54
  • cickany2
    #54
    micsoda náhesz lesz majd eza látvány

  • cickany2
    #53
    "A dobófegyverek is hozzájárulhattak a neandervölgyiek vesztéhez"

    ki mondta hogy kihaltak? a szent földön még éldegélnek páran


  • cickany2
    #52
    az van, hogy mától csak a nehéz szellemi munkában meggörbült orrú , VIP tagok filoszemita beírásait nem törlik.
  • Fbn Lx
    #51
    az európai, és az európai-származék népek a világ legnagyobb szemetei, a legagresszívabb népek. Nem a fejlettségünknek köszönhetjük a dominanciánkat, hanem annak, hogy agresszív köcsögök vagyunk. ennyi az egész :)
  • vasziszdasz
    #50
    Azért nem sikerült Taipei 101-et építeniük a cikkcakkos kavicsaikból...
  • vasziszdasz
    #49
    Az atompajzs szart se ér, manapság nem divat drága ufótechnológiás kütyüket fejlesztgetni, mikor van elég hülye aki önként felrobbantja magát akárhol, az olcsóbb. A terrorizmustól kell fosni, nem az interkontinentális szaroktól, amiből amúgy is kevés van - és legfőképp beazonosítható hogy ki lőtte és szarrá lehet uztána bombázni. Oszamáért kit bonbázol le? Senkit.
  • vasziszdasz
    #48
    Lehet hogy a neanderek már AK-t használtak, nem kellett dobálózniuk.
  • gerogina
    #47
    A neandervölgyiek szobrocskákat faragtak, virág 'körítéssel' temetkeztek, a fejük formájára is 'sokat adtak', ugyanis szerették a csúcsformákat (így lettek csúcsfejek). Ha kíváncsi vagy a homo sapiens mit csinál ugyanekkor, nézz át a: vilagtortenelemhajnala.eoldal.hu
  • Pares
    #46
    Hát azért azok a Közép-amerikai épitmények kicsit bonyolultabbak voltak holmi durvitott kőrakásnál. Egyátalán nem is olyan elképzelés szerint épültek, mint a középkori katedrálisok. De azért mégis akad jópár elképesztőbbnél elképesztőbb és komplexebb alkotás. Ráadásul az ottani épületek nem is a "középkorban" épültek.
  • Justil
    #45
    ehh most nézem hogy az első 10 hozzászólás amúgy se elérhető, meg 12. után pl 14. jön. mi a fasz?
  • Justil
    #44
    hát ez megalol. miért lett törölve a beírásom? grat az SG-nek, éljen a szólásszabadság!
  • teddybear
    #43
    "Az indiánok ismerték az üveget? "

    Csak a természetes vulkáni üveget, az obszidiánt. A vasat sem, csak a rezet, bronzot, ezüstöt, aranyat.
  • Molnibalage
    #42
    Azért a sőőőőőőőt, nem kell. Másfajta irányvonalat követtek. Azért ne feledd, hogy kis túlzással azok a piramisok csak kicsit durvított kőrakások. Egy merev valami. Ezzel szemben nézd meg a XII-XV. századi katedrálisokat. Azért azok egy kicsit magasabb szintet képviselnek mindenből. Az indiánok ismerték az üveget?
  • Pares
    #41
    Nem pont a haditechnikára gondoltam.
  • aRoma
    #40
    "Szerintem az emberi viselkedést is ugyanúgy az ösztönök irányítják, mint az állatit."
    Nálatok még az alfa hím/nőstény a nagyfőnök, Te meg szűzen fogsz kimúlni?

    "a saját faja/csoportja fennmaradásáért teszi."
    akkor a homik + a papok is ölik a mi fajtánkat?
  • Ronny
    #39
    "Azért azt nem mondanám, hogy alulmaradtak az európaiakkal szemben, sőőőt..."

    Az európai volt a domináns kultúra, ez nem vita tárgya. Láthattunk számos példát a történelemben arra, hogy a leigázók vették át a leigázottak fejletteb kultúráját, ennek pont az ellenkezője történt Latin-Amerikában.
  • Pares
    #38
    "Amerikai őslakosok még ha fejlettek is voltak bizonyos dolgokban(pl inkák stb orvostudománya meg csikkagászata) Végsősoron az európai kulturával szemben alulmaradtak."

    Az inkákat emlitve: Épitészet??? Megvan? Azok a cikk-cakkban tökéletesen összeillesztett hatalmas sziklák? Azért azt nem mondanám, hogy alulmaradtak az európaiakkal szemben, sőőőt...
  • kutyak
    #37
    Mi az, hogy bűnös? Szerintem az emberi viselkedést is ugyanúgy az ösztönök irányítják, mint az állatit. Amikor a korrupt politikus elfogadja a kenőpénzt, azért teszi, mert ezzel a saját és leszármazottai boldogulását akarja elősegíteni, vagyis növelni akarja a "túlélési" esélyeit. Amikor az egyik népcsoport öli a másikat vallási meggyőződésből (vagy amögé bújtatott egyéb érdekek miatt), akkor is a saját faja/csoportja fennmaradásáért teszi.
    A pacifistákat is a fajfenntartás mozgatja, csak nekik mások az eszközeik és nagyobb csoportra vonatkoztatják a fajt. Mindenki meggyőződése szerint.
  • Stalker
    #36
    Én azért Valujevet megvizsgáltatnám, hátha. :D
  • Pluskast
    #35
    Azért mert a genetikai vizsgálatok alapján a mai emberben még csak a nyomai sincsenek meg. Ergo nincsen bennünk neandervölgyi gén...
  • toto66
    #34
    Egyetértünk, csak az állati agreszió nem az a kategória, mint az emberi.
    Mert az ember ugye civilizált, és meg tudja külömböztetni a szükséges (hasznos) agresziót a szükségtelentől, és a károstól. Pl.: önvédelem szükséges agreszió...
    Az állatok sohasem "bűnösek" emberi értelemben, az agreszió miatt!
  • uwu
    #33
    Király, rendet raktak a topikban
    Kár volt válaszolni az off témákra.
  • uwu
    #32
    Szerintem rögtön megváltozik a véleményed, ha meglesz az ellenszere az atomnak.
    Eddig nem volt olyan fegyver ami ellen ne lehetett volna védekezni.
    Csak idő kérdése, és amelyik országnak meglesz, az azt támad meg akit csak akar, ha elég nagy serege van. Szerintem az USA eléggé rajta van a témán ahhoz, hogy az atompajzsot neki sikerüljön először megcsinálni.

    A dobó-hajító fegyverek is ilyenek lehettek annak idején...
    Vagy a léghajó, azt se tudták lelőni egy darabog, úgy tűnhetett, akinek van léghajója azt bombáz le akit csak akar, kivédhetetlen....
  • kutyak
    #31
    Azért az állatvilágban is van az agresszióra, gátlástalanságra számos példa. Hány (hím) állat eszi meg/pusztítja el fajtársa utódját, hogy aztán ő párosodjon a nősténnyel, és az ő utódai jöjjenek világra?
  • toto66
    #30
    Szintén kedvelt volt a kéz és a kőbalta. C:
  • Sadun Tryst
    #29
    "az íj és a nyíl lehetett a legkedveltebb fegyvere"

    ez olyan, mintha azt mondanánk, a pisztoly és a golyó...
  • toto66
    #28
    A gyermeknevelés mostani hibája, hogy legtöbben az elsőnek említett kategóriába szeretnék nevelni a gyermekeiket (hogy más el ne nyomja az ő gyermekét), pedig ha túl sok a gátlástalan ember, akkor azokat épp úgy elnyomják, mimt a másik féle embert, csak annak majd ez nagyobb problémát fog okozni, hiszen ő "főnöknek" készült, de nem lehet az! Pedig lehet ám boldog életet élni mindkét embercsoportnak, sőt a "jó" emberek sokkal elégedettebek önmagukkal, mert családjuk, munkájuk, kicsi vagyonkájuk nagyobb örömforrás a számukra, mint másoknak az uralkodás (ami ha társadalmi szinten nem megy akkor a családra irányul).
  • toto66
    #27
    Érdekes dolog az emberi társadalomban az evolúció. Az agreszív, gátlástalan embernek kedvez, és közben ez a fajta nem lenne képes megélni a nem agresziv és önzetlen ember nélkül! Etika egyik kérdése, miért létezik a "jó ember".
  • toto66
    #26
    Az atombomba nem a legnagyszerűbb találmány, de egy bizonyos korban szükség volt rá, és lehet, hogy még ma is (szükséges rossz).
  • menetrend
    #24
    ha majd néhány idióta elfingik pár ien nagyszerű találmányt akkor is ugyan ezt mondod? Csak azért nem sütötték még el őket mert volt még annyi eszük, hogy lássák nem csak 2 ország fog megsemmisülni. Az atom és hidrogénbomba a világ legszörnyűbb találmánya. Inkább vonuljan hadba 10 millió katona, azokat a károkat könnyebb kiheverni, és az egyik fél valszeg megmarad, atomnál egy se marad.
  • menetrend
    #23
    Szerintem ő sem úgy gondolta hogy Európa a High-end technika csúcsa a Földön.
    De a technikát leszámítva végülis tényleg ez a legfejlettebb. Főlegg régebben.
    Amerikai őslakosok még ha fejlettek is voltak bizonyos dolgokban(pl inkák stb orvostudománya meg csikkagászata) Végsősoron az európai kulturával és szemben alulmaradtak. Azután a mai USA és társait európaiak népesítették be (a prűdek :D)
    Kína, japán meg az egész távolkelet csak később kezdett fejlődni rohamosan a nyugati példát követve. Közelkelet detto, bár ott még mindíg ugyan olyan hülyék mint anno. Afrika is egyhelyben toporog leszámítva azokat a helyeket ahol a fehérember kezébe vette az irányítást( lásd délafrika aszem, ha jól emlékszem afrika egyik legfejlettebb része ez) Sajnos időközben bekaptunk 2 világháborút meg egy balfasz kommunizmust ami nem segített de végülis a világ bölcsője Európa. Remélem lehet érteni mit akarok mondani :D
  • B0nFire
    #19
    Szóval a neander-völgyiek nem értek egy "hajítófát" sem.
  • a_n_d_r_e_w
    #18
    Hogy a cikkhez is legyen hozzászólás, ne csak zsidózás meg arabozás :S
    Szerintem baromi érdekes téma, hogy egy intelligens faj hogyan találkozik, viselkedik, háborúzik egy másik intelligens fajjal. És erre jelenleg más példa nincs is, csak ha majd esetleg Spielberg összes ufója meg nem látogat minket :)
    Szóval csak így tovább, engem érdekel a téma
  • teddybear
    #17
    Ami a neandervölgyieket illeti, körábban volt egy cikk, amelyben írtak a genetikai elemzésükről. Az eredmény szerint más fajta emberek voltak, mint mi.
  • toto66
    #15
    Bocs a veszző rossz helyen, tehát nem keveredhettek!
  • toto66
    #14
    " Szerintem inkább keveredtek, beolvadtak egymásba ezek a csoportok.
    "
    Nem úgy olvastam, hogy nem keveredhettek, mert nem születhetett közös utóduk (más faj volt).

    "A Magyar nép is most tanulja meg, hogy milyen következményei vannak, ha rossz kormányt sikerül megválasztani..."

    Nincs választék, csak bünöző és gengszter. Most olvastam a Siemens ügyről (2000-2006)!
  • JTBM
    #12
    A Neandervölgyi ember azért nem talált fel dobó/hajító/lőfegyvert, mert nem volt rá szüksége. Sokkal jobb volt a szaglása, erősebb és ügyesebb volt a mai embernél. Ezért remekül elboldogult az agya intenzívebb használata nélkül is.

    A mai ember felemelkedésének legfontosabb oka az volt, hogy a teste gyenge volt, muszáj volt kompenzálni IQ-val.

    A folyamat ma is megfigyelhető, a "szöszi" a tipikus példa. A "szöszi"-k v. általában a csinos nők nagy többsége fiatal korában körül van rajongva, ezért nem tanul, dolgozik annyit, mint az átlag és ezért jóval butább is lesz, mint az átlag. Velük ellentétben a csúnyább nők nincsenek körülrajongva, ezért többre is viszik a saját erejükből.
  • pinokkio
    #11
    Nem éppen, csontváz alapján jóval egyszerűbb megkülönböztetni a cromagnonit a neandervölgyitől, mint a mongoloidot a negroidtól.
  • Doktor Kotász
    #10
    Miért gondolják úgy, hogy a Neandervölgyiek kihalltak, a cromagnoniak meg elterjedtek? Szerintem inkább keveredtek, beolvadtak egymásba ezek a csoportok.
    Egy mai Kínai és egy Néger között nagyobb a testi különbség, mint egy neandervölgyi és egy cromagnoni ember között.