6569
12149940121232355297.jpg
  • Saintgerman
    BINGÓ !!
  • Saintgerman
    A "gyíkjaim" (te már ismered őket) Babilonban "költöztek" erre a világra. Trója egy középállomásuk volt, miután Rómát megalakították Vatikánnal egyetemben - ami szintén a Föld felszínén szétszélledt emberiség úra "befogására" lett alapíva. Majd London (City), ahonnan irányították továb a kolonizációt....
  • NYUZGA
    Találgathatok? Vérvonal? :)
  • Pares
    Mi az, hogy "Trója-Róma-London-on keresztül"?
  • Saintgerman
    Itt a pont !! A valódi tudást a "fejlett" nyugati világ már nen is ismeri. Ez nagyon jól belepasszol az elméletembe, miszerint a babiloni vérvonal terjeszkedett ki Troja - Róma - London on kesresztül leigázta a fél világot, és jelenleg terjeszti tovább a még nem teljes befojása alatt álló országokra is..
  • patiang
    Az, hogy az ő magasabb szinten működő gondolataik olyan remekműveket hoztak létre, nagyon sok embernek okoztak örömet.
    Mivel ezek az írók nem voltak "megfertőzve" a középkorral, előre láttak olyan dolgokat, melyek meg kellett, hogy történjenek.
  • patiang
    Nem azt mondtam, hogy "kicsapong", hanem azt, hogy csapong. A kettő között lényeges a különbség.
    Csupán azt szerettem volna csak közölni, hogy az olyan tudományos téziseket, melyek még nincsenek bizonyítva, kár kész tényként kezelni.

• Cef
    A tudományos munka csak Európában volt eretnekség. Az arab világban és a Távol-Keleten virágzott. Az itteni tudományos életet az egyház lehetetlenítette el, mert túl dogmatikusak és elvakultak voltak, ami ugye mindig szemben áll a racionális nézőponttal, paranoiásak voltak, féltették a hatalmukat. Ők űzték ki Európából az utolsó megmaradt görög tudományos iskolákat, amik ezután a Közel-Keleten működtek tovább. Ennyi a történet, nincs semmiféle "különös beavatkozás".
  • Looooser
    semmi kicsapongás nincs benne, tök logikus dolgokat mond, és nagy részint igaza van, bár ilyen dolgokban mindenkinek lehet igazat adni hisz oly hatalmas ez a multiverzum, bármi lehetséges...
  • clarck
    Régen nagyon sok embernek volt "képzelet kicsapongása"Itt van például Jules Verne as Verne Gyula vagy Leonardo da Vinci vagy Arthur C. Clarke (nem tőle vettem a nick nevet)és még sorolhatnám .És most így vissza nézve ugye már nem annyira képzelet kicsapongásuk volt.
  • clarck
    Konkrétan mire gondolsz.?
  • patiang
    Nem akarlak bántani, de kissé csapong a képzeleted:))
  • clarck
    A mi fejlődésükbe is beleavatkoztak.A középkor környékén volt némi tudományos elnyomás hogy enyhén fejezzem ki magam.Ha az a 800 év nem az inkvizíció uralma alatt telt volna el akkor most hol járna a tudomány?És ebből adódik a kérdés, ki és miért tette a tudományos munkát eretnekséggé?
  • clarck
    Igen feltehetően más törvények uralkodnak .Mára megváltozott a Fekete Lyuk elmélet is tehát át lehet rajtuk haladni,és ez lehet a világok közti átjáró.Nem tudom olvastad-e (ha jól emlékszem) "Stanislaw Lem:Az orchideák bolygója" c könyvet.
    Tömören a lényeg.Egy bolygó lakói mindent gépekre bíztak.Először csak a az utazást más országokba (pont úgy mint mi most a NET-en )aztán a mozgást később az életfunkciók fenntartását is,végül egy egy orchidea lett belőlük.Mások az energia létformát tekintik maximális fejlődési foknak.Hogy hol a határ azt nem tudom....
  • Pares
    "Viszont az a része, hogy ez a földönkívüli élet itt a Föld atmoszférájában tart gyorsulási versenyeket, elég gyerekesen idióta."

• patiang
    Na de azt is sejted, hogy azokban az univerzumokban valszeg más törvényszerűségek érvényesülnek.
    Egyesek szerint feketelyuk-fehérlyuk.Vagyis átmenet más dimenzióba, univerzumba. Lehet.........
  • patiang
    Igen, az a baj, hogy soha nem fogunk egy szintre kerülni velük. Talán a megoldást az jelentheti, ha majd mi is alkalmazni tudjuk térgörbítést, időugrást (ha csak ki nem pusztítjuk addigra önmagunkat), s akkor a velünk azonos szinten levő "emberkékkel" kapcsolatot tudunk teremteni.
    No de mégis felteszem a kérdést: hol a max fejlettség? Vagy mindig lehet überelni?
    Egyes tudósok szerint minden fajnak van evolúciós kifutási határa, vagyis vége. Számunkra a megoldást talán a gépek jelenthetik. De akkor már azok mi leszünk?
  • clarck
    Létezik egy új elmélet a világegyetem miben létére a neve Buborékelmélet.Úgy gondolják, hogy az univerzum szerkezete egy fürdőkád felszínén véletlenszerűen összeállt habhoz hasonlít. Ahogy a fürdővíz tetején a kis és nagy buborékok összeállnak, és a bennük egy egy univerzum foglal helyet.A buborékok falain a csomópontoknál át lehet járni a másik buborékuniverzumba.Nos ez elmélet alapján ki tudja a viszony számokat?
    A válasz az "isteni" kérdésre egy újabb kérdés.Ha a világegyetem véges, akkor hol a határa,ha végtelen akkor mi tartja?
  • clarck
    Szia!
    Az idő és a tér ugrás nem is annyira lehetetlen mint gondolnád.Már Einstein is felvette tér görbítés lehetőségét ,pedig Ő igazán "fiatal" tudós volt.Egy előttünk sok ezer évvel járó civilizáció már megoldotta a problémát.Lehet nem tartanak bennünket érettnek a találkozásra.Viszont a mi technológiánkkal keresve tényleg egyedül vagyunk.Nincsenek írói ambícióim de kitudja,más is adott márki könyvet pedig írni sem tudott.
  • patiang
    Az a baj, hogy elmarad a viszonyítás. Mert kikhez képest fejlettebb ama civilizáció, mely velünk, mint patkányokkal kisérletezik? Ők a LEGFEJLETTEBBEK? Avagy velük is kisérleteznek mások?
    És akkor ki marad a végén? Az Isten?
  • clarck
    Hali!
    Sokan úgy vélik ha a földönkívüliek hasonlítanak hozzánk akkor nekünk régen rossz. Gondoljunk csak bele,amikor az „emberek ”betették a lábukat egy új földrészre mint felfedezők, ott kő-kövön nem maradt vagy,kipusztult az őslakosság. Az ottani bennszülöttek is úgy gondolhatták, hogy, rajtuk kívül nincs élet a világban aztán jöttek a fehér emberek. Tehát nem alaptalan a félelem .De ha ezt akarnák, akkor már megtették volna. Szerintem inkább kísérleteznek velünk, mit mi a patkányokkal.
  • patiang
    Én vélem, hogy van, volt, lesz más életforma is a világegyetemben. A probléma csak a tér, és időbeli eltérésen alapul. Tehát ez annyit jelent, hogy nemigen fogunk idegenekkel találkozni, s ha igen akkor sem biztos, hogy felismerjük egymást. Így tehát átvitt értelemben egyedül vagyunk.
    Talán a megoldást az alienek részéről az idő, ill térugrás jelentené.
    De akkor meg azét vagyunk "messze" egymástól......................
    Reménytelen
  • patiang
    Hát nem vagy semmi!
    Vedd elő a további fantáziádat, és egy csodás sci-fi-t rittyenthetsz belőle.
    Nehogy megsértődj:))
  • Looooser
    igen idiótaság... vagy lehet hogy pont annyi idő elég neki, hogy minden adatot felvegyen a mi kis sárgolyónkról azt mehet is haza, biztos várja az asszony meg a gyerek... gondolj bele mi hogy gyűjtünk adatokat, oda megyünk felszedjük amit kell méricskélünk, azt húzunk haza a picsába.... nos ha annyira fejlett civilizáció lakója hogy az űrben utazik (felteszem nem kis távon, nem kis sebességgel) annak pont elég egy 200 méteres kandenz csíknyi távolság hogy minden szükséges infót megszerezzen és húzhasson a vérbe, és itt jön a kérdés hogy miért nem jön le és üdvözöl? egyszerű a válasz, a személyes kontaktust magas ívből leszarj és lefogja szarni, míg elég fejlettek nem leszünk egy interuniverzális kapcsolat létrehozzására, anélkül, hogy mészárlásba, vagy gyűlöletbe ne fajuljon a dolog... mert rájöhettél már arra hogy az ember állat elég barbár, ha találunk valami élő őskövületet amiből már csak egy darab van, azonnal leöljük hogy boncolhassuk majd kitömhessük...
    ---
    szerény megjegyzésem, ha velem akarnának most kapcsolatba kerülni, elküldeném őket innen a francba, mert nem akarok meghalni, és nem akarok balhét a fajok közt....
  • clarck
    Azért kerültem a "hiszek" "hisznek" szavakat mert tény ként kezelem a dolgot és nem Hit ként.Tehát tudom hogy hogy léteznek.

"a földönkívüli élet itt a Föld atmoszférájában tart gyorsulási versenyeket, elég gyerekesen idióta."

Hol írtam én ilyet.Ezt a mesét olyanoknak írtam akik hajlandóak eljátszani azzal a gondolattal hogy a földi életet egy másik fejlettebb civilizáció hozta létre.Tehát Rólunk szól a történet.
    Az a helyzet hogy más, -csak csak azért mer Te nem osztod az elképzelését,- nem szerencsés le gyerekezni, és főleg nem idiótának hívni.

Most hogy vissza olvastam hozzászólásaidat megértem.

• dronkZero
    Attól, hogy elkerülöd a "hit" szó használatát, a fogalmat nem kerülöd el.

Mondjuk elég vicces az a gondolatmenet, hogy "a vallásos emberek sem látták még Istent soha, úgyhogy azt nevezhetjük hitnek, az ufókat meg nem"...

Amit meg még hozzátennék, hogy érdemes lenne különválasztani a két dolgot. Földönkívüli élet létezhet, semmi nem zárja ki a dolgot, természetesen. Viszont az a része, hogy ez a földönkívüli élet itt a Föld atmoszférájában tart gyorsulási versenyeket, elég gyerekesen idióta.

Seggből előrántott, alaptalan fantáziálgatásai meg mindenkinek vannak, és te pont annyira vagy kíváncsi az enyémre, mint mi a tiédre...
  • clarck
    Sziasztok!
    Olvasgattam a fórum hozzászólásait mondhatom, hogy igen szerteágazó. El kell, hogy mondjam, azokkal értek egyet, akik azt tartják, hogy van Élet a Földön kívül. Szándékosan így írtam kerülve a „hiszek”, ” hisznek” szavakat mert számomra nem Hit kérdése. Bár látni egyet sem láttam, de a hívők sem látták még Istent, de ez őket nem zavarja. Ellenben E.T. létezésére jóval több a bizonyíték és ha 99% hazugság, az az 1% még mindig ott van.Most már csak azt kellene eldönteni hogy valóban Földön kívüli-e, vagy egy réges-régen kihalt földi civilizáció túlélői?Lehet hogy Ők irtották ki a dínókat 160millió évvel ezelőtt csak mai tudósok arra a kisbolygóra fogják?De mivel a földönkívüli életről van szó ezt most hagyjuk. Vagy is mégse. Tegyük fel, hogy valahol egy bolygón kissé távolabb a naptól ,egy másik alapelemre épülő létforma alakult ki. Fejlődtek és kíváncsiak lettek. Kísérletezgetni kezdtek minden féle anyaggal köztük a szénnel, épp úgy mint mi a szilíciummal. Különböző szénalapú gépeket ,számítógépeket építettek ,és rádöbbentek, hogy egy teljesen más életet hoztak létre. Elpusztítani nem akarták ezért kísérleti alapon kihelyezték őket egy másik bolygóra, hogy mi lesz vele,velük. Értelmes élet fejlődött, szaporodtak,civilizációt alkottak. Ezt látván magukat eleinte Istennek titulálva majd később rejtőzködve, rendszeresen visszajárnak ellenőrizni, tanácsot és technikai segítséget adni. Eddig van a mese!Vagy talán nem is mese? Nem tudom, mert annyi mindenről azt mondták hogy csak mese, pedig nagyon is igaz volt.
  • HöfEE
    És mennyi olyan dolgot hisznek sokan el amiről nulla tapasztalatuk van? Így is lehet gondolkodni. Mindenki hisz valamiben hülyeség ezen vitatkozni.
  • patiang
    Már elmondtam ezeregy hiszekegy-et:))
  • uwu hun
    Hogy lehet ilyet mondani itt sg-n?
  • patiang
    Rendben. Igazad van.
  • Pluskast
    Őőőő rájuk gondolsz? :)

• dronkZero
    A skizofrénia nem a tudathasadás, az egy másik betegség.

A további felvetéseidet meg nem is értem. Hagyjuk most a betegeket! Én az egészséges emberekről beszéltem...
  • patiang
    Hát ez érdekes dolog. mert aki skizofrén (tudathasadásos), annak két tudatata, két énje van.
    Na most ez a "két ember" más-más dolgokat tapasztal, amik motiválják "cselekedeteiket".
    Hogy lehetne elmagyarázni, hogy melyiknek van igaza, ha "egyik sem" tesz valójában rosszat?
  • Pares
    Hát ez szopás... Úgy látszik fegyveres, napszemüveges öltönyösök őrzik a homokozót...
  • dronkZero
    Hm, hozzátenném, hogy leírva sehol nem találtam még csak hasonló szabályt sem...
  • dronkZero
    Van egy olyan szabály az SG-n, hogy ha egyszer innen kitiltottak, akkor soha a büdös életben nem fórumozhatsz itt még egyszer. Kicsit keményebb, mint pl Magyarország törvényei, kb a Szent Inkvizícióval tenném őket egy szintre bűnbocsánat és vezeklés vonatkozásában... :P

Úgyhogy az első bannja után uwu új nickjei kb 3-4 napig tartanak, amíg egy moderátor beléjük nem szalad.
  • Pares
    Ha nem az az uwu vagy, akkor semmi.
  • uwu hun
    Milyen fórumról?
    Vagy ezt most megelőlegezted?
    Tudom, tudom, azt kellett volna írni, hogy ték.
  • Pares
    Hát téged is kicsaptak a fórumról?