6569
-
#4361 A kérdés "költői" volt (no meg rég óta be akartam linkelni azt a GIF képet) :) -
#4360 Mint az nwo topik olvasója, ugye nem kérdez ezt komolyan? -
#4359 Komolyan van aki ezt a hülyeséget megeszi?
-
#4358 thx :) -
#4357 Link. -
#4356 videohoz link? :D -
#4355 -
Susarc #4354 http://borsonline.hu/20140605_kis_foldonkivuliekkel_terhes_a_tatabanyai_aranka -
#4353 Amikor olvasol -legyen az sci-fi, fantasy vagy "igaz" történet- az egész csak a fejedben történik, meg az író fejében történt amikor írta. Persze hogy nem lesz kevésbé fiktív. Csak sajnos van az az elmeállapot, aki képes ugyan felismerni az igazságot a mondanivalóban, de képtelen azt különválasztani a történettől.
Gondolom így lesz vallásos szintű hit a gyíkokból, meg a gondolatkísérlet hologram-univerzumból. -
Zero 7th #4352 Szerintem akkor most gyorsan kezdd el kőtáblára vésni az igazságot, mert az megmarad, és akkor majd a következő civilizációnk régészeinek és történészeinek nem a vallásból kell majd dekódolniuk a gyíkokat meg a hologramot... -
Zero 7th #4351 Attól, hogy van tanulsága, még nem lesz kevésbé fiktív. Harry Potter idézettel nem tudom, mit akartál mondani.
Hollywood filmjeit meg úgy kell kezelni, hogy az első pillanattól fikció, már az is, amikor odaírják film elején, hogy igaz történet. A stáblistát talán el lehet hinni... Túl nagy a művészi szabadságuk a kijelentéshez képest. -
#4350 A mesék -a jobbak- (a sci-fi meg a fantasy sőt a horror is ide értendő most) általában szólnak valamiről, el akarnak mondani valamit, horribile dictu, van valamiféle tanulságuk is, amihez a fiktív történet csak keretként szolgál. A Harry Potter vége felé [SPOILER!!! :) ] hangzik el két mondat, az addigra már halott Dumbledore mondja Harrynek álmában(?) amikor az azt hiszi, szintén meghalt: "Hát persze hogy az egész a fejedben történik. De ugyan miért ne lenne attól még igaz?" vagy valami ilyesmi.
Ugyanakkor van egy csomó amúgy igaz történet-ként eladott sztori -és itt most nem a vallási témájúakra gondolok, hanem a manapság divatos kortárs irományokra, filmekre, amikben a valóságmag kb. annyi amennyi a vallásos történetekben. -
hihy #4349 Fejből mégegyszer nem tudnád elmondani. Fogadjunk! -
Saintgerman #4348 Igen, én így is értettem. Tehát nem fikció vagy kitaláció (mint pl Jahve és Baal valóságos létezése), hanem a valóságnak a misztifikálása, azzal a céllal, hogy a kesőbbi nemzedékeknek ne legyen tudomásuk arról, hogy mi is történt valójában itt a Földön. Mind ez egyetlen okból, nevezetesen, hogy azok akik azalőtt a színfalak mögül irányítottak, megtarthassák a későbbiekben is a hatalmat az emberek felett. -
Zero 7th #4347 De az. -
#4346 nem feltétlenül fikció a mese -
hiper fizikus #4345 puff neki
-
Zero 7th #4344 A meséket úgy élvezi az ember, hogy tudja, hogy fikció, vallás esetében meg a meséket valóságnak kell elfogadni. Ez nem épeszű dolog, tehát elmebaj. -
hiper fizikus #4343 A fikció szóban és a misztifikáció szóban van hasonlóság. A fikció kitalációt jelent, a misztikus rejtelmeséget jelent. Én úgy mondanám, hogy ”a valódi tudás független mindezektől”. Amit ”© Nulla7” állított, mármint hogy ”a vallás egy elmebaj” az azért túlzás, inkább a vallás olyan mint a mese:, érdekes, leköti a figyelmet, de sok benne a kitaláció. Viszont a meséket élvezni önmagában még nem elmebaj, sot a szellemünk, a lelkünk épülésére átmenetileg lehet hasznos.
-
Saintgerman #4342 Szerintem meg azt jelenti, hogy a tényeket misztifikálták, aztán hozzákevertek még "mindenfélét" és így lett vallás...
A valódi tudás független mindettől, azt ne keverd ide... -
#4341 mint például Richard Donkiesnél -
hiper fizikus #4340 A vallás nem elmebaj hanem ha fanatizálódik akkor olyan. A vallás azt jelenti, hogy a régi népek a tényeket fikciókkal pótolták ki, mert nem voltak felvilágosult értelmiségiek. Így az nemzetuk eredetét az istenekkel magyarázták mint fikció. Aztán hozzá kevertek még mindenfélét. Az okultizmus is így keletkezett, és assa elmebaj.
-
hihy #4339 Lehet hogy az Úrnak így a jó.:))) -
Nulla7 #4338 Uh, hát ugye alapvetően a vallás egy elmebaj, de a jelek szerint a vallásellenességet is lehet elmebeteg szinten űzni... -
#4337 Mekkora baromságokat beszélsz ember... A "Biblia" név a görög biblion szó többes száma. A biblion szó jelentése: könyvtekercs. A szó eredetileg az egyiptomi PAPIRUSZT jelentette amit az ókorban minden civilizáció használt! Nem kéne elferdíteni a tényeket. Ráadásul így konkréten, hogy Biblia azt a Krisztus utáni második századtól kezdték használni a keresztények. Úr isten, hogy mekkora sötétség lakozik itt egyes emberek fejében..... -
#4336 -
zsivány miki #4335 -
fonak #4334 Mondjuk mert két hasonló hangalakú szó nem feltétlenül rokon...
Persze tudom vannak ún. "nyelvészek" is, akik ilyesmit propagálnak, a logikájuk szerint (saját találmány, de így okoskodnak) a telefon szó ősi magyar szó, mert a telefonvezetékek TELEFONják a világot. :)
Ilyen alapon "felfedeztek" sok ezer szógyököt, amiből "megállapították", hogy az összes létező nyelv a magyarból ered... Na jó kicsit elkalandoztam a témától. -
MasterMason #4333 Miért lenne erőltetett?
Na most ezek mellett egy része egyébként a bibliának véletlenül pont arról szól, hogy van egy "égi ország"...
A "sátán" meg kétszáz követőjével "alászállott a földre". Stbstb.
-
fonak #4332 Hát érdekes elképzelés, csak hát az áment és az Ámont így összehozni kissé erőltetett pl.
Sajnos ahogy a Zeitgeist sem dokumentumfilm, hanem egy ezoterikus baromsághalmaz amit a műveletlen hülyék relevációként fogadtak, és a Csillagkapu sem dokumentumfim(-sorozat), a hollywoodi fimprodukciók sem rejtett igazságok forrásai... A forgatókönyvírók persze összekombinálhatnak mindenfélét, felhasználhatnak elterjedt összeesküvés-elméleteket, ősi hiedelmeket, bármit, ebből messzemenő következtetéseket levonni, hát... -
fonak #4331 -
MasterMason #4330 Az arcot amit találták ott a semmi közepén, azt pedig a gízai nagy szfinx-ről mintázták. Amikor megtalálták újra felfedezték a sivatagban akkor csak a feje látszott ki, úgy ásták ki a többi részét.
És tudod hol ér össze ez az egyiptomi történet a bibliával?
Jelenések könyve 11:8 "És az ő holttesteik feküsznek ama nagy városnak utcáin, a mely lélek szerint Sodomának és Égyiptomnak hivatik, a hol a mi Urunk is megfeszíttetett."
Jézust Egyiptomban "feszítették meg", ahogyan ez világosan le van írva a jelenések könyvében is.
A biblia szó az ógörög biblion többes száma ami a biblosz szóból ered, és azt jelenti egyiptomi tekercs. Vagyis a biblia szó mivel többesszám már önmagában is azt jelenti, hogy egyiptomi tekercsek. Ezeknek az egyiptomi tekercseknek vagyis a bibliának pedig véletlenül az címe, hogy testamentum, ami pedig azt jelenti végrendelet - a holtak rendelkezése. Az a könyv amit mi bibliának hívunk valójában nem más, mint ahogy már a neve is konkrétan tartalmazza:
Egyiptomi tekercsek. A holtak könyve.
Mi atyánk ki vagy a mennyekben szenteltessék meg a te neved Ámon. (Ámon, Ámun, Ámen)
-
Saintgerman #4329 Szerintem meg nagyon is földönkívüli kreálmány a vallás. Vatikán a II. Babilon, és a futtatói ugyan azok az idegenek, akik már nem is annyira idegenek... -
fonak #4328 A Prometheusban a kereszt felbukkanása és annak letépése majd visszatétele (ha láttad a filmet tudod mire gondolok) érdekes motívum, nem tudni mit akartak ebből kihozni a forgatókönyvírók (meg elhangzik egy utalás 2000 évre is), a következő részből talán kiderül, vagy ejtik ezt a szálat :)
Az egyik spekulatív magyarázat, hogy Jézus egy élien volt (nem arctámadó hanem a másik fajta, az óriások, akik a földi életet létrehozták?) de ez is nyugodtan lehet megalapozatlan agymenés, mindenesetre ez vágta ki a biztosítékot ennél a MasterMason gyereknél a jelek szerint. -
fonak #4327 Nem jelenti, csak kissé egyoldalúan látod ezeket a dolgokat.
A vallások az emberek kreálmányai és nem földönkívüliekéi (ezért nem is való ebbe a topikba), sem természetfeletti erőkéi. Minden vallásra rá lehet fogni amúgy hogy szörnyűséges, gyilkos stb. (igen még a buddhizmusra is) még némi alappal is, csak láthatólag neked valami agybajod vagy traumád van ezzel kapcsolatban (talán megerőszakolt egy pedo papbácsi vagy egy szakállas héber bácsi, nemtom) -
MasterMason #4326 Pedig de, a föld nevű bolygó neve bizony halál. -
Katalizátor #4325 Nekem végülis tetszett a hasonlat, habár minden alapot nélkülöző. Nem hinném, hogy az Alien megkreálása alatt a készítők a kereszténységet akarták volna megtestesíteni.
Ez végülis nem különbözik a régi Gyűrűk Ura elemzőktől, akik a sztoriban a második világháborút látták, az Egy Gyűrű pedig az atombomba volt a szemükben. Tolkien utálta is őket. -
MasterMason #4324 Mit gyűlölök én? Én nem gyűlölök semmit és senkit, a héber biblia gyűlöl téged meg az emberiséget. Tudod vannak az egymást szőröstül és bőröstül megzabáló állatok, és van az nagyon bűnös faj, amit emberiségnek neveznek, és amelyet kb kétezer éve büntetlenül gyilkolhatnak egy álomvilágban, amelyben olyan dolgokban volna kötelező hinni, hogy létezik emberi nyelven beszélő kígyó, meg, hogy az egyetlen valaha élt bűntelennek kell megváltani minden más bűnös bűnét, meg ehhez hasonló elmebetegségek.
Persze azzal sincs baj, ha neked a héber biblia az újszövetség jelenti az életed értelmét. :D -
fonak #4323 Mondhatnám projekció, de nem akarok amatőr pszichomókust játszani. -
fonak #4322 Hát akkor részvétem. :) Nagy teher lehet ilyen gyűlölettel megverve élni.