6569
-
Zero_008 #4682 Még mindig nem értem, hogy ebből mit akartok kihozni. Igen, az élethez kell a víz. Éééés...? -
#4681 óh a könny csak a vége, de jól mondod a könny azért van, de látod már a szaruhártyánál mondod hogy ott meg amazért van víz. lényeg, hogy víz nélkül nem megy... és még ki sem lyukadtunk a csarnokvízhez, vagy hogy az egész üvegtest 90%-a víz ami jóval több mint amúgy a test többi részén, mert ugye átlagban 70%. egyszóval víz nélkül nem működne a látásunk. -
Zero_008 #4680 A könny nem azért van, hogy a látást segítse, hanem hogy síkosítson, hogy a szemhéjad meg az esetlegesen szemedbe került bármi ne karcolja össze a szaruhártyád, meg hogy nedvesen tartsa azt, hogy ne száradjon ki és repedjen be. -
Zero_008 #4679 Nem tudom, egyébként mire akarsz ezzel a szem dologgal kilyukadni, az élőlényeknek általában olyan, amilyet a környezetük és az életmódjuk megkövetel. A sas szarul lát víz alatt, a hal meg kinn a levegőben, bár egyiknek sem ez a legfőbb gondja olyankor. -
#4678 manapság megy a curvy és a kifutó modelleket már tényleg 40kg-ra fogyasztották ami nem esztétikus. de igaz ott a szubjektív faktor, mert azért most is van jó sok ideál, emberenként, országonként változó. érdekes mikor egy képet küldenek végig és minden országban a hazai elvárásoknak megfelelően photoshopolják :D viszont továbbra is azt gondolom hogy van olyan kinézet amire mindenhol rábólintanának, ha nem is lenn mindenhol a legszebb, de mindenhol elfogadható lenne. érdekes még itt a rasszok kérdése, azért a fehér nők eléggé uralják a szépség piac felhozatalát, de sztem ugyanúgy lehetne szép arab, indiai, néger, távolkeleti nőt is találni akiről minden felé elismernék, hogy tényleg jól néz ki.
egyébként én értem a szemes példádat és nincs vele gond szerintem. a sasnak sokkal jobb mint az emberé, bár még nem voltam sas, nem láttam a szemével, meg akár hogy is csavarjuk, hiába jobb relative, ha neki is ugyanúgy kell a vízréteg és azon keresztül lát. -
Katalizátor #4677 A sasnak nagyon jó szeme van a szárazföldi lények között relatíve. De az a szem sem a levegőben kezdett kifejlődni. Ne az emberhez hasonlítsd, hanem az egyedfejlődéshez.
Az ügyvéd meg közgazdász pedig szarkazmus volt, de azért csak figyeld meg mennyire vonzódnak hozzájuk korunk nőstényei! :P -
Zero_008 #4676 Úristen, pont ügyvédre meg közgazdászra mondod, hogy "okos ember"...? :P
Szárazföldi lények látása nem tökéletes? Mondjuk egy sasé?
A lényeggel egyet tudok érteni, de bakker, ezek a példák, amiket felhoztál... -
Katalizátor #4675 Egyébként én is nagyon szépnek találom a kicsit ducibb csajokat, ami már nem menne el ma ideálnak, ellenben eléggé viszolygok a csontkollekció modellektől. Vagy vegyük a szört! Az is elég megosztó, főleg napjainkban. -
Katalizátor #4674 Én is alapból így gondolnám, de hát ott van az a fene nagy "szerintünk". :) -
#4673 hmm ez a szépségideál egy érdekes téma, szerintem azért annyit nem változott. lehet jönni a madonna szoborral, meg hogy régen a dagadt nőket szerették, de az inkább ilyen ősember vágyálom volt, hogy az biztos kihordja a gyereküket stb. nem a szépségről volt ott szó, mondjuk a reneszánsz ideál is kicsit ducibb volt, de mona lisa pl nem duci, bár tényleg mai szemmel nem a legvonzóbb, de szerintem ha visszaküldenénk kate uptont meg megan foxot sztem hosszú sorban állnának értük minden korban, főleg ha vihetnék a modern kor szépségipari termékeit :D -
Katalizátor #4672 Ezek csupán csak romantikus elképzelések, melyet fajunk szemszögéből vizsgálsz, de ez teljesen szubjektív látásmód. Nemcsak fajunk bilológiai szempontjából, de társadalmi berendezkedéstől is függ mi az "okosabb, szebb, egészségesebb". Ezek valójában egyfajta mémek.
Ha most vaktában elkezdenénk fejleszteni azokat a tulajdonságainkat, amiket napjainkban sokra tartunk, azt a fajunk nagyon megsínylené a jövőbe, mert nem csak a fajok, a környezet is változik.
Teszem azt napjainkban egy ügyvéd, vagy egy közgazdász "okos" embernek számít, de ha egy vad elejtéséről van szó, csődöt mondanának. A szépség folyamatosan változik, eleve más és más, különböző kultúrákban, ezért felesleges is erről beszélni. Még az "egészséges" kifejezés sem egyöntetű dolog. Régen pl az epilepsziásokat úgy félték, mitha félistenek lennének. Jópár autistának van olyan képessége, amit csodálnak. És jópár teljesen természetes és alapjaiban "egészséges" folyamattól írtóznak az emberek, pl terhességgel járó elhízás.
Az evolúció nem visszafordítható dolog, ezért sem olyan tökéletes a szárazföldi lények látása, miután őseink kimásztak a vízből, mert ez a folyamat megváltoztatta a szemünkbe eső fény törését. Persze utólag feljavul, de nem feledi a múltat. -
Katalizátor #4671 Az ember rejtélyes viselkedésére, amely kontrasztban van önmagával. Csak ennyi, sztem érdekes. :) -
overseer-7 #4670 Nem is kellett..
Elég ha valakik felvilágosítják azokat a primitív kecskebaszókat.
Azokban az időkben a tudás csak a nagyon kevesek kiváltsága volt.
-
Zero_008 #4669 Sok minden elképzelhető, de ez nem jelenti azt, hogy lehetséges is.
Bibliát amikor írták a sivatagi kecskebaszók, fingjuk nem volt a törzsfejlődésről, úgyhogy ez teljesen kizárható. -
overseer-7 #4668 nem csak az az út van amit hitler képviselt.. hogy kiírtani minden "rossz" embert..
egyszerűbb lenne, ha inkább "jobb" gyerekek születnének.
önkéntes alapon -
overseer-7 #4667 nem is értem egyébként.. mi, ha olyan okos faj vagyunk..
miért nem fejlesztjük magunkat, okosabbra, szebbre, egészségesebbre, stb..stb
mint ahogy eltoltunk más állatfajok, a nekünk kedvező irányba.. kutyák, macskák, disznó, szarvasmarha, broiler csirke.. stb
-
overseer-7 #4666 A bibliai teremtésmítoszban elképzelhető, hogy a tudás fája.. maga a genetikai törzsfejlődési fa szerkezet.. minden egyes zöldellő ága egy egy taxon... élőlény fajta.
Ha birtokában vagy a tudásnak, felismered azt hogy, hogyan működik a rendszer.. hogy lehet fajnemesítéssel újabb taxont létrehozni.. egy újabb, más fajta élőlényt..
A tudás fájának a gyümölcse, almája, pedig a fajnemesítés eredménye.
És lehet megtiltották nekünk, hogy szakítsunk az élet, tudás fájáról.. azaz, hogy tudatosan, mesterséges szelekcióval fejlesszük magunkat..
A "gyíkemberek" vagy kik, meg lehet, hogy pont erre akarnak rávenni minket, hogy minél gyorsabban haladjunk a fejlődésben.
Más érdekek meg lehet máshogy szeretnének..
ez csak zagyva spekuláció..
az élet fája.. így is hívják a genetikában
-
Zero_008 #4665 De hogy mire gondoltál, az úgy tűnik, hogy most már soha nem fog kiderülni... :D :P -
Katalizátor #4664 Jah!
Bár én nem pont erre gondoltam. -
Zero_008 #4663 Egyébként ha arra célzol, hogy sokan teremtésmítosznak értelmezik az élieneket, az úgy önmagában eléggé balfasz idióta dolog. Semmit nem magyaráz meg, de legalább eltolja a dolog kiderítését az elvi lehetetlenségbe.
Mondjuk isten ugyanez... -
Zero_008 #4662 ...nem? -
Katalizátor #4661 A sok emberi szar, tudod! -
Zero_008 #4660 Mármint milyen szar hogyan lehetséges?
Utoljára szerkesztette: Zero_008, 2016.05.30. 17:17:35 -
Katalizátor #4659 Jah egyébként ez megy egy darabig, de amikor látod magad körül az intelligencia bizonyítékait (építészet, informatika, földművelés, fizika, filozófia, stb...), és felfogom azok csodálatos megnyílvánulásait, akkor azért elfog a kétség, hogy most akkor hogyan is lehetséges ez a szar. Valaki az alienekre fogja, én a pénzre. -
Zero_008 #4658 Hát ezt viszonylag egyszerű eldönteni: mind hamis (vagy félreértés, vagy belemagyarázás) addig, amíg legalább egyetlen valós, megerősített, tuti esetről nem lesz dokumentáció. -
Zero_008 #4657 Hanlon borotvája megvan? "Ne képzelj oda rossz szándékot, ahol az emberi ostobaság elegendő magyarázat!" -
#4656 maradnak a saját észlelések, de az ember olyan bamba, hogy ha azon kevesek közé tartoznak akiknek lenne lehetősége látni valamit akkor se látja, telefonba bújik, háta mögött van stb -
maki85 #4655 jó lenne már egy éles fotó -
Pares #4654 Lehet, csak az a baj, hogy ha már teljesen élethű dolgokat össze lehet dobni "2 óra" alatt, akkor honnan tudjuk, hogy mi a valóság, és mi hamis? Akkora mértékű a dezinformáció a témában, hogy már tényleg csak találgatni lehet, hogy mi igaz, és mi nem. -
#4653 Nem kell ehhez tehetség, aki jártas a videószerkesztésben, grafikában, annak ez max 2 órás munka. Még csak 3D modellezni sem kellett ehhez. -
overseer-7 #4652 nekem ha mondjuk hatalmam lenne és titokban akarnám tartani a földönkívülieket a civilek elől.. ezt tenném:
Földönkívüli témában mese, fantasy stb filmeket hoznék forgalomba amiben vegyítve van minden mesebeli dolog, ezzel hitelteleníteném a témát.
rengeteg hamisított CGI "amatőr" videót készítetnék titkos projectekben..
olyan drónokat hoznék forgalomban, amelyek UFO-kra hasonlítanak, hogy később a valós találkozásokat arra is rá lehessen fogni.
Olyan dokumentum filmek készítését finanszíroznám, menedzselném, amelyek az ufó elrablások jelenségeit magyarázzák meg.. különféle mentális rendelleneségekkel, halucinációval, vagy más elmebajjal hoznák összefüggésbe.
Olyan médiumokat, internet.. blogok, TV, sajtó üzemeltetnék, amelyek foglalkoznak az UFO és idegen témával, de csak felületesen, és belekevernék egyéb mágikus, spirituális és mesebeli elemeket, mint pl fehérló energia.. vagy jedi képességek stb.. ezzel is szintén diszkreditálnám a témát..
és végül az civil lakosság már azt sem tudná, hogy mi igaz és mi hazugság.. a legtöbben még az ufókban, földönkívüli életben is kételkednének.. mert a fejükben olyan mesebeli fogalmakkal keverednének ezek a koncepciók amik nyilvánvalóan hamisak, mesebeliek stb..
ugyan ezt meg tudnám csinálni, más fogalmakkal.. akár a politikában is szinte bármit be tudnék etetni az emberekkel..
hogy ezt meg lehet csinálni?.. kétség kívül
a történelem számtalanszor bizonyította
.
-
fonak #4651 Nagyon bénának tűnik nekem, olyan érzés nézni, mintha egy ablakra lenne ragasztva valami, túl mozdulatlanul "lebeg" azonkívül nem tűnik távolinak.
(javítva, természetesen nem a "lencsére van ragasztva")
Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.05.28. 17:03:57 -
Pares #4650 Nem nagyon szoktam ilyen videókat nézni ezektől a csatornáktól, amiket láttam, azok is többnyire elég izzadságszagúak, és sajnos gyakran többet ártanak a témának, mint amennyit segítenek, de ezt a felvételt meg az utána bemutatott két képet nem tudom hova tenni. Nekem egyik sem tűnik CGI hamisítványnak, persze nem kizárt, hogy pár nagyon tehetséges emberke unatkozott...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
overseer-7 #4649 1561 celestial phenomenon over Nuremberg
Hát ezaz.
Ezt az egész város látta, és azon kívül is.
és nem csak ott történt ilyen, máshol is előfordultak hasonlók..
még az ókori india szövegeiben is mentek a nagy égi csaták.. atomrobbanások
ezt nem lehet letagadni,, félremagyarázni.. "megmagyarázni"..
ami történt ott megtörtént.. nem tudok semmi olyan természeti jelenségről, ami ufókat csinálna az égre.. henger, szivar, és csészealj alakúakat.
Nagyon naív.. és buta álláspont abban hinni, hogy az ember a legintelligensebb.. és egyedülálló az univerzumban, világban.
Hiába a fényévek.. az óriási távolság.
az idő és a tudás.. mindig kitalál valamit és legyőzi a korlátokat.
a repülésről is azt tartották, hogy a levegőnél nehezebb tárgyak sosem fognak repülni..a madarak meg isten kegyelméből repülnek.. stb
most sem vagyunk sokkal okosabbak.. hidjétek el.. alig néhány 100 év telt el a felvilágosodástól.
Majd 10 - 100 ezer év múlva..talán már azt állíthatjuk magunkról, hogy kezdjük érteni a valóságot..a létezést.
még most is babonásak és buták vagyunk és olyan dolgokat hiszünk, hogy ez lehetetlen. azt nem lehet.. képtelenség.. stb
olyan dolgokról beszélünk állítómondatokban.. amiről még semmit sem tudunk..csak hitegetjük magunkat.
-
overseer-7 #4648 őszintén megmondom, hogy nagyon könnyen lehetséges, hogy szinte minden vallás szerte a világon hasonló módon jött létre.
Valószínűleg egy ilyen rakomány kultuszból.
Ha bele gondol az ember, nagyon sok vallás alapja valamiféle magasabb rendű intelligens lény/lények.
Akik az égből, mennyből jönnek.. óriási hatalmuk van és gyakorlatilag mindenre képesek, mindent tudnak.. az akkori korban élő emberekhez képest, akik nagyon korlátolt életet éltek, és még fogalmuk sem volt a tudományokról, technológiáról.
-
Stockbauer33 #4647 -
Pares #4646 John Frum
Vajon hány vallás született hasonló módon? -
Saintgerman #4645 A Dél afrikai Zulu törzsnél még mindig él az utolsó sámán, aki egy kicsit más véleményen van, mint az itteni átlag...
https://www.youtube.com/watch?v=Il8bojbgi5I -
maki85 #4644 igaz, de az északiaknak volt idejük, hogy halljanak az új jövevények felől
amúgy pedig érdekes, hogy a déli indiánok egy fehér bőrű szakállas istent vártak -
ManoNegra #4643 A dél-amerikai indiánoknál egy prófécia szólt a visszatérő Istenről, azért nézték annak. Aztán hamar rájöttek, hogy nem arról van szó.
Az észak-amerikaiak tudtommal sosem nézték istennek Európa emberfeleslegét.