675
Melyik a jobb aukciós oldal? Melyiket ajánlanád bizonyos kategóriákban?
  • Aramir
    A személyes menüdben az üzeneteknél tudsz válaszolni, nem a terméklapon.
  • CroftManor
    Sziasztok!

Valaki segítsen, ha tud! Nemrég meghirdettem egy terméket a tesz veszen, ami megjelent a Vaterán is. Valaki ma feltett egy kérdést a termékkel kapcsolatban, azonban nem tudok rá válaszolni! Lehet ennek köze ahhoz, hogy nekem két különböző accountom van a két oldalon? Mert csak "kérdezz az eladótól" funkció van, meg törlés. Tehát sehogysem tudok válaszolni a vevőnek, aki a kérdést föltette. Valaki tud erre mondani valamit?
  • Soldiers
    na mind1 ma elküldtem átutalással majd csak megérkezik hozzájuk
  • Aramir
    Akkor jön a behajtó cég.
  • Soldiers
    Srácok mivan akkor ha a illetéket nem fizetem ki??
  • Seithennin
    na ilyen kis hátralékot akár át is vállalok max 1000 forintig! gondolom írok nekik mailt aztán megmondják h lehet kifizetni
  • HöfEE
    Nekem is jött levél, (amúgy több mint 2 éve nem használom se ateszveszt se a vaterát) hogy fizessem be a kemény 519 ft-os hátralékomat, ami egyébként fogalmam sincs miből van vissza. Viszont azt , hogy miként törlesszek nem írták le nekem meg nem sikerült rájönnöm.
  • Seithennin
    Hali! van valakinek használaton kívüli tesz vesz vagy vatera regisztrációja? nem akarok azért bankszámlát nyitni hogy eladjam a számítógépem, ezért kéne egy alkalomra! ELőre is köszi és bocsi h ide írtam! sziasztok
  • ZTM
    Kösz
  • Aramir
    Csak az számít, hogy kinek a számlájára érkezik az összeg, mint írtad, minden felhasználónak saját számlaszáma van a TeszVesznél/Vateránál, így az alapján azonosítják a felhasználót, akinél jóvá kell írni. Az mindegy, hogy honnan érkezik az utalás. Én is utaltam már másik számláról, mint ami meg van adva az adataimnál.
  • ZTM
    Szeretnék sürgős segítséget kérni!!!
    Nem nagyon foglalkoztam a régi e-mail címemmel, még 2009-ben TeszVesz-eztem, aztán volt némi befizetendő összeg.Akkor nem fizettem be mert elfelejtődött, és miután az eladni kívánt termék is elkelt, nem is foglalkoztam a TeszVesz-el.
    A napokban kaptam e-mailt a tartozásról(szerencse hogy megnéztem az e-mail fiókom)
    És már alig maradt pár napom hogy befizessem...Sajnos a csekk már késő lenne szval marad a banki átutalás.Ezt én személy szerint nem tudom megoldani, csak ismerősnek van miről utalnia, neki Takarék Szövetkezetes cucca van, szval arról lehet utalni?A havi fizetését arra utalják szval gondolom arról is lehet utalni...
    Illetve ide(kép) ilyenkor kell valamit megadni, vagy csak cakk pakk a tartozás összegét utaljam a megadott helyre(ugye saját TeszVesz számlaszám).Az nem számít honnan jön? csak hogy kinek megy, legyen befizetve vagy hogy?

PLS SÜRGŐS AKI TUD SEGÍTSEN!!!!!!
  • ba32107
    Sziasztok! Eladtam egy terméket vaterán. A feltöltési díj és a jutalék összesen 135 forintra rúg. Namármost, olvastam egy ilyet:

"A számla és a részletes elszámolás kiküldésére akkor kerül sor, ha a regisztrált fizetnivalók nagyságrendje az adott felhasználó esetében eléri a bruttó 300 - Ft nagyságrendet."

Jól értem, hogy amíg a tartozásom a vatera felé nem éri el a 300 forintot, addig semmi probléma nincs abból hogy nem rendezem? Ha jól látom, nem is tudom rendezni, ugyanis nem számlázták ki. Valamit félreértek?
  • Aramir
    Szerintem be lehet, a lényeg, hogy a pénz a számlára megérkezzen, az mindegy, hogy milyen számlaszámról utalnak vagy személyesen fizetik be. Én egyébként összeszoktam várni több számlát is, és amikor a legkorábbinak kezd lejárni a fizetési határideje, akkor elutalom egyben, de azt is megteheted, hogy előre befietsz Xezer Ft-ot, aztán tart ameddig tart.
  • Atti10
    Hello!

Nem tudja valaki, hogy a vatera meg teszvesz számlát be lehet fizetni bankfiókban, mert ez az új rendszer így nagyon nem éri meg, hogy 300 Forintokat fizessek be átutalással...
  • mohamed
    MAGNET bank. Ingyenes számlavezetés, utalás, internetbanking stb, éves kártyadíj 1000 ft! www.magnetbank.hu
  • Lazarus
    Milyen bankot javasoltok forint alapú bankszámla nyitáshoz? A lényeg hogy minél olcsóbb legyen, legyen internet banking lehetőség. Sok kicsi kimenő és bejövő tranzakcióhoz.

Unicreditnél néztem ezt a bónusz számla csomagot aminek a havidíja 600 forint és egy bizonyos bejövő havi átutalás forgalom felett ezt még vissza is térítik. Lehet hozzá ingyenesen igényleni bankkártyát aminek az éves díja valami 4000 körül van és állítólag nem kell számítani semmilyen plusz költségre.

Vélemények?
  • FrezeR
    Sokan próbálnak piaci ár felett eladni ezt azt, én nem is próbálkozom az ilyenekkel :/ lásd a példád
  • Desiderata #618
    akkora idióta eladók vannak, bolti ár felett árulnak PC játékot, átvehető BP külvárosában
    erre írok neki hogy belvárosi boltban ezressel olcsóbb, ha kimászok a határba akkor már adjon kedvezményt (szépen megfogalmazva, nem így)
    erre kioktató válasz, majd törli a hozzászólást
    az ilyen barmokat kitiltanám vateráról, feleslegesen szpemmeli a termékeivel az oldalt, kutya se fogja megvenni tőle, vagy ha igen akkor max egy tájékozatlan hülye véletlen beleesik a csapdájába
  • Loál János #617
    Terméknél tudsz üzenni neki. Privát üzenetküldés nincs.
  • Desiderata #616
    engem is ez érdekel, felhasználóknak lehet privát üzenetet írni?
  • Loál János #615
    Lejárt aukciónál is lehet üzenni a hirdetőnek, ha még nem távolították el.
  • Loál János #614
    :-D
  • Desiderata #613
    szegény :/
  • skate00
    Üdv kéne egy kis HELP.
    a Vatera.hu n régebben volt egy bizonyos aukcio, de nem kelt el, és lejárt az aukcio, egy ideig fent volt "lejárt"ként, de aztán eltünz, sajnos nem emlékszem az eladó nevére. Most megvásárolnám a terméket, és szerintem biztos megvan még neki, de vhogy el kéne érni, vagy vmi hogy újra feltegye a hirdetést mert most megvenném.
    Lehetséges ez?
    Előre is Kösz.
  • FrezeR
    Ilyen nagy értékű áru vásárlásakor érdemesebb személyesen intézni a dolgot. Az is jó megoldás lenne ha valaki ismerős rá tudna nézni a közelben. Nagyon messze van neked?
  • szösziS
    FrezeR.köszi a segítséget,bocsi a késői reagálásértnem sajnos a legtöbb helyen,ahol netbook-ot néztem mind előre utálás van csak.akkor talán nem kéne bele vágnom??
  • pamacs77

Sziasztok!Olvasgattam a leveleket itt és látom nem csak én jártam így hogy,volt tartozásom a Vaterán mivel nem volt netem,mert költözködtünk meg volt más gond is nem küldtek csekket sem holott én arra kértem a fizetés módot pont ezért,mert tudtam nem lesz netem erre jött a levél behajtás meg minden 645 ft-ból lett 3770 ft és közölték ez jogos be kell fizetnem hiába minden mivel küldtek emailt hogy,felszólítottak fizessek hiába mondtam nem volt netem nem érdekelte őket!Én viszont most ügyvédhez fordultam ez miatt,mert nem hagyom annyiba hogy postán nem küldtek semmit és hiába az emailok hisz nem tudtam megnézni,az ügyvéd azt mondta simán pert nyerek ha oda kerül a sor és még be is perelhetem őket a meghurcolás végett szal én állok elébe nem hagyom magam hisz ebből gazdagodnak meg a szemetek.....
  • Aramir
    Mindkét oldal megbízható, az eladó megbízhatósága már kérdés.
    Akiktől én sosem vásárolnék, azok a nulla értékeléssel rendelkező, internetről összelopkodott képeket használó, csak utalást elfogadó eladók, illetve az olyan eladók, akiknek sok negatív vagy semleges értékelésük van arról, hogy hibás terméket adtak el.

Az utánvétel sem garancia semmire, a múltkor valaki egy téglát küldött egy laptop helyett.

Szerintem keress olyan eladót, akitől személyesen is áttudod venni, még ha egy kicsit drágább is esetleg, vagy utaznod kell érte egy keveset.
  • FrezeR
    Nézd meg az eladóról a véleményeket mennyire pozitív és mit írnak róla a többiek. Amúgy máshogy nem tudod megoldani csak utalással?
  • szösziS
    sziasztok.én még nem vásásroltam a vaterán,de most szeretnék egy notebook-ot venni.és az lenne a kérdésem,hogy megbízható-e?? nem fognak vele átverni??mert ugye előre kell utalni a pénzt és azért nem kis összeg ahhoz,hogy csak így "eldobjam".ja és a másik,hogy a teszvesz vagy a vatera a megbízhatóbb?
  • mohamed
    már nem, egyszeri akció volt.
  • Lazarus
    Veterán tényleg teljesen díjmentesen lehet személygépkocsit és ingatlant értékesíteni? Vagy van benne valami átkúrás?
  • Zoliz
    Inkább a falusi pijac borcsa asszonnyal és jányáva'
  • Loál János #602
    Vatera, TeszVesz

SAME FUKCING GROUP.
  • MaSzKa
    Menj be egy tetszőleges bankban és csinálj új számlaszámot

Talán s CIB ami még elviselhető, a többit nemigen ajánlom

Megnyitod a számlát, majd 1 hónap múlva megszünteted
    kb 5eft-odba kerülhet ez a móka

Teszvesz és a Vatera
    olyan szerződést kötnek veled, hogy ahogy akarnak úgy csesznek ki veled

A felhasználási feltételek alapján bárhogy szemétkedhetnek veled, bárhogy törölhetnek akár indok nélkül is.

Ott tesznek keresztbe ahol tudnak. Valami külföldi szemét mindkét cég tulajdonosa. Monopol helyzetben vannak ezt ki is használják.

Amit tudnak konkurenciát felvásárolnak. Díjak szépen emelkednek.
  • moor09
    ez így van, de amíg olyan nem jön így (a könyvelt küldemény) addig olyan mintha nem is küldött volna semmit, a másik amit te is írtál az emiles dolgok nem igazán minősülnek hivatalosnak...
  • Aramir
    Nem tudnád, felhasználónévhez van rendelve, hiába törli az adatainál, az már ahhoz a névhez van kötve, ugyanez igaz a telefonszámokra is.
  • acsati
    sziasztok
    vaterán egyik haverom akart eladni cipöket és nem volt bankszámlája igy az enyémet irtuk be neki. most én szeretnék eladni saját dolgot, de nem tudok teljes jogú felhasználó lenni, mert ugye hozzá lett regisztrálva a számlaszámom.
    ha törölné magát a haverom akkor én már tudnám használni a számlaszámomat?
  • Mike at home
    azt sehogy. ellenben a könyvelt küldeményt ha nem veszed át, attól még a bíróség valószínüsíti hogy megkaptad
  • Mike at home
    az e-mail-t felejtéstek el a bahjtó cégeknél, a szimpla levelet is, könyvelt levelet kell küldeni, kézhez
    éppen így ha a valaki egy szimpla levélben zagyvál neked mindenféléről, hogy fizess, akko eldobod és kész
    mennyiből áll összedobni egy ilyen levelet és kiküldeni 1000 sárga csekket? sok marha meg fizet