675
Melyik a jobb aukciós oldal? Melyiket ajánlanád bizonyos kategóriákban?
  • Aramir
    Aha, részletes keresés, majd bal oldalt felhasználó keresése, kisbetűkre és nagybetükre érzékeny, ha nem jól írod be, akkor nem találja meg, ilyenkor egyszerübb googléval vatera + "név"-re rákeresni.
  • Orionk
    A vaterán lehet felhasználókra keresni?

Tehát, hogy ha tudom a felhasználónevet, akkor megkeresném, hogy ez a felhasználó miket árul?

ha lehet, akkor hogyan?

köszi
  • Aramir
    Nincs ilyen, csak megyére kereshetsz.
  • Orionk
    A vaterán hogyan lehet ugy keresni, hogy egy adott városon belül vagyok kiváncsi az összes termékre. Tehát, hogy olyan eladókat keresek, akik mondjuk Szegeden laknak.

köszi
  • Taki29
    PTK = polgári törvénykönyv
    PTK
  • Aramir
    Ezt még licit elött beszéld meg az eladóval, vagy belemegy, vagy nem. Sokan előre kiírják, hogy meddig várnak a fizetésre, pl 1-2 hét max, utánna visszalistázzák a terméket, téged meg lenegatívoznak valószinüleg, szóval inkább kérdezz rá előre.
  • Aramir
    Még nincs értékelésed, majd ha lesz később sikeres vásárlásod, akkor az eladó értékelhet. Pozitívval, ha semmi gond nem volt, semlegessel vagy negatívval, ha volt, pl nem fizettél, nem jelenteztél, stb.
  • Aramir
    Neked semmit, ha csak vásárolni akarsz.
    Ha eladni is akarsz, akkor a jutalékot vagy csekken fizeted be nekik, amit kiküldenek (ez kerül 200Ft-ba), vagy utalhatod is nekik, akkor nincs 200 Ft, csak az utalás díjja, az meg bankonként változó.
  • Aramir
    Ha személyesen fizeti be a 100 Ft-ot a Vatera számlájára, akkor nem lesz teljesjogú felhasználó, és potyára fizette be a százast. Utalni kell arról a számlaszámról, amit regisztrációnál megadtál, így ellenörzik, hogy létező személy áll a regisztráció mögött, illetve később is jól jön az az adat a Vaterának, pl csalás esetén kiadhatják a szerveknek, onnan meg már könnyen azonosítható az illető.
  • Orionk
    még egy kérdés:

ha lcitálok egy termékre, akkor az elküld gomb előtt ezt irja:

" Amennyiben a termékre érvényes licitet tesz, akkor a Vatera szabályzata és a PTK 211. § szerint is köteles az aukció tárgyát átvenni az eladótól. "

hol lehet megtalálni, hogy mi a PTK 211. § ??

tudom, hogy itt kell: vatera help

de nem tudom, hogy hogyan

köszi
  • Orionk
    A vaterán a nevem után ír egy "(0)"-át.

Tehát így:
    Felhasználónév(0)

ez mit jelent?

köszi
  • Taki29
    Az APEH biztos nem figyeli a vaterát . De szerintem ha házat adsz el akkor azután úgyis kell fizetned adót , ha viszont autót akkor amúgy sem kellene fizetni .

Szerintem az eladók nem igazán mennek belel abba , hogy majd később fizeted

Van lehetőség ezt megkérdezned a termék oldalán , de szokták írni , hogy fizetést 7-8 napon belül kérik .
  • Orionk
    Ha megnyertem egy licitet, akkor áltlában az eladó felek bele szoktak menni abba, hogy majd 30 nap mulva utalom át nekik az összeget?
    persze ők is csak azután küldenék postán a cuccot?

most még plusz egy hónapon át külföldön vagyok
  • Orionk
    és , ha a vaterán nagy összegű dolgot adsz el, tehát eladsz. Ez esetben ezt figyeli az apeh? be kell később jelentened valahol?
  • Taki29
    Ha ellenőrzött felhasználó vagy akkor már licitálhatsz és vásárolhatsz .
  • Taki29
    Az a csekk kiküldési díja amit eddig a vatera fizetett , de most már az eladóra terhelnek . Azaz 200+100 forintot kell befizetni . (gondolom .)

Ellenben ha átutaltatsz akkor besétálsz a bankba és mivel céges a bankszámlájuk ezért fizetsz 400 akármennyi forintot , hogy a számlájukra kerüljön a 100 forint .

(magánszemély számlájára fizetni az adott bankban ingyenes )
  • Orionk
    én megkaptam az smsben küldött kódot, visszairtam nekik a weben, elfogadták, és már ellenőrzött felhasználó vagyok.

tehát akkor nekem nem kell fizetnem, mert amit most irtál, ott azt irja, hogy csak annak kell fizetnie, aki eladni is szeretne, nekik is 100 ft-ot.

de akkor itt mit irnak, hogy 200 ft ot be kell fizetni???

a kép elején irják a piros bekarikázottban,

• Taki29
    Felhasználási feltételek : Részlet

1/1. A regisztrációt követően a Felhasználó alap státuszba kerül, a további verifikációig nem rendelkezik termék feltöltési és/vagy eladási jogosultsággal.

1/2. Amennyiben a Felhasználó licitálni, vagy fix áron vásárolni szeretne, akkor a Vatera ellenőrzi, hogy a felhasználó által a regisztráció során megadott (a kapcsolatfelvételhez elengedhetetlen) elsődleges mobil telefonszáma valós-e. Ezt a Vatera úgy ellenőrzi, hogy a Felhasználó által megadott mobil telefonszámra küld egy SMS-t, ami egy biztonsági kódot tartalmaz. Ezt a kódot a Felhasználónak az e célra szolgáló webes felületen kell megadnia; a sikeres adatbevitel esetén a Felhasználó felhasználói státusza megváltozik és ellenőrzött vásárlói státuszba kerül.

1/3. Teljes jogú felhasználóvá (a felhasználó vásárlási, licitálási és eladási jogosultsággal is rendelkezik) akkor válik a Felhasználó, ha a regisztráció során bankszámlaszámát is megadja és a Vatera e célra megjelölt számlájára 100,- Ft összeget átutal. Amint ez az összeg a Vatera e célra megjelölt bankszámláján jóváírásra kerül (beérkezik), azt a Vatera a Felhasználó egyéni egyenlegén jóváírja, és engedélyezi a Felhasználónak az eladási jogosultságot is
  • Orionk
    de én nem figyeltem fel sehol arra, hogy ki lehetett volna választani, hogy csak vásárolni, vagy eladni is szeretnék.
    én csak vásárolni szeretnék.

most mi tévő legyek? esetleg aki mostanában regisztrált tud tanácsolni valamit?
  • Taki29
    Szia !Ezt a fajta regisztrálási módot akkor kell alkalmazni , ha el is akarsz adni . Mivel az eladás után bizonyos százalékokat levonnak ezt meg kell nekik előlegezni (először ).

Ha nem akarsz eladni , akkor ezt a részt nem kell kitölteni .

Legalábbis régebben így volt . (nekem a vásárláshoz nem kellett fizetnem . )
  • Orionk
    Hy!

Hoppá, a vatera az fizetős szolgáltatás? :-O

Most vagyok a regisztráció végén, ezért megkérdezem, hogy a vatera csekkeket küld a felhasználóknak, amiket be kell fizetni?

Mert, ha igen, akkor nem fejezem be a regisztrációt és törlöm magam a kurvaanyjába. már bocs a kifejezésért.

A regsztrációnál most ott tartok, hogy már kaptam mailban a levelet, amin aktiválom magam, rákattintotta a linkre, és :

ez jött ki, a regisztráció végső szakaszán

köszönöm előre is a segítségeket.

üdv.,
  • Carlos
    Akkor elviszed 15.000 + licitlépcsőért a 3000-es képregényt vagymit.
    Annyit adj meg amennyit neked max megér. Ha valaki föléviszi, akkor igyjártál ha nem, akkor elviszed valamennyiért.
  • Aramir
    Ja, úgy igen, megadhatsz 20 ezret, valószinüleg nem az lessz a vége, ha nem ér annyit. Jön valaki, belicitál pl 3000-et, akkor a te licited egy licitlépcsővel fölé ugrik. A gond akkor van, ha jön még egy valaki, aki ugyanúgy ezzel a módszerrel él, és belicitál 15 ezret, mert úgy gondolja, hogy annyit már úgysem licitál senki, na akkor leszel gondban :D
  • Loál János #292
    Te megadsz egy összeget, a gép automatikusan rálicitál az előtted licitáló összegére a termékleírásban megadott licitlépcsővel növelt összeggel.
    Amúgy.
  • Orionk
    természetesen nem csinálnék ilyet, csak azért kérdezetem, mert az előbbi hozzászólásodból valaho igy értettem meg:

Ha az utolsó pillanatban 100-an licitálnak, és egy nagy összeggel licitálok és én nyerek, akkor lehet, hogy mégsem azzal a nagy összeggel kell megvásárolnom majd a cuccot, mert az utolsó licit érték kevesebb volt.
    vagy most hülyeséget mondok? :)
  • Aramir
    Akkor kapsz egy negatívot az eladótól, de ilyen hozzáállásal inkább boltban vásárolj, ne aukción.
  • Orionk
    köszi

Egy képregényről van szó, ami reális értéke max 3000 ft.

mi történik abban az esetben, ha a végén licitáltam nagy összegben a termékre, mondjuk 20,000ft-al, csak azért, hogy én nyerjem meg, de nekem nincs is a termékre ennyi pénzem, tehát én nyertem meg, de mégsem akarom megvenni?
  • Aramir
    Helló!
    Az fogja nyerni, aki a legnagyobb védett ajánlatot teszi, ez lehet napokkal a lejárat elött, lehet az utolsó másodpercben. Aki a végén licitál, az jobbára azért teszi, hogy minnél olcsóbban nyerje meg, mivel így másoknak már nem lesz ideje feljebb tolni az árat.
    Az mindegy, hogy ki licitál utolsónak, ha neked van már rajta egy nagyobb védett ajánlatod, a rendszer magától fellül licitálja az illetőt.
  • Orionk
    Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék, mert még nem használtam a Vaterát, most fogom majd először.

Van egy termék, ami augusztus 06-án délelőtt 10:41 perckor fog lezárulni. Erre a termékre szerintem legalább 100-an fognak licitálni az utolsó másodpercekben.
    Ezt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen dolog hogyan zajlik?

Aki az utolsó másodperc, utolsó 10-ed részén :) licitált az kapja meg a terméket?, vagy hogy?
    Mert, ha így van, akkor nem sok esélyem van, és nem is nagyon tetszik ez a rendszer, annak kellene megnyernie, aki a legtöbbet adja érte.

köszi a segítséget.

üdv.,
  • Aramir
    A minimálár akkor is fizetős, ha nem egy Ft-ról indítod, illetve a termékkiemelések mind fizetősek. Amikor készíted az aukciót, akkor írják az árakat is (lista elejére, félkövér cím, stb.), de ezeket nem kötelező használni. Ha ilyet nem használsz, se minimálárat, akkor csak a listázási díj van, 5000 Ft-ig 5 Ft, stbstb, ezt az összeget ha eladtad jóváírják.
    Egyébként ha jól emlékszem, miután elkészítetted az aukciót, még egyszer áttudod nézni, hogy milyen lesz, és ott mintha írnák, hogy mennyibe kerül az aukcióindítás.
  • acsati
    értem, köszi

és ha csak sima aukciót rakok fel, ahol minden opcio ingyenes és nem veszik meg a termékem akkor utána kell vmit fizetnem?
  • Aramir
    Lehet minimálárat beírni, de akkor az már nem lesz kilistázva az 1 Ft-os aukciók közé, illetve az neked asszem 100 (vagy 200, nemtudom így fejből) Ft-ba fog kerülni, ha nem adod el a terméket. Ha eladod, akkor jóváírják azt a 100 Ft-ot.
  • acsati
    Helo
    szeretnék feladni TeszVesz-en egy 1ft-os aukciót, de ilyet még nem csináltam. Itt csak annyi hogy az árhoz 1ft-ot írok be? Minimálárat lehet beírni ilyenkor?
  • GYUFo
    Vicc mind a kettő, főleg az ügyfélszolgálatosok...

Ha nyugatabbra élnénk, perelnék mint állat és meggazdagodnék.
  • Aramir
    Írj az eladónak, hogy engedélyezze az ellenőrizettlen felhasználók licitálását. A Fiók beállításai -> Vásárlókra vonatkozó korlátozásoknál tudja beállítani.
  • Brinn
    Hali!

Egy kis segítség kellene. Teszvesz-en nem tudok leütni egy aukciót mert még nem érkezett meg a levél, de fontos lenne, mert jóárasított cucc. Ha lenne olyan kedves valaki hogy leütné nekem és megkéri az eladót h adja fel a címemre, asszem becsókolok neki.

Dobj egy privit légyszíves ha oké a dolog!

Köszi!
  • ribot
    Meg tudod nézni, hogy pontosan mikor jár le az aukció...úgy kell intézni, hogy ott legyél mikor kell! Az embernek arra van ideje, amire szeretné hogy legyen...
  • 30yFan
    Semmi gond mindenki így kezdi te legalább kérdezel! De ha kell valami akkor meg lehet arra időt szánni hogy ott legyél gép közelben!
  • nagyadam77
    Hmm evvel még nem találkoztam de mindenképp megnézem akkor, köszi a segítséget. (és bocsi ha tudatlan vagyok :P)
  • Bigus
    nna szőkenő:D
    köszi a tippet carlos:)