6569
-
Cef #1680 Az evolúció eléggé rácáfol az idegenek teremtettek minket sztorira. Még ha bele is gondolunk, elég ráérős civilizáció az, ami mondjuk ledob egy egysejtűt egy bolygóra és pár száz millió éven keresztül figyeli, hogy hogyan alakulnak ki belőle különböző fajok. Nekem egy kicsit hihetetlennek hangzik. A beleavatkoztak az emberi evolúcióba dolog már egy fokkal hihetőbb, bár nekem ez is elég meseszerű. Szeretném azt hinni, hogy a fajom, ha már olyan amilyen, legalább volt annyira király, hogy magától fejlődött ki. -
patiang #1679 Nem tudom, de ti úgy gondoljátok, hogy van egy felsőbbrendű faj (akik csak úgy vannak), és egyszercsak unalmukban: basszus megteremtjük az embert, és eljátszogatunk velük?
Félre ne értsetek, én is el tudom képzeni azt, hogy egy nálunk fejlettebb életforma kutat stb bennünket, de azt, hogy ők teremtettek..........hát egy kissé meseszerű.
Csak kettőnek van "joga" teremteni: Természetnek vs Istennek -
patiang #1678 A Te következtetéseid szerint mégiscsak az Istenhez jutunk. -
clarck #1677 Szia!
Valóban azonos nézeteket vallunk. -
clarck #1676 Bocs az előző hsz patiang-nak szól. -
clarck #1675 Hali!
"A nem istenek embert teremtettek?"
Igen pontosan,ha van gyereked akkor te is megtetted.
"Kik teremtették a Földön hemzsegő összes többi létformát?"
Hogy kik teremtették nem tudom.Nem biztos hogy hogy földön kívüli az elkövető lehet természetes evolúció de valaminek történnie kellet ha már kijöttek a vízből.
"És kik teremtették a nem isteneket?
Vagy ők mégiscsak ISTENEK ?!"
Csak is technika kérdése.Ha találsz egy olyan törzset ahol nem ismerik a tüzet,akkor egy öngyújtóval ,már Te vagy az Isten.Mi is így jártunk annak idején.Bizonyos dolgokat nem értettünk meg (Pl egy éjszaka felgyulladó reflektor)mert nem láttunk azelőtt olyat láttunk ezért aki felkapcsolta elneveztük Istennek.(Az isten megparancsolta a napnak hogy világítson este is)Tehát Istent mi teremtettük Ők csak kihasználták hogy Istenek lettek.
A további "kiteremtette a másikat" boncolgatására szerintem nem érdemes időt fecsérelni mert emberi aggyal fel nem fogható távolságokra jutunk az időben és a térben.
-
Pares #1674 Elméletileg igen, csak úgy mint manapság az emberiség is kezd Istent játszani... -
patiang #1673 A nem istenek embert teremtettek? Kik teremtették a Földön hemzsegő összes többi létformát? És kik teremtették a nem isteneket?
Vagy ők mégiscsak ISTENEK ?! -
Hajnalcat #1672 Egyetértek. Azzal is, hogy Isten és csapata igazából földönkívüli. Én másik dimeziósoknak szoktam nevezni őket.... És pontosan ők teremtették az embert. Kísérleteznek rajtuk, ez tény. Már szinte mindenki tudja ezt, csak páran félnek szembesülni a valósággal, ezért inkább kitalálják azt, hogy a másik a nem normális. Természetesen azok a véletlenek sem véletlenek valójában, mert tudjuk, hogy véletlenek nincsenek. Ez is tény. -
Pares #1671 Az "érdekes" az gyenge kifejezés... -
#1670 az indiai Vimana Védákban is vannak érdekes utalások -
clarck #1669 A kövekkel kapcsolatban,hogy szerintem nem földi technika segítette egyik építmény létrehozását sem, és így kapcsolódik ehhez a topikhoz is,de kapcsolódik az általad indítotthoz is.De ez csak az én véleményem.
Amennyiben úgy érzitek hogy off a téma nyugodtan szóljatok rám. -
Pares #1668 Jó, most nem igazán értem, mire gondoltál, én csak annyit irtam, hogy az a topik pontosan ezt a témát feszegette 1000+ hozzászóláson keresztül, és ráadásul szerintem az ősi mitoszokról, rejtélyekről, titkokról, stb. ebben a topikban elmélkedni offnak számit, de hát ahogy érzitek. -
clarck #1667 Természetesen értjük mire gondolsz de kár annyi topikot nyitni.A Földönkívüli élet, a Piramisok és más megalitikus építmények,de még a vallás bizonyos részei,de még a SCI-FI irodalom is szorosan szinte elválaszthatatlanul egymáshoz tartoznak.Ezért ne vedd sértésnek ,de nem lenne jó mindent máshova írni miközben egy gondolatmenethez tartoznak.Egy példa:
Bár a topik a Földönkívüliekről szól mégis itt van pár szintén köves dolog. A baalbeki kőterasz,vagy Sacsahuaman kőfalai, Tiahuanaco Napkapuja.Olyan kövekből van felépítve a mai technológiával is szinte lehetetlen vagy lehetetlen bármilyen irányú mozgatásuk.Akkor mégis hogyan mozgatták őket?És természetesen Kik és miért készítették illetve hogyan készítették.Ismétlem nem azért nem írok (írunk) oda mert nem jó a topikod csak a dolgok egybe tartoznak,legalábbis én úgy érzem. -
Cef #1666 Nem rólad írtam, csak úgy általánosságban a kételkedőkről. :) -
Pares #1665 Na nem önreklámozásból, de szerintem ennek a vitának/témának nem ebben a topikban, hanem itt a helye.
-
Pares #1664 A mai napig többnyire mindenki csak az egyiptomi piramisokkal van elfoglalva, közben meg a világ telis teli van furábnál furább épitményekkel, romokkal, stb (Puma Punku, Tiwanaku például). Néha olyan érzésem támad, hogy egyesek mintha ezekről a sokkal rejtélyesebb, máig megmagyarázhatatlan helyekről szeretnék elterelni a figyelmet. -
#1663 Én nem azt mondom, hogy nem tudom elhinni, én csak felhoztam egy jó témát :) Engem mindig is érdekelt az ókori kultúra, meg minden ilyen egyéb. Én elhiszem, hogy ők építették. -
Cef #1662 A legvalószínűbb, hogy a Níluson úsztatták le a köveket. Rengeteg elképzelés született már, az építési módszerről. Az eddigi legújabb szerint a piramis már elkészült szintjeinek oldalát betemették és ezt a földkupacot rámpaként használták az újabb szintekhez. Amikor elkészültek szintről szintre kiásták, és ráhelyezték a kövekre a márványborítást. A köveket a bányákban azonos méretekben vágták ki, majd a helyszínen pontosan méretre igazították, hogy hozzáilleszkedjen a körülötte lévő kövekhez.
Sajnos a ma embere már annyira hozzászokott a modern technológiához, hogy el sem tudja képzelni, hogy egy kis emberi leleményességgel és rengeteg munkával nagy dolgokat véghezvinni. Ebből vannak, a "nem tudom elhinni hogy ezt akkoriban megcsinálták". -
#1661 Pont ez az, hogy hogyan! Mert a piramist alkotó kövek nagyon messziről kellett hogy származzanak, ugyanis nem volt a közelben kőbánya. Egyes vélemények szerint akkoriban lehetetlenség volt olyan messziről követ hozatniuk, itt több tonnás kőtömbökről van szó. -
Cef #1660 Az egyiptomiak építették, ez 100%. Rengeteg piramis van Egyiptomban és megfigyelhető rajtuk a piramisépítés fejlődése, a korai kezdetleges lépcsőzetes piramisoktól egészen a profin megépített gízai piramisokig. Még a várost is megtalálták a gízai piramisok mellett, ahol az építőmunkások laktak. Találtak feljegyzéseket a munkabeosztásoktól, ellátmányozásról stb, meg ha jól emlékszem a munkások még a neveiket is bevésték a piramis belsejébe. Nem arról találgatnak, hogy akkoriban megépíthették-e vagy sem, hanem arról hogy hogyan. Mivel a pontos építési mód már rég feledésbe merült. -
#1659 Mit gondoltok arról, hogy a piramisokat nem az egyiptomiak építették, hanem a földönkívüliek? A mai találgatások szerint, akkoriban lehetetlenség volt az akkori körülményekkel piramist építeni. Főleg többet. -
patiang #1658 még nem érett az emberiség -
patiang #1657 Egyes kutatók szerint (Biblából), amikor Mózes lehozta a két kőtáblát, azok nem ketten, hanem hárman voltak. Azonban Mózes azon felkiáltással, hogy azon levő parancsolatokra még érett az emberiség, összetörte a harmadikat. -
patiang #1656 Bizonyos feltételekkel egyetértek veled.
Szvsz is a Biblia olyan titkokat rejthet, melyek megfejtése még várat magára. De ugyanez vonatkozik más népek vallási, vagy más jellegű leírásaira is ( indiánok stb ).
Az "esetleges titkok" tudóinak pedig, a hatalmuk megtartása érdekében, eszük ágában sincs ezek, hogy ezeket megosszák velünk.(?!)
Azonban itt lép a színre a tudomány, melyben én végtelenül jobban hiszek mint bármely más hittel operáló emberkékben.
Ha a mostani tudomány szerint, még semmi bizonyíték sincs más esetleges életforma létezésére, akkor én azt elhiszem.
De ha kiderülne, hogy a tudomány valamely okból füllentget, megrendülne a feléjük való bizalmam.
Még csak annyit, hogy a Bibliai történetek lejegyzése nem az esetekkel párhuzamosan történt. Több száz év is eltelt a két esemény között. És ami szájhagyomány útján terjed, az nagyon képlékeny. Mindenki hozzáadja a maga habitusát. És mivel az emberiség nagyon "meseszerető", símán adódott az egykori megtörtént események misztifikálása. -
Pares #1655 "Isten valójában földönkívüli volt"
Beletrafáltál a kellős közepébe. És ez nem csak a Biblia Istenéről mondható el. Elmondhatatlanul sok irásos bizonyiték van az Istenek nem is olyan misztikus, inkább csak meg nem értett, és sokkal fejlettebb technológiával rendelkező mibenlétére.
Erre és a hasonló témákra nyitottam ezt a topikot. -
clarck #1654 Vagy még egy "eget"rengető dolog,ha minden igaz amit leírtak.Arra gondolok hogy Isten valóban létezik azzal a különbséggel hogy nem Isten hanem egy idegen civilizáció küldötte volt.Az Ószövetség is utal ilyen dolgokra bár nem szó szerint.„Amikor aztán Mózes leszállt a Sinai-hegyről, kezében a bizonyság két táblájával, nem tudta, hogy ragyog az arca az Úrral való beszélgetés miatt” (Kivonulás könyve 34,29). A leírások szerint az Úr a felhők közül szólt Mózeshez, de valóban csak a Tíz parancsolat volt a kőtáblán?(Sohasem tudjuk meg mert nem találjuk, a frigyládával együtt eltűnt.) Ezután Mózes hogy népét kivezesse Egyiptomból az Úr ketté választotta a Vörös tengert.Nem akarom belemagyarázni, de ha Isten valójában földönkívüli volt, megvolt hozzá az eszköze.Tehát ha igaz amit leírtak sok mindenre választ kapunk.Lehet hogy itt lenne az ideje a Biblia más szemszögből való értelmezésének.
Szerintem ezt akarták elrejteni a papok a középkorban, és mind a mai napig.
Természetesen ez az én magán véleményem,nem kell feltétlenül egyet érteni vele. A fent említett tények valódiságát nem tudom bizonyítani de más sem az ellenkezőjét.Nekem így elképzelhetőnek tűnik. -
clarck #1653 Hali!
Igen ,ez van a tankönyvekben, én is így tanultam de…..
-
patiang #1652 "Lehet kiderülne hogy nem Isten teremtette a világot?"
Érdekes felvetés. -
Cef #1651 Semmifélét. A római civilizáció bukásával járó anarchia során az oktatás megszűnt létezni és utána már senki nem akarta visszaállítani. A földesuraknak nem kellett a tudás, ők így is jól éltek, a jobbágyoknak szintén nem kellett, hisz nekik csak a földet kellett művelni, egyedül a papoknak volt rá szükségük, így csak náluk maradt fent az oktatás. Ráadásul nem is volt médium, amin keresztül nagyobb mértékben terjedhetett volna, hisz a könyvmásolás nagyon fárasztó és hosszadalmas meló volt, az átlag ember meg sem engedhette volna magának, hogy könyve legyen. Emellett az egyházi logika szerint mindent a bibliára kell visszavezetni, és minden következtetést ennek megfelelően kell levonni. No meg az ő kezükben volt az örökösen ellentétes tudomány és vallás is. Immár mindkettőt ők irányították, ezt pedig nem akarták elveszíteni. Ráadásul minél tudatlanabbak az emberek, annál könnyebb őket irányítani.
Összefoglalva lehetett volna komolyabb oktatás, de az egyház ezt nem akarta, a többiek meg leszarták. Szerencsére a sötét középkor végével már változott a helyzet. -
clarck #1650 Hali!
Ez így igaz,de vajon miféle hatalmat védtek vagy rejtettek el a köznép előtt.Nem hiszem hogy csak a napfogyatkozás (bár akkor az is jelentős befolyásolással bírt)volt a tét.Miféle iratokat fel nem használt tudást rejt a Vatikán hogy egyszerű halandó nem láthatja, a mai napig.Mi van a bibliának azon részeiben amit nem nyomtattak ki.Ezekre a kérdésekre sokan keresik a választ, de valami miért aki a közelébe jut az eltűnik.Valakiknek a mai napig érdekében áll ezen hatalom elrejtése pedig már nincs inkvizíció.Lehet kiderülne hogy nem Isten teremtette a világot? -
patiang #1649 A tökbe ez szóismétlés volt. -
patiang #1648 Hát erre csak azt tudom mondani: HOPPÁ!! -
Saintgerman #1647 Ha megmondanám, hasonló lenne a reakciód, mint a HAARP topikon a #179 volt... -
patiang #1646 És neveket??
-
patiang #1645 Hoppá!!
Honnan tudsz Te ilyen tényszerű számadatokat???
Légyszi! Légyszi! -
Saintgerman #1644 Nem kell ahhoz földönkívülinek lenni, hogy a választ ismerjük, ugyanis a kapcsolat mindig is megvolt velük. Vegyük sorjába:
Számtalan idegen fal létezik, intelligens civilizációk trilliárdjai, nagyrészük jóval előttünk járnak.
Honnan jöttek ?? Talán mi honnan jöttünk ! Mi vagyunk itt az idegenek. A Lant konstellációból jöttünk.
Istenről kb. úgy gondolnak mint te, a fejlettségüktől függően.
Mióta vannak itt: A Naprendszerben először a Marduk és a Mars volt lakott, a Marson kb. 1 millió éve szünt meg (nagyrészt) az élet, és utána fejlődött a födi... az első humanoid kolónia kb. 800 ezer éve érkezett.. (akik nem a mai emberek voltak)
Öntudatra ébredésről csak akkor beszélhetsz, ha a homo erctus-al azonosítod magadat. Itt nem ébredés történt, hanem tudat csonkítás. A mítoszok valóságok, az idegenek és a mai ember együttélését jelenítik meg.
Hogy békések-e. A galaxisunk 70% emlős humanoid nagyrészt békés, 25% hüllő 7 különálló kasztra osztályozódik, melyek úgy szándékban mint méretben külömbözőek... A Chitahuri és a Raksasa ... faj az, akik az emberiség leigázásában részesek....
Az energia forrásaik - annak ellenére, hogy itt a szemunk előtt lettek használva a múltban - elvannak előlünk zárva.
A technológiájukat azért nem értjük, mert egy hamis képet festettek nekünk a világ valós mivoltáról.. -
Pares #1643 Sorrendben: Többen idegen faj is létezik? Honnan jöttek? Mit gondolnak Istenről (Nagy Univerzális Erő, vagy nevezd, ahogy akarod)?
Továbbá esetleg (ez szituációtól függ): Mióta vannak itt? Volt közük az emberiség öntudatra ébredéséhez (Isten-mitoszok)? Békések vagy a végitéletet hozták? Milyen engergiaforrásokat használnak, és további kérdések a technológiájukkal kapcsoltaban.
Az igazat megvallva annyira izgatott lennék valószinüleg, hogy még a nevem is elfelejteném...
Ui.: Kedvenc filmem: Kapcsolat... -
#1642 Mi leenne a legfontosabb kérdésed, agy földönkívülihez? :) -
Pares #1641 Köszi a magyarázatot! Csak remélni tudom, hogy tévedsz...