6569
-
patiang #1480 A Föld lakosságának 1/6-a él emberi körülmények között. És még azok közül sem rendelkezik ilyen masinákkal. Mondd akkor mi lesz, ha az 5/6 is is "öntudatra" ébred. Aminek már vannak jelei. Nehogy már egy átlagos amcsi családban 2 tutú van, s a kínaiaknál ez arány....?
Pedig ők is jönnek ám felfelé. Meg ott van India, meg a többi.
Hallod még belegondolni is szörnyű.
Igazi környezetvédelem addig van, míg az én érdekimet nem sérti. Pl USA.
Mire észhez térnénk, addigra nem lesz "eszünk". -
patiang #1479 "Szerintem mint életforma az ember nagyon jól ki van találva"
50-es években a Föld lakossága 2.5 millárd volt, ma 8 millárd. 2050-es progi kb 20 milliárd. S kik szaporodnak bődületes ütemben?
A Föld élelmiszer termelésre alkalmas területe kb az összes 1/10-e. Édesvíz!!
Van ún természetes egyensúly, amit ha tetszik, ha nem lehet kikerülni.
Háború, éhínség stb.......
Más élőlények, melyek az emberiség útjában vannak eltűnnek. Őserdők irtása, tengerek lehalászása meg a többi.
TV: gatyás 80 éves néger még nem látott oroszlánt.
Ja, hogy majd meghóditjuk a világűrt?!
Minden fajnak van egy evolúciós határa. Becsszó nem én találtam ki.
S minél gyorsabb a faj fejlődése, annál hamarább jön el a kipusztulása.
No, akkor le lehet hülyézni..........
-
#1478 Ősember, meg a többi elbaszott bólogatójános, például te is.
Egyébként meg ha a szokásos, akkor mit vagy rajta megakadva? -
Pares #1477 És ki jött ide rinyálni? Egyedül Te ugatsz a szokásos alpári stílusodban... -
#1476 Ja, így végülis "ügyesen" leplezed, hogy nincsenek érveid. Mindegy is.
Igen, sokan, sokféleképp értelmezzük a dolgokat, de annál nincs szánalmasabb, amikor idejön egy seggfej, elkezd azon rinyálni, hogy jaj szegény környezet, hogy tönkretesszük, mikor személy szerint ő is tevékeny részese ennek a tönkretételnek, többek közt ezzel a rinyálással is. Szűk látókör, messiástudat, plusz nettó idiotizmus, elég veszélyes keverék. -
lotsopa #1475 Abban egyet értünk hogy nemigen van miről beszélnünk, te teljesen másképp látod a dolgokat. Most nem ragadok ki egy állításodat sem, de azért a véleményem az róluk hogy nem igazak, jobban utána járhatnál a dolgoknak.
Elég sok mindenről vitát folytatni, főleg ebben a témában hiszen mindannyian itt élünk, átéljük a változásokat, próbáljuk megérteni mi miért, hogyan történik...( ahány ember annyi vélemény )
Én azért örülök hogy olyan a világunk amilyen, szerintem jó úton járunk és a fejlődés majd elhozza nekünk azt az életminőséget amikor 'mindenki' elégedett és boldog lesz. Szerintem mint életforma az ember nagyon jól ki van találva, véleményem az hogy mi vagyunk az élőlények piramisának a csúcsán. Amikor találnak majd Földönkívüli életformát 99% hogy primitívebb lesz nálunk. -
#1474 Lehet relativizálni, meg kenegetni a felelősséget másra, de az elmúlt kétszáz év környezetpusztítása miatt élhetsz személy szerint TE a jelenlegi kényelmedben.
Ha nem látod be, hogy te magad, a "nyugati, civilizált ember" vagy az oka annak, ami a környezettel történik, akkor nemigen van miről beszélgetnünk.
A számítógépek meg szintén nagyon sokat tettek... az életed kényelmesebbé tételében.
Mellesleg lehet, hogy sok komoly probléma megoldásában segítenek általában, de hogy konkrétan a te otthoni számítógéped totál felesleges az emberiség szempontjából, azt borítékolom. Viszont a környezetet terheli az előállítása és üzemeltetése.
Nem mellesleg valóban ~60 éve vannak számítógépek, csak éppen az nem mindegy, hogy van a bolygón összesen féltucat számítógép, vagy háztartásonként van 3. -
#1473 Nem, de én nem is csinálom a fesztivált, hogy mentsük meg a Földet. Ami egyébként egy szép cél, csak ti ezt úgy gondoljátok, hogy MÁSOK tegyenek érte, MÁSOK mentsék meg a Földet. Amíg be van kapcsolva a számítógéped, addig borzalmas képmutatás ilyenekről papolni. -
#1472 A Föld összes politikusát csatarendbe állítanám,az élen azzal a gyökér Afgán búzival,mindenkinek kiosztanék egy kardot utána....Harchoz!
Az eredmény valószinűleg az lenne,hogy előkerűlne a szintetikus üzemanyag receptúrája,Nikola Tesla villanyautó tervdoksija,gyártósorra kerülne a "vizzel tankolt autó"eltünnének azok a köcsög favágók...stb -
lotsopa #1471 Érdekes amit dronkZero ír, azon kívül hogy hülyeség.
Aki nincs tisztába a jelenlegi civilizáció fejlettségének előnyeivel (ÉS Hátrányaival), nem mérlegeli helyesen hogy mit hozott nekünk a számítógép és azok a dolog amikre hatott az inkább ne "vessen papírra" ilyen butaságokat.
És a hozzászólásának elolvasása minden képen mulatságosnak is tekinthető, költői kérdésként had tegyem fel hogy mikor is találták fel a számítógépet, mikor is kezdték "nagy" méretekben gyártani, előállítani, hogy is függ ez össze a több mint 200 éves múltra vissza tekintő és jelentős méreteket öltő élőlény pusztításra, környezetszennyezésre? -
#1470 Ja igen. Te a hozzáoszlásaid kőtábláról jönnek. Ugye? :) -
#1469 Zéro elvtárs. Csak neked, és csak most elárulom, hogy az pénzrendszer baszta szét a földet, amely rendszer halálát, még te is látni fogod, de ez a te számodra nem lesz élvezetes. :) -
Pares #1468 Áhhh, Zero... Szia neked is.
-
patiang #1467 És itt ezekben szó sincs zöldségekről, hanem csak arról, hogy mi egy öngyilkos, gyilkos hajlamú korcs faj vagyunk.
Igen, én is közéjük tartozok fajilag, ha ere akarsz gondolni. -
patiang #1466 Hm! Furán vagy feldúlt, és miért? Te frankón másról beszélsz.
Meg, ha kussban maradnánk, kit basznál le? -
#1465 Hogy én mennyire rühellem ezt az álszent álzöld képmutató faszkodást...
A számítógépetek, amin ezeket a hozzászólásokat megírtátok az egyik elsődleges oka a környezetszennyezésnek és így áttételesen a fajok pusztulásának, a gyártásához felhasznált anyagok kitermelése és finomítása bassza tönkre a Földet.
Úgyhogy inkább lehetne kussban maradni... -
Pares #1464 Igaz is, legyen nálunk fejletlenebb, hogy azt is ki tudjuk irtani... -
patiang #1463 Nem tudom miért a tökért vágyunk arra, hogy a nálunk fényévekkel előttünk járó ( minden tekintetben ) lényekkel kapcsolatba lépjünk?
Hiszen saját fajunkat irtjuk mint a gyomot. És ez igaz is. Az emberi faj minden más földi létformát kipusztít, még saját faját is, ha az nem megfelelő neki.
Nem politika, bár hasonlít: MO orbánista-gyurcsánista----irtsuk egymást!!
Igaz: "Hát értelmes lény az amelyik,a saját fészkébe szarik,malyd felgyujtja azt?" -
#1462 Nem hiszek,hanem hitem van benne!
-
#1461 A rajz valóban találó és egyben ironikos is.DE elgondolkodtál azon amit írtam?
Úgylátszik,te tényleg primitív ember vagy.Salynos ilyenekkel van tele a Föld. -
#1460 -
#1459 Igazad van, te nem érdemled meg, hogy értelmes lénynek nevezzenek. -
#1458 Értelmes lényeknek tartjuk magunkat,ezen a bolygón de talán még az egész világegyetemben is/némely tudóstársunk szerint/.
Hát értelmes lény az amelyik,a saját fészkébe szarik,malyd felgyujtja azt?Nem kell azon csodálkozni,hogy más igazibol értelmes lények akkora ívben szarnak ránk,mint egy szivárvány.Nagyon bölcsödések vagyunk még,a világegyetem iskolájában!Csak az a félő,hogy nem éljük meg az ovodás kort. -
#1457 sokszor le lettem itt hülyézve amiatt a nézetem miatt hogy más anyagon is alapulhat élet, most ez egy kezdetleges bizonyíték a javamra
szvsz (átmásolva saját hsz a Nasa bejelentése topicból)
"sajnos nem láttam híreket és a NASA-s cuccot sem láttam, viszont kicsit böngésztem stb, Foszfor helyett arzén, több helyen is pedzegetik hogy akkor ilyen úton módon esetleg a szén is felváltható más anyagra, elég mérvadó lehet az élet kutatásában, mivel ha belegondolunk egyszerű alap kémiai tudással, az anyagok bármilyen atomról is legyen szó minden körülményben másképp viselkednek legyenek az hőmérsékleti, vagy nyomás közti változások . ha belegondolunk sok variáció lehetséges, mivel ha csak a naprendszerünkben nézzük a bolygókat, igen csak változatosak, más nyomások eltérő hőmérsékletek ilyen olyan alap össze tevő elemek. Jómagam is régóta mondogatom, hogy hülyék vagyunk ha csak szén alapon gondolkodunk, és szén alapon keressük a földönkívüli élet formákat. A mi bolygónk is igencsak változatos változatos életformákkal lásd most ez a baktérium. És ha most őszinték vagytok magatokhoz, ez nem elég bizonyíték arra hogy más atomi alapokon felépülő élet létezhet az univerzumunk bármely pontján? Sőt lehet sokkal komplexebb életformák is lehetnek mint mi....
Két dolog még:
-Nincs két teljesen egyforma ember, mint ahogy bolygó sincs...
-A világ egyetem hatalmas, kár elpazarolni, ilyen kevés emberre... (Kapcsolat c. film-és lehet támadni hogy filmből idézek, de szerintem nagyon is igaz)" -
remark #1456 "Pl. ha a földitől gyökeresen eltérő alapokra építkező "lényeket" akarunk találni, akkor elképzelhető, hogy a korlátaink ott vannak, hogy nem vagyunk képesek földiektől gyökeresen eltérő körülményeket elképzelni és részben ennek következtében érzékelni."
Új típusú létformát talált a NASA?
A felfedezés azért változtatja meg alapvetően a földönkívüli élet kutatását, mert az arzénalapú létformák létezésével többé nem kell az életre alkalmas bolygókról azt feltételeznünk, hogy nagyon hasonlítanak a Földre. Ezzel az élet kialakulására alkalmas bolygók száma megsokszorozódik, hiszen olyan bolygók is az élhető kategóriába kerülnek, amelyekről eddig úgy tartották a csillagászok, hogy a körülményei kizárják az élet lehetőségét.
Hát ezt mondom, hogy szakítani kellene a prekoncepciókkal. -
remark #1455 Ajánlom figyelmetekbe a The Day Before Disclosure c. dokumentumfilmet. -
#1454 Erről már volt szó valahol, talán a forgetomori-n. Persze most sehol nem találom, sorry.
Egy rakétakilövés látható, és bizonyítékként volt belinkelve még 2-3 ugyanilyen video (ugyanilyen jelenség látható), ami bizonyítottan rakétakilövés volt.
Olyasmit írtak, hogy a hajnali égbolt miatt tűnik ilyen furcsának a "csóva".
Bocs a pongyola megfogalmazásért, ha beugrik, hol írtak erről, belinkelem. -
#1453 Verziók, amik eszembe jutottak:
1.Rakéta szerű mesterséges, ember alkotta dolog.
2.Földvillámból kibontakozó gömbvillám.
3.Földön kívüli űrhajó.
4.Vetített kép.
5.Fényvisszaverődés.(hologramm szerű dolog:))
6.Sarki fény.
7.Kamera hiba.
.
.
.
Más ötletek?
Most már csak ki kell szűrni a lehetőségek közül, mi nem et és miért...:) Elméletileg egyszerű...:)
Ha fellőnek egy rakétát ennyi ideig látszik mögötte a fénycsóva? Kérdés Nr.1.... -
Pares #1452 Ez úgy néz ki, mint egy üstökös, vagy mint egy nagyon lyukas üzemanyag tartályú rakéta...
0:32-nél valamiféle impulzus jön létre ennek a valaminek a csúcsánál, ami "elsöpri" az utána lévő akár mit (kondenzcsíkot?). Talán a hangrobbanás? -
remark #1451 Talán egyről beszélünk. Ami a tudományban az adott pillanatban a "minden", az 1-2-5-10 évre rá már az akkor épp aktuális új "mindennek" csak egy része. Ez annyira egyértelmű hogy szinte nehéz róla beszélni! -
patiang #1450 Nem akarok , de ha arra gondolsz amire én is, akkor tökre egyetértek veled. Szvsz a tudomány mindig az adott pillanatban "van" toppon, az utána következő időszakban elavultnak is tekinthető. Ahogy már megtörtént párszor. Bár nem tudom erre gondoltál-e.
Figyeld az NG műsorát: chupacabra
-
#1449 tessék a Parábba volt linkelve
-
remark #1448 Ahogy én olvasom, ez csak állítólag él valahol. Ha van a konkrét létezést bizonyító anyagod, akkor arra kíváncsi lennék. -
remark #1447 Nem kell megkeresnünk semmit se. Én meg szeretném keresni őket. Hogy miért? Amiért bármi másra is kíváncsi vagyok, ez pedig a megtapasztalás. Van aki azt akarja megtapasztani, hogy milyen megmászni egy hatalmas hegyet. Én másfajta hegyeket akarok megmászni.
Kang most újra elgondolkodhatna azon, hogy vajon tényleg kell-e az embereket ösztökélni, vagy szimplán hagyni kellene hogy megmászhassák azokat a hegyeket, melyek megmászására indíttatást éreznek. Mikor fejlődnénk gyorsabban? A mostani "kontrollált" rendszerben, vagy egy szabadabb rendszerben? -
remark #1446 A "vicc" az, mert ez már tényleg "vicc", hogy tegnap egy Eckhart Tolle előadást kezdtünk el nézni otthon, és bakter miről állt neki beszélni? Arról, hogy az ún. "tudatosságunk" azaz a gondolataink egy fátyolt képeznek, mely fátyolon keresztül látjuk csak a valóságot, így ez a fátyol eltorzít vagy elrejt dolgokat.
Na most ez nekem már nagyon gyanús "kezd lenni" , hogy akármerre is induljak el, mindig ide lyukadunk ki. Keleti "bölcsességek"? Alternatív gyógyítás? Szabad energia? UFO-k? Filozófia? NWO? -Teljesen mindegy merre indulok el, mert a végén mindig oda érkezünk el, hogy arról kezdünk el elmélkedni, hogy tulajdonképpen több tapasztalható meg, mint ami "tudatosítható". Avagy "formalizálható". És erre jut az ember a józan paraszti eszét használva is.
Komolyan nem értem, hogy mit nem lehet azon felfogni, hogy tudomány < valóság. Hát a szimpla logika is ezt mondatja, mert 1800-ban is, 1900-ban is és 2000-ben is a tudomány kevesebbet volt képes lefedni, mint bármikor utána. Tehát logikus, hogy egy bármely időpillanatban a tudomány mindig csak a valóság egy szeletét írja le. És ki az, aki új darabokat ad hozzá a tudományoz? Hát az ember. Na de az ember hogyhogy képes ilyenre? Hát úgy képes, hogy az ember többet lát annál, mint amennyit a tudomány már tud. Azaz az ember képes kapcsolatba lépni az "ismeretlennel".
Na mindegy. Ezt most csak dünnyögésnek szántam, mert annak ellenére, hogy tudok a manipulációról, egyszerűen nem fér bele a fejembe, hogy egy ennyire primitív egyszerű dolgot miért nem tekint mindenki alapnak? -
patiang #1445 Azért nem kell sokáig keresgetni, mert itt a földön is él egy chupacabra nevű izé, amelyik állítólag egy itt járt, földönkívüli űrhajóról szökött meg. Az kutyájuk volt, vagy mi.
Ma az NG-n is volt. Nem láttam. -
Saintgerman #1444 ez egy tökéletes megfogalmazása az én gondolataimnak is. Még csak azokkal a gondolatokkal egészitenem ki, amiről az NWO-n már rég beszélünk, (ott megtalálhatók azoknak akik bele akarnak merülni) hogy hogyan vagyunk manipulálva ezt az egészet nem látni, nem erzékelni. -
#1443 Ajánlom a Sárkány csillagképet...:):)
Miért kellene megkeresnünk őket? -
remark #1442 Most hogy a nehezén túl vagyunk, szeretnék valamire visszatérni:
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=1307]#1307[/URL]: Civilizációnk nem azon alapszik, hogy több jó válasz van a kérdésekre. Pedig a valóságban több jó válasz van egy halom kérdésre, és nem kellene görcsösen ragaszkodni egy adott válaszhoz, mondjuk ahhoz, amit ma többen tartanak helyesnek (vagy amit pl. a wikipédia tényként kezel). -> magyarul: fordítva ülünk a lovon mikor a valóság megismeréséről van szó, így nem csoda, ha csak nagyszemű zöld marslakókat tudunk elképzelni földönkívülinek...
Azzal kapcsolatban meg, hogy merre lehetne tapogatózni, visszatérnék erre: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1232056832&no=1383]#1383[/URL] - A felvetés leegyszerűsítve valahol az, hogy esetleg a földön-kívüliek nem földön- hanem "valóságon"-kívüliek (földi-valóságon-kívüliek). Mert az "idegeneket" más "világokban" keressük, de mi van, ha a probléma az, hogy nem is tudjuk hogy milyen "más világok" léteznek? Mert el se tudunk képzelni "más világokat", hiszen fantáziánkat korlátozza a földi valóság megtapasztalása. Tehát nem is az "idegeneket" kellene először keresni, mert még abban se lehetünk biztosak, hogy a "idegeneket" jó helyen keressük.
Pl. ha a földitől gyökeresen eltérő alapokra építkező "lényeket" akarunk találni, akkor elképzelhető, hogy a korlátaink ott vannak, hogy nem vagyunk képesek földiektől gyökeresen eltérő körülményeket elképzelni és részben ennek következtében érzékelni. Tehát ezeket a földitől eltérő világokat vagy valóságokat esetleg dimenziókat kellene először "megtalálni". Na de hol keressük őket? -
#1441 Definíció szerint az a valóság, ami:
1. megfigyelőtől független
2. reprodukálható
3. ellenőrizhető
És te ezt hiszed? Már értem hol a bibi. Ha te ebből indulsz ki baromira nem ismerheted a valóságot...
Kicsit sok természeti, valós természeti jelenség van ami nem reprodukálható mesterségesen. Akkor azt csak képzeljük? Mit tom én egy tornádó, egy vulkánkitörés...stb csak fantázia? Egy csillag szétrobbanása, egy fekete lyuk csak fantázia? Sorolhatnánk...hát tényleg álomvilágban élsz, ha ezt te definícióként elfogadod... Én is jót mulatok néha, hogy mikben hiszel...:):)