Földönkívüli élőlények
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De például az Egyiptomi piramisokat meg tudjuk magyarázni, hiszen ismejük a vallásukat szinte teljes egészében, és hogy mi célból építették a piramisokat, miért mumifikálták be a fáraókat. Emellett elméletek is vannak a felépítésére, errõl láttam egy nagyon jó dokumentum filmet is. Nyomok is vannak azoknak alátámasztására, azt is tudjuk milyen sorrendben építették. Az elhelyezkedésük meg egy csillagkép pontos arányait követik, ami a legfurcsább, hogy hogyan tudták azt így kiszámolni számológép, meg minden ilyesmi nélkül, de hát nem lehetetlen.
A görög mitológiát amúgy el tudja valaki képzelni úgy, hogy tényleg hitték hogy ilyenek léteznek is? Mert pl. az Akropoliszt már teljes mértékben reprezentatív céllal építették, ahol minden féle stíluselem megtalálható, ezt is több forrásból tudjuk. Soha nem használták semilyen vallási céllal, és a mûvészetben is már csak jó témaként jelent meg.
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Aztán itt a hires Dendera-templomkomplexumban található kõbevésett lámpa ábrázolat. Jah, persze, a tudósok szerint csak valami virágokat látunk, az a kigyó is csak az illatot jelképezi. Nem? Tiszta logikus. Fõleg az után, hogy Bagdadban 9V-os agyag elemeket találtak...
És még linkelhetnék akár mennyit. Szerintem õseink sokkal nagyobb fejletségi szinten voltak, mint azt mi gondolnánk, azt meg hogy ezt a technológiát honnan szerezték, már leirtam.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Plusz pontért: az ufók miért hasonlítanak gyanúsan _a környéken élõ_ állatokra? Majáknál sas meg jaguár, északon farkas meg medve, egyiptomiaknál íbisz meg sakál, görögöknél bika meg ló?"
Elõször is, számtalan olyan szobor és kép van, amin semmiféle állatot vagy embert nem lehet felfedezni, jópár kép ide is be volt már linkelve.
Az hogy hasonlitanak állatokra, könnyen lehet, hogy azért van, mert azokról mintázták.
A kevert lényekrõl is irnak az õsi szövegekben. Mint pl.: Az Ápisz bikát az egyik Egyiptomi Isten teremtette, senki nem érhetett hozzá, annak ellenére, hogy egész falvakat gyilkolt le (állitólag). Ugyebár az Egyiptomiak mindent amit csak el tudsz képzelni, mumifikáltak, skorpiókat, madarakat, stb. Ennek az Ápisz bikának is megtalálták a sirját. Nem is akár milyet. Csak a fedele több száz tonna volt. Az Egyiptomiak által elérhetõ legkeményebb kõzetbõl készült, Aszuán gárnitból(több száz mérföldet kellett cipelni). Talán a Föld legnagyobb szarkofágjáról beszélünk. Belülrõl teljesen meg volt töltve Bitumennel, amelyben késõbb kis csontszilánkokat találtak.
Az egyiptomiak ugyebár mindent mumifikáltak a feltámadás hitében. Erre itt ez a 500 tonnás óriási szarkofág, ami full megvan töltve bitumennel, raádásul az állat csontjai is össze vannak szilánkosra törve. Szerintem ez valami olyan volt, amit nem akartak, hogy föltámadjon.
Aztán irnak még a sumérok meg arabok is kevert lényekrõl, ráadásul a sumér kõtáblákon láncon tartják a majomfejû kutyákat meg ilyeneket, mintha valami genetiaki rémálomban lennénk.
Jah, a knossos körül járõrözõ robotról hallotatok? (Aranygyapjú-legenda).
folytatom...
Na vajon mit jelenthet, hogy az istenek magot és vizet adnak?
Mexikóinál csak vödör van. Karkötõ sincs.
Engem nem lep meg, ha az isteneken ékszer is van.
Majd még. MOST megyek.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Itt a legérdekesebb az, hogy az a szokás, hogy az ujszülöttek fejét megnyújtsák, szinte az egész földön megjelent. Dél, Közép és Észak-Amerikában, Egyiptomban, az afrikai törzseknél, ázsiában, Csendes-óceáni szigeteken...
Az, hogy a vázák meg ruházat nem hasonlitott, semmit se jelent, bár ezen a téren is van pár furcsa alkotás.
Az irodalomról:
A Föld szinte összes kultúrája ir valamilyen Istenekrõl, akik a csillagok közül jöttek, és tanitották az embereket. Ez igy van mindenhol, csak máshogy hivják õket. A majáknál, egyiptomiaknál, a Közel-Keleten, a Csendes-óceáni szigeteken élõ törzseknél, afrikai törzseknél (A Dogonok még azt is tudják, hogy az Õ isteneik a Sziriusz kettõscsillagról jöttek), hogy az Indiaiakról már ne is beszéljek.
Az Óind Mahábharáta és Rámajána tisztán leirja a légi csatákat, és mindeféle utazásokat, természetesen a levegõben. A Vimánika-Shaastra meg szinte csak a vimánákra (repülõkre) specializálódik. Megtudjuk a méreteket, ötvözeteket, még azt is, hogy higanyt használtak a mûködéshez, stb. Dél-Amerikában miniatûr szintiszta aranyból készült repülõgép modelleket találtak, amikre ráfogták, hogy méhecskék.
Folytatom...
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Ugyanez INANNA néven is futott:
Egyiptomi változat:

Egyébként elsõ körben meredekebbet akartak, az egyik legrégebbi piramisuk (kicsi is) sokkal meredekekben indul, mint a többi, aztán rájöttek, hogy azt nem fogja elbírni az alsó szint, és a teteje laposabban van befejezve. És onnantól kezdve kisebb esésû piramisokat építettek.
Nem csak úgy isteni szikra volt ez, generációkon keresztül tanulták.
Az sem igaz, hogy ezek a piramisok egyformák lennének, mondtam már ma is, hogy pl rohadtul máshol van a bejárat. Meg a funkció is tökéletesen különbözõ. Az egyikben van kurvasok kincs meg egy múmia, a másikban meg oltár, meg a verem alján 1000 csontváz egymáson.
Tényleg, ugyanaz. Baromira. Sõt.
Na elmentem zombit ölni.
De errõl a BBC hülyeségeket ír:
NÕI alak? Koponyatorzítás????? Hogyne persze. A csipõje is kicsit keskeny lett, és a gyerek feje is torzított és a szeme is felcsúszott a halántékáig, a homlokuk meg eltünt. Tényleg ilyen hülye lenne minden régész?
Itt elemzik a szobrot
JELLEGZETESSÉGEK:
tobozszerû cucc az egyik kézben, csuklón valami másik cucc, a másik kézben pedig egy 3.ismeretlen eszköz:
Hasonló mexikóból:
Nyilván vízhordóedény persze, de vajon miért csak az istenek hordanak vizet? (szánalmasak a régészek "magyarázatai")
A tobozszerû valamire, meg a csuklópántra nincs magyarázat.
Ez a figura nyilván egy jónagy halat akasztott a hátára, mert az jó:

Én aztán végképp nem ignorálok semmit se.
"Konkrétan a legfontosabb kérdésem, nem lett megválaszolva. Hogy ezek az egymástól majdnem minden szempontból különbözõ kultúrák majdnem minden szempontból eltérõ vallásos és egyéb tárgyaiból _hogyan ésszerû_ az a magyarázat, hogy akkor itt idegenek jártak?"
Nos akkor, hogy nem hasonlitanak egymásra, ez több mint nem igaz.
Vegyük csak az épitészetet:
Maják piramisokat épitettek, Egyiptomiak piramisokat épitettek, egész ázsia teli van piramisokkal. Persze ezt mással is lehet magyarázni.
Továbbá cikk-cakkban összerakott több tonnás (Inka-féle) kövekbõl álló falakat találhatunk Dél-Amerikától kezdve Egyiptomon keresztül egészen Japánig. Fontos megjegyezni, hogy ezekbõl a sokszög formályú kövekbõl kiállnak valamiféle nyúlványok. Ezek a nyúlványok ugyanúgy megjelennnek Peruban és Egyiptomban is.
Aztán ott vannak a már emlitett hatalmas épitõelemek. Az Inkáknál HATALMAS, több száz tonnás épitõelemeket hurcoltak föl olyan hegyekre, ahova még ma is nehéz akár gyalog vagy valami felszerelést eljuttatni. Ráadául még a KEREKET SE ISMERTÉK!
Folytatom...
Meg egyébként Zeusz is volt igen sokféle állat. Meg akkor ott van a Gorgó, a Minotaurusz, a szirének, a küklopszok, meg még sorolhatnám. És ugye ez még mindig görög.
LÉNYEG JÖN (ha másra nem is reagáltok, akkor erre, léccilécci!)
Épp ez a baj az egésszel! Ha tényleg idejöttek az ufók, meg a vallásos szövegekben is a valóságot írják le, akor MIÉRT KÜLÖNBÖZNEK EGYMÁSTÓL EZEK AZ ÁBRÁZOLÁSOK?
Plusz pontért: az ufók miért hasonlítanak gyanúsan _a környéken élõ_ állatokra? Majáknál sas meg jaguár, északon farkas meg medve, egyiptomiaknál íbisz meg sakál, görögöknél bika meg ló?
Szóval visszatérve az eredeti kérdésre, milyen kifacsart észjárással lesz ez hihetõ, hogy mégis inkább földönkívüliek?
Miért akadtok le a részleteken, mikor épp az a baj, hogy ezek a részletek rohadtul nem passzolnak egymáshoz? Külön-külön nézve a dolgokat még csak-csak bele tudnék képzelni idegen segítséget, de átfogóan szemlélve a dolgokat teljesen ellentmondásos az egész.
Az akkori emberek _TUDTÁK_, hogy hogyan épültek ezek a hatalmas építmények.
ÉPPEN EZÉRT volt tétel ekkora dolgokat építeni, hogy "figyelj má, öcsém, nézd mekkora baszt tudtam felépíttetni az embereimmel?"
Aztán ezt meglátta a szomszéd király, belegondolt, hogy ha annak a rahedli embernek mind adnak a kezébe egy-egy lándzsát, és elindítják felé, akkor ott kõ kövön nem marad.
Na, szerintem ez az oka annak, hogy lehetetlennek látszó dolgokat is bevállaltak építkezés terén.
Azért valljuk be, ez teljesen elképzelhetõ dolog.
Na, akkor most vitatkozhatunk, hogy melyik verzió a valószínûbb, meg melyikhez kell több hit.
"Válaszoltam a kérdéseidre is, te meg nem."
Na ez érdekes...
Konkrétan a legfontosabb kérdésem, nem lett megválaszolva. Hogy ezek az egymástól majdnem minden szempontból különbözõ kultúrák majdnem minden szempontból eltérõ vallásos és egyéb tárgyaiból _hogyan ésszerû_ az a magyarázat, hogy akkor itt idegenek jártak? Azon túl, hogy elképzelhetõ, és bizonyítékok alapján kizárni nem lehet? Mert az kevés.
Illetve elismered azt, hogy a jelenlegi, hozzánk eljutó információk alapján HIT, sõt, VALLÁS az ufóhit? Hogy az összes ezt alátámasztó "bizonyíté" közvetett, vagy ellenõrizhetetlen, illetve ezeken alapuló feltételezés?
A többi kérdésem tényleg csak akadékoskodás, hogy rámutassak a gondolatmenetbeli hibákra, hiányosságokra, képtelen ötletekre.
Én mire nem válaszoltam?
"Örülök, hogy neked olyan izgalmas az életed, hogy semmi más nem érdekel, és mindent elintézel egy ilyen primitiv gondolatmenettel."
Én csak racionálisan gondolkozom, és nincs szükségem vallásra, sem képzelgésre. Nekem nem az hoz izgalmat az életembe, ha ufókat képzelek a fejem fölé.
Emellett elõrébb nem jutnék egy ilyen hittel, kizárólag agyi maszturbáció, ha igaznak fogadom el az itt járt idegeneket.
viszont van egy, vagyis több is van olyan ismerõsöm akik konkrétan elhiszik a nephilimek létezését😄
én soha nem is halottam ezekrõl, õ mutatta kb fél éve áááá mondom teeexDDD dehát ez van kimosták az agyát...nem lehet meggyõzni😊 azért is mondtam biztos õk építették vagy a jeti😄D mert õ azt állítja, hogy a piramisokat ezek építették és azért olyan nagy a bejártuk is a piramisoknak.... remélem nem bántok meg itt senkit😄D én csak hívom õket, hogy szektások<#smile>#smile>
😊
na ám én nem mondtam semmiféle olyat, hogy ez dokumentum vagy fénykép vagy bármi más lenne😊 csak poénnak raktam be azé tettem<#idiota>#idiota> smájlit😊
Lemaradt még:
Itt a római özönvíz legenda is, hasonló mint a többi, pedig nekik a víz meg a tenger nem volt újdonság
Emellet nem a legnagyobb kõvel fogod kezdeni te sem. Mire a kurvanagy drabális dolgot kell emelni, addigra van 15 év tapasztalatod kõ emelésébõl.
A "minek?" kérdés meg teljesen értelmetlen. Katolikus templomok minek olyan nagyok? Felhõkarcolók minek olyan magasak? Dubaiban meg aztán hatványozódik a "minek?".
Nagyon egyszerû a válasz: erõfitogtatás. Nekünk eeeekkora van.
A mai napig divat a monumentalizmus, az egész történelem során az volt. Mindig, ha volt elég pénz, munkaerõ, idõ és akarat, akkor akkora dolgokat építettünk, amekkorákat csak tudtunk.
7000 éve meg ugyanaz a technológia volt adott, mint 3000 éve
most "hiszek" én is egyet:
emelõ, csiga, kerék, megmunkált eszközök, nagyszabású emberi+állati erõ
Részemrõl a személyeskedést abba is hagyhatjuk.
Javitok a mondaton: Nem tudják, milyen akkori technológiával tudták mozgatni.
Az egy dolog, hogy te, mint mérnök tudnál tervezni egy olyan gépet, ami ma felemelné, de egy az, hogy vajon ezt kitalálhatta-e az akkori ember 10-15 ezer évvel Krisztus elõtt, a másik, hogy módjában-e állt megépitei azt, és a harmadik, hogy minek.
De nem akaork mindent leirni százszor.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Miért van az, hogy ti a legképtelenebb faszságokat, amik már ránézésre is max a délelõtti rajzfilmblokkba férnének csak bele, kritika nélkül elhisztek? Anélkül, hogy akár a legegyszerûbb kérdéseket feltennétek magatoknak? Miért?
Izgalmasabb, vagy mi a fasz? Ilyen sivár életetek van, hogy ezzel az elbaszott fantáziálással kell érdekessé tenni a világot?
mondjuk egy papirusz, tervrajz a piramis építésérõl😊
a spektrum, discovery, national stb-stb
na vajon miért?...
(pedig szellemes mûsor már volt😛)
"Te biztos jobban tudod mindenkinél, amikor még az archeológusoknak sincs rá válasza. "
Ja, mert az archeológus a kultúrához ért, a kormeghatározáshoz, meg az ásáshoz.
A mit hogyan építsünk, emeljünk, mozgassunk az meg konkrétan az én dolgom, statikusként. Bár persze én a mai technikával építek, emelek, mozgatok.
Mint ahogy pár oldallal ezelõtt nekem sem volt fingom se, hogy melyik a fõníciai fej, meg melyik a maja, na kábé ugyanígy nincs lövése egy archeológusnak a statikáról. Ennyi.
A másik fele, hogy KONKRÉTAN nem tudjuk, hogy hogyan építették. Hogy pontosan mikor, milyen eszközökkel és technológiával, mennyi ideig, hány ember, stb. Általánosságban viszont az tuti, hogy kõfaragással, meg valami emelõvel. Úgyhogy az ilyen "lövése sincs" dolog sem olyan, hogy "húúúú hát bazmeg helikopterrel"...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Minden lehet.
"noname szakemberek is élhettek náluk korábban nem?..."
Hát valaki biztos értett hozzá.
még megy a mendemonda, de lehet 10-20-30 év és minden dugába dõl,
egyre kevesebb ufó téma marad..nembaj majd öregkorotokban
benne lesztek a balázssóban, hogy "énláttaam" 😛PPP
annyit még: a gránit ugyan egy kemény anyag, de most utánaolvastam
és faragással megoldható.
pontosság, precizitás?..
Müron-Gondolkodó
Michaelangelo-Piéta
Pheidias mûvei stb-stb.
noname szakemberek is élhettek náluk korábban nem?..