Blu-ray: három év sikertelenség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Aztán majd ha 5-6 év múlva valaki felhozza ezt a topikot, nicket válthat. :P
Most õszintén! Nem jobb, élvezetesebb egy éles részletgazdag képpel megáldott filmet nézni, mint egy agyontömörített jobb esetben csak homályos, netán életlen képpel?! Nem értelek téged. Ha neked jó az ami van, attól még másnak lehet, h. kicsit többre, szebbre van igénye... Ha megállunk a fejlõdésben, pedig fejlõdhetnék, akkor mi értelme van az egésznek? Ha van egy új, jobb megoldás, miért ne használjuk azt? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Triviális kapcsolat-HD: fejlettebb látványvilág...hol jön ez ki elsõsorban: a látványon alapuló dolgoknál...vagyis akció,kosztümös filmben tuti,de verbális dolgokra épülõ filmnél (pl bizonyos vígjátékok)már igencsak veszít a jelentõségébõl:)
ps. muris lesz ezeket a hsz-eket 5-6 év múlva olvasgatni. :P
De mellesleg kisebb képernyõn sem csak az akciófilmek jobbak HD-ban. A fényképszerû, részletgazdag kép sokkal közelebb hoz bármit. Elmosódott pacák helyett felismerhetõek lesznek a környezet korabeli tárgyai, korabeli ruhák anyaga és mintája, és a szereplõk sem csak elmosódott bábok lesznek.
1.a. Szerinted a flash-memóriák, és erre alapuló termékek kifejlesztése ingyen van?
1.b. A Sony egymagában a legnagyobb BD gyártósor-gyártó, mûsoros BD-lemez gyártó, és BD filmkiadó. Így saját magának nem fog prémiumárakat szabni.
2. Attól nem lesz kapásból olcsóbb a flash-memória gyártása, ha születne egy közös interface-szabvány.
3. A flashmemória nem RAM.
4. Tök mindegy, hogy egyenként másolják rá az anyagot, vagy párhuzamosan több ezerre. Utóbbi annyival több helyet is foglal.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Csak rossz a hasonlat...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://video.aol.com/video-detail/gripen-high-speed-arial-display/4045415346/?icid=VIDURVTEC02
Ennek próbáld meg a letöltõs HD változatát megkeresni valahol. Nekem megvan. Szép a kép, egészen addig amíg nem rángatják a kamerát...
Ki kellett fejleszteni az egész technológiát, ami erre épült. Nem olcsó mulatság.
Valakinek le kellett gártani a BD-nyomó gépeket, és ez a valaki fizette ki a technológia kifejlesztését.
És még sorolhatnám, de ez mutatja, hogy VALAKINEK hitelt kellett felvennie, nem is kevetet, tehát még kamatok is jönnek.
Nah, ezért van az, hogy a boltban nem kapsz 1000Ft alatt BD lemezt, és 50k alatt írót. ééééértem?
Majd ha megtérül a beruházás, egyre többen megveszik, akkor majd megveheted óccsóért.
FLASH-DISZKEK.
Nézz körül. Hányféle van? SD, XD, USB, miniSD, stb...
Elõször is közös szabvány kell, amire a kiadók is felesküsznek, aztán lehet elmélkedni.
ROM-RAM?
Évtizedekkel ezelõtt kitalálták. Felírja a cuccot egy automata berendezés tömegesen, egyszerre akár
több ezer egységre, majd egy bitet átégetnek(szó szerint), és csak olvasható marad.
Amint a 8-32 GB-os RAM-ok ára megfizethetõ lesz, és lesz közös szabvány meg csatolófelület,
jöhetnek a filmek flash alapú ROM-okon, és akkor nyálcsorgatva ülhecc a tévéd elõtt te kis butus...
Arról nem beszélve, hogy a mûsoros lemezt nem egyenként írják fél órákig, hanem pillanatok alatt préseléssel kerül rá az adat. A flash-memóriába viszont nem lehet így belevarázsolni az adatot, hanem szépen át kell rá másolni, ami a leggyorsabbaknál is több perc.
Valaki írta, hogy majd biztos csinálnak csak olvashatót. Aha, persze. Nos azt úgy hívják, hogy ROM, és filmenként külön tervezett és gyártott chipeket igényel, ami itt nem igazán játszik.
Ott van még az on-line filmterjesztés. Na hát gondoljátok, hogy ebbõl nem akarják a lehetõ legtöbbet leakasztani a kiadók és a többiek? Lásd pl. audio számok mp3-ban, egyenként annyiért, hogy az összes szám árából már vehetnél 2 CD-t. Nos a filmeket videotéka szerû rendszerben akarják elérhetõvé tenni: nem olcsón 2-3 napig nézheted egy letöltésre. Mellesleg a net messze nem olyan fejlett, hogy mindenki keresztül-kasul HD-s filmeket töltsön (kiv. torrent :P csak itt mást jelent a "mindenki", mint az elõzõ), így a saját net-szolgáltatók fogják ezt biztosítani. Ergo: no verseny, és azt nézheted, amit a szolgáltatód arra érdemesnek tart. Pl. lehet, hogy a kedvenc filmedet nem, vagy pl. ma még megvolt, holnapra leselejtezték a kínálatból.
Szóval, ha HD, még jó ideig a Blu-ray lesz a legoptimálisabb választás egy hétköznapi, nem-warezoló, kinti átlaghoz tartozó fizetésû embernek, és a mellesleg a kiadóknak is.
Jaj, inkább ne hozzuk már be az IT-be a politikai viták legprimitívebb, tényeket totálisan kiforgató, majd ezt nagyigazságként hírdetõ, ebbõl messzemenõ következtetéseket levonó agymenés legmélyebb bugyrait! Köszi.
(Ha esetéleg a valóság is érdekel: a kijelentés 1. nem a Blu-rayra vonatkozott összességében, 2. nem egy Sony Inc. illetékestõl származik, hanem a Sony Pictures filmkiadó emberétõl. 3. A premierfilmek karácsonyi árazására vonatkozott. Mindeközben a Sony is és más cégek is akciósan árulták a lejátszókat. Mellesleg nem a Sony dönti el, hogy a Pioneer, Samsung, LG, Panasonic, stb. milyen áron adja a készülékeit.)
Az autó is vagy 100 év alatt szorította ki a lovat, van ahol még mosse! Oszt mégse obéjgatnak, hogy jézusoooom, hát ez a fránya autó micsoda egy szerencsétlenség!!!! Minnyá elfogy a zolaj, Oula Mubutu a pásztor meg még mindíg szamáron jár, mer se pénze nincs rá, se igénye, meg marha kevés arrafelé a benzinkút is. Szal ez egy xar! Ezt a 20 évet, amíg összeomlik a civilizáció, meg már úgy is kibirja.
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Egyebkent meg ez a kis kutyu egy 320-as vincsel egyutt kb annyibol kijon mint egy blu-ray lejatszo.
http://westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=572
Szoval nem tudom mit csodaklkoznak rajta, hogy nem fogy. Mar lenyegesen olcsobbnak kene lennie.
Ezekszerint a Trabant is teljesen jó. Van négy kereke meg kormánya, és ugyanúgy elvisz A pontból B-be mint az 5-ös golf, és egy Lamborghini sem tud többet.
a filmes trükkök nagy része úgyis számítógéppel készül.
És? Attól még látványos.
tudom milyen korrekt HD képe van szabadban pl. egy kis Canon HV10/20-nak?!
Ég és föld az meg egy jó DV felvétel között!
Nekem egy Panasonic HDC-SD5 és egy AG-DVX100 az összehasonlítási alap. Mindkettõ 3CCD-s, elõbbi egy HD-s marokkamera, a másik egy félprofi DV. A manuális beállítási lehetõségek miatt nekem az utóbbi jobban tetszik.
Ez a VIP meg no komment... :| Még az utolsó warezfórum klónjának a klónján is van ilyen opció. Itt meg egy ezres, ráadásul nem is véglegesen. Na mindegy, rikácsolás off.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A blu-ray lemez önmagában hasonlít a DVD-hez, csak nagyobb. Azt írsz rá, amit akarsz.
[b]#24 | Sanyix:[b]
"és ki az aki dvd-n szabvány dvd video formátumot néz? Csak a kaknubok, meg a hozzá nem értõk. normális kocka ha 1 filmet tesz dvd-re, az már 720p-s x264 :)"
Csak az x264-et az asztali dvd lejátszók nem viszik, ezért semmi értelme nincs kiírni rá, kivétel ha adatmentés céljából teszed.
#6 | wolruf
"A TV már megvan, játszani élvezet rajta, és felskálázva szépek a DVD filmek is."
Mit jelent az, hogy felskálázva? Hogy lehet egy DVD-t felskálázni?
LZ forever
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
(PC-be a Blu-Ray lejátszó azért olcsóbb mint az asztali jóval.. így még a BR lemezektõl sem kell megválnunk vagy lemondanunk.... de természetesen BR lejátszót nem kötelezõ beépíteni a HTPC-be... igényfüggõ!)
50-60 ezer Ft-ból kihozható, de nyílván igébyektõk és pénztárcától függ ki milyen teljesítményû HTPC-t épít magának.
drága az olvasófej? <#idiota>#idiota>
A tb-os memóriakártyák meg idén törnek be a piacra, így innen is sürget az idõ, a dvd-k meg az áruk által tesznek keresztbe. Talán az olcsó írható lemezekkel lódulhatna meg a blu, hogy adatrögzítési szempontból gondoljunk rá, ne csak médiaeszközként a filmekkel kapcsoljuk össze.
Szóval, ha énrajtam múlik, sosem fog a brluréj elterjedni, hiszen még a 720x576-ot sem tudom kihasználni a tévén, nemhogy az 1920x1080-at. Persze tudom, hogy nem kizárólag az én kedvemért fejlesztik, de egy kicsit én is abszurdnak tartom egy még kiforratlan technológiába ennyit ölni. Hogy mást ne mondjak, én voltam a világon az utolsó, akinek DVD-lejátszója lett. Miért is? Nos, azért mert akkor már meg lehetett venni 10 000 Ft-ért, míg ezzel szemben a nõvérem lejátszója, amit 3 évvel korábban vett az majdnem 40 000 volt, és nem kezeli a DivX-es cuccokat. Még egy szar AVI sem megy rajta, MPEG dettó. Akkor ezek szerint én sokkal jobban jártam, hogy egy kicsit kivártam. Ezzel is ki fogok.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Szerintem arra akartunk csak kitérni, hogy nincs sok értelme BD-re váltani most.
Annyit nem ér meg amennyibe most kerül.
És ahogy lejjebb is írták, az árak csak akkor fognak csökkenni, ha megnõ a kereslet. Ez egyfajta ördögi kör.
Szakközép 2.ban már ajánlottak nekem DvD lejátszót gépbe, asszem 23-26ezerért. Az kb 9 éve volt. Itt a közelben Balatonfüreden volt egyedül olyan téka, ahol DvD-ket is lehetett kölcsönözni, 800Ft.-/db áron.
Na mind1, a lényegen nem változtat.
Majd ha már mindenkinek Full HD tévéje lesz, akkor majd lehet a következõ lépésben a BD lejátszót is megveszi, márha még lesz akkor.
Tárkapacitás szempontjából viszont elõbb-utóbb biztos elterjed, hacsak ki nem jönnek valami mégjobb megoldással.
Fene tudja, én is és sz.tem a nagytöbbség is úgy van vele, hogy várok amíg lemegy az ára, mert úgyis le fog, eddig is így volt.
Csak ha mindenki így gondolja, akkor mindenki várni fog, venni senki, és így nem lesz rá érdemi kereslet, ergo nem fogják csökkenteni az árat.
Azért a DVD szabvány is talán valamikor '95-ben lett véglegesítve, aztán megjelentek a lejátszók is, meg a filmek is. De pl a PS2 megjelenésekor 2000-ben még mindíg ez a gép számított az egyik legolcsóbb DVD lejátszónak (kb 100-120 e Ft-os árral!!!), pláne, hogy kapott az ember egy csúcs játékgépet is hozzá. Akkoriban egy DVD film 7000 körül volt szerintem a Gladiátort is annyiért vettem.
Aztán megint eltelt pár év, mire igazából beindult a piac és végleg kiaszorult a VHS, meg megjelentek a TECSÓ gazdaságos tucat DVD-k is, és nem csak a Tudom kit ettél meg tavaly nyáron 6 szintû ZS kategóriás múvik formájában.
Jelenleg kb 3-4 évvel jár a BD ez elött a menetrend elött!!!!
Egy 3 méteres kijelzõtõl 1,5 méterre a film csak kb. 1/4-ét látod egyszerre és annak is csak további 1/4-e van az éleslátó mezõdben, a többirõl csak annyit tud meg az agyad, hogy mozog, de az ami a periférián van lehet full kockás is. Namost a kérdés itt az, hogy az éleslátó mezõbe hány pixelt érdemes bezsúfolni. Szerintem nagyjából a 720p-nél van ettõl a full HD az már nem hoz látható javulást (illetve hoz, de akkor a kép felét nézed közelebbrõl). Mondjuk lehetnek nálam élesebb szeûek is, de HD felett ez a felbontásosdi valószínûleg véget fog érni.
Kicsit a témához is: Mit váltott a DVD anno? A VHS-t. Méghozzá egy hatalmas minõségi ugrással, kisebb, könnyebb, kényelmesebb lejátszóval és adathordozóval. Tehát számos elõnye volt az elõdhöz képest.
Mennyi van a Blu-nak?? Élvezeti értékben szinte semennyi (720p tömörítve elég szép minõségben 1 DVD-n is elfér). Amiben meg jobb lehetne (tárolókapacitás) abban meg egyenlõre drágább. Író felvevõ elérhetetlen hozzá ahogy az írható lemezek is. És komoly másolásvédelmekkel is ellátták. Akkor mitõl gondolják, hogy a helyzet javulni fog??? Szerintem romlani fog. Mire elterjedne már nem lesz értelme... ahogy igazából most sincs.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Céges szempontból viszont egy nagy kapacitású, tartós lemez érné meg. Nemrég olvastam, hogy csináltak 250Gb-os BD-t is már.
Na arra lenne nálunk szükség. Amikor hetente megtöltök egy DvD-t az archiválás során... Fenn a grafikai-tördelõ részlegünkön meg mégtöbbet.
Szal sokat számítana ha nem állnának hegyekben a DvD-k, hanem mondjuk csak 20-30 ilyen 250Gb-os BD.