Földönkívüli élőlények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A videóanyagban bemutatott Kozmikus emberek VALÓBAN LÉTEZNEK. Mindegyikõjük kapcsolatba lépett földi emberekkel

Egyre többen vannak, és öregek. Bár a kor nem kizáró ok(?!):

<#banplz>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

sokáig gondolkodtam hogy be merjem e tenni a linket ide. aztán úgy döntöttem, hogy annyi minden vált számomra világossá már az elsõ 5 perc megtekintése után is, hogy feltétlen késztetést éreztem arra, hogy megosszam azokal, akik ESETLEG még nem találkoztak ezzel

http://www.youtube.com/watch?v=wCCI2jvu81o

<#mf1><#falbav><#guluszem1>

Értem, hogy szerinted csak az egyéni géniusz viheti elõre egy faj fejlõdését, amolyan mutáció során létrejött "különvélemény" értelmében, de én sem gondoltam annyira különbözõen. Annyiról van szó, hogy az egyént a sokak egyesített ereje helyettesíti, ám ennek az egyesített tudatnak sokkal nagyobb lehetne a mentális kapacitása, mint a legnagyobb emberi géniusznak. Persze ahhoz, hogy ezt ki is használják, kell a kíváncsiság is, bár szerintem ilyen szintû intelligencia esetén ez egy nyilvánvaló dolog. De természetesen ez mind csak spekuláció.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Érdemes más szemszögbõl nézni.
A kaptártudatot egyetlen egyénként (egységként) kell tekinteni (hiszen pontosan ez a lényege), és a többi "kaptárhoz" kell viszonyítani, mint egyéni tudatot (pl. 2 raj méh, vagy 2 frakciónyi hangya). Nem lehet a kaptárban található biológia testekhez társítani az egyén kérdését.

Kaptárak között pedig ugye már vannak különbségek, és "egymásra licitálva" születnek meg a módosítások, újítások, ötletek, amik a túléléshez szükségesek.

Pluskast
Pont arra akartam rávilágítani - ezek szerint nem tudtam sajna - hogy szerintem egyéni tudat nélkül nem lehetséges fejlett civilizáció, mert mindig az egyes egyén egyedi, innovatív gondolkodásmódja és látásmódja visz elõbbre egy civilizációt.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Igaz. Soha sem biztos, hogy az az valódi "igazság", amit mi annak vélünk

fene se tudja, ezek mindaddig elméletek, amíg vmi kézzelfoghatót nem talál a tudomány. nagyon sok ilyen terület van, ahol kifejeztten elõny az ötletelés, mert anélkül nem is lenne haladás vagy haladási irány, aztán késõbb bizonyosodik be vagy cáfolódik meg az elmélet

Az embereknél ez igaz, mivel nálunk a társadalom nem az abszolút és totális engedelmességre, csapatmunkára és önfeláldozásra épül, hanem mindenki a saját, és nem az egész emberiség jólétéért dolgozik, így az egyének feladata a tudomány elõremozdítása. De épp a kaptártudat összesített mentális erejére gondolok, amikor azt mondom, hogy akár nagyobb dolgokra is képesek lehetnek, mint mi, csak a motiváció szükséges, hogy egyesített erejüket a fejlõdésre is használják, ne csak a létfenntartásra, mint a hangyák vagy a méhek.

csak bekukkantottam ide. nem lehetséges, hogy bármennyire is hatékonynak túnik ez a diktatórikus rendszer, pont azért nem lesz soha technikailag fejlett, tehát katonailag gyenge, mert nincs az egyénnek individualizmusa ?

a tudomány fejlõdését végignézve ez volt az elsõdleges mozgatórugú. nem feltételezhetõ, hogy az egy darab, vagy néhány darab zsuperhatalommal bíró egyed kellõképp okos és találékony ilyen mértékben.

és ha nem áll rendelkezésére egy fajnak olyan tudomány és technológia,akkor csk a testi erejében bízhat.márpedig nyilvánvaló, hogy egy oroszlánt egy ember megsebezni se tud puszta kézzel, puskával viszont egy lövés.... és akkor a tankot nem említettem

Ebben nem vagyok biztos. Gondolom láttad a Starship Troopers c. filmet, vagy a Mass Effect c. játékban a Rachni is egy jó példa. Na abban vannak ilyen kaptártudatú ûrutazó lények. Szerintem nem szükséges az egyén, ha képesek arra, hogy a kollektív öntudatukat összekapcsolják, mint mi a számítógépeket. De lehet az is elég, ha csak a királynõ valami szuper intelligens élõlény, akit a többiek szolgálnak. És egy kaptártudatú civilizáció azért szerintem sokkal nagyobb dolgokra lehet képes, mint egy egyénekre alapuló. Olyan ez, mint egy brutális diktatúra, a királynõ szinte bármit megtehet, élõ anyag van akár mennyi, moralitás, egyéni jogok meg ilyenek nuku. Amin túl kell tenniük magukat, az az, hogy ne csak a fajfenntartás legyen az elsõdleges cél, hanem az mellett a királynõnek legyenek mondjuk világmeghódító vagy felfedezésre való vágy. Persze ehhez nem elég egy olyan agy és fizikum, mint a méheknek vagy hangyáknak van.

Pluskast
Ez sok mindentõl függhet. Nyilván attól is, hogy milyen az idegen létforma felépítése, milyen a bolygó ökoszisztémája, mérete, milyen messze van a napjától, mennyi idõ alatt kerüli meg, van e holdja stb. Azonban szerintem - és ez magánvélemény - az értelmes lény felépüléséhez és az elvont gondolkodáshoz elengedhetetlenül szükséges az individuum kialakulása. Persze egy társadalom felépüléséhez szükség van a közösségre, sõt az egyén fejlõdéséhez is, de úgy gondolom, hogy nagy elmék és gondolkodók nélkül nem lenne fejlõdés és így civilizáció sem. Egy kaptár társadalom nem hiszem, hogy egy bizonyos szinten túl képes lenne tovább fejlõdni. Az értelemhez szükség van az énképre. Ha meg már ez megvan akkor nem létezhet kaptártudat.

Természetesen erre is megvan az esély, de mi garantálja, hogy õk is átmentek a rádiós korszakon? Használnak tévét, rádiót vagy hasonló dolgot? Egy kaptártudatú közösségben, ahol egyén nem létezik, csak az egész faj érdeke a fontos, ilyen dolgokra nincs szükség. Lehet, hogy hasonló szinten vannak, hasonló dolgokra képesek technikailag, mégis teljesen más dolgokat használnak ugyan annak a dolognak az eléréséhez.

Pluskast
Azaz a nálunk fejlettebb.

Pluskast
Ez egy marhaság. Igen a nálunk fejletlenebb civilizációk számára primitívek vagyunk, de abba nem gondolt bele senki sem, hogy lehetnek akár velünk egy szinten vagy nálunk fejletlenebb civilizációk is? Mi is elindultunk valahonnan és ha azt az elvet valljuk, hogy az univerzum tele van értelmes élettel akkor kell lennie olyan civilizációknak is akik egy szinten vannak velünk vagy olyanoknak is akik mondjuk a középkornál tartanak.

Ez eddig is nyilvánvaló volt számomra... Amíg földi hasonlatosságokat keresünk más naprendszerekben, addig sok sikerre ne számítsunk. Lehet, hogy ez egyesek fülét (vagyis szemét) bántani fogja, de a kulcsszó itt a fantázia és a nyitottság az extrém szokatlan dolgokra.

"azt nem értem miért kell ennyire titkolni, ha van még élet."
Gondolom ezt arra érted, hogy más bolygón. Ha tudsz egy épeszû tudóst mutatni, aki ezt állítja, le a kalappal elõtted. Õk csupán azt állítják, hogy egyenlõre még nincs rá megfelelõ bizonyíték. Mivel ezidáig még egyetlen primitív életformát sem találtak közvetlen környzetünkben, ezért az esély fifty-fifty. Persze lehetséges, hogy az unuverzum nyüzsög az élettõl, azonban, hogy közvetlen kontaktusba kerüljünk velük, sajnos minimális az esély.
De, hogy ne keseredj el, itt a fórumokon, az interneten különbözõ emberkéktõl olvashatsz, akik mamájuk életére is megesküsznek, hogy mindent tudnak, beszélgetnek velük, elviszik õket, meg a többi. És lehet, hogy nem is füllentenek, csak egy kicsit........, szóval érted???

Airbus A380
Amit sikeresen eltitkolt a kormányzat,,,, az hogy mi az igasság ki tudja..... azt nem értem miért kell ennyire titkolni, ha van még élet. Már pedig kizárt, hogy csak az ember az egyetlen értelmes lény.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

A sok idiótaságra amit egymásra ragasztotatok eszembe jutott az, hogy ha a foldonkívulieknek van mesterséges inteligenciájuk, akkor nem is kell olyan nagyon okosaknak leniuk, mert az MI elintéz helyetuk mindent.
<#banplz>
El ne hidd már...
Csak etet a média.<#wink>

66 éve volt a Roswelli ufó baleset. Inkább róluk írjatok, mintsem a sok off hsz.-el írjátok tele a topikot. (Az utóbbi 2 hétben.) A Google kezdõlapját is lessétek meg, még ma.
<#nevetes1>

Mekkora dedós gyermek vagy te....<#vigyor2>

Egyenlõre ott tartunk hogy tök egyedül vagy azzal a véleményeddel, hogy nem vagy hülye.
"A pszichopatáknak egész fejlett védekezõmechanizmusuk van, a büdös életbe nem fogod észrevenni mennyire hülye vagy."

<#nevetes1>

Arra még biztos nem gondoltál, hogy mi van, ha te vagy a hülye, mert a védekezõmechanizmusod ezt megakadályozta. <#hehe>

Abba biztos vagyok, hogy neked úgy tûnik. A pszichopatáknak egész fejlett védekezõmechanizmusuk van, a büdös életbe nem fogod észrevenni mennyire hülye vagy.
Szánalmasak vagytok mindhárman. <#vigyor2>

Persze, 2x4😄

immovable
Furdal a kíváncsiság. 8 általános megvan azért igaz? 😊
immovable
<#nevetes1>
A te viselkedésed beteges, mert itt minden mondat le van írva, bárki, még te is visszaolvashatod.
A te viselkedésed beteges, mert itt minden mondat le van írva, bárki, még te is visszaolvashatod. <#awink>

Ez már beteges, egyszerûen hazudsz.
Ha ilyen messzirõl nézzük, az élõvilágban is egyensúly van és szart sem ér az a kifogásod, hogy a békapopuláció ingadozik a szúnyogpopuláció függvényében.<#awink>

Na mindegy, nem is reménykedek benne, hogy képes leszel megérteni a párhuzamot.<#hehe>

<#nevetes1>

<#nevetes1>

Elég, ha valaki elolvassa, hogy zajlott le köztünk a párbeszéd és egybõl nyilvánvaló, hogy csak azért kezdted el korrigálni a hülyeségedet, mert beígértem az alázást, arra az esetre, ha nem ismered el, hogy ostobaságot mondtál.
Erre te beismerted. <#hehe>

Ez most komolyan egy érv? Egy idiótaként nyilván vonzod a többi retardáltat, de attól már rögtön intelligens is leszel, szerinted? Érdekes elképzeléseid vannak a világról...

Ja, tudod vannak a modelleknek szintjei, amire megállapításokat lehet tenni.
Te ostoba vagy hozzá, hogy megértsd a modelleket.

Igen, termodinamikai modell alapján az bizony egy egyensúlyi, nyugalmi állapot. Az atomi szintet itt elhanyagoljuk. Megtehetjük, mert nem számít.

Nem várom, hogy ezt az érvelést felfogd, te ehhez hülye vagy. A többiek kedvéért írtam.

Aminek a nagy része arról szól, hogy egy idióta hogyan értelmezte félre a mondanivalómat. Rettentõ reveláns, valóban.

Údegecibutavagy, segíek.

Tudod ennek az az értelme, hogy amit kifogásoltál abba semmi hiba nem volt.
Amit kifogásolhattál volna, azt meg észre se vetted, mert kibaszottul tanulatlan suttyó vagy. Csak kijavítottam saját magamat, neked meg jár a szád hogy mindenki lássa mekkora ostoba egy segg vagy.
"Egyébként tényleg hülyeséget írtam..."

Szép dolog a beismerés.<#wink>

"De van egy olyan érzésem õ nem ezt szúrta ki, mivel nem is arra válszolt."

Nem szép dolog a mentegetõzés.<#szomoru2>

Csatlakozol ostoba barátodhoz? <#nevetes1>

Az amit írtál.<#hehe>

Egyébként tényleg hülyeséget írtam, mert vízben való oldódás szokott a mintapélda lenni, csak az aszimptotikus viselkedés miatt asszociáltam a kihülésre ami egyébként egyenértékû példa volt az ökölógiai folyamatokra, kár hogy belekevertem a matekkönyveket, mert így nem vagyok makulátlan.

De van egy olyan érzésem õ nem ezt szúrta ki, mivel nem is arra válszolt<#shakehead>
Talán csak belenyilallt az agyába valami nagy dolog és erõsen hisz benne hogy az biza gondolat, pedig csak a hülyeség visszhangja cikázik az üres fejében<#nyes>
immovable
Gecibuta vagy. 😊
Szerinted mi benne a hülyeség?
Mit magyarázkodsz?

Mindketten tudjuk, hogy hülyeséget beszéltél.
Ha sokat erõlködsz, majd alázlak még.<#awink>

Na ne mond már hogy nem tudtad! Az alapmûveltség része te kis ostoba.

De ha mondjuk tanultál volna matekot, minden tankönyvbe elsõ példaként szokott szerepelni az egyszerû diffegyenletek szemléltetésénél...