675
Melyik a jobb aukciós oldal? Melyiket ajánlanád bizonyos kategóriákban?
-
#355 közben megoldottam -
#354 vaterán szeretnék kérdezni az eladótól csak nem vagyok hitelesítve ezért nem engedélyezi
valaki megtenné hogy üzen és a mailcímemet elküldené neki
priviben várom aki segítene -
#353 Az mindegy, az ellenörző levelet a személyes adatoknál megadott címre küldik, viszont van egy olyan lehetőség is, hogy másik címet is kapjon az eladó amikor vásárolsz nála, ezt a Saját oldalaim -> Fiók beállításai -> Szállítási címnél adhatod meg. Csak arra kell figyelned, hogy jelezd az eladónak, hogy arra a címre kéred a csomagot, mert mindkét címet megkapja, amikor vásárolsz nála, illetve az eladó is kap egy figyelmeztető szöveget az emailban, hogy kérdezze meg, melyik címre mehet a csomag.
Az apeh elővett pár embert, akik régóta ott árultak, és nagy volt a forgalmuk, nem kimondottan őket figyelték, csak a vatera/teszvesz kapott egy ellenörzést, és a vatera/teszvesz álltal kiállított számlák alapján csináltak szúrópróbaszerüen pár kapcsolódó vizsgálatot. Legalábbis ezt olvastam valamelyik vatera munkatárs hozzászólásában a fórumon. -
Orionk #352 Egyetértek, hogy valami ellenőrzés kell.
Viszont én a vaterás megoldást tökéletesnek gondolom, mert telefonom az állandó, oda küldhetnek kódot én vissza is irtam nekik.
Viszont a teszvesz nél ne küldjenek postán semmit, met albérletben lakom, és az bármikor változhat. Kétévene másik albérletben vagyok.
Meg egy másik téma:
Most az apeh ellenőrzi,hogy mit vettem illetve adtam el?, mert láttam, hogy vannak akik, 1 millióért adnak el valamit... -
#351 A Vaterán telefonszámos ellenörzés van a vevőknek, illetve az eladóknak számlaszámos, ez kötelező, enélkül nemtudsz vásárolni vagy eladni.
A TeszVeszen nem kötelező az ellenörzés, viszont akkor vannak korlátok vevőként, eladni meg nem fogsz tudni.
Mindnek van előnye és hátránya, tökéletes megoldás szerintem nem létezik, az meg nem lenne jó, ha mindenféle ellenörzés nélkül lehetne regisztrálni.
Egyébként nyugodtan csináld meg ezt a leveles ellenörzést, semmi hátrányod nem lesz belőle, és nem kerül pénzbe neked. -
Orionk #350 Ez a leveles dolog nekem nem tetszik. Vaterán nincs is ilyen -
#349 Frissen regisztráltként is tudsz licitálni, asszem valami olyasmi megkötés van, hogy az aukció utolsó 24 órájában nem tudsz csak licitálni, kivéve, ha már korábban licitáltál, meg persze csak akkor, ha az eladó nem tiltotta le az ellenőrizetlen felhasználókat.
A leveles dolog igaz. -
Orionk #348 Hogy melyik a jobb?
Kezelőfelületet, meg kialakítottságot figyelembe véve a vatera nálam abszolút első.
Viszont éppen ma volt olyan esetem,hogy a teszveszen láttam egy terméket, amit a vaterán nem találtam, de nem birok rá licitálni, mert nincs regem a teszveszen.
A teszveszen meddig tart a regisztráció, hogy vásárolhassak?
Olyan hallottam, hogy postán küldenek ki egy levelet, és abban levő dolgot kell nekik visszaírni, hogy aktív legyél. Ez igaz?
köszi -
#347 Akkor ebben a hónapban tuti nyerőbb a teszvesz! Legalábbis én most arra szavazok! -
jaszmin76 #346 Van most a Teszvesznél ez az akció, szerencseóra vagymi, hogy október 4-ig van napi 1 óra amikor nem kell listázási díjat fizetni a feltöltött áru után, ma 3-tól 4-ig volt, és olyasmit olvastam h holnap 2-től lesz 3-ig;)Tehát addig a TeszVesz vezet nálam;) -
#345 Nem a vásárlás a szűk keresztmetszet, hanem az eladás. -
#344 Én mindkettőt rendszeresen használom, mivel itt lehet venni Abercrombie & Fitch termékeket. Mindenféle mást is vettem már, és teljesen elégedett vagyok. -
#343 Bankkártyával is fizethetsz, banki utalással, vagy kérhetsz sárga csekket, de ez +200 Ft. -
#342 Hetente van számlázás, ha jól tudom, és csak akkor, ha elértél minimum 300 Ft fizetnivalót. -
Balázs2 #341 Még múltkor licitáltam egy szemüvegre, eladóval tartottam a kapcsolatot e-mailba, meggondoltam magam másik szemüveget szerettem volna ugyan annál az eladónál, de nem volt..
vásárolt áruknál ott a szemüveg, amit megsem vettem, de ezt letisztáztuk e-mailba, hogy tudom eltünteni onnan? -
#340 Régen ez úgy volt, hogy amikor megvett valaki tőled valamit, akkor hó végén kaptál egy mélt hogy tartozásod van a vatera irányába.
Én ilyenkor ráklattyantam a linkre, hogy szeretném kártyával befizetni és kész is voltam vele. Szerintem ez most is igy van, csak a feltöltési dij is szerepel benne. (lehet, hogy nem havonta küldik a "számlát" hanem alkalmanként vagy nemtom. Amióta ezt a hülyeséget bevezették nem adtam el semmit, mert gyíkság szerintem. -
Balázs2 #339 Sziasztok!
Most kezdtem árulni a vaterán és nem vagyok tisztába 1-2 dologgal, elég noob kérdést teszek fel, ugye az aukciók indításakor az alábbi feltöltési díj kerül kiszámlázásra: 0-500 forint, attól függ ugye hogy mennyiért áruljuk termékünket.A pénzt a virtulás vaterás egyenlegről vonja le, na ezt hol tudom megnézni?a virtulális vaterás egyenlegen nincs is pénzem, vagy a 100 forint amit utaltam hogy tudjak a piacon árulni az számít már egyenlegnek???Vagy majd a vatera ki küld egy csekket amit bekell fizetni?Meg pl. ugye sikeresen megtörténik a vétel és a termékek után jutalékot kell fizetnem, azt a vatera hogyan vonja le? a bankártyámról vagy mi?Muszáj volt megkérdeznem ezeket a dolgokat, a segítséget előre megköszönöm. -
#338 Ja, 14-18
Az "ez miatt" létező kifejezés, csak régies és sikerült egybeírnom. Nem tudom a maunika sóban miket mondanak, de látom te tapasztaltabb vagy ezen a téren
Viszont ha már ilyenekbe belekötsz, akkor a "hogy" szó elé tegyél vesszőt legközelebb. -
#337 A 25-30 és a 30-35 nem éppen 14-18. Szóval ez megint nem jött be.
Továbbra is fenttartom, hogy veled van a hiba, mint ebből a kommentből is látszik. Még arra sem vetted a fáradságot, hogy megnézd az adatlapjainkat!
Eleve lekezelsz mindenkit, ne csodálkozz ha átvernek (meg is érdemled). Neked kéne egy kicsit magadba nézni szerintem, mert az eddigi hsz-eidből nekem az jött le, hogy te egy életképtelen entitás vagy akit átvertek és mongyon le a világ. -
anulumama #336 Eladni akartam, és innen kezdve a vevő sara, ha vállaja simán a postát, egyszerűen ennyi, engem hol érdekel hogy ő megkapja-e...a válaszokból ítélve ti itt kb 14-18 év között lehettek, de megértem, majd lesz némi rálátásotok a dolgokra, ha felnőttök.
Aramir olyan szó nincs a magyar nyelvben hogy "ezmiatt" biztosan véletlenül írtad (bár a Maunika sóban sokszor hallani:D)...a helyes változat: "emiatt". -
#335 Szerintem te csak szimplán valamit rosszulcsinálsz.
Évek óta használom a Vaterát és még sosem volt gond, nem akartak átverni, nem vertem át senkit.
Ennyi.
Amúgy igaza van Aramir-nak. Ha a postára bízod, akkor ígyjártál megintcsak te vagy a gyenge láncszem.
Szóval nem a rendszerben, hanem benned lehet a hiba. -
#334 Hát ha olyan balfék vagy, hogy belementél a sima postázásba, akkor így jártál. Én pont az olyan idióták miatt nem postázok simán, mint akiket írtál, volt is már vitám vevővel ezmiatt, leütötte a terméket, megírtam neki a postát meg az egyéb tunivalót, erre elutalt 200 Ft-tal kevesebbet (ennyi az ajánlott opció díja), megsem kérdezett, aztán meg volt lepődve, amikor közöltem vele, hogy postázom, ha megjön a maradék 200 Ft-is -
anulumama #333 Én egyiket sem ajánlom. A teszveszen több reggelés hozzám érkezett, mivel egy címen nem én élek egyedül, és a barátaimnak is segítettem külön fiókot létrehozni, és feladni a megunt dolgaikat. Őszintén szólva véletlenül rosszul állítottam be az egyik aukciómat, és ténylegesen 1 Ft-ért (de egy Ft hivatalosan már legalább egy éve nincs!!!) leütötte, én elnézést kértem tőle, és újra hirdetni kezdtem, de sajnos sem az ő, sem a teszvesz tudatáig nem jutott el, hogy mi az "elnézést" fogalma, sőt az elmebeteg nő el kezdett üldözni, mert felraktam a barátnőm fiókjához is a saját ruháit, amiben ő a "sajátját" vélte felfedezni. (Gondolom napokig csak az aukcióim után kutatott) Aztán másnap reggel minden fiókot felfüggesztettek, mivel egy felhasználónak, csak egy fiókja lehet. Sajnos ebben az esetben egy felhasználónak-egy fiókja is volt, csak egy gépről intéztem mindent, ezért ez szemet szúrt a szolgáltatónak (!!!!!) A vége az lett, hogy elveszítettek 5 jól tejelő kuncsaftot, mert mindig többet utaltunk a számlára, hogy ne kelljen minden hónapban ezzel szarakodni, így a pénzünk "benn ragadt", arról nem is beszélve, hogy az aukciók listázási díját is volt pofájuk felszámolni, hogy kb egy napig látta a nagyérdemű az aukciókat, amire 14 napig lett volna jogom, mivel előre kifizetették a pénzt rá. A másik dolog, hogy gyakran értelmes ok nélkül töröltek az aukcióimból, mert épp ahhoz volt kedvük,még a lejárati idő előtt, és gondolom ebben sem én vagyok az egyetlen szenvedő alany. A vatera az dettó ugyanilyen, egy a tulajdonos, fejtől bűzlik a hal...ha nem akartok magatoknak felesleges pénzkidobást, akkor ne válasszátok egyiket sem, hacsak nem vásároltok, de engem már úgy is sikerült törölni a vateráról, mert nem olyan terméket kaptak, mint ami a leírásban szerepelt, ezért semleges értékelést adtam, erre a válasz egy rossz szájízű negatív lett, és kizárás. Na, az értékelés a másik oldala a dolognak, mert sokan rájöttek ,hogy lehet csak szimplán bosszúnegákat írni, szitkozódni, vagy a saját hasznára fordítani ezt az opciót. A dolog egyszerű, a vevő simán kéri a postázást, te írod, hogy rendben, de akkor nem lesz garancia, ő azt írja, eddig minden megérkezett. Kb egy hét múlva ír, hogy mi van, ő még nem kapta meg, én írom, hogy már legalább egy hete feladtam. Erre ő hisztizni kezd hogy erre még nem volt példa, és hogy fizessem vissza a pénzét. Ez egy jó trükk gyengéknek. Mert tegyük fel visszafizeted, ő meg röhög a markába, mert ingyen kapott valamit, és még a postát is te álltad. Én mindig elküldtem minden terméket, de vannak örökké elégedetlenek. Sokszor azért kapsz negatívat, mert összefuthatsz az emberi rosszindulattal, ami sajnos nagyon gyakori, leginkább akkor, amikor aprópénzről van szó:((( Úgyhogy jól gondoljátok meg, hogy érdemes-e aukciózni. Én is örültem, hogy végre eladhatom a megunt, vagy nem használt tárgyaimat (fillérekért), amivel másnak örömet szerezhetek, de úgy tűnik, nem érdemes jónak lenni.:((( -
Orionk #332 -
-
#330 ???
Miért vernék az ajtód meg milyen plusz fizetésre gondolsz?
A teszveszen már évek óta bevagyok regisztrálva, lakcímre küldték az ellenörző kódot, még sosem volt belőle gondom, pedig a vevőim és akiktől vásároltam is megkapják az oldaltól. Bankkártyát meg sehol nem kérnek, max bankszámlaszámot a vaterán. -
#329 Én még egyik oldalra se mertem regisztrálni a lakcímes + bankkártyás + telefonszámos dolgok miatt. Jelenleg szeretnék eladni valamit, és regelnem kéne. Megadhatom a lakcímemet ennek a 2 oldalnak? Megbízhatóak? Mi a garancia arra, hogy pár nap múlva nem verik az ajtót, hogy fizessek valamit pluszba? -
#328 Aha, és ha szerinted nem így lenne, akkor hányan beszélnék meg a dolgokak vaterán kívül? Ez nem ismerkedős oldal, ha valamit elakarsz ott adni, akkor legyél teljesjogú felhasználó, és úgy hírdess termékeket.
Beszélgetni meg ott a vatera fóruma, ha pl keresel valamit.
Ehhez annyit kell tenned, hogy a saját számlaszámodról (arról, amit megadtál a személyes menüdben az adataidnál) el kell utalnod 100Ft-ot a vatera álltal megadott számlaszámra, a mellékletbe az ügyfélkódodat meg asszem a felhasználó neved kell írni. A személyes befizetés, rózsaszincsekkes befizetés nem jó, csak az utalás. Ezután pár nap, és teljesjogú leszel, onnantól indíthatsz aukciókat. A százast jóváírják, az első befizetnivalóból levonják.
Mindenesetre elöbb fusd át a felhasználási feltételeket, mert így nemsokáig leszel tag, mert elöbb-utóbb kiraknak, ha emailcímeket irogatsz a termék alatti levelezésbe. -
Orionk #327 na jó, azt még megértem, a vaterán kivüli kereskedést nem támogatja, DE az nem tetszik, hogy nem küldhetek felhasználóknak üzenetet, csak a termék oldalán.
Figyu:
mit említettél előbb,hogy az ellenőrzött vásárlón kívül milyen van még?
köszi -
#326 Hahaha, csalódtál a vaterában, mert nem aszisztál a vaterán kívüli üzletekhez -
Orionk #325 hogy érted azt, hogy csak ellenőrzött vásárló.
Milyen van még_? -
Orionk #324 ugy akarok neki eladni, hogy nem vaterán keresztül.
Láttam, vásárolt egy olyan terméket, amim nekem is van, és éppen el akarom adni. Nem vaterán keresztül, hanem azon kivül
Egy termékénél irtam is neki, aztán jött is a vaterától a figyelmeztetés, hogy nem a termékkel kapcsolatban irtam neki, meg meg is büntettek, mert megadtam a amail cimemeet. Igy most egy napig nem használhatom az üzenetküldést.
Megint csalódtam a vaterában, mert azt hittem a felhasználóknak lehet küldeni üzeneteket, lehet beszélgetni, stb...
-
#323 Ha vannak lejárt vagy aktív termékei, akkor ott valamelyiknél írhatsz neki, ha csak ellenörzött vásárló, akkor így jártál. Egyébként ellenörzött vásárolóként hogy akarsz eladni neki bármit is? -
Orionk #322 Hello!
Hogyan lehet a vaterán üzenetet küldeni egy felhasználónak.
Egyik felhaszáló nevénél megláttam, hogy régebben egy olyan terméket vásárolt, amilyet én most szeretnék eladni.
Hogyan tudok neki üzenetet küldeni?, mert megemlíteném neki, hogy nekem is van hasonló termékem, hátha érdelki.
köszi -
Orionk #321 bocsánat érte! -
#320 Az rendben van, de az ilyen "imádkozom, hogy rámlicitáljanak, mert kurvára nem kell az áru" jellegű hozzáállás nagyon rossz. Finoman fogalmazva.
-
Orionk #319 Talán ismered a vaterás azonosítómat? , vagy miből gondolod, hogy sok negativom lenne?
4 napja regeltem, még nem vettem semmit. ,pontosabban vettem 3 dolgot, és mind a három alkalommal belementek az eladók, hogy egy hónap mulva fizessek, ugyhogy még nincs is rólam értékelés -
#318 Írja az eladónak, hogy töröltetnéd a licitet, ha beleegyezik, akkor azt ugyis megírja a terméklapon, és ha ez megtörtént, akkor vagy te, vagy az eladó a kapcsolatfelvételen (főoldal, bal alsó sarok, ha jól emlékszem) jelezd a vaterának, hogy töröltetni szeretnél egy licitet. Mivel ott van a levelezésben, hogy mindketten törölnétek, megteszik, ha még van rá idejük. Nyilván nem az utolsó 5 percben kell kérni :D
Amúgy csak reménykedhetsz, hogy rádlicitálnak. -
#317 Megirod, hogy mégsem kéred, kapsz egy negatívot.
De ahogy nézem neked a piacra kéne kimenned nem vater-áznod, mert egy idő után senki sem fog benned megbízni és eladni se fogsz tudni semmit a sok negatív miatt... -
Orionk #316 köszi
egy ujabb kérdés :) :
Licitáltam egy termékre, jelenleg én is vagyok aki megnyeri, de még több nap van hátra a lejárati idejéből. Viszont már megbántam, hogy licitáltam rá, mert már nem is szeretném megvenni. Mit tehetek?
Persze azt tudom, hogy ha szerencsém lesz, akkor a lejáratig valaki rám licitál. De ha nem licitálnak rám, akkor mit tehetek, hogy ne én nyerjek? vissza lehet vonni egy licitet?
köszi