1268
  • yossarian14
    az egyik kanyarba a kocsi mögött látok egyet, de utána már csak azt látom hogy lőnek rám, de sehol senki
    már próbáltam a semmibe is lőni, de annak se volt eredménye :(
  • Vlala #1107
    Várj, akkor ott valami nem baba. Biztos, hogy nem látod az ellenfelet? Mindkét oldalról jönnek.
    Többen említették már ezt abugot, én méhg nem találkoztam vele.
  • offkorzreg
    -:SAASDSDDASDSSD:ASD_SDDA?S:ASD_
  • yossarian14
    újrakezdtem a pályát egy másik karakterrel és a grafikát is maxra állítottam, de továbbra is ugyanott meghalok
  • Hoz_Hun
    Szia

Majdnem mindennel egyetértek. A nevekben én mást használnék:

Running River - Zúgó Folyó (de a tajtékzó is jó)
    Seeing Farther - Messze Látó (számomra szokatlan a messzibe)

Pinkerton - Pinkerton
    Ezt hiba lenne lefordítani! A Pinkertonok (Pinkertons) egy nemzeti detektív társaság volt, akit Allan Pinkerton alapított 1850-ben. Innen a neve, pláne hogy a játék idejében még maga Allan Pinkerton is élt. Jó kemény emberei voltak. A Pinkertonok vadászták le Jesse Jamest, Butch Cassidyt és a Sundance Kölyköt és még egy csomó más hirhedt bűnözőt.

Gunslinger - Fegyveres az jobb szerintem, vagy fegyvermester
    Miner - Bányász
    Rifleman - Lövész
    Sniper - Mesterlövész
    Spy - Kém
    Officer - Őrtiszt (vagy katonatiszt)

fegyver megnevezés csak egyet javítanék
    Prime - Kiváló
  • Vlala #1103
    Öttel ezelőtt írtad be.
    A visszaolvasás segített volna, ez egy bug, ha TÉNYLEG a kocsin keresztül lőnek le. Pálya újrakezdése megoldhatja a problémát.
  • yossarian14
    a lovaskocsival kimenekültem a városból, és elkezdenek minket követni, egy lovast sikerült is megölnöm, de utána még mások is lőnek, akiket nem látok, és aztán mindig ugyanabban a pillanatban meghalok
    Segítsetek, please!
    én is szívesen segítenék a tesztelésben
  • GeneralsHungary
    Sziasztok!

Pár információt szeretnék elpötyögtetni a Call of Juarez : Bound in Blood magyarításával kapcsolatban.

Nem szeretném összecsapni. Korábban megszokhattátok a GameHunter csapatától, hogy viszonylag gyorsan, korrekt minőséggel szállítja a fordításait. Ez azért történt így, mert rendkívül fontos szempontnak tartottuk azt, hogy a hazai játékos társadalom minél hamarabb szeretné magyarul is kipróbálni a játékokat. Ezért kompromisszumokat kellett kötnünk, mert a gyorsaság azt eredményezte, hogy akaratunkon kívül is maradtak hibák a fordításban.

Mára eléggé megcsappant a magyarítások száma. A bolti játékok többnyire magyar lokalizációval jelennek meg. Hivatalos fordítások készítése során több olyan tényezővel kell számolnunk, ami jelentősen nehezíti a munkánkat. Az egyik a játék nem ismerete a másik a szoros határidő. Ezért nem is igazán tudunk ráhangolódni az adott projektre, mivel fénysebességgel kell 'olyan világokat anyanyelvünkre varázsolnunk, amiben mi magunk sosem jártunk'. Ezen kívül örömmel tapasztaltam, hogy régi hobbim nem kopott el, és most is ugyanolyan szívesen töltöm az időmet játékok magyarításával. Ezen kívül elég kritikussá váltam a fordításaimmal szemben... minden egyes mondatban akaratlanul is hibát látok, minden bekezdésen tudnék még formálni. Szerencsére a nyár jelentősen több szabadidőt hozott, mint évközben az egyetem. Ezért kitűztek magamnak, hogy szeretném ezt a magyarítást a lehető legjobbra formálni.

A Call of Juarez : A vér kötelez játéknak több mint 687.00 karakternyi szöveges anyaga van. Komplett, mindenre kiterjedő menürendszerrel látták el és nagyon sok a párbeszéd... a fivérek az egész hadjáratot végigdiskurálják. Ezen kívül fordítom a játék nextgen konzolokra szánt szövegeit is. Terveink szerint egyszerre jelenik meg a PC-s és az XBOX360-as honosítás.

Jelenleg az utolsó szövegrészeket/bejegyzéseket fordítom. Ezután alapos lektorálás következik. Majd szeretnék egy legalább két hetes bétatesztet, hogy minél több hiba a felszínre kerüljön. Erre Ti is jelentkezhettek.

Káromkodások
    ~~~~~~~~~~~~
    Rengeteg káromkodás van a játékban. Igyekeztem egyrészt régiesre, másrészt nem túl durvára fordítani. A játék csak töltelékként használja, nem képezi olyan szoros részét, mint például egy GTA játéknak.

Főleg ilyenek szerepelnek: disznó/tetű/átokfajzat/átkozott/az ördögbe/a pokolba/az istenit/rohadék/fattyú/szajha
    A vulgárisabb kifejezéseket (mint pl.: fasz/geci/kibaszott/kurva...) igyekeztem mellőzni.

Karakterek nevei
    ~~~~~~~~~~~~~~~~

Running River - Tajtékzó Folyam
    Seeing Farther - Messzibe Látó
    Pumas Paw - Puma Mancsa
    Gray Coyote - Szürke Farkas
    Calm Water - Csendes Patak

Pinkerton - Detektív
    Rattler - Villám

(A rattler eredetileg gyorstehervonatot jelent, de ez nagyon hülye név... ezért Villám lett belőle, mert piszkosul gyorsnak tartja magát.)

Multiplayer
    ~~~~~~~~~~~
    A térképek nevei nem lesznek lefordítva. Így kavarodás sem lesz az angol/magyar változatot használók között.

Multiplayer kasztok
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gunslinger - Bérgyilkos
    Miner - Árkász
    Rifleman - Karabélyos
    Sniper - Orvlövész
    Native - Őslakos
    Scout - Felderítő
    Trapper - Prémvadász
    Gunsmith - Fegyverkovács
    Hombre - Hombre
    Spy - Fürkész
    Officer - Őrtiszt
    Duelist - Párbajmester
    Veteran - Veterán

Hajlok még a Gunslinger/Fegyveres, Miner/Bányamunkás elnevezésekre.

Fegyverek nevei/jelzései
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A játékban található fegyverek szinte kivétel nélkül valamilyen becenevet kaptak, de ezek a magyar nyelvben nem voltak használatosak.
    Mivel nem állná meg a helyét a nevek csavarása/kitalálása, ezért a fegyverek az eredeti (gyártási) nevüket kapták. (amiről lemodellezték a készítők)

Három minőségi fokozat:
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Rusty - Rozsdás
    Prime - Pontos
    Superb - Mesteri

Bétatesztes infok
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Köszönöm a jelentkezéseket. Majd ha a dolog aktuálissá válik, mindenképpen értesítelek benneteket.
  • pxxl
    hmm vége is kicsit rövid szerintem. nem egész 6 óra játékidő. de ez kivételesen tényleg jó játék volt
  • yossarian14
    igen, ez az, de én sehol nem látom őket, mindig csak a kocsi mögött vannak, aztán meg egyszer csak meghalok
  • pxxl
    Ez az amikor a serifet megölöd, és utána menekülnek el mexikóba? azt pont tegnap csináltam meg. simán jöttek oldalról, bal-jobb egyaránt, és csak lelöttem őket. semmi xtra nem volt nálam. Aztán irány mehikó
  • yossarian14
    a lovaskocsival kimenekültem a városból, és elkezdenek minket követni, egy lovast sikerült is megölnöm, de utána még mások is lőnek, akiket nem látok, és aztán mindig ugyanabban a pillanatban meghalok
    Segítsetek, please!
  • Optimus Prime
    A VGA épphogy elég. A RAM és CPU elmegy. Vedd lentebb a grafikát. És kapcsold ki az EAX-et a hangnál.
  • Kis Szabó
    hello! rákerestem fórumban, meg olvasgattam is, de egyelőre nem találtam hasonló problémát, még csak most kezdtem el a játékot, de amint belépek valamilyen nagy,rögzített fegyverbe/hez (ágyú, gatling) egyből lefagy. valakinek van ötlete ez mitől lehet? dx 9c-m van fent, lehet ez a problem? kártya nvidia gf6800 most frissítettem drivert, de nem segített, (am intel p4 3,2Ghz 1G RAM-al)
    köszi
  • bgabor
    Ja, ilyenkor derül ki, mekkorát hazudnak azok a fejlesztők akik szerint a legjobb grafika alá a legnagyobb, legdrágább vas kell(lásd GTA4 hatalmas bukása ezen a téren).

• Metontour
    Nem tudjátok hogy mitől lehet hogy a játék közben a gépem kikapcsol?Csak itt tapasztaltam.
  • Optimus Prime
    Végre kijött a játék demója. Tudom, de én már csak ilyen vagyok. Szóval a grafika alapon - nem változtattam csak a felbontást - úgy fut, mint egy 3 éves játék. Mi több, ami vicces szerintem stabilabb, mint az előző COJ. :D
    A sok újítás és HUD teljes eltörlése, valamint a megint újított a Chrome-tól eltérő menü fura. De tetszik, hogy végre külső nézetes átvezetők vannak újfent. A párbajba viszont újra bele kellett jönnöm, de szerint stílusosabb, mint elődje.
    Asszem hamarabb szerzem be ezt a játékot, mint terveztem. Hisz a gép bírja.
  • Vlala #1091
    Pedig már csak három pályám volt. Na sebaj. :)
  • GeneralsHungary
    Köszönöm, már kaptam full secrets-es profilt.

@vof - Hamachi szervereket sajnos nem tudok mondani. Használd a keresőt.
  • vof
    Morpheus - most már világos, kösz. tudsz esetleg ehhez a játékhoz hamachi szerver címeket mondani?
  • GeneralsHungary
    A LAN az Local Area Network, avagy helyi hálózat. Ha vannak számítógépeitek egy topológiába kötve, pl. édesanyádé, édesapádé, testvéreidé stb... vagy például egy internetkávézóban, iskolában, ahol van egy tucat gép. Ha ezek hálózatba vannak kötve, akkor az egy lan.

Ha van mondjuk egy router és gépek osztoznak az interneten, akkor a háztartásban is van helyi hálózat. Ez az internettől független közeg.

Egyvalaki indít egy szervert (create) és a többiek meg látják a listában és csatlakozhatnak hozzá (join).

De ezek borzasztó alapvető dolgok, egy kicsit képezd magad...
  • vof
    Morpheus- értem, és lanon hogy kell nyomni? mer ha rákattolok hogy 'find game' akkor nemtalál servert. tudom hülye kérdés de én ehhez láma vagyok. Szóval ha 1-2 mondatba te vagy bárki a fórumon fel tudna világosítani a lanon való játszásról azt megköszönném!
  • akrosztikon
    Na végre rájöttem a titok nyitjára. Eddig csak az egyik pisztollyal eresztettem bele mindegyikbe egyet. Most mind a két csőből lőttem egyet-egyet, és mindjárt én nyertem :)
  • akrosztikon
    Köszi a tippet, megnéztem a videót a 3. pálya 2. feléről, és szerintem én sem csinálom ügyetlenebbül a kocsiból való lövöldözést, csak egyszerűen alig lesz valami bajuk az ellenfeleknek, és simán lelőnek. Bug? Nincs egy mentett állásod véletlenül, ami ez után a kocsis rész után veszi fel a szálat?
  • GeneralsHungary
    @hitch - Szerintem nem lesz vele gondod.

@vof - Ha nincs eredetid, akkor csak lanon ill. talán hamachin keresztül tudod tolni.

@akrosztikon - Nézz youtube végigjátszást. link
    --
    Köszönöm a bíztatást!

Hamarosan írok egy hosszabb posztot, amibe részletesen le lesz írva minden a magyarítással kapcsolatban.

Azért kell a full secret-es profil, hogy azokat is le tudjam ellenőrizni. Ne legyen félrefordítás,ne csússzon ki a szöveg, stb...
  • akrosztikon
    Hogy a f*ba kell a lovaskocsis-menekülős résznél kinyírni az utolsó bagázst, akik jobbra állnak? Hiába lövök rájuk, amikor rájuk húzom a lassított célkeresztet, meg se kottyan nekik, és simán lelőnek... nincs valakinek valami használható god mode-ja, mert valahogy már nincs humorom 1000X-re nekifutni egy pályának. De nekem tört verzióhoz való kéne, nem a "system könyvtáras .ini" fájl, felülírva, mivel nekem se ilyen könyvtáram, se ilyen fájlom nincs.
  • vof
    Sziasztok!
    Megtudná valaki mondani nekem hogy a COJ Bound In Blood-al hogyan lehet multiplayerezni? Nem szoktam multizni, ezért nem vágom, viszont ezt nagyon kipróbálnám. Ha valaki le tudná írni az jó lenne.
    Amúgy a játék nem eredeti nekem.
  • hitch
    Sziasztok. Ez a játék eldöcögne a lenti konfigom alatt?

a válaszokat előre is köszi.
  • Vlala #1080
    Csak az, hogy megvannak a secretek. Egy rakás kisfilm, párbeszéd, jelenet elérhető lesz a Secrets menüben, és a lényeg, hogy ha megvan az összesSecret, akkor lesz magyarítás a játékhoz. :)
  • Hay #1079
    O.K., belenéztem, kösz.
    Amúgy mi változik, ha "megvannak" a secretek?
  • Vlala #1078
    Ugyanolyan tekercsek vannak, mint a előző részben, a legtöbbször olan helyen, ami félreesik a járék fősztoeijától. (tehát ha egyértelműen balra kellene menni egy elágazásnál, akkor jobbra lesz egy láda, benne egy tekerccsel.)

A mászkálós pályákon van a legtöbb, ahol a vérdíjas mellékküldetéseket lehet felvenni.
    Ez alapján keresem most.
  • Hay #1077
    Morpheus, szia. Épp ma reggel szerettem volna megnézni a gamehunterteam oldalon, hogy hogy állsz a magyarításal :-) Viszont a lap nem jeleníthető meg...
    Ott már írtam, hogy én is várom a magyarítást :-) Secret dologban sajnos nem tudok segíteni, én nem "találtam" egyet sem a játék folyamán, igaz, nem is kerestem :-)
    (Most ott tartok, mikor a nagyfőnöknek el kell döntenie, oda adja-e a medált a fia életéért - amennyire tudok angolul, ezt vettem ki...)
    2 hétig nem leszek gépközelben, addig is további eredményes, kitartó "magyarítást" kívánok :-)
  • GeneralsHungary
    Köszi, nagy segítség lenne.
  • Vlala #1075
    Ha gondolod, ráállhatok a témára. Ha két-három nap alatt végigvihető a játék, akkor gyorsan meglesz az összes, első-második végigjátszásra elég sokat megtaláltam.

A magyarításért bármit ;)
  • GeneralsHungary
    Sziasztok!

A magyarítás készítéséhez szükségem lenne egy olyan profilra, ahol az összes secret fel lett oldva. A neten sok helyen látni leírást, még youtube-os videókat is, de profilt konkrétan nem találtam.

Tudna valamelyikőtök segíteni nekem? Köszi.

• lee56
    Hát ha még nem próbáltad eddig, töltsd le a legujabb directx9-et akkor is ha vistád van, hangkártyád milyen van? ahhoz is keress friss drivert lehet hogy az okozza. Codekpakkokat meg inkább kerüld, azok is okozhatnak gondokat, volt már hogy egy olyan miatt nem játszott le videót egy game.
  • ropi88
    jó kis játék volt! egyszer megéri végigtolni...
  • NB2
    reco!

Magnyugtatlak én is ott szívtam a legtöbbet. Már irtam itt is, hogy az a rohadt idegesítő, hogy nemtod pontosan ki lő és honnan. Főleg mikor a lovaskocsiban vagy. Én ezt a részt végigvittem már mindkét szereplővel és mindkettővel (nekem) cumi volt. Mind a kettőt csak úgy tudtam végigvinni, hogy mindig csináltam közben egy mentést.
    Amikor a kocsi tetején vagyok akkor az első 5-ös után is gyorsan, amikor meg a kocsiban vagyok akkor a jobboldali emberek lelövése után.
  • Hay #1070
    Második párbaj elsőre sikerült azóta... most értem a bányákhoz, vagy hová...
  • Hay #1069
    Na, "O" betű segített... most vok a párbajnál, olvasgatom, hogy kell túlélni :-) Mármint itt a fórumban :-)