675
Melyik a jobb aukciós oldal? Melyiket ajánlanád bizonyos kategóriákban?
  • MaSzKa
    Vaterán eladok - bajban vagyok? Apeh?
  • byzhouse
    akkor nem szóltam ^^
  • MaSzKa
    de ha 2x elköveti akkor már halmozott és üzletszerűen elkövetett csalásnak minősül

ha 2x10Ft akkor is megbüntetik
    nem kell 10e vagy 20eFt határt se elérni

pl ecobolt tapasztatatoknál a logouton a topicban is ezt írják
  • byzhouse
    A termák hibás volt(szakadt áramkör, lehet nem véletlenül kaptam sima levélben),amit jeleztem az
    eladónak, cserét kérve. Erre telefonon többször is ígéretet tett, de a mai napig nem teljesítette,
    holott a rossz turbosimet május 3-án vissza postáztam a címére! Valószínű, hogy az eladó egy kis
    pitiáner éhenkórász!Ne vásároljatok tőle!Az adatait pedig átadom a rendőrségnek, amennyiben nem
    utalja vissza az 1580 ft-ot május 30-ig!

Rendőrség lesz*rja 1580ft-ot :DDD szegény eladó nagyon félhet -.-"
  • MaSzKa
    [URL=http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1415183&avatip=2]egy "megbízható" vaterás[/URL]

a becsületes 100%-os embert meg magas postaköltségre hivatkozva törlik a rendszerből

ezek normálisak szerintetek?
  • Desiderata #550
    sikerült! a vaterának kellett írni és ők átállítottak aktívvá, utána sms-ben jött az érvényesítő kód! szuper!
  • Desiderata #549
    kössz, eljutottam idáig, erre bökök és azt írja korlátozott felhasználó
  • dbala
    Ellenőrzött vásárló kell, hogy legyél a vásárláshoz.

Mi az a biztonsági regisztráció?

Az elektronikus kereskedelem biztonsága érdekében szükség van a regisztrációnál megadott telefonszám és bankszámlaszám ellenőrzésére. A Vatera a biztonsági regisztráció során ezen adatok valódiságát ellenőrzi. Részletes tájékoztatásért kérjük tekintse meg az ellenőrzéssel kapcsolatos információkat a következő linken keresztül. Kattintson ide!
  • Desiderata #547
    szeretnék vásárolni a vateráról, de amikor ráklikkelek hogy vásárlás, azt írja "Korlátozott hozzáférés" ilyenkor mi van?
  • Aramir
    Szerintem erre gondolt:
    http://hvg.hu/Tudomany/20100518_apeh_internetes_arveres
  • Aramir
    Inkább furcsa, hogy bolt meg profi, aztán mégis leszarják, hogy 990-ért küldözget mindent, illetve olyat sem lehetne kiírni, hogy licit elött kérdezzen, hogy megvan-e még, de úgy látszik vannak egyenlőbbek az egyenlőknél.
  • Danny1987
    vicces
  • MaSzKa
    Hol olvastad linkeld?

800eft felett
    1évben

igaz lehet
  • Orionk
    Hy !

Hallottátok, hogy állítólag az APEH mostmár ténylegesen majd adóztatja azokat, akik jövedelemre tesznek szert a vaterán?

Erről hallotttatok valamit?

Állitólag ma, vagy tegnap jelent meg ez a hír.

Illetve, ha minden igaz, akkor a vaterán is olvasható ez, de hol?

kösz
    üdv,
  • Aramir
    Mert miért? Mert nem hagyja, hogy 100 Ft-os aukciók fussanak 5000 Ft-os postaköltséggel? Az ebay is nemrég vezette be, hogy jópár kategóriában maximalizálta a megadható postaköltséget, gondolom ők sem véletlenül tették ezt.
  • MaSzKa
    én meg azt nem tudtam, hogy van 1 ilyen szemét cég, és az a neve, hogy Vatera
  • Lazarus
    Nem is tudtam hogy van európai ebay o_O Köszi a linket :)
  • MaSzKa
    ez nagyon változó, mert eladótól függ hogyan kalkulálja bele az árba a postaköltséget.

Egy parókás példa:
    Van olyan eladó, aki hozzáadja a paróka árához a postaköltséget, és után úgy hírdeti hogy ingyenes szállítás, van aki pedig a parókát kínálja rettenetesen alacsony áron, de a postaköltség meg nagyon magas (pont azért mert oda “rejti bele” a paróka árának a másik részét). A többi pedig valahol e két véglet között helyezkedik el.
    Parókáknál inkább árkategóriákat lehetne körülírni, egy hosszú paróka például - szállítással együtt - átlagban 8-13 ezer körül mozog (minőségtől, hossztól, fazontól függően), a közepesek és rövidek pedig valahol ez alatt.

A parókák súly tekintetében a könnyebb kategóriába esnek, nehezebb termékeknél már megint másképp számolják a postaköltséget, ez mindig boltfüggő.

http://blog.cosplay.hu/yuriko/2009/12/25/ebay_paypal_utmutato/
  • tomcsa4
    Szerintem ez nem más, mint szarkeverés. Le van írva világosan a szabályzat, értelem szerűen ha valamit egy adott jutalékos rendszerben eladsz, majd megváltoztatod az árát, ahhoz már semmi köze ennek a jutalékos rendszernek (itt most a Vaterának). Az a levél amit linkeltél (Tied amúgy?) tipikusan a "jajj balfasz vagyok, de majd én megmondom csak azért is" hozzáállást példázza. Egy az, hogy 180 ft-ért ekkora hepajt csap (ez olyan, mint amikor egy 12 ft-os tartozásért leveleket küld a bank vagy egyéb szolgáltató).

Talán el kéne olvasni a szabályzatot a tisztelt volt vaterásnak. (Szívem szerint azt írnám, hogy az ilyen okoskodó ember oda nem kell.)
  • MaSzKa
    Köszönjük levelét!

Legutóbbi szabálytalansága az aukcióin kiírt irreálisan magas postaköltségek
    megadása volt.

Általános Felhasználási Feltételeink 3/7. pontja értelmében nem megengedett
    olyan aukció indítása, amelynél a meghirdetett mennyiség nem a valós
    értékesítésre vonatkozik (pl. a vételár egy adott mennyiségre vonatkozik, de
    valójában csak nagyobb mennyiségben vásárolható meg), vagy amelyben a
    vételárat terhelő, egyéb költség kerül feltüntetésre, illetve annak
    feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett (pl. nem valós szállítási
    költség, a fizetendő jutalék, csomagolási költség). Az eladó a valós
    szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget.
  • mámászítá
    Nekem tetszik, szeretek licitálni :)
  • hullabaloo
    reklámot
  • hullabaloo
    Kedves Petra, túl sok tvt nézel. Elég jó hogy a fókuszba nyomják a reklámokba ilyen hülyeségekkel :D
  • petragondolai6
    Nekem már azért az izgalomért is megéri, ami az utolsó percekben van, és azért könnyebben hozzá lehet jutni a cuccokhoz, és ha sok ilyen játékban vagy, sokat nyerhetsz, egyszer volt a fókuszban még régen, hogy egy nő csak ilyen licitálós meg beküldős játékokon vett részt és nyert egy csomó mobilt, ajándékot, meg egyszer egy kocsit... hátha egyszer becsúszik
  • Szegedi P
    De gondolom sokan számolják ki 'időre', így kb annyi lehet az esély mint egy betelefonálós műsorba ahol a '100.ik' hívást adásba kapcsolják :)
  • jancso22
    Hú, hát ahhoz azért nagy ügyesség kell, hogy nagyon kevés csekkolással épp tiéd legyen az adott áru, de még az is lehet, hogy sok csekkolással is megéri, de persze az is benne van, hogy egyszer csekkolsz, és elviszed valaki elől, aki már negyvenszer tette meg. Elég bosszantó lehet, de akár örömteli is :) Elég kemény verseny!!!
  • MaSzKa
    Vatera Negatív Reklám

• natihorv
    Hát ige, ügyesen kell csinálni, ha kb. időre kiszámolod, akkor két kattintással nagyon jól járhatsz, de persze a rizikó is benne van... mint a szerencsejátékok kicsit, de szerintem jobban megéri. Remélem azért valamit segítettem :)
  • Szegedi P
    Nem rossz, de viszont egy 'ár lecsekkolás' nem ingyenes, ilyen szempontból csak 1 ember lesz a szerencsés :S De azért köszi
  • natihorv
    Hello!

Én már próbáltam, nem átverés, és választhatsz több fajta játék közül. Én az ú.n. step-licitet próbáltam, ennél egy kreditért megnézheted a termék árát, és midig, amikor megnézi valaki, akkor csökken asszem 60 vagy 65 forinttal, gondolom ez változik. És ha már elég olcsónak találod, rákattintasz a megvásárolom-ra, és a tiéd, ha te tetted meg először. Szerintem izgalmas :)
  • monkeymajom
    ez jó üzletnek hangzik jolmegmondom:D nagyon korrekt ajánlat!
    ez a yoodli olyan,mint a multilicit...bár a multilicit az nekem kicsit összetettebb,kicsit több lehetőség van benne.
  • jolmegmondom
    Szia Szegedi!
    Javasolom még a yoodlit :-)
    Itteni fórumban is éppen többen dícsérjük :-)
    Akinek felesleges elverni való pénze van, oda is befizetheti...
    Bár szerintem inkább küldjétek el nekem, készpénzben... S tőlem sem kaptok érte semmit!
  • Szegedi P
    Sziasztok!

Bocsi ha a kérdésem konkrétan nem kapcsolatos a vaterával és a teszvesszel se, viszont aukcióval igen, szóval...
    Valaki hallott már a multilicit című oldalról? A lényege ha jól értettem az, hogy a hagyományossal ellentétben itt a legolcsóbb áron kel el egy termék, viszont ennek vannak különböző feltételei.. valakinek van tapasztalata, működik ez vagy átverés?
  • sanyix85
    Azaz a vevő nem értékeli
  • sanyix85
    Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, ha eladok a Vaterán egy terméket, és az eladó nem értékeli az eladást, akkor nekem be kell fizetni a Vaterának a százalékot?
    Vagy ha mondjuk semleges értékelést ad!? Előre is köszi segítségeteket! Üdv.: Sanyi
  • Aramir
    A standard csomag 990Ft 20 Kg-ig a postánál, és igen, ezt kell kifizetnie a vevődnek.

A futárt nem ismerem.
  • Lazarus
    Hi!

Lenne egy olyan kérdésem hogy hirdetés feladásnál a "Szállítási és fizetés mód adatai*" menüpont alatt ha "postai csomagként előre utalás után"-t választok kötelező megadni az _Alapdíjat_, ez mit takar? Amit oda beírok az rá lesz terhelve a vásárlóra, ha azt az átvételi módot választja? Fogalmam sincs mennyibe fáj a postai csomag.

A vaterafutárral történő kiszállítást próbálta már valaki? Annak a díja 1 és 20 kiló között fixen 2000 Ft igaz?

Valaki homályosítson fel plz :)
  • Loál János #518
    Eddig jó volt, szal nem értem, de tegnap megjött egyben az összes kimaradt nap mailje. :D
    De igazad van, rá kéne állnom az RSS-re.
  • Aramir
    Én a tvn.hu-s címemre nem kapom meg a vatera @ biztonsag.com-tól jövő ticketes leveleket, de az összes többi levelük megjön, lehet nálad is ilyesmi van, csak éppen a termékfigyelővel.
    Amúgymeg használj rss hírolvasót, igaz ezzel csak kategóriákat tudsz figyelni, szavakat nem.
  • Loál János #516
    htx, fogalmam sincs, hogy engem miért közösítenek ki. :-C