6569
12149940121232355297.jpg
  • maki85
    nem is kell olyan messzire ugrálni
    elég csak az indiánokra gondolni, anno
  • ManoNegra
    Na igen, ha ma meg tudnánk látogatni más bolygón, nálunk ötvenezer évvel elmaradottabb humanoidokat, simán istenek lehetnénk.

Talán ezért is vannak ezek a távolságok, hogy ne legyen egyszerű átugrani.
  • Pares
    Ha az fura, akkor ez?

Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától - Arthur C. Clarke

... és Istentől, vagy az istenektől is... Vajon a középkori emberek mit értenének meg a mi technológiánkból? Vagy az ókori indiaiak? (Aki kiváncsi rá, az olvasson bele a Mahábháratába vagy a Rámájanába) Mi vajon mit értenénk meg a miénkénél 5 ezer, 50 ezer, vagy 500 ezer évvel fejlettebb technológiából?
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.05.18. 21:20:23
  • maki85
    ugye, hogy van olyan pillanatod, amikor nem csak lükeséget tudsz írni:)))
    bár több is volt már tőled, csak az a baj, hogy az egyik mondatod üti a másikat
    szerintem
  • maki85
    "amin egy csészealj"-nak látszó valami látható
    talán így pontosabb nem???
  • Palinko
    rá kell hagyni, tovább görgetni, nem foglalkozni vele.
    minden tudományos topicba besáfárkodik már sajnos.
  • rabbiddgog
    figyu már! most komolyan...
    milyen marhaságról beszéls te már ne is haragudj

egy 400 éves falfreskóról van szó, amin egy csészealj látható. Ez nem kitaláció, attól mert egy bulvárlapban láttam... Jó persze a cikkben szereplő ilyen szenzációhajhászó elemek, mint pl.: 'drakula szülőhelyén' könnyen félrevezethetik az agyatlan olvasókat! Ne erősítsd az ő táborukat léciléci
  • ManoNegra
    Érdekes!

• czihaki
    Persze ez nem zárja ki, hogy ne lenne élet más bolygón, bolygókon. DE az persze nem jelenti azt is hogy a földivel azonos minőségű, vagy fejlettségű élet lehet. Még azon se lepődnél meg ha ha kiderülne egyszer a jövőben, hogy torzók születnek, mert az ottani Természettörvény másképp működik- nem engedi az ikerszületést, ezért már magzati kor elején összenőnek mint az indiaiak istennője, amely valószínűleg onnan eredhet, hogy egy uralkodójuknak ilyen utódja született .S hogy tiszteletbe tartsa a nép, ezt okoskodták ki.
  • czihaki
    drakula szülőhelyén sok marhaságot kitaláltak már-de főleg az idegen forgalom miatt. De hasonlóan találtak ki okot a tömeges kiutazásra is amikor elhíresztelték, hogy vért sír időnként egy általuk szentnek tartott szobor- holott csupán trükk, pénzszerzés.
  • rabbiddgog
    emberek! vélemény?

http://velvet.hu/elet/2016/05/17/ufok_jelenletere_utalo_festmenyt_talaltak_drakula_szulohelyen/
  • Stockbauer33 #4631
  • Palinko
    hogy mit gondolok? röviden 80% kamu 20% talán. de ez nagyon rövid volt, a hosszabb választ elolvasva lehet úgy fogod érezni nem őszinték voltak ezek a százalékok.

először is nem most hallok róla első alkalommal, érdekes a dolog. a cikk valóban megszületett akkor sőt még pár napig biztos téma volt: nyt1, NYT2, NYT3. sajna mivel én sem vagyok előfizetve nem tudom elolvasni az egész cikket, de az utolsó épp cáfolat, csak esélyünk sincs megtudni, hogy mire, hacsak nincs valakinek előfizetése online. ha nagyon megerőltetjük magunkat biztos találunk ilyen embert. szóval ez nem sok.

ami nagyon hiteltelenné teszi a wikipédián is említett pepsi reklám

tudom napokig örömködtünk, meg már óra perc volt amit várjuk hogy na majd most megtudunk valamit, de pofátlanul elmúlt és csak reklámnak bizonyult. nem történt semmi volt egy trailer meg az amit belinkeltem aztán lófasz magyarázat se semmi... kommentekben lehetett találgatni azt ennyi, a figyelmet felkeltette, gusztustalan marketing. azt hittem legalább rááldoznak pénzt, hogy elmondjanak közben róla valamit, vagy videókapcsolás, vagy valami.

ami szembejutott, hogy 13k év alatt ne essen le a rengeteg pályamódosítás, azt mivel érheti el vajon? mert jelenlegi földi technológiával fogalmunk nincs hogy építenénk meg ha nem lehet újratölteni, bár töltögetnénk egy párszor ennyi év alatt akkor is elromolna és leesne. bár ha jól tudom ez az utántöltés is forradalmian új lenne.

az utolsó dolog ami eszembe jut, hogy szerezni kell egy jó kis távcsőt és megnézni. egy fanatikusabb és fogékonyabb csillagász haver kell ehhez. bár lehet, hogy másik országból. ő meg tudná nézni biztosan, sőt fényképet is tudna készíteni, másnem egy pötty látszana, abból már lehetne újra média visszhangot csinálni, hogy magyarázzák már meg. mert szerintem jogunk van tudni.
  • overseer-7
    Ez mi lehet?
    Erről mi a véleményetek?

13 ezer éves műhold?
    Már hivatalosan is elismerték a létezését.. másszor meg ködösítenek.

.. to be an object approximately 13,000 years old of extraterrestrial origin orbiting Earth in near-polar orbit.

1960. február 11-ei számában a "The New York Times" című napilap egy rejtélyes szatellit felfedezéséről közölt le cikket, melynek következtében egy csapásra ismerté válik szerte a világon, egy "Black Knight" azaz "Fekete lovag" néven emlegetett, azonosítatlan űrbéli objektum, melynek létezését mind az amerikaiak, mind pedig az oroszok detektálják és elismerték. Az első fotókra sem kellet soká várni, melyeket 1960. szeptember 3-án a long islandi Grunman Repülőgépgyár nyomkövető kamerája készített.

a Fekete lovag pont fordítva, kelet-nyugati irányba, poláris pályán

Black Knight satellite
    Fekete lovag, a 13000 éves idegen műhold

• overseer-7
  • overseer-7
    én nagyon megfigyeltem a nyakát és a fejét.. a fej súlypontját hol lehet..
    a fej tartásától függően ..sajnos nem egyértelmű hol van a nyugalmi pontban.
    De alapos megfigyelés után.. nem tűnik természet ellenesnek.. mind az mellet,, hogy maga a lény alapból természetellenesnek hat. hiszen földönkívűli.. de attól még lehet természetes egy olyan környezetben ami nem a földi körülményeket veszi alapul.

A fej adott tartásban.. egyensúlyban pihen a nyakon. ez stimmel ..meglátásom szerint
    a nyakon lehet látni az izmok és az inak feszülését.. ez természetes jelenség.
    a pislogás furcsának hat nagyon.
    az is lehet, hogy egy elcsökevényesedett viselkedési vagy reflex mozgás..
    nem csak a szervek csökevényesednek el..a viselkedés is.. mert ugyan úgy genetikai alapú

az orra és a szájra nincs szükség.
    Nem lélegeznek.. "csökevényes orr és száj" kibernetikus testük van.. az oxidáló anyagot is egy kibernetikus szerv tartalmazza.
    Nem étkeznek.. "csökevényes száj" transzdermális, bőrön keresztül felszívódó tápanyagot alkalmaznak. "büdös"..
    Hangképző szervek csökevényesek.. telepatikus úton kommunikálnak.. ez technológia alapú..nem mágia vagy természetfeletti dolog

A szem hatalmas.. ennek vannak előnyei. Több elsődleges információ a környezetről. A szemen kibernetikus film réteg található..ami fekete színűvé teszi a szemüket.
    Ez a film réteg, nagy fény intenzitásban szűr.. alacsony fényviszony mellett meg erősítőként működik.
    Közben az agy-kibernetikus interfész kommunikációban játszik szerepet..vizuálisan.
    Nagyon fontos a vizuális információ.. és mennyisége.
    Én elfogadom, hogy ilyen nagyok a szemei..
    nekik nem a dzsungelhez kell alkalmazkodniuk, (szem sérülés) hanem egy védett környezethez..amely leginkább információ alapú..
    az információ "szerintem" leginkább elsődlegesen az agykéreg mentén ..kapcsolaton keresztül.. és a vizuális képalkotó szerveken keresztül ..szemen keresztül a legalapvetőbb.. és célirányosabb

Ha tényleg valódiak ezek a lények.. valószínű, hogy több száz millió év természetes..de még inkább mesterséges evolúciós előnnyel rendelkeznek.. ha nem milliárd évek..

innen nézve.. legalább olyan minőségileg a különbség köztük..és mi emberek köztünk.. mint az ember és egy egyszerű emlős, rágcsáló között.

Könnyen meglehet, hogy a humanoid biológiai jellemzőket, csak "nosztalgia", vagy a könnyebb kapcsolat felvétel miatt alkalmazták.. és ténylegesen inkább "szellemi" kibernetikus alapú létformájuk van.. ami inkább hasonlít egy mesterséges intelligenciára.. emulációra..
    nem tudom.. nagyon sok féle magyarázat lehetséges sajnos.. a rendelkezésre álló információk nem kielégítőek sajnos :(
    döntés képtelen vagyok. .. csak spekulálok, feltételezgetek
  • Palinko
    1934es az első nylonharisnya és akkor méd ilyen pocsék felvételeket készítettek, sőt utána is.
    én úgy gondoltam egyébként is, hogy nem földi a ruha

a nyak terhelését én sem értettem, még csak valami merevítő sincs rajta. az ufo-kon belül nincs gyorsulás, mert nem a térben utaznak

szeme lehet azért nagyobb mert mások a fényviszonyok a szülőbolygóján
  • Amiga
    Persze, lehet. De egyrészt a felvétel a múlt század közepén (?) készült, vagyis felmerül a kérdés, miért ilyen gyenge a felvétel minősége, miközben varrtak rá egy hi-tech ruhát. :-)

Másfelől a karja még így is iszonyat hosszú, ha még rugalmas is a ruha, akkor úgy kell beleásnia magát.

Próbáld meg, hogy a kezedre húzol egy hosszú ujjú futópólót. Még annak az ujját is igazgatni kell a mi sokkal rövidebb végtagunkon. Másfelől a karján és a csuklóján nem tűnik az anyag elasztikusnak.

Nekem ezzel a humanoid aliennel a fej felépítése is komoly gondom. Oké, mondjuk azt, hogy az orra és a szája azért csökevényesedett el, mert nem használja (ha használnia kell, akkor komoly gondban van). Na de:

- a feje hatalmas, ha feltételezzük a csontos koponyát (annak tűnik), akkor a nyaka hogyan bírja a terhelést? Illetve ha űrutazó, akkor hogyan bírja ki a gravitációs gyorsulást? Hogyan bírja el a fejét kiskorában? 0:37-nél ráadásul látszik, hogy erősen a tarkó felé kitüremkedő koponyája van, vagyis a koponya súlypontja durván a teste mögött van. Ezzel szemben az ember tarkója egyenes tartás esetén is nagyjából egyvonalban van a hátával. Egy ilyen fejnek a nyakat és a felsőtestet folyamatosan hátrafelé kellene rántania.

- a szeme aránytalanul nagy, ami evolúciós szempontból értelmetlen. A sérülésveszély óriási (hányszor böki ki kis híján az erdőben séta közben egy ág a szemünket? Neki tuti kibökné). Ha a szemébe repül egy bogár, piszkálhatja a lapátkezével. Ekkora felületen a fertőzéseknek is komoly rizikója van, hacsak nincs valami szuper immunrendszere.

Ettől persze talán létezhetne ilyesmi, de inkább médiahack, ilyet a Firaxis-nál is bármikor csinálnak egy XCOM-hoz.
  • overseer-7
    érdekes észrevétel valóban..

ha eredeti lenne.. akkor minden bizonnyal a ruha földi eredetű..és utólag készítették nekik, hogy ne legyen annyira zavaró a megjelenésük.
    Minden bizonnyal elasztikusnak kell lennie a ruhának, és hátul zipzárosnak..teljes hosszában.. még a nyaki résznél is.

Amennyit olvastam az alienekről, abból az derül ki, hogy leggyakrabban ők ruha helyett egy organikus..biológiai "ruhát" viselnek..mint második bőrfelület.
    A szemükön meg egy "kibernetikus" film réteg van..amin állítható sok minden.. pl fény áteresztő képesség.. de kijelzőként is funkcionálhat valószínűleg. Dehát ezek csak feltételezések.

Ahhoz képest, hogy nem léteznek az alinek.. elég durván megy a hírelhárítási tevékenység és a ködösítés a médiában róluk..
    hogy még véletlenül se lehessen semmi biztosat tudni.. minden csak bizonytalan..ködös
    egyszer volt hol nem volt..tán igaz sem volt..
  • Palinko
    elasztikus is lehet az anyag
  • Amiga
    Szerintem báb, amit aztán CGI-vel kicsit megtámogattak, a video-ra pedig olyan szűrőket tettek, amikkel bekoptatták és archaikussá tették.

Arra vonatkozóan, hogy nem valódi, a legegyszerűbb megnézni a ruhát, amit visel. Szemlátomást hatalmas kezei és hosszú karjai vannak, ennek ellenére szűk felsőt visel. Próbálj egy ilyenbe belebújni és rájössz, hogy szinte lehetetlen. Úgy kellene beverekedned magad a ruhába. Ez indokolatlanul nem praktikus. Ráadásul, mivel a vállai nagyon keskenyek, a karoknak a ruhán a bemeneti nyílások nagyon közel vannak egymáshoz. Hogyan kellene tartania a karjait ennek a lénynek, hogy egyáltalán bele tudjon bújni? Ráadásul csak zipzáras lehet, különben a nyaki részen nem férne át a feje. Ilyen testalkattal felvenni ezt a felsőt gyakorlatilag lehetetlen.
  • Kepek
    már lepetéztek csak még nem keltek ki
  • Stockbauer33 #4620
  • Palinko
    mindenben egyetértek
  • overseer-7
    Kommunikáció?
    Nagyon földhöz ragadt módon gondolkozunk, mi emberek.
    Nagyon régen az volt a kommunikáció, hogy kifejlődött a beszéd, erre a szimbolikus ábrázolás, írás, füst jelek is voltak, lovas futár, majd fény jelek, aztán nagy nehezen jött be a rádió jel.
    Most ott tartunk, hogy el sem tudunk képzelni egy olyan módot ami túlhaladja az elektromágneses jelet mint információ hordozót.

Semmi jelét nem látom, hogy megállna a fejlődés, és itt fog megrekedni a kommunikáció minősége.

Az a baj, hogy mi rádió teleszkópokkal hallgatunk bele a galaxisba.
    Olyan mintha az indiánok füst jelekkel próbálnának meg kommunikálni egy üvegszálas transz kontinentális kábellel.
    Nem fog menni. Minőségi különbségek miatt.

Ugyan ez van a gondolkodás, életfelfogás szintjén is.
    Az egész életünket az önzés, felhasználás, kisajátítás (tulajdon) mozgatja. A többséget persze.

Nehéz valamire úgy tekintenünk, hogy nem akarjuk felhasználni, érdekeink szolgálatába állítani.

Lehetséges, hogy ezek a problémák miatt nem vagyunk még alkalmasak arra, hogy felvegyék velünk a nyílt, két oldalú kapcsolatot.
  • Palinko
    áh ezeknek a vallásos embereknek is legnagyobb része csak papíron vallásos egyébként nem. meg az egyházak eddig is változtak különböző indokok miatt, felkészültek az adott idő szavára. hogy most egy példát hozzak zsinaton döntötte el a kereszténység, hogy onnantól fogva "nem lesz" reinkarnáció :D vagyis hogy nem tanítják kiírtják a kereszténységből. felkészülnének erre is, sőt nem is lenne nehéz, a kereszténységnek biztosan nem, mert a Biblia nem kizárólagos ilyen tekintetben, nem említ Földön kívüli életet az igaz, de ki sem zárja, 2 teremtés történet van leírva az elsőbe tényleg simán belefér. a második már neccesebb mert ott az ember a teremtés koronája értelme és célja, de simán bele lehet magyarázni hogy az idegen élet is mi értünk teremtetett előttünk hogy legyen ki tanítson minket stb stb ezer és egy módja lehet a belemesélésnek.

én is hasonló véleményen voltam pár hónapja hogy érett az emberiség, aztán jobban olvasgattam ufo-s témájú cikkek alatti hozzászólásokat és átértékeltem ezt, talán 10-20% akit nem sokkolna és el tudná viselni, de úgy érzem ez optimista becslés.

hogy mi felfedezzünk valamit annak csekély esélyét látom, a naprendszerünkben élet után kutató szondák állítólag a Földön sem találtak életet mikor tesztelésként kipróbálták, lehet ez urban legend és baromság, vagy csak a kezdetieknél voltak ilyen bakik, de akkor is nagyon bennem maradt ez valahonnan. rádiós keresés esélytelen, mert nagyon kevés ideig bocsájtottunk olyan rádiós jeleket amiket tudnánk fogni a saját módszerünkkel távolról, lehet akik után kutatunk ki sem fejlesztették még ezt, vagy már túlhaladták, vagy soha nem is fogják, vagy akik túlhaladták már 300 éve elhagytak minket a rádióhullámaik és ez is nagy mázli mert pont hogy lemaradtunk volna. az univerzum korát tekintve ez semmiség. szóval nagyon össze kéne mindennek jönni hogy valamit fogjunk. vizuálisan még kevesebb az esélyünk, csak ilyen sejtéseink lehetnek mint a KIC 8462852 aztán nagyon jól elvitatkozunk rajta évekig semmi biztosat meg nem látva.

én nagyobb esélyt adok hogy valaki a mi életünkben landol idegen űrhajóval mint hogy mi felfedezünk idegen civilizációt a világűrben a mi életünk alatt. persze ezt bármelyik nap átalakíthatja egy új technológia, amiről jelenleg nem tudom hogy készül.
  • Pluskast
    Hol állítottam én, hogy ez azonnali változást idézne elő? De azért azt ne mond, hogy nem idézne elő a társadalmunkban semmi változást.
  • nmara
    Neked konkrétan mi változna? Mert nekem a mindennapjaimban semmi. Ugyanúgy be kellene menjek dolgozni, az adót be kell fizetni, kaját kell adni a gyereknek meg elvinni az oviban. A war thunder ugyan olyan szar mm-el dolgozna és a tiger 2-öt ugyan ugy t-54 ellen rakná be. Ha technologiai átadás is lenne az is csak egy emberöltő alatt fejtené ki a hatását. Mert ugye át kell álni az új rendszerre, legyen az bármilyen tiszta, kiépíteni, betanítani a használatát, a hozzá kapcsolódó perifériákat, stb. Ez nem azonnali dolog.
  • Pluskast
    Azért nem hiszem, hogy ennyivel el lenne rendezve a dolog és sok minden függene attól, hogy mondjuk mi saját magunk találnánk rá egy bolygóra több százmillió fényévre ahol be tudtok bizonyítani, hogy ott van értelmes élet, vagy egyszer csak jönne egy bazi nagy UFO és leszállna teszem azt a kapitólium előtt és a kis szürke lények kiszállva felveszik velünk a kapcsolatot élő egyenes adásban. Mert ebben az esetben nagy változásokon esne át egész emberi társadalmunk, míg a másik esetben igazán nagy változás nem lenne.
  • nmara
    Miért kérdőjeleznék meg a fennálló hatalmat. A busmanok sem kérdőjelezik meg a törzsfőt, mert megjellenek az amerikaiak pl. Kb. semmi nem történne. Elenyésző % kiállna táblákkal, hogy vigyetek el, meg ilyenek. A konteosok meg elégedetten hátradőlnének, hogy mi megmondtuk, aztán folytatnák a háttérhatalmas dolgokat.
  • overseer-7
    Nem az értelmesebb emberrel van itt a gond.

A föld lakosságának 90% vallásos, hisz valami féle istenben, istenségekben.

Ha hirtelen kiderülne, hogy az idegenek valóságosak, elég durván is reagálhatnak rá az ilyen vallásos emberek.

A másik meg, hogy ez megingatná a hatalomba, autoritásba vetett bizalmat. Ha kiderül, hogy léteznek olyan lények, akiknek nagyobb hatalmuk, intelligenciájuk, több tudásuk van, fejlettebb technológiájuk.

Sokan megkérdőjeleznék valószínűleg a hatalomnak a jogát az uralkodáshoz.

De valószínű, hogy inkább nem történne semmi. Elég érett már az emberiség, hogy intelligensen kezelje ezt a jelenséget.
    Nem mi vagyunk a világ közepe.. fel kéne már lassan ezt fogni.
  • Palinko
    mert alapjaiban változtatná meg a világról alkotott képünket. kiszámíthatatlan következménye lenne ha kiderülne, attól félnek leginkább. lehet neked nem változna semmit az életed, mert már elég érett vagy ezt kezelni, sokan vannak vele így, de a tömegpszihózist nem lehet előre kalkulálni.
  • grebber
    Sosem értettem miért kell eltitkolni.
  • overseer-7
    Az valószínű, hogy a film hamis.. több jel is erre mutat.
    De ez még nem jelenti, hogy az idegenek nem léteznek, és nem így néznek ki.

Ha én irányítanék egy olyan szervezetet, amely az idegenek eltitkolásával foglalkozna.. én mozifilmeket csinálnék idegenekről.. minél hasonlóbb megjelenésben, mint az eredeti lények, akiket el akarok titkolni.
    Dezinformáció miatt, hamisított felvételeket készítenék..majd eredetiként terjeszteném őket.. de szakértők képesek legyenek megállapítani..bebizonyítani a film hamisságát.

Különféle álsztorikat terjesztenék.. a fél igazságok közé, kitalált teljesen őrült történeteket csempésznék amiket ép elméjű ember nem hinne el. Ez által az igazságok is gyanúsnak, hülyeségeknek tűnnek.

Meg még egy csomó más dolgot is kitalálnék.. ami most épp ebben az 5 percben nem jut eszembe..
    Évek alatt komoly ipart tudnék erre kitalálni, ami az emberek megtévesztésével foglalkozna.

Attól hogy nem eredeti a film..még létezhetnek ilyen idegenek.. hasonló szervezettel.
  • Palinko
    nekem az ufo boncolás jutott eszembe ami több mint 10 év után nyilvánult kamunak. mondjuk ezeket a hoaxereket se szánnám agyonütni, miattuk az lesz, hogy ha egyszer valóban történik valami hiteles senki sem fogja már elhinni. nem tudom mit élveznek ezeken az áldokumentum filmeken sem. figyelni kell mindig az indítékra, legtöbben pénzre váltják ugye, mint a boncolásosnál is. ennél a Bob-nál mi lenne az indíték? arra gondolok elsőként, ha cgi-sként keresnék munkát nagy eséllyel én is egy ilyen minőségi videóval állnék elő de pár hét, max 1-2 hónap után csak előállnék, hogy bocsi, én voltam ezt bevettétek és ide meg ide várom a munkaajánlatokat :D kis gerilla álláskeresés, de hogy végleg hallgat? valakinek megér 2-3 hét elég komoly munkát hogy még ki sem derüljön hogy ő volt? ezek szerint igen.

egyébként Nick Pope szerint is kamu:
  • fonak
    Ja, eltelt már egy kis idő azóta és semmi új hír. De a hoaxerek sem mindig fedik fel magukat, vagy csak évtizedek után derül ki a dolog, mint a Loch Ness-i szörny ikonikus fotójánál.
  • Palinko
    x aktákat sajna soha nem néztem 1-2 részt leszámítva teljesen kimaradt :( a szempillamozgás sztem tök jó, nem emberi, de nagyon jól meglett csinálva, viszont tényleg a szempillamozgás és a lágy kézmozgás nincs épp szinkronban, de fene tudja hol milyen gyorsaságú izomzata van egy fiktív lénynek :D

a másik videó leírásában említették ezt a forrást, és itt a vége felé a 3:15 túl, azok a bevágások már teljesen mozifilmnek hatnak, nem dokumentarista felvételnek, a kamararángások, stb tisztára mintha mozifilmeknél alkalmazott operatőr vette volna föl aki szándékosan amatőrt játszik, nem véletlen, hogy az előző videónál nem volt hozzávágva az a rész :D arra már én is inkább cgi-t mondanék, viszont az előzőekben már bizonytalan vagyok.

a kamera minősége akkoriban tényleg ilyen rossz volt, ha a 40-es éveket nézzük azért 69-ben már bőven volt jobb. viszont rossz fényviszonyok mellett kb ennyit tudhatott. pont kapóra jön a 2. vh-s felvételek nézegetése, csak az a baj azokkal meg, hogy többségét feljavították, sőt sokat ki is színeztek, emitt meg hallatszott a vetítőgép is :D

a video tape ki van zárva, legalábbis a kazettás dolog, az 70 es évekre fejlődött ki, inkább olyan mozigép szerű, vagy tudom is én 8mm-es dolgot kell elképzelni. bár az első video tape-re mint mágnesszallagra is az 1951-es évtől találtam hivatkozást, de ez a kép tuti hogy klasszikus technikával készült, tehát futottak a filmkockák és azt világította meg a fény, majd azt vetítették le vetítővel. érdemes elgondolkozni, hogy tuti nem valami minőségi kamera lehetett, mert a casablanca is '42 es és sokkal szebb film ennél, de az stúdió volt, egy kezelhetőbb kamera azokban az időkben nem tudott sokkal szebbet. pl nézzük meg a kennedy gyilkosság felvételeit, hogy valami ismertebbet mondjak, hát az is merő homály, bár már színes, az akkor technika annyit tudott. ott van még, hogy a casablancát is lehet felújították, meg érdekük volt jobb minőségben kiadni, ezt egyáltalán nem publikálták hivatalosan és valszeg egy rossz minőségű felvételt vett fel mobillal egy sötét szobában ami egyik sem segített a minőségnek. ez nem lehet az eredeti film a számok miatt, ami látszik a filmen.

ha 5 év alatt nem került ki a többi anyag sztem már nem igazán fog, előbb semmisítik meg az eredetit is, mint hogy valaki kiszivárogtassa :D
  • fonak
    Szóval ezt a "Skinny Bob" videót eleinte a Super 8 című film vírusmarketingjének is gondolták, valódinak már akkor is kevesen. Mindenesetre utánanézve "ismert fake"-nek mondják pl. a redditen is.
    Bár ez mind nem 100%-ig meggyőző gondolom, itt van szó a CGI-ről állítólag hozzáértő szerint (sok blabla szöveg után, lejjebb "Alien Footage CGI Analysis" alcímnél).
  • Palinko
    1) az agy mérete már így is rengeteget nőtt az elmúlt 1-2 millió évben, hogy nem is volt kifejezetten cél. szerintem a nagyobb aggyal nem lennénk előrébb, nem a kék bálnák jutottak fel az űrbe, hanem az ember, pedig a bálnának jóval nagyobb agya van. persze mondod, hogy a barázdáltság, arra kontrázok, hogy a delfinek sem jelentenek konkurenciát technológiában pedig nagyobb tömegű és barázdáltabb is az agyuk.

nem lepődnék meg túlságosan ha kiderülne, hogy nem fizikai szinten megfogható az intelligencia hanem az csak egy bizonyos következménye valamilyen magasabb szintű valaminek, nevezzük léleknek, vagy szellemnek.

én is úgy tudom hogy a szülés már most a korlátainál jár, hogy jóval nagyobbak lettek a csecsemő fejek és ettől sokkal nagyobbat már nem bírnának el a nők, lehet hogy genetikailag is meg lehetne oldani, hogy pl 5-10 éves koráig nőjjön az agya nem csak az általad vázolt külső méhes, inkubátoros módszerrel lennének világra hozhatóak.

2) akkor minek rájuk száj egyáltalán? én emberi viszonylatban eltudnám képzelni pár ezer év múlva a hasonló dolgok megvalósulását, viszont nekünk megmaradna a szánk, meg pár belső szervünk, mert a kaja nem csak táplálék (pár másképp gondolkodó embert eltekintve) hanem élvezeti cikk, sőt egyre inkább élvezeti cikk. lehet majd olyan világ ahol csak prémium minőségű táplálékok vannak a gazdagok számára, az átlag meg esetleg megpróbál valami silányat kipróbálni, de javában hasonlóan táplálkozik mint ez az idegen.

3) a szem érdekes téma, mert nem tudom melyik fajnak alkalmazkodott teljesen szárazföldi körülmények közé a szeme? az emberé pl biztosan nem, lehet ez is hülyeségnek hangzik, de ha jobban belegondolsz a 99%-a víz, ha nem kap víz utánpótlást meg van lőve, könnycsatornák állandóan nedvesen kell tartsák stb.
  • fonak
    Miért gondoltam hogy CGI? Ha egy X-akták részben látnád, te sem mondanád, hogy eredeti szerintem. :) Ez lenne a forrás.
    Túlságosan puhák a mozgások, pislogásnál is CGI fílingje van az embernek. A képminőség szándékosan sz.r (hogy "réginek" hasson) tényleg ilyen sz.r technikájuk volt csak a KGB-nek? Ráadásul azt írja "video tape"-ről származik a felvétel. Hát izé... Milyen video tape-et használtak a SZU-ban 1942-1969 között? Nem inkább filmet használtak?
    Na mindegy, kíváncsi vagyok jönnek-e még az állítólagos 1260 perc anyagból vágások :)