik meg a Födönkívüli élõlények lehetõségét. Tudományos elméletek szólnak róla. Itt. ìs itt + itt.
Épp ellenkezõleg.
Mi van fiuk hungarofóbia?

Biztosan. Ma halottam a rádióban: egy Ausztiába átköltözött õsmagyar ausztriát tekinti eredeti hazájának. Dzsekó elõtt le a sityakkal.

Ja egyébként dzsekó is magyar lélekben.
Tévedsz. Ez a bugaci parasz totyogós.
A magyar FAJ az ûrbõl származik. Olvassad!😊)

Ez Michael Jackson, ha nem lenen egyértelmû, mindíg is így táncolt.
Én mondtam már hogy nem halt meg, csak mostanában furán néz ki. Volt már fekete meg fehér, és most lila, csak ennyi.
Bocsi, ez nem neked akart menni, hanem #3373-ra

Filmbõl: "A tudósoknak a rendelkezésre álló megdönthetetlen bizonyítékok alapján végre el kellene fogadniuk, hogy léteznek földönkívüliek"

A sok begyepesedett fejû, szaros hibbant tudós. Zárt osztályre velük.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

<#taps>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Mit csinál ez, a tökét szorongatja? :-D "Vegyétek be!" :-D

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Desiderata
Elméletileg nagyon fejlett idegenek a tágabb környezetüket is tudják úgy manipulálni, hogy azzal üzenjenek sok fényévre

jó persze ez kicsit bizzar és a humor kategória
Az értelmet.

Milyen összefüggést szeretnél látni? Mit hiányolsz konkrétabban?
<#nemtudom>
Csak én nem látom az összefüggést a hozzászólásaid között (és azokon belül)?

Szia!
A modern UFO vagy I.T. értelmezések szerint a repülõ csészealjakban robotok és mesterséges inteligencia is van. Az UFO-k offenzívájának figyelembe kell vennie a galaxis ütközéseket is. Jaj nekunk ...
<#ijedt>
<#shakehead>

Ezt hogyan gondolod?
Beszéljünk inkább arról, hogy ezt nem jelentheted ki.

Beszéljunk inkább arról, hogy az UFO-knak is problémát okozhat ha a galaxisukat egy másik galaxis eltalálja. Lehet, hogy épen ezért nem hemzseg a galaxisunk az UFO-któl.
Olvasás nélkül át fogok siklani rajta, mint ahogy a hozzászólásaid többségén amúgy is teszem...

Én szlovákul jobban tudok mint angolul. Majd akkor írok neked ide szlovákul, és meglátjuk, hogy menyire fogsz orulni neki!!!
<#crazya>
gothmog
Ja, hogy te komolyan kérdezted? Hát ezt a stílusból nem igazán sikerült leszûrni.
Egyébként az adott regénynek is van köze a feltett -izé...- kérdésedhez, de nem magyarázom hogy mi, mert azzal elspoilerezném a sztori egyik fontos csattanóját.

???
Eneff
😄DDDDDd

Vacsorát ne csináljon neked?
Érdekességképp említettem meg az egészet, de össze is foglaltam magyarul. Ennyire voltam hajlandó. Innentõl kezdve keresgélj te, én értem angolul is.

Angolul van. Nem tudok angolul. Úgy emlékszek, hogy egy nagyon érzékeny eljárással kapták a képet. Keresgélned kellene a Googleval a magyar források kozott is.
http://www.newscientist.com/article/dn23248-giant-milky-way-bubbles-blown-by-black-hole-merger.html

Ez március hetedikei elmélet, még friss, ropog. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ez történt, most keresik a nyomait, a szétszórt csillagokat. Azt írja a cikk, hogy a mi galaxisunk befogta ezt a törpegalaxist, pályára állította, közben leszakadtak róla a csillagai. Aztán spirálpályán belehuppant a mi fekete lyukunkba.

Ha az övezet a galaxisunk magjához tartozik, és töknormális dolog, akkor más galaxisok magja körül is kéne látnunk ilyet. Azt nem tudom, látunk-e. Gondolom nem, mert az lesöpörte volna a fenti elméletet azonnal. A kérdés az, hogy csak nem látunk ilyet, vagy nincs is?

Palinko
nem értek annyira hozzá amennyire szeretnék. de mégis ez a magyarázat így ránézésre logikusabbnak tûnik. galaxisok ütközését érdekes lenne szilárd anyag ütközés nélkül megúszni 😄
Láttam én ezt a képet valahol talán a http://hirek.csillagaszat.hu/ portálon. De ott arról volt szó benne, hogy a galaxisunk magjához valami ovezet tartozik, ez a lila két gomb és nem torpegalaxis utkozésrol van szó.
Palinko
és errõl engem a galaxys meg sem kérdezett hogy beütközhet ide :S 😄D