64
Regressziós hipnózis
  • pirosmajom
    #64
    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni a következőkben.

    Szakmailag is megbízható hipnoterapeutát keresnék.
    Tudna- e valaki ajánlani nekem ilyet? Olyan érdekelne, aki vett is már részt regressziós ülésen.

    Köszönöm!
  • Olcsóvér
    #63
    szerintem ezvolt a végszó
  • Anaid
    #62
    Huh. azt nem olvastam. Nem az érdekelt. Majd ha lesz időm elolvasom...
  • Fbn Lx
    #61
    csak az "Életem szereplőit már régről ismerem" sztorit olvastam el innen, de... érdekes.
    Szóval látta a halálát egy gázkamrában.
    És ha most bebizonyítanám, hogy a koncentrációs táborokban a gázkamrákat nem emberölésre, hanem fertőtlenítésre használták?
    Akkor először rám fognák, hogy antiszemita vagyok, aztán meg azt, hogy összeesküvés-elméleteket gyártok.
    Az viszont senkinek nem jutna eszébe, hogy a nő komolyan vette élénk fantáziájának szüleményét, ami a nácikról és táborokról szóló filmekből és könyvekből származik.
    De a köztes részre már nem emlékszik... Talán ezt nem tudta hitelesen elképzelni, meg mert az könnyen visszanyomozható is lett volna, hogy nem mond igazat.
  • Fbn Lx
    #60
    azt még nem írtad le, hogy milyen élmény volt egyáltalán ez a hipnózis amin részt vettetek, és hogy miért is volt ez hülyeség.

    Az utolsó bekezdéshez: olyan emberek is annak, akik váltig állítják, hogy elrabolták a földönkívüliek, akik kicsik, szürkék és nagy fekete szemeik vannak. Sok olyan idióta van, aki elhiszi a saját fantáziáját, ez önmagában még nem bizonyíték arra, hogy a hipnózis hülyeség.
    Mellesleg magában a reinkarnációban sem hiszel?
    Egyébként nekem is vannak kételyeim, meg vannak dolgok, amiket rendkívül érdekesnek tartok.
    ez a "Senki sem volt parasztnéni előző életében" már bennem is felmerült, de leginkább az, hogy ahogy a lelkünk útjában sorra olvasom az esettanulmányokat, még egyik páciens sem volt egyik előző életében sem indiai!
    Mivel az indiaiak több, mint egy milliárdan vannak, gyakorlatilag minden hatodik ember indiai, így matematikailag minden hatodiknak előző életében indiainak kellene lennie, arról nem is beszélve, hogy úgy általában ázsiában se nagyon élt senki előző életében itt a nyugatiak közül... talán jobban ismerjük európát és amerikát?
    Persze erre is megvan a saját magyarázatuk: a lelkek kötődnek bizonyos jól bejáratott helyekhez, így az európai nagy valószínűséggel már előző életében is az volt... kicsit sántít ez nekem.

    Egyébként sokan vannak, akik szeretnének ebből az egészből pénzt csinálni, és ahogy a természetgyógyászatban, itt is rendkívül kevés hiteles ember van.
  • upszilon
    #59
    Egyetértek.
  • Anaid
    #58
    Nézd meg a dátumot. Szerinted mit tudtak abban az időben megállapítani az agyról? De magyarázat azért volt egy halálesetre. Részemről no komment. De azért orvosilag, meg tudományosan jól hangzó magyarázat nem?
    Ennyi.
    A lelkeket meg hagyjok a helyükön....:D
  • upszilon
    #57
    Ez egyike lehet azon eseteknek amikor egy emberi testben nem egy, hanem egyszerre több (például 200-500) lélek lakik. Osztozkodásuk, alárendeltségük egy ponton felszínre tör.
  • Anaid
    #56
    A médium halála fejezetről vélemény?
  • Gladkathie
    #55
    Azt elfelejtettem még hozzátenni, hogy természetesen most nem a valóban tudományos oldalát minősítettem a témának, amivel valóban gyógyítani lehet, és ahogy a cikkben is szerepelt, csupán elfogadja a terapeuta a páciens saját valóságát, és ezáltal próbálja megérteni és kezelni, ezzel semmi bajom nincs. Csupán nemrég szembesültem azzal, hogy milyen komoly tanításokat építettek már rá erre az egészre, amitől kiver a víz.
  • Gladkathie
    #54
    Éppen nem régiben beszélgettem egy barátommal aki megszálottan hitt ebben az egészben, messzemenő részletekig, hogy a lelkek fejletségétől függ a színük, blabla. Váltig állította, hogy ő nem "hisz" mert ez tudomány. Nem is volt hajlandó meghallgatni az ellenvéleményt. Nem mondom, hogy részben nem tartom elképzelhetőnek az egészet, de túl sok minden szól ellene. Már eleve ahogyan az ellenzőkhöz hozzáállnak. Azt állítják, hogy mindenféle lökött hívők vagyunk, ezzel is próbálják magukat tudományosnak tüntetni. Közben szó sincs "jaj a csúnya Sátán bácsi elviszi a lelked" témákról. Volt szerencsém jelen lenni egy hipnózison, ahol egy barátnőm többek között arra kereste a választ, hogy miért is fél betegesen a vérvételtől. Persze valójában ÉN félek ettől, de kiváncsiságból meg akartuk tudni, mi lesz, ha kamuzunk kicsit. Először is, a "doktornő" elég kedves, szimpi fazon volt, megengedte, hogy én is jelen legyek. Őszintén szólva semmi értelme nem volt az egésznek, azt leszámítva, hogy egy valag pénzt dobtunk ki. Ahogy azok is, akik megveszik az állítólagos bizonyítékot könyv formájában arra, hogy a halál után nincs vége, nem nyiffanunk ki. Vagy ne adj Isten, miért ne legyenek öngyilkosak.
    Érdekes, hogy a többség átlag ember mindíg átlagon felüli sztorikról számol be. Senki sem volt parasztnéni előző életében. Az pedig a legkevésbé sem igaz, hogy olyasmiről számolnak be, amiről nem tudhatnak. Legfeljebb, amiről azt hiszik ! hogy nem tudnak. Soha életemben nem tanultam Japánul, mégis álmodtam már japánul. Miért? Mert a halántéklebenyünk, ami a hosszú távú memóriánkért felel van olyan jó, hogy hihetetlen mennyiségű dolgot tároljon el, amit az utcán, a tévében, stb. hallunk, aztán elő sem keveredik onnan. Bizonyára többünkkel előfordult már, hogy váratlan szituban elszóltuk magunkat valamilyen nyelven. A Biblia ezt nyelveken való szólásnak nevezi és ez rá az egyetlen tudományos magyarázat. Hogy jön ez ide? A hipnózisok alatt kimutatták, hogy a vizsgált alanyoknak éppen a halántéklebenye a legaktívabb. Szóval vagy a hosszú távú memóriánkból szedjük elő a sztorit, vagy a lebenyünkbe bújnak be a szép fejlett lila lelkecskék. A másik említésre méltó ellenérv (megjegyezném olvastam ennél jobbakat is, de ezek voltak amiken magamtól kezdtem gondolkodni és elsőre nem nagy nevű tudósoktól hallottam), szóval a másik ellenérvem, hogy a hipnózis alatt lévőket többnyire irányított kérdésekkel célozzák. Amennyiben feltesznek egy kérdést a hipnózisban levőnek, a vizsgálatok ezt is bebizonyították, és ezt a lélekvándorlás pártiak is elismerték, az onnan fog kiindulni a válaszadásnál, hogy a kérdés alapfeltevése igaz. Például ha azt kérdezem, hogyan ízlett a fagylalt? Akkor az alapfeltevés az, hogy ettünk fagylaltot. Ilyenkor a páciens akár evett akár nem, el fogja mesélni, milyen volt, akár részletesen is, volt aki egészen a csokiöntetig elment! Illetve még egy utolsó lábjegyzet, érdekes, hogy a "nagynevű" "tudósaik" mind névtelenek voltak és senki sem ismerte el a munkásságukat amíg el nem kezdtek foglalkozni a témával ami bizonyos körökben hírnevet és megélhetést is hozott nekik.
    Ettől függetlenül, hogy egy állati nagy népbutításnak tartom az egész maszlagot, vannak benne részletek, amik igenis érdekesek, és talán még hihetőek is. Kár, hogy bebukták amikor nyilvánosságra került az első videó ahol összegyűjtötték azokat az embereket, akik az előző életükbeli évszámra, lakcímükre, egyéb dologra, ami alapján lenyomozhatóvá vált az "előző élet" emlékeztek. Egyik közülük váltig állította, hogy a Baker str. 221 alatt élt. Aki ebből nem értette, hová akarok kilyukadni szégyelje magát, és vegyen pár Doyle regényt.
  • msstz
    #53
    Rossz a példád. A madarak a Nap és a csillagok állását, a Föld mágneses mezejét és a napok rövidülését használják fel tájékozódáshoz, nem pedig az "előző madáréletből" megmaradt emléküket.
  • NessieGraf
    #52
    Reinkarnáció, utazás, lélekvándorlás? Néhány apróság csak:

    1. Voltam reinkarnációs utazáson, ahol a mester saját véleménye: előző élet, vagy párhuzamos világ amit találunk?
    2. A Bibliában a mai napig van nyoma a reinkarnációnak.
    3. Volt egy érdekes találkozásom egyszer. Amikor másfelé mentem, mint amerre indulni akartam. Találkoztam egy számomra ismeretlennel, aki egy nagyon komoly problémámra mondta meg a megoldást.

    Apró érdekesség: nem beszéltünk arról se, bármi problémám van. Egy nejlonszatyron lévő tigrisről beszélgettünk. Aztán mondott egy mondatot, ami nem illett a beszélgetésbe. Az volt a megoldás.

    Miután igencsak elkerekedő szemmel ránéztem, annyit mondott: azért térített el az utamról, mert ezt meg kellett nekem mondania. Azt nem tudja mire mondja. Viszont nem ér rá tovább terelgetni a szót, mert le kell szállnia a villamosról. Máshol van dolga.

    Azért megköszöntem, mondtam megoldás volt.
    Válasz: Azt én is tudom, csak azt nem, mire.
    Kérdés: Hogyan jött ez ismeretlenül?
    Válasz: Régi barátok közt ez a legkevesebb.
    Válaszom: De hát nem is találkoztunk még!
    Válasz: Rá fogsz jönni hogyan működnek ezek a dolgok, ha itt lesz az ideje. Ezek szerint még nincs.
  • tigeroo
    #51
  • Olcsóvér
    #50
    Érdekes egy dolog! De ki tuggya mire képes az agy ,de sztem nagy kamu az egész...
    Aki használja ezt a regressziós hipnózist az nén nézőpontomból szemlélve a tényeket, szoval az én véleményem erről az egészről az hogy:
    Egy szemilis genetikai hulladék vagy egy depressziós pszihológus lehet aki kitalálta ezt az egész parasztvakítást. Van bizonyíték az egészre havan akkor én kérek elnézést
  • NEOreg3
    #49
    felőlem akkor csinálják, amikor akarják, arra vagyok kíváncsi, hogy az általam említett emberek mit láttak, vagyis képesek voltak-e olyan dolgokat látni, amiről tudomásuk sincs, de mégis létezik/létezett
  • Fbn Lx
    #48
    ja, az érdekes elmélet. csak szerintem az emberi génlánc nem hordoz akkora mennyiségű adatot, hogy még mozgóképes, tiszta emlékek is eltárolhatóak legyenek.
  • Blacksheep333
    #47
    Akkezdet Phiai
  • Olcsóvér
    #46
    a regressziós hipnózis segített emlékezni hogy rappezni jó meg betépni jó mer az egész bio nem úgy mint a régi jó spuri eki trinyó trió
  • joebacsi
    #45
    sok játék/film
  • joebacsi
    #44
    "nem hiszek"
  • tigeroo
    #43
    szerinted a nagy információs forradalom előtt nem csináltak regressziós hipnózist?
  • Blacksheep333
    #42
    Lehetne azzal magyarázni mint az Assasin's Creed c. játékban.
    Nem tudom, hogy van a valóság alapja a dolognak, de a lényeg az volt, hogy minden egyes ember magában hordozza az emberi faj egyes emlékeit, amit az ősei szereztek és ez tovább öröklődik. Mint ahogy a vándor madarak is ösztönösen tudják, hogy merre kell repülni melegebb éghajlat felé.
  • Barnabyka
    #41
    ez igen érdekes észrevétel
    El is kezdem szervezni az expedíciót..elfogunk egy ilyen "dzsungellakost" és kipróbáljuk.
  • NEOreg3
    #40
    Ugye elvileg a tudatalattink kb mindent elraktároz, amit valaha is észleltünk életünkben, és az ilyen hipnózisok alkalmával gondolom a valós emlékeiden kívül ezeket is fel lehet szabadítani egy bizonyos szintig, és ezekből az emlékképekből tevődhet össze a látomásod. Mivel már elég sok mindent láttunk, hallottunk a valóságban, tv-ben, interneten az agyunknak van bőven miből építkeznie. Gyakorlatilag a barlangfestmények rajzolásától a II.VH-s kamikaze pilótákig mindenfélét átélhetünk. Arra lennék kíváncsi, hogy ha egy olyan embert hipnotizálnának, aki mindig is egyfajta közegben élt (gondolok itt elsősorban a dzsungelekben élő őslakosokra) és nem tudja elképzelni milyen közegek léteznek/létezhettek az övén kívül, az vajon szintén látna-e maga előtt szamurájharcosokat, nagy várostromokat, egyiptomi piramisokat stb.
  • Fbn Lx
    #39
    de ez miért okozhat traumákat?
    olyan mint egy álom, nem?
    mellesleg akkor eljátszom hogy személyiségzavarom van, vagy ilyesmi, hogy visszavigyen :D Lehet nem is lenne nehéz.
  • Fbn Lx
    #38
    nekem van jópár olyan ismerősöm, akit már az első nap ismerni véltem, valami olyat éreztem, mintha kb. számtalanszor láttam volna őket, találkoztam volna velük, vagy valamilyen szinten ismerném őket. Úgy érzem, hogy ez az arc itt volt mindig bennem. Ezekkel az emberekkel máig tartom a kapcsolatot.
    Ez azt jelenti, hogy már gecisok életem volt, vagy szimplán hülyevagyok? -.-"

    Mellesleg gyakran voltak olyan álmaim, hogy a középkorban élek, voltam már ott bérgyilkos, kínában valami expedíciós csoport tagja, és mellesleg jól verekedtem :D
    láttam már párszor a vidéki házamat álmomban, hogy ilyen dombos, békés kis középkori településen élek, meg láttam már olyan 20. század közepe-táji bérháztömböket, mocskos betondzsungelt, és akkor meg ott laktam. Sőt, talán ez volt a leggyakoribb.
  • joebacsi
    #37
    Én csak a regresszió hipotézisvizsgálatát ismerem, ilyen lélekvándorlásos humbukban hiszek :)
  • Jungbluth
    #36
    Remek a topic témája! Engem is nagyon elgondolkoztatott a kérdés! Baj, hogy a világ tele van olyan hülyeségekkel (bocs...), amikre valószínűleg mi sose fogunk rájönni. A regressziós hipnózis azért jó ilyen szempontból, mert leellenőrizhető, van-e alapja vagy nincs. Ezzel szemben erről se tudjuk, hogy mi az igazság :):)
    Én kipróbálnám egyszer... Ha igaz, arról inkább ne is beszéljünk, ha viszont kamu, akkor legalább volt egy jó generált-álmom. Úgyis ritkán álmodom :((
  • msstz
    #35
    szerintem is, de.... nem te nyitottad a topikot? :D védened kéne vagy...? :)
  • TomBond
    #34
    Az Édesvíz kiadó házatáján nézzetek szét! Több ilyen jellegű könyvet is kiadtak már. Szívesen ajánlom az "Előző életek, jövendő életek" című könyvüket, már ha lehet még kapni.
  • HTS s3rg1nh00
    #33
    +fav
    ha már regressziós hipnózisról beszélünk,tessék meghallgatni egy lemezt,
    esztet-e',mer' témába vág
    érdemes egyszer-kétszer beleképzelni magunkat az egyik főszereplő helyébe,aki pont egy ilyen hipnózisterápián vesz részt,na de a többit tessék kitalálni,angoltudás határozott előny.
    kedvcsinálónak,imigyen kezdődik-e'.
  • dronkZero
    #32
    Úgy tudom, hogy hipnózisban legalább annyi (vagy több) a hipnózis alatt a keletkezett, páciensbe szuggerált ál-emlék, mint az előhozott igazi.
  • Barnabyka
    #31
    talán csak simán az ember hiszékenységére...
  • msstz
    #30
    lényegében igen, tehát (szerintem) a halál olyan, mint az alvás, csak nincs működő agyterület, ezért nem is "jöhetünk" vissza, nem ébredhetünk fel.

    egyébként nem akarom itt lerombolni az egész topikot a materialista nézeteimmel, csak még nem találkoztam a lélek, mint létező, transzcendentális, újjászülető "dolog" bizonyítékával.

    ha pedig a regressziós hipnózisban, tényleg több száz évre visszamenőleg vagy előre beszélnek az emberek teljes hitelességgel (és kizártuk a lélekvándorlást), akkor ez mit jelenthet, mire vezethető vissza?
  • Barnabyka
    #29
    erre vezethető vissza az az állítás is nem ,h állítólag ha az ember meghal álmában beáll az agyhalál és soha nem ébred fel.?
  • msstz
    #28
    azért nem, mert minden az agyra vezethető vissza. az agy "programja" az elme és a lélek szerintem. ha az agy kikapcsol, nincs többé elme és lélek - semmi nem megy sehova, hanem lebomlik.

    ha meg szubsztancia - akkor hol van? milyen nehéz? mekkora? milyen felépítésű?
  • msstz
    #27
    igen, álomtalan alvás. de te is csak azért félsz tőle (szerintem), mert van viszonyítási alapod - visszahoztak.
  • tigeroo
    #26
    miért ne létezhetne a lélekvándorlás? számtalan kultúra építi eköré a vallását. materialista vagy...ésha a lelket is egy szubsztanciának tekintjük?
  • B0nFire
    #25
    Csak inkább hozzátenném, hogy olyan, mint egy álomtalan alvás. Így már kicsit neccesebb a dolog. Rendes körülmények között semmi baj vele; ha lefekszünk este, nem bánjuk, hogy esetleg öntudatlanok leszünk, mert erősen reméljük, hogy másnap úgyis felébredünk. Ebből a szempontból a halál nem igazán szimpatikus, mert tudjuk, hogy "örökké" tart, és a végtelen fogalma az emberi elme számára felfoghatatlan, éppen ezért aggasztó. Én már kétszer voltam klinikai halál állapotában. Nem láttam fényt, sem alagutat, sem angyalkát, aki csalogatott volna, és nem múlt el a halálfélelmem, ahogy sokan állítják, akik állítólag már részesültek ebben a kalandban. Nincs benne semmi vonzó. Az egész annyira visszataszító, mert egyszeri és visszavonhatatlan. Le a halállal! Éljen az élet!