Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Marsnak régebben is ugyanilyen kicsi volt a gravitációja, ezért régebben se lehetett rajta sok hidrogén vegyulet !!! Szerintem milliárd évvekkel ezelot se volt jobb a helyzet a Marson mint manapság.

Az élet meghatározása kozmikus értelemben fontos, és mindjárt felveti az evolúciót és az antropkus elvet.

Azt a magyar.1 TV Delta musorában mutaták vagy 20 ével ezelott. Valami szénféleségben olyan hernyószeru ruvart mutatak ami meleg vízben felélénkult. Kérlek, hogy néz utána az interneten és ha találsz valamit ebben a témában, akkor azt oszd meg velunk!!!
Pluskast
Nyilván az amõba is élõlény. De úgy hiszem, hogy a Marson komplex - tehát nem egysejtû mikroorganizmusokra gondolok, hanem szó szerint kézzel fogható - élet nem létezik. A bolygó felépítését tekintve hasonló a Földhöz és a lakhatósági zóna határán mozog. Tudjuk, hogy a kutatások szerint volt rajta víz és megfelelõen vastag légkör is. Ezért nyilván szén alapú élet jöhet szóba. Egy olyan élõlény (már ha igaz lenne) mint amit a képen látunk, nem hiszem, hogy kövekkel táplálkozna ergo kellene, hogy más nála kisebb élõlény is létezzen vagy adott esetben némi nemû vegetáció is, és akkor ráadásul mi van a megfelelõ mennyiségû oxigénnel?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Sziasztok !
A Mars bolygón az élolények után való drága kutatások igényelték, hogy széleskoruen és jól határozák meg az élolények fogalmát kozmikus értelemben is. Végul is a NASA úgy határozta meg, hogy minden dolog élolény ami az evolúció kozepette alakult ki akár van DNS-e akár nincs. Foldi értelemben minden élolény aminek DNS vagy RNS van, ha replikálódhat. Linkje: wikipedia/élolény . A vírusról azt mondhatjuk, hogy hozzátartoznak az élolények okoszisztémájához, kapcsolatuk van az élo szervezetekkel. Az evolúció meghatározása azt mondja, hogy kell hozzá:, indivídium, replikálódás, mutálódás, szelekció,. Felhívom a figyelmeteket az evolúcióból származó mém elméletre is. Kulonféle mémeket kulonboztetnek meg:, kultúr mém, techniki mém, ...stb. Az emberi nyelvek kialakulását és a vele párhuzamosan megnovekedett agyméretet{ szurkeállományt} a mémek mukodésével okolják. Az evolúció nem minden, mert a csillagászati antropikus elvnek is érvényesulni kell hozzá feltétlenul. Nekunk UFO lógusoknak, I.T. seknek kulonosen fontos az antropikus elv, mert a våágmindenség åolények nélkul is létezhetni, sot az élolények kulonosen ritkák a világmindenségben. és mi is nehéz fizikai kornyezetben vagyunk ha a csillagkozi urhajóz¶ra gondolunk!

A gomba olyan magasabb rendu soksejtes élolény ami nem fotoszintetizál és nincs idegrendszere, viszont fejlet a biokémiája.

<#beka3> Ebben a béka emotikonban is lehet valamanyi mém szeru élet?!
pxxl
folytatva a wikis idézetet... 😄

Hagyományosan nem tekintjük élõlényeknek azokat a rendszereket, melyek nem sejtes szerkezetûek, nincs saját anyagcseréjük, s önállóan szaporodni sem képesek:
vírusok – bár ezek többek szerint az ún. „nem sejtes élõlények” (Acytota) csoportját alkotják

sztem a vírus az olyan, mint pl a gomba. se nem hús se nem növény. a gomba az gomba. a vírus meg vírus.

All hail the double x!

Tehát, ha egy vírus képes változni, az már élõlény?
vírus

pxxl
szép def:

Az élõlények vagy élõ organizmusok („élõ szervezetek”😉 életjelenségeket mutató, önazonosságukat fenntartó (homeosztatikus), önmagukról reprodukálható információt hordozó, termodinamikailag nyílt, disszipatív (energiát szétszóró), evolúcióra alkalmas rendszerek. Az élõlények egy vagy több sejtbõl állnak.

All hail the double x!

Persze itt nem arra a kõre gondoltam😊

Igen tudom. De szerinted mely az a pont, amitõl valami élõlénynek tekinthetõ?

Pluskast
Tõzeg szénbányában? A tõzeget a felszínen "szedik össze". Olyan, hogy tõzeg szén nem létezik. Van tõzeg, lignit, barnakõszén, feketekõszén és antracit (képzõdési folyamatuk szerint sorrendben). Nem kell mindent elhinni amit a tv-ben mondanak.

Dél-Afrikában foldalatti tozeg szénbányákban rovarbáb élolényeket találtak a biológusok megrokonyodésére. Biztosan az interneten is írnak valahol róla, de én nem tudom az URL-jét. A tévében láttam róla egy ismeretterjeszto musort igen régen.
Pluskast
Igen és ugye azt is tudod, hogy azok az élõlények mikrobák és nem komplex felépítésû organizmusok. Szerintem ez egy kõ csak éppenséggel pár embernek beindult a fantáziája, illetve az agyában leképzõdött, hogy ez olyan mint egy gyík.

3km mély bányákban találtak életet Dél-Afrikában.

Nem érdektelen:

pxxl
követ <#nemtudom>

All hail the double x!

Mit eszik??

Ez a kép nem a legegyértelmûbb, simán lehet optikai csalódás. De tegyük fel, hogy több milliárd évvel ezelõtt, amikor még Föld-szerû volt a Mars, tehát nagy mennyiségben volt rajta található víz, megvetette a bolygón a lábát az élet valamilyen formája. Ha az elsivatagosodás nem hirtelen (pár ezer/százezer) év alatt ment végbe, hanem fokozatosan, akkor talán lehetett elég ideje néhány életformának alkalmazkodnia a fokozatosan romló környezeti viszonyokhoz. A földi élet is túlélt már számtalan hatalmas kataklizmát, az esetleges marsi élet miért ne élhette volna túl? Szerintem ha komolyan életet akarunk keresni a Marson, akkor azt nem a felszínen kéne keresni, 5cm mélyrõl vett mintákat vizsgálva, hanem a föld alatti barlangokban, üregekben. A Földön is számtalan olyan élõlény van, aminek az általános élõhelye a föld alatt van.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Objektíve.

Ki szerint van többnyire igazad? Szerinted?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ja, mert terjeszteni a hülyeséget, meg hülyíteni az magatokat és egymást az rettentõen nemes, erkölcsös, és okos dolog...

Továbbá általában igazam van a témákban, amikhez hozzászólok, csak ugye annyira mélyre ássátok már addigra magatokat a faszságokban, hogy ezt képtelenek vagytok belátni.

Pluskast
Utána olvasva, szerintem is fake.

Fekália szagú ez...

Sok, korábban magas beosztásban dolgozó ember mondta, hogy ha "olyan" dologról volt szó, akkor finoman csendben maradásra intették õket (különben valami véletlen baleset folytán megtalálnak látogatni a túlvilágot).

No meg néha sokat kell élnünk ahhoz, hogy megértsük mik a valóban fontos dolgok.

Pluskast

miért lenne fura? élni akart.....mostmeg már úgyvan vele,hogy mindegy neki.....

83 éves. Miért most meri az "igazat" kimondani??
Fura.

Bronx South
Ha lenne egy hivatalos lista az sg-n amiben a trollok vannak összegyûjtve, Zero a "páholyban" foglalna helyet. Õt általában nem érdekli egy adott topikban az adott téma. Egyetlen dolog amivel el van foglalva az a provokáció, az emberek megosztása az általa nem kedvelt témakörökben. Nagyjából ezt érdemes tudni róla, aki vele vitába szál magára vessen.

Például a csillagászok szívesen építenének a Holdra csillagvizsgálót. A turizmus sem volna elhanyagolható. Ha jól emlékszem tríciumban gazdagabb a Hold, ami egyszer majd kellhet a fúziós rektorokhoz. A talált vízjég pedig hasznos lehet bármilyen emberi jelenlét biztosításához.
Az emberes küldetést a robotok eredményessége pont nem kérdõjelezheti meg, mert egy emberes küldetés még mindig több adatot szolgáltat rövidebb idõ alatt, azaz hatékonyabb.

Valóban a vas, nikkel gyakoribb elem, ezért meteoridok vagy aszteroidák közt esélyesebb olyat találni. Sõt, hidrogént még többet fognak találni, mint Fe és Ni-t.
De a Földön bányászott ritkaföldfémek nem a Föld belsejébõl áramoltak fel, hanem régi becsapódásokból keletkeztek, szétszóródtak és még így is megéri õket bányászni. Tehát szerintem még egyáltalán nem zárható ki, hogy még találnak ilyen meteoridot, sõt talán aszteroidát is.

Egyébként ezt már szerintem n-szer kitárgyalták ûrkutatás topikban.
De gugliban is biztosan megtalálod a felvetéseidet és a többi szokásos érv-ellenérveket számtalan helyen.

Ez abból a hitbol táplálkozik, hogy a fentartható fejlodés exponenciálisan végtelen!!! Itt a hiten van a hangsúj!
És az emberiségbõl minden embert egyformán felhasználnak vagy emberi rasszokat megkülönböztetik?? Ha olyan nagy genetikusok az UFO-k, akkor nem is kell ember nekik, mert génsebészettel szintetizálják azt ami nekik kell.
Igen. De, ha megnézed, hogy csak egy évtized alatt mennyit fejlõdik a technológia, el tudod képzelni, ha megszorzod mondjuk kettõvel, netán többel.
Csak el ne tosszák egy világégéssel.

Ehez rengeteg energiára van szukség. Szóba johetnek a napelemek és a atomreaktorok. A feldolgozáshoz emberi vagy számítógépes teljes koru irányitás, szervezés is kell még.
Arról nem hallottál még (másik topic), hogy egyes idegen lények szintén máshonnan szerzik az anyagot?? Mi, az emberi faj vagyunk nekik a nyersanyag. <#alien><#zavart2><#bohoc>

A másik pedig, hogy az sem biztos, hogy szükséges nyers állapotban elszállítani. Már ott feldolgozzák. Majd.

Egyenlõre tök igazad van, de nem biztos, hogy pár évtized múlva is igazad lesz.

Az ásványkincseknél a koncentrálódás mértéke nem mindegy! Ki is kell termelni valahogyan és a Foldre kell szállítani kémiai vagy elektromos rakéta hajtómuvel. Ez pedig drága dolog és lehangoló.
<#vomit>
Nagyon leegyszerûsíted a dolgot. Gondolod, ha egy bolygónak a felszínét max 2 cm mélyen megkarcoltuk, már mindent tudunk??
Na ne!!!!

A Földünkbe több kilométer mélyen furkálunk, tudásunk mégis enyhén szólva hiányos.
Ja, hogy a Holdon nem találtak hasznos dolgot?? Mire gondolsz? Búzamezõre??
Nos az lehet, hogy nincs, de ásványikincsek talán...........

Az amerikaiak a Hold kutatását emberes urhajóval már abba hagyták, mert nem találtak ott hasznos dolgokat. A Mars emberes kutatását is megkérdojelezi, hogy a automata ureszkozok nem találtak elégé érdekes dolgokat. Kõsivatag van mindenutt ottan. Az aszteroidákon legfeljebb vasnikelmeteoritokat találhatnak, mert a ritka elemek nem koncentrálódnak csak úgy maguktól.
<#banplz>
És mit változat ez azon a tényen, hogy általában igazam van?

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Zero, neked valahogy mindig sikerül alulmúlni saját magadat! <#nevetes1>

Egyébként kösz a bókot, tudod ami miatt ezt már megszokhattátok tõlem az az, hogy rendkívül mûvelt vagyok a témában, ismerem a legtöbb mesét, amivel a hülyék szeretik egymást szórakoztatni.

Nos látod ez az, hogy nekem ennyi információ bõven elég, hogy eldöntsem valamirõl, hogy baromság.

Szíriusz faszságról már hallottam. Elrablásos baromságokról már hallottam. A szövegbõl egyértelmûen látszik, hogy errõl van szó. Innentõl kezdve egyrészt nem mondhatod, hogy látatlanban, másrészt ha már ismerem a témát, akkor miért is ne mondhatnám rá a konkrét videó megtekintése nélkül, hogy baromság?

Azt hiszed, hogy te vagy itt a mindenható youtube-isten, aki szórja a mannát videók formájában, és a balfasz videóknak te vagy az egyetlen és igaz forrása, vagy mi a picsa? Úgy gondolod, hogy ha te nem baszod be ide a videót, akkor az a téma a világ számára ismeretlen, vagy hogy a faszba gondolod?

És ha már az UFO-król van szó:

Azért hihetetlen, hogy mennyi hallucinálásra hajlamos, beteg, buta ember szolgál a légierõknél, hadseregnél, légitársaságoknál, minisztériumokban. És úgy néz ki, a kedvenc hobbiuk a tömeg-hallucináció...

Nem mondom, mert én sem nézek meg mindent. De az téged minõsít, hogy úgy kritizálsz akár mit, hogy bele se néztél. Bár ezt tõled megszokhattuk.

Pluskast
Semmi gond 😊 Én sem mondom, hogy földönkívüli, hanem, hogy UFO (azonosítatlan repülõ tárgy). Én sem tudom mi lehet az 😊

Egyet sem, elég volt elolvasni azt a feliratot, amit látok. 😛

Percenként 109 óra videó töltõdik fel a youtubera. KOMOLYAN gondolod, hogy minden elsõ blikkre orbitális faszságot meg KELL nézni, és komoly elemzésnek vetni alá? Ugye nem?

Még nem néztem bele, de azért kíváncsi lennék, hogy Te hány másodpercet láttál belõle, mielõtt hozzád illá módon ide böfögtél...

"Dokumentumfilm", muhaha!