675
Melyik a jobb aukciós oldal? Melyiket ajánlanád bizonyos kategóriákban?
  • Mike at home
    elképzelhető, hogy ez valami vadi új szabályozás amiről én nem tudok ebben a törvénydömpingben, de ha nem akkor az adminisztrációs dijat nem fogják rajtad behajtani, nem fog kamatozni, ugynis te már azt korábban kiegyenlítetted
  • Mike at home
    nem
    ha tértivevénnyel kapod a levelet a behajtó cégtől, dátummal, hogy mikor vetted át, és a tartozásod akkor még fennáll, nos akkor fizetned kell a behajtó cégnek. (persze csak ha a követelés jogos, ezt kétségbe is lehet vonni) ha már korábban befizetted, akkor ezt jelzed a behajtónak, és ennyi. nem fogják kérni az adminisztrációs dijukat, ugyanis nincs mire rászámolni, nem fog kamatozni, stb
  • moor09
    a másik ami még eszembe ötlött, a levelek amiket a behajtó küld nem ajánlott tértivevényes levél, csak a postaládába hajintják be....innentől érdekes a dolog, honnan tudja hogy én ezt megkapom, akár el is tünhet valahova az a levél...és lehet sohasem kaptam kézhez egyet sem, nem mondhatja azt hogy már pedig én megkaptam, ha ajánlott lenne igen, mert azt alá kell írni át kell venni...
  • moor09
    nem hajthatja be, hisz én kifizettem a tartozást, a vatera áfsz ez ügyben hiányos, hisz nem taglalja hogy a késve fizetőnek is be kellene fizetnie a kezelési költségeket és egyebeket, ott azt írja hogy csak a nem fizetőnek, a másik hogy amikor regisztrálsz elfogadod hogy a vaterával szemben vannak kötelezettségeid, és kvázi "aláírsz" valamit a vaterának, de a behajtó vackainak nem, ha vaterázol fizetned kell azért hogy használod a honlapot és általuk adsz el, és mivel ezt kifizetted, mármint a használati díjat így szerintem másnak nem tartozol fizetséggel, nem szokás valamiért fizetni amit nem kértél, nem használtál, sajnos a vatera igen visszaél a helyzetével, sok ilyen eset előfordult már, de azt továbbra is tartom hogy nem hajthat be ilyet rajtad, a másik hogy ki sem számlázza pontosan hogy az az adminisztrációs díj miből áll, ez is érdekes dolog...én írtam nekik emil többet is és amint írtam levelet...ba*ztak válaszolni...innentől nem tudok mit tenni, azért az jogosan elvárható hogy legalább válaszoljanak, arról nem is beszélve hogy a bíróságon át sem tudná behajtani rajtam, egy per ma itthon több évig tart, és ott a kockázat hogy nem neki ítél, akkor pedig nem hogy a 3000 pénzét nem látja, de még ő fizeti majd a perköltséget....
  • akyyy
    lehet hogy csak féléve, de akár 2 éf mulva is kaphatsz levelet, hogy fizess, kamatostul.
    és az lesz szar, mert oké hogy most monjduk csak 5k, de ha nem fizetede, kamatozik, eléri a 20k-t, onnantól már biróságon nekik adhatnak igazat.:S

ezt olvastam jogi fórumon az imént.
    inkább most befizettem, minthogy később mégtöbbet keljen.

• moor09
    sz*rd le....amikor vateráztam nekem is volt vagy 300 forint amit késve fizettem be a vaterának...ez ugye a "közvetítői" díj hogy általuk adsz el...aztán jött az egyik behajtó partnerétől a levél hogy nem fizettem bla...bla...bla...ezért fizessek be ennyit meg ennyit..eddig és eddig...a lényeg az volt hogy az eredeti pénz 10 kérték mert a behajtó cég rétette a maga hasznát mégpedigadminisztrációs díjként..persze eszem ágában sem volt fizetni, hisz amivel lógtam a vaterának befizettem így nem igazán volt miért megbüntetni hisz a vatera megkapta a pénzét...sorra küldte a behajtó cég a leveleit hogy ha nem fizetem be akor perel stb. én írtam nekik ajánlott levelet is hogy ez a helyzet szal hagyjana a hülyeségükkel, de rá sem hederítettek még küldtek vagy 3 levelet hogy már elindították a polgári peres eljárást és stb...ennek több mint fél éve...azóta se tőlük se máshonnan nem jött semmi...
  • akyyy
    na minde picit utánaolvastam, és befizettem remélem ugy lesz ahogyirtam
  • akyyy
    na most jött levél egy creditexpreszztől hogy fizessek be 4416-ot
    eredeti tartozásom 1280

:CCC

most írtam a vaterának hogy mi legeyn mert é már befizettem azt átutalással. arról nem tehetek hogy betegség miatt nem tudtam hamarébb befizetni:D
    bár sztem az lesz, hogy akkor is fizessem be, mivel administrációs költsége van, a vatera felé érkezett pénzt pedig jóváirják a belső számlámon ( vagyis ha legközelebb kérek pl kiemelést, stb, azt majd nem kell kifizetnem mert már "ki van".)
  • Mike at home
    ha jön a behajtó, visszaírsz nekik, hogy már rendezted, ennyi
    nem kell fizetned a behajtónak semmit
  • akyyy
    vaterán nem fizettem be a hátralékomat 1280 ft-ot 31 napon át, jött egy email hogy behajnak vagy minek átadták. meg az accoamt felfügesztették. gyorsan befizettem, egyből visszaadták az accomat, kérdés, a behajtó most is jöhet?:D mert másik fórumon olvastam hogy azok ráadnak még 2000 ft ügyintézési dijat, hát nem kellaz nekem cöh
  • bcrics
    Üdv,nemrég óta használom az oldalt,és az érdekelne ha vásárolok vmit az után nekem a vatera felé is kell fizetnem?vagy ha csak eladok vmit?
    És átutaltam ezta 100ft a vatera számlaszámára,,lassan 4 napja és még mindig nem vagyok teljes jogu felhasználó holoot 24h orát írtak a profil 100% aktiválására.
  • Aramir
    Pont ezért találták ki azt, amit írtam, mert így bármit hazudik a vevőd, hogy nem is írtál/jelentkeztél, stb., azt kapásból megtudod cáfolni, mert a Vatera is kapott egy másolatot arról a leveledről, amit a vevő letagad. Egyébként sajnos sokszor enélkül tényleg csak annyit csinál a Vatera, hogy széttárja a kezeit, és azt mondja, hogy ő nem vett részt az adásvételben, nem dönthet. ami valahol jogos is, mert mindenki azt hazudik, amit akar, nem tudja ellenörizni.
  • katakpult
    sajnos nekem is számos alkalommal volt olyan tapasztalatom, hogy a vásárló nem jelentkezett... telefonon sem volt elérhető... és mindezek után amikor 2 hét várakozás után negatívot adtam neki, ő is adott nekem és kifejtette, hogy mennyire nem viselkedtem korrekt módon, jeleztem a vatera fele, de azóta még nem történt változás...
  • Aramir
    "Igen, de a csaló is negatívot ad neked, ami kurvára nem jó"

Erre van egy jó megoldás, az utolsó felszólító leveledről, amiben leírod, hogy pl adsz a vevődnek 3 napot, hogy rendezze az adás-vételt, különben részedről tárgytalan az ügy, arról küldesz egy másolatot a biztonsag kukac vatera.com-ra, arről kapsz egy ticketszámot, így amikor visszakapod a negatívot, akkor töröltetheted a ticketszámra hivatkozva. Persze nyilván ne az első napon küldj ilyen levelekt a vevődnek :D Én egy-másfél hét elteltével szoktam ilyet küldeni, amikor nem jelentkezik a vevőm, a három nap az nagyon szűk határidő szerintem.

A becsületes eladókat azért nem nagyon szokták törölgetni, álltalában ezekről a "becsületes" eladókról kiszokott derülni ez-az, tesó nyomja fel a liciteket, jutalékot csal, stb. Kisebb bakikért elöbb csak figyelmeztetnek, másodjára kiraknak 72 órára, és csak harmadjára tesznek ki végleg. Ahhoz, hogy egyből kitegyenek, azért valamit tenni is kell :D
  • MaSzKa
    Igen, de a csaló is negatívot ad neked, ami kurvára nem jó

amúgy teszvesz és a vatera egy szemét mocskos banda
    a tisztességes becsületes eladókat törlik a rendszerből

a szabályzatuk olyan, hogy bárkit kitilthatnak bármilyen okkal

nem ajánlom senkinek se egyiket se, mert egy mocskos pénzmosó banda

Fogyasztóvédelem Fórum > Vatera

csak megerősíteni tudom sajnos ezt

Így húzza le a Vatera a gyanútlan ügyfele

dddd
  • smith09 #580
    Én kikötöm előre mindig hogy aki csaló, sok negatív stb. az ne licitáljon. Viszont ha megevszi valaki akinek van 10 negatív és 2 pozitív, és küldi a terméket akkor nincs gond. Kikötöm h mondjuk 3 napon belül küldje a pénzt és ezt nem teszi meg. akkor negatív értékelést kap és újra felteszem aterméket és oda írom h egy csaló átvágott !
  • Martsell
    Szia!
    Szeretnék a Vaterán vásárolni. A regisztrálásra csak a bistonsági kód hiánzik... it a baj, Braziliába vagyok és az SMS-et csak magyarországi mobil-ra küldik.
    Segitséget kérek arra hogy a ki megadnána a mobil számát küldje a [email protected] e-mail-re és az után a bistonsági kód-ot.
    Szia.
  • MaSzKa
    akkor van szopás ha ha villámáron elviszi a terméket egy olyan user akinek rengeteg negatívja van és jönnek a gondok
  • chilios
    pontosan.vateráról pozitív véleménnyel vagyok rengeteg aukcióm volt már mint vásárlás mint eladás..sosem vertek át,mindig figyelek hogy kitől veszem,gakorlatilag ha pl 50 pozitívja van valakinek azmár tökéletesen megbízható előreutalásos fizetéssel is,mindig úgy fizetek.
  • Narusco
    Vatera:
    Fizetési mód: Ajánlott levélként előre utalás után
    ez tulajdonképpen hogy működik? én utalok neki, és ő utána küldi postán a cuccot?
  • MaSzKa
    Százakat verhettek át csalók a Vatera aukciós portálon
  • gettobuxa
    kösz :)
    azóta már le is bonyolítottuk :)
  • oliwwer
    A regisztrált e-mail címedre kaptál egy üzenetet, az eladó adataival. Neked kell felvenni vele a kapcsolatot, mivel te vagy a vevő.
  • Loál János #572
    Kapsz visszaigazoló emailt, benne az elérhetőségekkel, vedd fel a kapcsolatot az eladóval.
  • gettobuxa
    heló
    hogy megy a vaterás lebonyolítás mostanság? 1000 éve nem vettem semmit, már nem emlékszem...
    rákattintottam h megveszem, és ennyi. nem írt ki semmit. az eladó megkapja az elérhetőségemet, és majd hív?
  • MaSzKa
    A Vatera tulajdonosa egyben a Teszvesz tulajdonosa is
    valami külföldi
    90%-ban monopolhelyzetben vannak
  • Kandurex
    Naná, h ingyenes, labdába se rúghatnának, ha pénzért akarnák a szolgáltatást adni, hisz ki menne át egy teljesen ismeretlen portálra, a már beváltak közül? Senki. Majd fog az pénzt kérni, csak legyen nagyobb, ismertebb.
  • byzhouse
    az
  • MaSzKa
    licit.hu vagy melyik?
  • Mike at home
    szerintetek nem kamu a *******.hu ingyenes szolgáltatása?
    senkitől nem kérnek pénzt, se eladótól, sem vevőtől
    ellenben mobbiltelefonhoz kötik a regisztrációt, innentől kezdve meg mondjuk jöhet a heti/napi sok száz forintos sms
    vagy ki tudja
  • Aramir
    Dehogy, addig hosszabodik 5 perccel, amíg megy rá licit, de nyilván a végtelenségig senki sem fog licitálni rá, elöbb-utóbb vége lesz.
  • akhork
    Bánat, időre megy aztán vége és kész sztem
  • Aramir
    Igen, de olyan úgy sincs, mert akkor az ár is növekszik.
  • ipari jani
    És ha mindig jön akkor végtelenített? :D
  • Desiderata #561
    nekem nem volt egyértelmű, köszi a választ!
  • byzhouse
    értelemszerűen további 5perc
  • Desiderata #559
    "Ha az utolsó 5 percben licit érkezik, az aukció újabb 5 percig folytatódik."

és ha a további 5 percben licit érkezik akkor további 5 perc lesz? vagy csak egyszer van plusz 5 perc?
  • Aramir
    Ja, csak a jelek szerint próbálják ráverni az üzletszerüséget azokra, akiket tavaly behívtak ellenörzésre, és ott máris nem 25, hanem 90%-kal számolnak bizonylatok hiányában. Most megy a huzavona meg a fellebezés emiatt.
    Majd figyeld meg most mennyi bevételt fognak produkálni, hogy lesz adórendőrség :D
  • MaSzKa
    "Ha alapul vesszük azt, hogy a költséget igazoló bizonylatok hiányában a bevétel 25%-a minősül jövedelemnek, akkor elvileg 800 ezer forint bevételből lesz 200 ezer forint jövedelem, ami után szja-t kell fizetni.

Tehát ha az éves eladásod (forgalom) 800 ezer forint alatt van, akkor – jó eséllyel – számíthatsz arra, hogy nem fognak csak emiatt ellenőrizni."

APEH egy rendkívül jól működő cég, mindig nyereségesek
    tavaly még meg is jutalmazták magukat (prémium)- annyi adót szedtek be sikeresen
  • Aramir
    Az előző évben is úgy volt, hogy a Vatera álltal kiállított számlák alapján kezdtek el vizsgálni eladókat, a számlák kiadását meg nem tagadhatják meg, onnan már csak 1 lépés az apehnak kikeresni a leghosszabb, legnagyobb, stb. számlát, kikérni az eladó adatait (mivel hatóság, ezt sem tagadhatják meg), aztán vizsgálódni. Gondolom idén is lesz ilyesmi.
    Amit a srác ír szerintem marhaság ("készül kiadni az ügyfelek adatait"), legalábbis ha arra gondolt, hogy mindenki adatát kérés nélkül készül kiadni.