36
  • hol9672
    #36
    Álmodjál csak.

    Globális Antijudaista Egységfront lesz, vazz. A népek, vallások, és rasszok közötti minden más ellentétet úgyis csak TI szítjátok.

    Népek barátsága!
  • Bubbax
    #35
    Izraelt nem fogják legyőzni soha! A zsidó állam ellenségei viszont biztosan pusztulni fognak! Ebbe beletartoznak az antiszemiták is, bárhol is éljenek.
    Ami most a Hamasszal történt csak az előjáték.
  • Egerwin
    #34
    Hogy téged idézzelek: "Ezt a hangok mondták, vagy akkor hallottad amikor az idegenek műtöttek meg a repülő csészealjukban?"
  • AranyKéz
    #33
    Ezt a hangok mondták, vagy akkor hallottad amikor az idegenek műtöttek meg a repülő csészealjukban?
  • AranyKéz
    #32
    Izrael nem bosszúra szomjazott, nem arra törekedett hogy annyi embert öljenek meg mint amennyit a Hamasz & társai öltek meg, nem is arra hogy akkor most ő is rakétákat lövöldözzön vaktában Gázába, hanem hogy a Hamaszt - ami egy idegen ország által szponzorált illegitim bábkormány, nem mellesleg egy agyament erőszakszervezet - eltávolítsák a hatalomról. Így bárminemű összehasonlítása a palesztin és az izraeli áldozatok számának teljesen értelmetlen, sőt, félrevezető.

    El lehet gondolkodni azon, hogy melyik másik államnak sikerülne eltávolítania egy országból annak mindent átszövő, az egész lakosságból fegyvereseket képző, emberi pajzsokat használó illegitim kormányát, úgy, hogy a teljes lakosságnak csupán töredéke, < 0.08%-a veszik oda.
  • teddybear
    #31
    Frayer, mond jó neked ez a masszív üldözési mánia? Doki látott már?
  • teddybear
    #30
    Na igen, a diliházban az ápolók a legőrültebbek, mert ők lógnak ki legjobban a nagy átlagból.
  • kader
    #29
    látod így hat a propaganada
    most képzeld el hogy csak az egyik vagy csak a másikat hallod..
  • kader
    #28
    de figyelj már!
    ha soknak van baja az egy kicsivel az nem hiszem hogy a "sok" hibája...
  • kader
    #27
    szívemből szóltál
  • teddybear
    #26
    Folytathatnánk az összes többi állammal a környéken. A többségük részben, vagy teljes egészében orosz fegyverzetet használ, de akad ott mindenféle, amerikaitól kínain át franciáig, németig.

    Ha meg mégis sikerülne lenyomni Izraelt, akkor olyan parázs osztozkodási háborúnak lennénk tanúi, hogy a fal adná a másikat.
  • teddybear
    #25
    "Tovabbi lehetosegek:
    -izrael kiirt vagy eluz mindenkit a tersegben, olyan kb. 100-200 millio emberrol lenne szo, ebbol kb. 2 allamnak van meg atomfegyvere
    -izrael lakossaga kihal, mivel a nepesseguk fogy, mig az osszes tobbi nepe no, ekkor az viszi a teruletet aki akarja, ha az utolso izraeli nem oltja le a villanyt (valamilyen fegyverrel)
    -a muzulmanok osszeszedik magukat es megszabadulnak mindenkitol aki meg ott el (zsidok, keresztenyek); erre semmi esely nincs, meg egymas kozott sem tudnak megallapodni
    -marad minden igy ahogy van es mindket felnek meg rosszabb lesz (idaig ez a legvaloszinubb)"


    Annyit tennék hozzá, hogy a térség vitathatatlanul legjobb, legütőképesebb katonai erejével Izrael rendelkezik. Technikailag is a legfejlettebb, szükség esetén képes minden fegyvernemet ellátni minőségi eszközökkel.
    A térségben perpillanat valószínűleg csak Izrael rendelkezik atomfegyverrel, a többinek meg csak kéne. Irán ez év végére tud előállítani atombombát, ha hagyják, és ha igazat mondanak. De állítottak már mindent. Ha az izraeliek komolyan veszik őket, várható egy rajtaütésszerű bombázás, esetleg kommandós akció.
    Ami a többi államot illeti, a vezetőik szerintem örülnének, ha a zsidók végeznék el megint a piszkos munkát. Ha Irán túlságosan megerősödik, esetleg terjeszkedni kíván, a többiek rovására. Ez sokaknak megkeserítené az életét, nem csak a zsidóknak.
  • Molnibalage
    #24
    Errol beszelek, egyszeruen nincs hely arra, hogy elkulonitsek a ket nepet. Az egyetlen hasznalhato megoldas mindket fel lefegyverzese lenne egy nemzetkozi fegyveres ero (ensz) felugyelete alatt.

    És akkor a szíreket mi tartaná vissza? Azért ahhoz kell erő, hogy őket féken tartsák. Viszonylag nagy méretű, de elavult cuccaik vannak nagy részt. Ők még most is deklaráltan izrael ellenes. Egy ilyen lépés után mi következne szerinted. Nem csak Palesztína van a környéken.
  • Frayer
    #23
    Nehéz ügy, nehéz ügy.
    Az ensszel meg a nátóval, meg az eu-val csak az a gond,hogy mind zsidó szervezetek. A cári birodalom felszámolását, a romanovok kiírtását és a kommunizmus elterjesztését is a zsidók számlájára lehet írni. Sőt a kapitalizmust is, és az új világrend megszületéséhez is ők asszisztálnak jelen pillanatban, globalizációnak álcázva az egészet. Az emberi jogok, és alkotmányok felfüggesztését a mesterségesen létrehozott terror szervezetekkel indokolják. Mert ugyebár, bárki lehet terrorista, még te is.

    Az al kaida, meg egy adatbázis neve volt a cia-nál, amit minden jól informált hírszerző szolgálat megerősített.
  • kvp
    #22
    "Nincs hova hátrább húzni a zsidó telepeket. Izrael legnagyobb szélessége is csak úgy harminc kilométer, amit egy kis méretű rakéta is képes átrepülni."

    Errol beszelek, egyszeruen nincs hely arra, hogy elkulonitsek a ket nepet. Az egyetlen hasznalhato megoldas mindket fel lefegyverzese lenne egy nemzetkozi fegyveres ero (ensz) felugyelete alatt. Mivel a ket nep lakhelyei atfedik egymast, ezert erdemes lenne netrehozni 3 formalis allamot a 3 jelenlevo vallasnak (muzulmanok, zsidok, keresztenyek), melyek szovetsegi formaban mukodhetnenek, es akar mindharom allam fovarosa lehetne jeruzsalem. Mindharom jelenlevo vallasnak meg kell ertenie, hogy a terulet nem 100%-osan az ove, fuggetlenul attol, hogy ki volt ott elobb (a keresztenyeknek ez mondjuk mar sikerult). Egyebkent szarmazasilag egy neprol van szo, csak az elmult 5000 ev soran mas-mas vallasuak lettek. A korabbi hozzaszolasokban bekevert zsido vallasu eszaki nepek ettol fuggetlenek, de eszak judea soha nem volt jelentos, az annak idejen ott lako emberek kozzul csak Jezsus lett ismertebb, tehat terseg a zsido tortenelmet es szarmazast nem igazan befolyasolta es jelenleg egyebkent is libanonhoz tartozik.

    Tovabbi lehetosegek:
    -izrael kiirt vagy eluz mindenkit a tersegben, olyan kb. 100-200 millio emberrol lenne szo, ebbol kb. 2 allamnak van meg atomfegyvere
    -izrael lakossaga kihal, mivel a nepesseguk fogy, mig az osszes tobbi nepe no, ekkor az viszi a teruletet aki akarja, ha az utolso izraeli nem oltja le a villanyt (valamilyen fegyverrel)
    -a muzulmanok osszeszedik magukat es megszabadulnak mindenkitol aki meg ott el (zsidok, keresztenyek); erre semmi esely nincs, meg egymas kozott sem tudnak megallapodni
    -marad minden igy ahogy van es mindket felnek meg rosszabb lesz (idaig ez a legvaloszinubb)
  • teddybear
    #21
    Nincs hova hátrább húzni a zsidó telepeket. Izrael legnagyobb szélessége is csak úgy harminc kilométer, amit egy kis méretű rakéta is képes átrepülni.

    Hogy legyen némi elképzelésed; Ha a Dunántúlt a Velencei-tó-Balaton tengely mentén megfelezzük, az északi fél teszi ki Izraelt, kb.

    Mondjuk, az eredeti palesztin területek ennek még a felére-harmadára terjedtek ki.
  • teddybear
    #20
    Néhány pontosítás:

    A mostani Libanon és Jordánia is a Palesztinai Protektorátus része volt.
    Az első zsidó kibucokat még a 19. század végén alapították, a török földesuraktól megvásárolt területeken.
    Nem csak Izrael foglalt el palesztin területeket, hanem minden környező muzulmán állam. Igaz, Gázát eredetileg a palesztineknek (Palesztinai muzulmánoknak) szánták, de Egyiptom a kezdet kezdetén, még '48-ban elfoglalta. Az is igaz, hogy azután Izrael meg Egyiptomtól vette el.
    Amikor végül az izraeliek visszaadták Gázát, a kiírt választásokat az el Fatah nyerte meg, csak a Hamasz keményfiúi úgy döntöttek, hogy a választás csak akkor érvényes, ha nekik kedvez. Mivel nem az általuk várt eredmény jött ki, ezért részben elkergették, részben lelőtték a riválisokat. Ilyen a palesztin "demokrácia".
  • kvp
    #19
    "~1000(~300 gyerek) halott, ~5000 sérült. Palesztín oldal. ~11 katona. Izraeli oldal."

    A 11-bol 7-et barati tuz olt meg. (ebbol egy akkor amikor elfogtak a palesztinok es a parancsnoka inkabb lelovette, mint hogy fogsagba keruljon)

    Elso ranezesre nem sok ertelmet latni az egesz mostani haborunak. Nepirtashoz ez meg keves, bekefenttartasra nem alkalmas, a palesztin harcosok pedig a civil lakossagot jelentik, viszont mindenkit nem lohetnek le. Alapvetoen kijelenthetjuk, hogy izrael ezzel a tamadassal csak annyit er el, hogy mindenkitol elszigetelje es teljesen lejarassa magat. A raketatamadasokat nem lehet megszuntetni, csak a civil lakossag kiirtasaval vagy 50 kilometerrel hatrebb szoritasaval. A gond, hogy az egesz gazai ovezet kesekenyebb, igy az egyetlen jarhato ut az izraeli telepek hatrebb huzasa lenne, vagy alternativakent meg hasznalhatnanak tomegpusztito fegyvereket a palesztin civilek ellen, mint tette azt anno szaddam irakban. (mivel a szarazfoldi megszallastol nem akart kihalni a helyi kurd lakossag) Mondjuk vegul az sem jott be neki... Ezek utan az izraeli vezetes miert gondolja, hogy fegyverrel barmit is el tudnak erni addig amig vannak elo palesztinok?
  • Sanyix
    #18
    Semmi nem történik ok nélkül...
  • immovable
    #17
    ~1000(~300 gyerek) halott, ~5000 sérült. Palesztín oldal.
    ~11 katona. Izraeli oldal.

  • B0nFire
    #16
    Én csak lapítok csendben és ámulok, hogy miket tud meg az ember. Elolvastam/meghallgattam alaposan a linkek alatt található anyagokat, meg a többi fórum hozzászólásait is. De minél többet megtudok, annál inkább belezavarodom. Ember legyen a talpán, aki el tudná tiszta lelkiismerettel dönteni, melyik félnek van igaza! De ezt ember el nem döntheti. Ha ennyi ideje rengeteg "okos" ember nem tudott igazságot tenni, hogy tehetném én ezt meg...?
  • NEXUS6
    #15
    Bocs pontosítok:
    A 21-ben létrehozott Palesztina természetesen a mai Izrael + Palesztinának felel meg.
  • NEXUS6
    #14
    Az marhára nem fontos hogy ki élt akárhol 2000 éve, az ellenben fontosabb, hogy jelenleg ki él valahol, vagy éppen kiket üldöztek el tömegesen.
    Vagy csak nem a Longobárd köztársaságot tervezed újraalapítani Kecelen?

    Csak annyi fáradtságot érdemes venni, hogy az ember megnézi a Wikipédia Palesztinával foglalkozó részét.

    Pl:
    "Palesztina 1516-tól az Oszmán birodalom része volt. Az I. világháború és 1947-között angol gyarmat volt. Ekkor indult meg a cionista mozgalom hatására a zsidók szervezett betelepülése (alija). 1947-ben zsidók tulajdonában 1850 km2 volt, Palesztína területénk 7,04%-a. Közbirtok, vagy a "korona birtoka", amit a mandátumterület kormánya kezelt, a teljes terület 70%-a volt, főleg a Negev-sivatag. A többi volt arabok, keresztények vagy bárki más kezén."

    1921-ben jött létre az az államalakulat amit Palesztinának neveznek, ugyan önálló kormányzattal, de angol ellenőrzés alatt.
    1922-ben Palesztina lakosságának 11%-a volt zsidó. Ez az állam kb a mai Izrael + Libanon. '48-ra a Zsidó állam megalapításakor is a területen élőknek kisebbsége, kb 33%-a volt zsidó nemzetiségű!!! Ehhez képest az eredeti terület több mint 50% lett volna a Zsidó állam. Jelenleg viszont az ENSZ '47-es javaslatához képest nem 44% hanem 22%-nyi területen maradt meg a palesztin állam!

    Lásd itt.
    A kis diavetítést érdemes végigpörgetni roppant tanulságos.

    "# 1948 május 14-én megalakult Izrael állam.
    # 1948-ban kitör az arab-izraeli háború, palesztin exodus, 711 000 lakos kényszerül elhagyni lakóhelyét, a lakosság 80%-a."
    Jelenleg kb 3 és félmillió palesztin menekült van!
    A mai Palesztina:
    "A lakosság száma 3 761 676 fő volt a 2007 novemberi népszámlálás[1] szerint.
    Nemzetiségek
    * arab, kurd, örmény, egyéb ázsiai 83%;
    * zsidó (izraeli telepesek) 17%."

    Hozzátenném, ehhez képest jóérzésű ember számára vérforraló módon akarják szétdarabolni a zsidók a maradék kis országot is, mindenféle falakat felhúzni.

    Izrael lakossága eközben a '48-as 800 ezerről kb 4-5 millióra növekedett a betelepülések hatására.
  • Frayer
    #13
    De ez volt a vallásuk és ez volt akkor sok pogánynak és barbárnak a vallása. A kazár király megelégelte birodalmának degenerációját, hogy elhatározta, hogy egyistenhitre tér - vagy a kereszténységre, vagy az iszlámra vagy a júdaizmusra, amelyet valójában talmudizmus. Az 'ecc, pecc kimehetsz' játékhoz hasonló módon döntött a júdaizmus mellett. Az lett az államvallás. Embereket küldött a Pumbeditai és Surai talmudiskolákba és rabbik ezreit hozta föl, zsinagógákat és iskolákat nyitott, és népe azzá lett, amit ma zsidóságnak hívunk. Egyetlen egynek sem volt őse a Szentföldön valaha is. Sem az Ótestamentum története szerint, sem az idők kezdete előtt. Egyiküknek sem! Ennek ellenére a keresztényekhez jönnek, és arra kérnek bennünket, hogy támogassuk hadicselekményeiket Palesztínában, mondván: ' Ti segíteni akarjátok Isten kiválasztott népét az Ígéret Földjének tulajdonbavételében, őseik honáéban, ugye? Ez keresztényi kötelességetek. Egyik fiunkat nektek adtuk, mint uratokat és üdvözítőtőket. Most vasárnaponként a templomba mentek és letérdeltek és egy zsidót imádtok. Mi zsidók vagyunk.' De ezek pogány kazárok, akik éppúgy fölvették hitüket, mint az írek tették. Nevetséges őket a 'Szentföld népének' nevezni, éppannyira, mint az 54 millió kínai moszlémot arabnak neveni. Mohamed csak 620-ban halt meg Krisztus előtt, és azóta 54 millió kínai fogadta el a moszlem vallást hitként. Kína 2000 mérföldre van Arábiától, Mekkától és Mohamed születési helyétől. Képzeljük el, hogy az 54 millió kínai elkezdi magát 'arabnak' nevezni. Azt mondanánk, hogy holdkórósak. Mindeki, aki elhiszi, hogy az az 54 millió kínai arab, őrült. Ők egy vallást fogadtak el sajátjuknak, melynek eredete Mekkában, Arábiában van. Ugyanaz mint az írek. Amikor az írek keresztények lettek, senki sem dobta őket az óceánba és vitte a Szentföldre mint egy új népcsoportot. Nem lettek más nép. Ugyanaz a nép maradtak, de fölvették a keresztény hitet mint vallást.

    Ezek kazárok, pogányok, ázsiaiak, turko-finnek egy mongoloid faj volt, akiket Ázsiából kelet Európába kényszerítettek. Mivel királyuk fölvette a talmudi vallást, nem volt más választásuk az ügyben. Ugyanúgy mint Spanyolországban: Ha a király katolikus volt, mindenki katolikus volt. Ha nem, el kellett hagynia Spanyolországot. Így a kazárok lettek azok, akiket ma zsidóknak nevezünk. Most képzeljük el, milyen ostoba volt a világ nagy keresztény országainak azt mondani: 'Erőnket és befolyásunkat arra használjuk, hogy visszavezessük Isten kiválasztott népét ősi hazájába, az Ígéret Földjére'. Létezik ennél nagyobb hazugság? Mivel ők irányítják az újságokat, a hetilapokat, a rádiót, a TV-t, a könyvkiadást, és mivel minisztereik ott vannak a parlamentben és a politikusok ugyanezt mesélik el, nem túl meglepő, hogy önök elhiszik ezt a hazugságot. Elhinnék azt is, hogy a fekete fehér, ha elég gyakran hallanák. Nem neveznék a feketét feketének többé- elkezdenék a feketét fehérnek hívni. És senki sem tehetne önöknek szemrehányást.
  • NEXUS6
    #12
    Ez rengeteg mindent megmagyaráz!

    Nagyon érdekes szöveg, ha nem is vehető készpénznek 100%-ig, de a szemlélete mindenképpen roppant érdekes!

    Valóban, soha senki nem magyarázta meg nekem semmilyen történelem, vagy tankönyvben, hogy miért is kéne a németeknek utálni a zsidókat?
    (Ezek után pláne nekünk, hiszen mint önálló ország 1000%-ig rosszabbúl jártunk, mint a németek a háború után).

    Aztán az is csoda, hogy miközben katonailag a háború végéig nem szenvedtek vereséget, hiszen a szövetségesek még akkor sem léptek Németország földjére gyakorlatilag elvesztették a háborút, szinte csak és kizárólag a forradalom miatt. De ugye érdekes kérdés, hogy miért tör ki egy ha nem is győzelemre, de semmiképen nem vesztésre álló országban forradalom?
  • polarka
    #11
    A Balfour-nyilatkozat benne van a töri könyvben, legalábbis az enyémben igen.
  • Molnibalage
    #10
    ??? Az ENSZ által is meghatározott és elismert területeket lőttek. Nem megszállt övezetet tudtommal. Na bummm.. 2000 éve meg zsidó királyság volt ott. Palesztína meg soha nem létezett 1948 előtt, ahogy a környező arab államok nagy része sem. Izraelt és Palesztínát ugyanazt az ENSZ szerződés hozta létre. Tehét aki az egyik országot "rablónak" titulálja vagy a másik ország létét megkérdőjelezi, akkor az nyugodtan törölje le mindkettőt a térképről, ha annyira korrekt akar lenni.
  • Omega
    #9
    Nem tudom, hogy miért pont Izraelben állandósultak a belső ellentétek, meg nem is akarom védeni a zsidókat, de ahogy én észrevettem a sok ország véres háborúk, hódítások során jött létre. Nincs ez másképpen Izraellel sem. De gondoljatok bele abba, hogy inkorrekt létrehozni csakúgy egy országot ott ahol már él egy másik nép, de ha ugyanott létrejön egy ország oly módon, hogy lerohanják az korrektebb ? Egyáltalán lehetne itt igazságot tenni?
  • Frayer
    #8
    A hazaárulásra, egy nemzet elveszejtésére sincs ok.
    A gonoszság gonoszságot szül.

    Hidd el nekem,hogy azoknak a zsidóknak akik most a szent földön vannak, soha semmi közök nem volt ahhoz a földhöz, ezeknek az embereknek a többsége csak felvette ezt a vallást.
  • WoodrowWilson
    #7
    Még eredetilegebb meg a zsidóké volt, sőt előtte meg másoké.

    "Gondolom biztos van neki oka, gondolom a nácik nem véletlenül írtották a zsidókat olyan hevesen."
    Amit ők csináltak arra nincs ok.
  • Frayer
    #6
    Így van, a híradóban mindig csak azt felejtik el közölni, hogy a zsidók erőszakkal szerezték meg azt a földet. Elvették a palesztínoktól. Most meg azt állítja,hogy védi a saját földjét, holott az a föld eredetileg a palesztínoké volt. Nem vagyok rasszista, de kezdem megérte a bőrfejűek miért haragszanak erre a népre. Gondolom biztos van neki oka, gondolom a nácik nem véletlenül írtották a zsidókat olyan hevesen. Annak is megvan az oka, csak tiltva van ezeknek az okoknak, információknak a terjesztése, iskola, média, történelem nemigen említi meg.

    Erre azért érdemes odafigyelni

    Benjamin H. Freedman beszéde 1961 Washington
    Benjamin Freedman beszédei

    Miért voltak a német zsidók hazaárulók, és miért volt szükségük a világháborúkra. Mi az a balford nyilatkozat.
    Balfour-nyilatkozat
    Ezekről miért nem tud a világ közvélemény?
    Miért nem tanítják az iskolákban? Miért hallgat mélyen erről a média?

    "Külügyminisztérium
    1917. november 2.

    Kedves Lord Rothschild!

    Nagy megtiszteltetés nekem, hogy közvetíthetem Őfelsége kormányától az alábbi szimpátia-nyiltakozatot a zsidó cionisták törekvésével, amit javasolt és jóváhagyott a Kabinet is.

    ... Őfelsége kormánya jóindulatúlag tekint a zsidó nemzeti haza megteremtésére Palesztinában, és minden tőle telhetőt megtesz e cél elérésének elősegítésére, miközben világosan kell látnunk, hogy semmi sem csorbíthatja a Palesztinában fennálló nem zsidó közösségek polgári és vallási jogait, illetve a bármely más országban élő zsidók jogait és politikai státusát.”

    Nagyon örülnék, ha ezt a nyilatkozatot a Cionista Világszövetség tudomására hozná.

    Szívélyes üdvözlettel:
    Arthur James Balfour

    Cserébe csupán a zsidóknak el kellett árulniuk német országot, és hadba vinniük amerikát.
  • NEXUS6
    #5
    Na ja csak azért amikor asszondják, hogy Izrael csak a saját földjét védi, akkor ne feledjük el, hogy az pár évtizede az még a palesztinoké volt!
  • Molnibalage
    #4
    Akkor mindkét oldalról beszélsz.
  • Vardar
    #3
    Most miért? Elvannak maguknak.
  • pasi29uk
    #2
    Mármint mindegyiket aki tankokat robotrepülőgépeket és rakétákat küld polgári célpontokra, bármilyen indokkal tegye is azt.
  • Frayer
    #1
    A rohadás ölje meg őket.