6569
12149940121232355297.jpg
  • maki85
    Nekem is fura, pedig az eddigi tudásunk szerint mindegyik meztelen.:))
  • maki85
    Egyáltalán nem, hiszen amíg nem biztos, addig küldhette a Télapó is.
  • maki85
    Hááát azért fura, hogy a japán pasi csak ÚGY mászkál az erdőben nyitott kamerával, hogy hátha történik majd valami, persze közben hatásvadász módon rángatja a kamerát, és amikor megjelenik a lencse előtt egy valami, amire normális körülmények között tutira nem számított, nem dobja el a cuccost, és betojik, hanem rángatós kamerával tovább keresi.

• Irasidus
    Hatásvadász cím, clickbait. Komolytalan.
  • overseer-7
    ebben a rohadt melegben nem jönnek az ufók se :(
  • fonak
    Óriási erejű jel érkezett az űr mélyéről, akár idegenek is küldhették
  • Irasidus
    Újra ON a topicban!

Az asztrobiológia legújabb eredményei (Kereszturi Ákos)

Az élet lehetősége a jégholdakon (Horvai Ferenc - Kereszturi Ákos)

Kereszturi Ákos: Asztrobiológia - hol és miként keressünk Földön kívüli életet?

Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.07. 17:44:40
  • Irasidus
    De azóta történt egysmás a videókészítés terén, és te is jobban felismered az ilyet. Szóval ma nem ugyanúgy nézel egy filmet mint akkor, és nem ugyanolyan szemmel. Érzékenyebb lettél az ilyen dolgokra, mint mindenki. Na, jó majdnem mindenki, azok akinek tökmindegy, hogy fake vagy sem, vagy azoknak akik hinni akarnak, azok a kognitív disszonancia segítségével nem veszik észre.
  • Irasidus
    Ha értelmes életformákat keresünk, akkor nyilván abból indulunk ki, hogy értelmesek... Már a 60-as években felmerül, hogy egy technikai civilizáció nem csak biológiai eredetű lehet. Ezt tovább gondolva - több SETI tanulmány született arról, hogy lehetnek a mi űrszondáinkhoz hasonló mesterséges intelligenciával ellátott űrszondák is. Ezt még tovább gondolva ezek, akár lehetnek Neumann-szondák is. Ez utóbbiak nyilván valamilyen programot hajtanak végre, amibe nem biztos, hogy a kapcsolatfelvétel is beletatozik.

Viszont tisztában kell lenni, hogy a keresésünk eszközeinek, módszereinek korlátai vannak. Így ilyen szondák felkutatása majdnem esélytelen vállalkozás, mint az intelligens, de technológiát nem használó fajoké is, ugyanígy a miénktől gyökeresen eltérő életformáké, és egyéb előre nem látható okok következtében. A papír, és kreatív szellem sokmindenit elbír, lehet ilyenekről csevegni, de van egy korlátja a felfedezhetőségének. Így csak is olyat tudunk - ma - felfedezni, ami hozzák hasonló technológiával rendelkezik. Ez van.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.07. 15:36:54
  • gothmog
    na azért ha 10 éves koromban mutatnak egy ilyet -amikor nemhogy internet, de szinestévé se volt otthon- azzal a dumával, hogy „valódi felvétel”, lehet hogy nem esett volna le rögtön az egész megrendezett jellege, vagy a béna cgi... Bár ki tudja, mert ez elég béna, és akkor már bőven túl voltunk a Jedi visszatér-en.
  • hiper fizikus
    Sziasztok !
    No de ugyebár, abból indulunk ki, hogy ők értelmes szubjektumok, ahol a szubjektum lehet élőlény vagy robot !
  • overseer-7
    ez is CGI
  • overseer-7
    PDF
    Seventy-Five Solutions to the Fermi Paradox and the Problem of Extraterrestrial Life
  • Irasidus
    #5925 Miért offolsz?
  • maki85
    Ha ez nem a TUTI bizonyíték, akkor, semmi.
    Izé, valami.
    Utoljára szerkesztette: maki85, 2018.08.06. 23:09:57
  • BladeW
    Stephen Webb - Where is everybody
    Ebben a könyvben a Fermi paradoxon 75 lehetséges megoldása szerepel, ebből az "itt vannak, és titkolják a létezésüket" csak egy (és nyilván konteós körökben a legnépszerűbb).
  • Irasidus
    Ha nem tudod "sem cáfolni, sem alátámasztani", akkor tulajdonképpen mit is tudsz?
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.06. 22:03:00
  • overseer-7
    Szerintem már itt vannak..
    ezt sem én sem a tudomány sem cáfolni, sem alátámasztani nem tudunk.

Szerintem itt vannak, és szerintem titkolják a létezésüket.

• Irasidus
    A SETI szépsége Kutatás Földön kívüli civilizációk után

Fermi-paradoxon és a spanyolviasz esete. Vagy itt itt.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.06. 19:40:15
  • Zephyr Retiring
    Nem foglalkozom politikával sem itt, sem a való életben. Tehát részemről ők is azt csinálnak amit akarnak.
    És mielőtt még félreérthető lennék a korábbi hozzászólásaim miatt...

Én meg vagyok győződve arról, hogy intelligens élet nem csak a Földön létezik, hanem máshol is kialakult már valahol az univerzum (multiverzum, vagy omniverzum) mélyén tőlünk igencsak messze.
    A gond ezzel semmi egyéb, mint a távolság, illetve az idő problematikája, ami ugyebár a Földtől távolodva radikálisan átalakul, illetve bizonyos részeknél (mint a Fekete lyukak) meg is szűnik. Azt is el tudom képzelni egyéb tudományos konkrét információk hiányában, hogy ott már, illetve azokon túl egy teljesen más idővallum létezik. És ha netán tényleg így lenne, akkor a két hely között (a mi galaxisunk és az idegen galaxisok) a kapcsolat csak valami időkapu féleségen áthaladva lenne lehetséges. Amit ha sikerülne is legyőzni idegen civilizációknak, még mindig ott az idegen légköri összetétel dilemmája, mert ami számunkra az életet nyújtja, más élőlényeknek még lehet mérgező vagy halálos is. Mint nekünk a víz. Az ember képtelen lélegezni a víz alatt, hiába van benne oxigén is.

Szerintem még nem jutott el hozzánk idegen civilizáció. Ez persze csak az én véleményem.
    Amit jelenleg a tudomány sem cáfolni, sem alátámasztani nem tud.
  • Irasidus
    Asztrobiológia: az élet lehetősége és keresése a Földön kívül

• Irasidus
    TESS - exobolygó kereső távcső - tesztjeivel végeztek. Kezdődik az igazi kereső program.
  • overseer-7
    kitudja.. lehet, h még a nácik is ott bujkálnak.
    sohasem lehet tudni
  • Irasidus
    Extremofil élőlények.

Szélsőséges élőlények és élőhelyek a Földön - asztrobiológia kurzus IV. rész

ASZTROBIOLÓGIA – MODERN SZINTÉZIS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOK KÖZÖTT
  • Zephyr Retiring
    " Senki sem meri megjövendölni, lehet-e ott bármilyen összetett élet "
    Akkor majd én elsőként megjövendölöm: van!

Aztán el ne felejtsd, ki jelezte elsőként!
  • hiper fizikus
    De ez a folyékony víz extrém körülmények közt van mélyen a talaj alatt !
  • Irasidus
    Hogy on is legyen a témában, mutatom mi a tudomány:

Azonosították azokat a bolygókat, ahol élet lehet

Folyékony vizet találtak a Marson

A Kepler-186f és a 62f exobolygók sokkal jobban hasonlíthatnak a Földre mint eddig gondolták
  • Zephyr Retiring
    Ez így korrekt.
  • Irasidus
    Vagy csak megbuggyant öregkorára. Van ilyen.

Ez most akkor végre egy hivatalos kinyilatkoztatás a földönkívüliekről?

Csak azért, mert Hellyer védelmi miniszter volt a hatvanas években, a most 90 éves egykori politikus kinyilatkoztatása nem sokkal hivatalosabb annál, mint amit Pataky Attila vagy Nemere István adna elő ufó témában.

Mennyire lehet Hellyert komolyan venni?

Annyira, amennyire a fent idézett gondolatok alapján az elmélet komolyan vehető. Kevésbé szigorú szkeptikusok Hellyer teóriájában pár pozitívumot is felfedezhetnek: ez legalább egy olyan összeesküvés-elmélet, amely tartalmaz néhány olyan célkitűzést, amelynek megvalósítását – a globális felmelegedés megállítását, a fenntartható fejlődést és a békét – talán senki nem bánná.

A cikk további része a linkben.
  • Zephyr Retiring
    Ne csináld már! Ide gyerekek is járnak, Irdasuskus mondta!
    Legyél komoly, hogy komolyan is vegyenek, mint őt..

Csak tudnám, hogy őt ugyan ki veszi itt komolyan?
  • Zephyr Retiring
    A hangsúly továbbra is a volt. Részletesebben és feliratozva a spoiler alatt..

Kanada jelenlegi védelmi minisztere nem osztja ezt a véleményt. Mint hallható is, nem titkos hadi feljegyzésről van szó, hanem egy ottawai fiatalember által küldött dokumentumról. Az iratok eredetéről egyébként egyetlen szó sem esett..tehát bárki írhatta..
  • overseer-7
    ha lenne egy légycsapóm.. és türelmem hozzád.. elpusztítanálak vele
  • Irasidus
    Ok, és hogyan gondoltad fordítva? Mármint, hogy ez egy olyan áltudományos topic, és akkor ezek szerint, te ezzel tisztában is vagy? Jól értem? Így értetted, hogy fordítva?
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.05. 17:12:48
  • overseer-7
    szerintem pont fordítva van ez
  • Irasidus
    "Jólvan, nem léteznek ufók, nem léteznek földönkívüliek, csak kitaláció az egész."

A földönkívüli élet ≠ ufo.

Az előbb jeleztem is egy hozzászólásomban. Nem jutott el az információ. A topicból neked kellene ballagni, ugyanis a földönkívüliekről szóló témát átviszed egy áltudományos, zsidózós, összeesküvéses topicba - azaz offolsz. Nem érted a különbségeket. Jeleztem, most már másodszor, hogy de te vagy az az ember, aki a télapó topicba ír, aki szembe megy a forgalommal és nem veszi észre. Mintha egy csillagász topicba asztrológiát linkelgetnél, csak jelzem.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.05. 17:03:06
  • overseer-7
    szerintem lehetséges, hogy a videók és a hangfelvételek.. valódiak.
    Talán a spanyol videó fake.. 5 másodpercen belül van ufo.. 2 harci repülő.. majd azonnal egy helikopter is feltűnik.
    Mintha az egész előre meg lenne rendezve.

Az utolsó..a kanadai védelmi miniszter jelentése.. VALÓDI.
    Ő valóban elmondta ezeket a dolgokat.. tekintélyre hivatkozás?..
    ő maga a tekintély.. általában nem alkalmaznak védelmi miniszternek olyan embereket, akik hazudnak.. kitalálnak meséket, és hülyeségekkel ámítja a többieket.
  • overseer-7
    én sem írkálok a télapó topikba, hogy nincsen télapó..nincsen télapó
    minek idegesítsem ezzel azokat akiket érdekel a télapó téma?

Láthatóan te nem hiszel az ufókban.. tudod, hogy nincsenek..
    akkor minek jársz be ide idegesíteni az embereket?

Ki itt a moderátor ebben a topikban?
  • overseer-7
    fejezd már be.. nem érted?

Jólvan, nem léteznek ufók, nem léteznek földönkívüliek, csak kitaláció az egész.
    Most már el lehet ballagni ebből a topikból.

Ha nem érdekel a téma és szkeptikus vagy, nem hiszel benne, akkor minek rontod itt a levegőt.
    Semmi szükség nincs itt rád.
    Meg értettük, tudomásul vettük, hogy mi a véleményed.. nincs rá szükségünk arra, hogy ezt további több száz kommentben ismételd.

• Irasidus
    "Nincsenek hozzá elégséges és megbízható adataink. A video felvétel nem bizonyít semmit.. a video hamisítás korában."

Ha ezt így gondolod, akkor miért linkeled be ebbe a topiba? Ahoz képes, hogy nincs elég adat, te még is tudni véled, hogy dezinformáció van, és az igazságot titkolják.

"A szemtanuk beszámolói nem bizonyító erejűek.. mert hazudhatnak, félre vezethetnek.. vagy őket vezették félre."

Kivéve ha tudománytalan módón akarsz eljárni. Ezt az okosabbja, meg az egyszerű paraszti ember is mendemondának hívja, vagyis messziről jött ember azt mond amit akar kategória. Ezt elhinni(!!!!) egyszerű vágyvezérélt gondolkodás, nem tudományos.

"Én egy lehetséges megoldást tudok.. amit már lentebb leírtam."

Ennél lényegesen jobb megoldások vannak, és vannak az égboltnak kutatói, nem árválkodik arra várva, hogy kommenthuszárok felfedezzék a spanyolviaszt. De ezt lentebb meg én írtam le. Ismételgetjük magunkat? Úgy látszik igen, mert több mondanivalód nincs, bizonyítani meg szintnén nem tudsz semmit.

"Csak azért nem megvizsgálni az ufókat.. mert vannak akik szerint hiteltelen és nem léteznek.. óriási ostobaságnak tartom azt. "

Tévedsz. Amit nem vizsgálnak, az tömeges youtubfelvételek, és mendemondák. Ennek egyszerű triviális oka van, nincs mit vizsgálni azon, hogy valaki azt állítja valamit látott.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.05. 16:33:32
  • Zephyr Retiring
    Akkor ez a pont neked való video:

Vélemény?