77
  • _Atti_
    #77
    lehet nem is lesz..így igaz maradhat az állítása:D
  • dez
    #76
    Áhh, hagyd, semmivel sem lehet meggyőzni, még a nagyképernyős HD-s tévéjén is inkább XviD-et néz (tényleg), mert a család szerint alig van különbség. (Hány méterről azt nem tudom.)

    Aztán majd ha 5-6 év múlva valaki felhozza ezt a topikot, nicket válthat. :P
  • smaszi
    #75
    Akkor nézd továbbra is VHS, esetleg Beta videókazikon a kedvenc filmjeid...
    Most őszintén! Nem jobb, élvezetesebb egy éles részletgazdag képpel megáldott filmet nézni, mint egy agyontömörített jobb esetben csak homályos, netán életlen képpel?! Nem értelek téged. Ha neked jó az ami van, attól még másnak lehet, h. kicsit többre, szebbre van igénye... Ha megállunk a fejlődésben, pedig fejlődhetnék, akkor mi értelme van az egésznek? Ha van egy új, jobb megoldás, miért ne használjuk azt?
  • cateran
    #74
    Még mindig azt mondom, hogy bla-bla...olyan mintha színházban a díszletet figyelnéd a színészek helyett..persze javallott díszlet,de azért nem az a lényeg!
    Triviális kapcsolat-HD: fejlettebb látványvilág...hol jön ez ki elsősorban: a látványon alapuló dolgoknál...vagyis akció,kosztümös filmben tuti,de verbális dolgokra épülő filmnél (pl bizonyos vígjátékok)már igencsak veszít a jelentőségéből:)
  • dez
    #73
    Jahh, és mellesleg ezáltal az adott helyszín vagy szituáció hangulata is sokkal jobban átjön.

    ps. muris lesz ezeket a hsz-eket 5-6 év múlva olvasgatni. :P
  • dez
    #72
    Talán mert a nagy képernyőn szar a kis felbontású kép?

    De mellesleg kisebb képernyőn sem csak az akciófilmek jobbak HD-ban. A fényképszerű, részletgazdag kép sokkal közelebb hoz bármit. Elmosódott pacák helyett felismerhetőek lesznek a környezet korabeli tárgyai, korabeli ruhák anyaga és mintája, és a szereplők sem csak elmosódott bábok lesznek.
  • dez
    #71
    User error. Vagy te nem voltál képes beizzítani a deinterlacert, vagy az anyag készítője szúrta el.
  • dez
    #70
    Mielőtt ilyen stílusban kezdenéd osztani az észt, kaparj össze még egy kicsit.

    1.a. Szerinted a flash-memóriák, és erre alapuló termékek kifejlesztése ingyen van?
    1.b. A Sony egymagában a legnagyobb BD gyártósor-gyártó, műsoros BD-lemez gyártó, és BD filmkiadó. Így saját magának nem fog prémiumárakat szabni.
    2. Attól nem lesz kapásból olcsóbb a flash-memória gyártása, ha születne egy közös interface-szabvány.
    3. A flashmemória nem RAM.
    4. Tök mindegy, hogy egyenként másolják rá az anyagot, vagy párhuzamosan több ezerre. Utóbbi annyival több helyet is foglal.
  • ziipp
    #69
    No igen, de akkor fogod az x264-es filmed, átkonvertálod XviD-re, majd kiírod DVD-re? Közben elveszik a HD minőség. Akkor meg mi értelme erőlködni vele?
  • Sanyix
    #68
    de az xvidet igen, sd-ben lehet arra több filmet írni. ami nem tud xvidet sem, a kukában a helye.
  • schrank
    #67
    miért, egy titanikos meleg movie mér jobb HD-ba ?
  • Molnibalage
    #66
    "Ezekszerint a Trabant is teljesen jó. Van négy kereke meg kormánya, és ugyanúgy elvisz A pontból B-be mint az 5-ös golf, és egy Lamborghini sem tud többet."

    Csak rossz a hasonlat...
  • Molnibalage
    #65
    Meg mellesleg miért is? Egy nem dirrdurr akciófilm mitől is lesz jobbb DVD helyett HD-ben?
  • Molnibalage
    #64
    Nem. Ez annak a szegénységi bizonyítványa aki HD minőségben próbál felvenni, csak elbassza és mégis terjeszti.

    http://video.aol.com/video-detail/gripen-high-speed-arial-display/4045415346/?icid=VIDURVTEC02

    Ennek próbáld meg a letöltős HD változatát megkeresni valahol. Nekem megvan. Szép a kép, egészen addig amíg nem rángatják a kamerát...
  • szombi
    #63
    Lehet h. 100Ft a BD-lemez előállítási ára, bár én még merészebb vagyok, és 25Ft-ra tippelnék. De kérlek szépen számold hozzá:
    Ki kellett fejleszteni az egész technológiát, ami erre épült. Nem olcsó mulatság.
    Valakinek le kellett gártani a BD-nyomó gépeket, és ez a valaki fizette ki a technológia kifejlesztését.
    És még sorolhatnám, de ez mutatja, hogy VALAKINEK hitelt kellett felvennie, nem is kevetet, tehát még kamatok is jönnek.

    Nah, ezért van az, hogy a boltban nem kapsz 1000Ft alatt BD lemezt, és 50k alatt írót. ééééértem?
    Majd ha megtérül a beruházás, egyre többen megveszik, akkor majd megveheted óccsóért.

    FLASH-DISZKEK.
    Nézz körül. Hányféle van? SD, XD, USB, miniSD, stb...
    Először is közös szabvány kell, amire a kiadók is felesküsznek, aztán lehet elmélkedni.
    ROM-RAM?
    Évtizedekkel ezelőtt kitalálták. Felírja a cuccot egy automata berendezés tömegesen, egyszerre akár
    több ezer egységre, majd egy bitet átégetnek(szó szerint), és csak olvasható marad.

    Amint a 8-32 GB-os RAM-ok ára megfizethető lesz, és lesz közös szabvány meg csatolófelület,
    jöhetnek a filmek flash alapú ROM-okon, és akkor nyálcsorgatva ülhecc a tévéd előtt te kis butus...
  • dez
    #62
    Említette a cikk a flashmemória-kártyákat, mint műsoros médium. Hát, nekem valahogy nem úgy tűnik, hogy 10 éven belül 32-64 GB-os kártyákat fognak ilyen 100 Ft-okért szórni (kb. ennyibe lehet egy műsoros Blu-ray lemez gyártási költsége)...

    Arról nem beszélve, hogy a műsoros lemezt nem egyenként írják fél órákig, hanem pillanatok alatt préseléssel kerül rá az adat. A flash-memóriába viszont nem lehet így belevarázsolni az adatot, hanem szépen át kell rá másolni, ami a leggyorsabbaknál is több perc.

    Valaki írta, hogy majd biztos csinálnak csak olvashatót. Aha, persze. Nos azt úgy hívják, hogy ROM, és filmenként külön tervezett és gyártott chipeket igényel, ami itt nem igazán játszik.

    Ott van még az on-line filmterjesztés. Na hát gondoljátok, hogy ebből nem akarják a lehető legtöbbet leakasztani a kiadók és a többiek? Lásd pl. audio számok mp3-ban, egyenként annyiért, hogy az összes szám árából már vehetnél 2 CD-t. Nos a filmeket videotéka szerű rendszerben akarják elérhetővé tenni: nem olcsón 2-3 napig nézheted egy letöltésre. Mellesleg a net messze nem olyan fejlett, hogy mindenki keresztül-kasul HD-s filmeket töltsön (kiv. torrent :P csak itt mást jelent a "mindenki", mint az előző), így a saját net-szolgáltatók fogják ezt biztosítani. Ergo: no verseny, és azt nézheted, amit a szolgáltatód arra érdemesnek tart. Pl. lehet, hogy a kedvenc filmedet nem, vagy pl. ma még megvolt, holnapra leselejtezték a kínálatból.

    Szóval, ha HD, még jó ideig a Blu-ray lesz a legoptimálisabb választás egy hétköznapi, nem-warezoló, kinti átlaghoz tartozó fizetésű embernek, és a mellesleg a kiadóknak is.
  • dez
    #61
    Egyébként, mint maga a cikk is írja, tavaly ilyenkor dőlt el a hírhedt formátumháború, előtte még a jobban szituált HD-rajongók is alig mertek bevásárolni, mert nem tudhatták, hogy másnapra nem kell-e a kukába dobni az egészet, mert pl. a másik szabvány nyer. Szóval, ha 3 éve is van piacon a Blu-ray, igazából terjedni csak 1 éve kezdett. Ehhez képest nem olyan rossz az a 8% -- ami jópár új filmnél eléri a 30%-ot is...
  • dez
    #60
    "a Sanyi megmondta hogy felesleges árat csökkenteni - ez az eredménye"

    Jaj, inkább ne hozzuk már be az IT-be a politikai viták legprimitívebb, tényeket totálisan kiforgató, majd ezt nagyigazságként hírdető, ebből messzemenő következtetéseket levonó agymenés legmélyebb bugyrait! Köszi.

    (Ha esetéleg a valóság is érdekel: a kijelentés 1. nem a Blu-rayra vonatkozott összességében, 2. nem egy Sony Inc. illetékestől származik, hanem a Sony Pictures filmkiadó emberétől. 3. A premierfilmek karácsonyi árazására vonatkozott. Mindeközben a Sony is és más cégek is akciósan árulták a lejátszókat. Mellesleg nem a Sony dönti el, hogy a Pioneer, Samsung, LG, Panasonic, stb. milyen áron adja a készülékeit.)
  • NEXUS6
    #59
    Az semmi!
    Az autó is vagy 100 év alatt szorította ki a lovat, van ahol még mosse! Oszt mégse obéjgatnak, hogy jézusoooom, hát ez a fránya autó micsoda egy szerencsétlenség!!!! Minnyá elfogy a zolaj, Oula Mubutu a pásztor meg még mindíg szamáron jár, mer se pénze nincs rá, se igénye, meg marha kevés arrafelé a benzinkút is. Szal ez egy xar! Ezt a 20 évet, amíg összeomlik a civilizáció, meg már úgy is kibirja.
  • Lame
    #58
    Azert a 10-12G-re tomoritett film es az eredeti kozott mar en se latok semmi kulonbseget (persze ez release fuggo). A DVD meg a full HD film kozott viszont kb annyi a kulonbseg mint a ff es a szines film kozott :) Meg csak nagy meretu TV sem kell hozza, hogy szembetuno legyen. Egy nagy hatranya van a 100cm folotti full HD TV-knek, hogy a DVD sajna mar pocsekul nez ki rajta.

    Egyebkent meg ez a kis kutyu egy 320-as vincsel egyutt kb annyibol kijon mint egy blu-ray lejatszo.
    http://westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=572
    Szoval nem tudom mit csodaklkoznak rajta, hogy nem fogy. Mar lenyegesen olcsobbnak kene lennie.
  • Szefmester
    #57
    én is egy HTPCben gondolkodom, egy kedves kis 24"os fullHD monitorral, netelérés és Blu-Ray.. karácsonyra meg is veszem magamnak:D addig úgyis zuhannak az árak:D
  • dez
    #56
    Uhh, nagyon fáj?
  • Gerygrey
    #55
    Egyébként a bluray szerintem is fasság, de egy HD felbontású plazmán nem csak filmet nézni lehet, hanem pl far cry 2-zni is ami nem kis élmény 5.1 hanggal 107 centis méretben :)
  • Gerygrey
    #54
    Undorító fogyasztási hajcihő hajszolni a képminőséget.

    Ezekszerint a Trabant is teljesen jó. Van négy kereke meg kormánya, és ugyanúgy elvisz A pontból B-be mint az 5-ös golf, és egy Lamborghini sem tud többet.

    a filmes trükkök nagy része úgyis számítógéppel készül.

    És? Attól még látványos.

    tudom milyen korrekt HD képe van szabadban pl. egy kis Canon HV10/20-nak?!
    Ég és föld az meg egy jó DV felvétel között!


    Nekem egy Panasonic HDC-SD5 és egy AG-DVX100 az összehasonlítási alap. Mindkettő 3CCD-s, előbbi egy HD-s marokkamera, a másik egy félprofi DV. A manuális beállítási lehetőségek miatt nekem az utóbbi jobban tetszik.
  • Inquisitor
    #53
    Hát igen. Azért a DVD se terjedt marha gyorsan, még emlékszem amikor 8-12K volt egy film, 250K egy alap(!) lejátszó és 2500 forint egy írható egyrétegű lemez ... simán megvolt a migráció ott is 3-4 év legalább.
  • ziipp
    #52
    Kösz az infót. Megnézem, hátha az enyém is tudja. :o

    Ez a VIP meg no komment... :| Még az utolsó warezfórum klónjának a klónján is van ilyen opció. Itt meg egy ezres, ráadásul nem is véglegesen. Na mindegy, rikácsolás off.
  • NEXUS6
    #51
    Pl. a PS3 meg néhány DVD lejátszó is tud felskálázást. Mondjuk 1080p-re felnagyítja a képet, de nem egyszerűen csak több pixelre rakja ki ugyan azt. Pl betűknél nagyon látványos a változás, mondjuk a DVD menüjében. Nem egyszerűen nagy legóból kirakott betűket látsz, hanem szépen vékony vonallal megrajzoltakat, mintha eleve ebbe a felbontásba készült volna.
  • NEXUS6
    #50
    VIP-hez jár!;)))
  • ziipp
    #49
    Picsába, a gyönyörű hozzászólásom romokban...

    SZERKESZT GOMBOT AZ SG-RE!
  • ziipp
    #48
    Beeep! Téves definíció!

    A blu-ray lemez önmagában hasonlít a DVD-hez, csak nagyobb. Azt írsz rá, amit akarsz.


    #24 | Sanyix:[b]
    "és ki az aki dvd-n szabvány dvd video formátumot néz? Csak a kaknubok, meg a hozzá nem értők. normális kocka ha 1 filmet tesz dvd-re, az már 720p-s x264 :)"

    Csak az x264-et az asztali dvd lejátszók nem viszik, ezért semmi értelme nincs kiírni rá, kivétel ha adatmentés céljából teszed.


    [b]#6 | wolruf

    "A TV már megvan, játszani élvezet rajta, és felskálázva szépek a DVD filmek is."

    Mit jelent az, hogy felskálázva? Hogy lehet egy DVD-t felskálázni?
  • Ferrer
    #47
    Normális embernek teljesen mindegy, hogy HD vagy sem. A DVD még jó felfedezés volt, de ezek az általálmányok már egyértelműen csak az élvhajhászoknak készülnek, akikben van vásárlóerő.
  • cateran
    #46
    Csakhogy azóta eltelt 10-20 év...azóta nem kicsit gyorsult fel a fejlődés és ami régen 5-10 év volt,az ma 2-5 év....(btw 1 3 éves technologia minden csak nem új)
  • fetyka
    #45
    Írhattok bármit, a cd és a dvd is nehezen indult el a pályáján. Jó pár évbe telt mire a olcsó elérhető árba kerültek. Ennyit erről. Az új technológia először a felső réteget célozza meg, ez mindig így volt.
  • Benedicht
    #44
    20 eve a fekete-feher junost tv-n is elvezhetoek voltak a _jo_ filmek.
  • Kandurex
    #43
    végül is majd mindenki ugyan azt írta le: drága
  • NintendoGC
    #42
    KATT IDE!
  • NintendoGC
    #41
    Amúgy mindenkinek, aki szereti a HD minőséget és van LCD/Plazma TV-je én a HTPC-t javaslom. (DivX, XviD, DVD, MKV, stb... lejátszárása, internetezésre, játékra...) egy PC alapú full multimédiás rendszer!

    (PC-be a Blu-Ray lejátszó azért olcsóbb mint az asztali jóval.. így még a BR lemezektől sem kell megválnunk vagy lemondanunk.... de természetesen BR lejátszót nem kötelező beépíteni a HTPC-be... igényfüggő!)
  • NintendoGC
    #40
    Én is azon "köcsögök és megtévesztettek" közé tartozom, akik megvették a HD ready TV-t (Panasonic Viera 82CM-es) Az asztali Blu-Ray lejátszóra a válaszom... SOSEM FOGOK VENNI! Ugyanis van sokkal jobb alternatíva, ami nem más mint a HTPC!

    50-60 ezer Ft-ból kihozható, de nyílván igébyektők és pénztárcától függ ki milyen teljesítményű HTPC-t épít magának.
  • kisgabo
    #39
    de mitől 50 rongy egy lejáccó? asztali iró valagnagy vinyóval 50, van benne vas.

    drága az olvasófej?
  • magus
    #38
    egyrészt lófasz nem jön ki bluerayen (kit érdekelnek az akciofilmek), masreszt kurva draga. halva szuletett